Kaalulangetus teekond võidud

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 11:55
Ongi dramaatiline. Kaal läheb ainult alla siis, kui nt söön lõunaks viilu leiba, 2 keedetud muna ja natuke kurki-tomatit kõrvale, hommikul ehk väga väike puder vms ja õhtul VÄIKE salat nt kanafileega. Kui söön suurema, siis kaal seisab. Aga sellise toitumise juures on minul kõht koguaeg tühi, koriseb. JA tuju on nullis. Ehk siis, kui õnnestub kaalu langetada, siis ainult ja AINULT nii, et peale söömist tunnen, et kõht on tühi. Sestap ongi nälja piiril elamine ainuke viis, kuidas kaal alla läheb. Ütlematagi selge, et pikas perspektiivis ei ole see jätkusuutlik, kuna mingi hetk ei suuda ennast enam nii rangelt distsiplineerida. Siis libastun, teen suurema salati. Söön kaks võileiba, juustu ja võiga, keedetud muna ja salati kõrvale. Söön suurema portsu putru.
Ja kogu kaal tagasi. Nõiaring algab otsast peale.
Aga endiselt, lootust pole kaotanud.
[/quote]
Kui nii väike toidukogus su kaalu tõstab, järelikult on liikumine 0. Hakka käima või jooksma või mingit muud trenni tegema, siis võid ka rohkem süüa. Nõukaajal, kui vehiti jalgsi käia ja tehti palju füüsilist tööd, söödi põhililselt kartulit ja jahukastet, aga selliseid pakse tümikaid kui tänapäeval, ei olnud kuskil.
Külaline

Kas mõni siinsetest kontrollitud GKga toitumist on katsetanud? Mõned aastad tagasi ilmunud GK kokaraamatus on need põhimõtted kenasti kirja pandud. Ma ükskord huvipärast paar nädalat katsetasin ja töötas väga efektiivselt, kuigi mul üldse polegi vaja kaalu langetada. Paar kilo kadus nagu niuhti, päris ära ehmatas. Ja kõht mul tühjaks küll ei jäänud, pigem tuli endale meelde tuletada, et nüüd on vahepala aeg ja pean oma puuvilja ja pähklid välja otsima. Magusaisu kadus ka ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 11:09
Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 17:21
Nojah, ega polegi. Nälja piiril elamine ainuke variant
"Nälja piiril" tundub väga dramaatiline, aga tegelikult ongi normaalne elada "nälja piiril". Eeldusel, et selle all mõeldakse, et "kõht on täis". Kui vähem sööks, siis oleks kõht tühi.
Ongi dramaatiline. Kaal läheb ainult alla siis, kui nt söön lõunaks viilu leiba, 2 keedetud muna ja natuke kurki-tomatit kõrvale, hommikul ehk väga väike puder vms ja õhtul VÄIKE salat nt kanafileega. Kui söön suurema, siis kaal seisab. Aga sellise toitumise juures on minul kõht koguaeg tühi, koriseb. JA tuju on nullis. Ehk siis, kui õnnestub kaalu langetada, siis ainult ja AINULT nii, et peale söömist tunnen, et kõht on tühi. Sestap ongi nälja piiril elamine ainuke viis, kuidas kaal alla läheb. Ütlematagi selge, et pikas perspektiivis ei ole see jätkusuutlik, kuna mingi hetk ei suuda ennast enam nii rangelt distsiplineerida. Siis libastun, teen suurema salati. Söön kaks võileiba, juustu ja võiga, keedetud muna ja salati kõrvale. Söön suurema portsu putru.
Minul on efektiivne selliselt teha, 18:00-19:00 viimane õhtusöök. Kurk-salat-tomat 200-300 grammi kodujuustu, maitsestatud äädika, vürtsidega. Vahel väheke kastet juurde, ketsupit.
Nõndaviisi jääb 12-13 tundi paastu järgmise söögi vahele. Kui 21-22 paiku kõht korisema hakkab teen suure tassi teed.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 12:35 Kas mõni siinsetest kontrollitud GKga toitumist on katsetanud? Mõned aastad tagasi ilmunud GK kokaraamatus on need põhimõtted kenasti kirja pandud. Ma ükskord huvipärast paar nädalat katsetasin ja töötas väga efektiivselt, kuigi mul üldse polegi vaja kaalu langetada. Paar kilo kadus nagu niuhti, päris ära ehmatas. Ja kõht mul tühjaks küll ei jäänud, pigem tuli endale meelde tuletada, et nüüd on vahepala aeg ja pean oma puuvilja ja pähklid välja otsima. Magusaisu kadus ka ära.
Pole halli aimugi mis see GKga toitumine on või GK kokaraamat
Prooviks lahti kirjutada saab paremat sotti
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 12:43
Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 12:35 Kas mõni siinsetest kontrollitud GKga toitumist on katsetanud? Mõned aastad tagasi ilmunud GK kokaraamatus on need põhimõtted kenasti kirja pandud. Ma ükskord huvipärast paar nädalat katsetasin ja töötas väga efektiivselt, kuigi mul üldse polegi vaja kaalu langetada. Paar kilo kadus nagu niuhti, päris ära ehmatas. Ja kõht mul tühjaks küll ei jäänud, pigem tuli endale meelde tuletada, et nüüd on vahepala aeg ja pean oma puuvilja ja pähklid välja otsima. Magusaisu kadus ka ära.
Pole halli aimugi mis see GKga toitumine on või GK kokaraamat
Prooviks lahti kirjutada saab paremat sotti
Lühidalt öeldes, GK on toidu glükeemiline koormus ja toitumise põhimõte siis see, et veresuhkrutase hoitakse kogu päeva vältel võimalikult stabiilne, süües regulaarselt ja madalama glükeemilise koormusega toiduaineid. Kokkuvõttes väga tervislik toitumine.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 17:14
Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 16:43
Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 16:04 Ma hakkasin ka just üleeile jälle pihta. Tüütu!!!
Olen korduvalt edukalt 8-10 kg alla võtnud ja siis jälle tasapisi juurde, ju mu elu on siis valdavalt nii mõttetu, et söömine tundub lihtsalt liiga hea. Magusa söömine. Samas päris paks olla mulle ikkagi ei meeldi, kõhn ka mitte, normaalkalu ülemine serv sobib mulle - aga sellest kosun üsna hõlpsalt 5-10 kilo üle ja siis pole enam hea ega ilus olla. Riided ei istu, meeled on kuidagi tuhmid, ma ei tea, ei tunne end iseendana.
Olen ka 40-aastane, 170 cm pikk.
Mis siis eelnevatel kordadel toimis kõige paremini, kuidas see 8-10 alla läheb?
Kaloridefitsiit. Ainuke viis kaalust alla võtta on kalorite defitsiidis. Süüa vähem ja vähesema kalorsusega tooteid. Muud imenippi siin ei olegi
Mina nüüd see külaline, kellelt algselt küsiti:

Nõus, et ju ikka kaloridefitsiit, aga mina pole kunagi kaloreid lugenud.
Mina olen lõpetanud kookide-saiakeste-šokolaadi söömise. Kui külas pakutakse või on väga isu, siis integreerinud selle magusa oma toidukorda, teadlikult nautinud, ja edasi jälle "korralik" olnud.
Kirja pannud päevased toidukorrad.
Päevas 3-4 toidukorda, söön palju aedvilju, salateid, õnneks need mulle väga maitsevad ka.
Häid rasvu ei väldi.
Vahepeal ei näksi.
Ja õhtul peale 18-18.30 ei söö - mitte et ma usuks, et kalorid kella tunnevad, vaid et minu jaoks on lihtsam kui aeg, mil normaalselt toituda, on lühem, samuti on mu kehale harjumuslikum süüa pigem päeva 1. pooles ja õhtust toidukorda ära jätta on kõige lihtsam. Nüüd vist öeldaks selle kohta vahelduvpaast, no see igatahes on mul seni hästi toiminud ja loodan, et toimib see kord ka.

Ja kui juba olla natuke aega korraliku toitumisega, siis üha lihtsam on tervisele kasulikumaid valikuid teha, tekib motivatsioon rohkem liikuda ja minul liikumine söögiisu ei tõsta, vaid pigem just diivanilmolutamine ajab igavusest näksima, nii et püüan seda võimalikult vähe teha - mis aitab ka jälle kilode kadumisele kaasa.
Külaline

Toidu glükokeemiline tase hoitakse madal... minu arust on see just raske. Lastest teame, et kommiga saab isu ära rikkuda ja kui ta sai kommi kätte, siis päris toitu enam ei tahagi. Ja ei teki tal ka mingit isu pärast, kui suhkur langeb.
Minu praegune kaalulangus on seotud just lastega. Lapsi pole kodus. Ma ei mõtlegi söögi tegemisele ja poes käimisele. Söön seda mis on kui kõht tühjaks läheb. St näksin. Mingit 3 korda päevas sööki ei söö. Elangi näksi peal. Ja näks võtab ära söögiisu. Küpsis. Veits kodujuustu. Juust. Veidi heeringat. Vaarikad. Ei mingeid toidukordi. Mõjub hästi.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 08:03 Toidu glükokeemiline tase hoitakse madal... minu arust on see just raske. Lastest teame, et kommiga saab isu ära rikkuda ja kui ta sai kommi kätte, siis päris toitu enam ei tahagi. Ja ei teki tal ka mingit isu pärast, kui suhkur langeb.
Minu praegune kaalulangus on seotud just lastega. Lapsi pole kodus. Ma ei mõtlegi söögi tegemisele ja poes käimisele. Söön seda mis on kui kõht tühjaks läheb. St näksin. Mingit 3 korda päevas sööki ei söö. Elangi näksi peal. Ja näks võtab ära söögiisu. Küpsis. Veits kodujuustu. Juust. Veidi heeringat. Vaarikad. Ei mingeid toidukordi. Mõjub hästi.
Pärast kommi tahab laps ju ikka järgmist kommi :). Tegelikult ei ole GK toitumine raske. Võid ju kõigepealt selle kohta natuke uurida ja siis hinnangu anda. Kusjuures, põhimõtteliselt kõik toiduained, mida sa siin loetlesid, ongi madala glükeemilise koormusega. Küpsis võibolla välja arvatud, aga sõltub palju ka küpsisest ja loomulikult koguses, mida korraga sööd.
Külaline

Mina soovitan neile, kes on hullud magusasõltlased, et võiks katsetada lutsukomme. Ma ükskord arvutasin ühe Barbarisi kalorsuse välja, tuli u 20 kkal. Siis see lutsukas suhu panna ja väga aeglaselt lasta sulada, mitte eriti intensiivselt lutsutada ja muidugi mitte närida ega alla neelata. Võtab päris kaua aega, enne kui ta otsa saab, ja kogu selle pika aja saab aju signaali, et sööb midagi magusat. Pika autodsõidu ajal mul töötab hästi ka unepeletajana.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 11:17 Mina soovitan neile, kes on hullud magusasõltlased, et võiks katsetada lutsukomme. Ma ükskord arvutasin ühe Barbarisi kalorsuse välja, tuli u 20 kkal. Siis see lutsukas suhu panna ja väga aeglaselt lasta sulada, mitte eriti intensiivselt lutsutada ja muidugi mitte närida ega alla neelata. Võtab päris kaua aega, enne kui ta otsa saab, ja kogu selle pika aja saab aju signaali, et sööb midagi magusat. Pika autodsõidu ajal mul töötab hästi ka unepeletajana.
Hammaste surm, ei, aitähh.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 08:03 Toidu glükokeemiline tase hoitakse madal... minu arust on see just raske. Lastest teame, et kommiga saab isu ära rikkuda ja kui ta sai kommi kätte, siis päris toitu enam ei tahagi. Ja ei teki tal ka mingit isu pärast, kui suhkur langeb.
Siit vist see vahe tulebki. Mina nt mõtlen koguaeg toidu peale, iga natukese aja tagant teeks võileiva voi võtaks jogurti ja võtaks küpsise siis tuleb veel suurem küpsise isu ja võtaks veel ühe küpsise. Kuni päeva lõpuks oleks nii palju näksitud😱, et selle peale tuleb käega löömise tunne ja päev hukas, mille peal teen lahti veini.
Saledaks

Postitus Postitas Saledaks »

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 18:12
Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 17:14
Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 16:43
Mis siis eelnevatel kordadel toimis kõige paremini, kuidas see 8-10 alla läheb?
Kaloridefitsiit. Ainuke viis kaalust alla võtta on kalorite defitsiidis. Süüa vähem ja vähesema kalorsusega tooteid. Muud imenippi siin ei olegi
Mina nüüd see külaline, kellelt algselt küsiti:

Nõus, et ju ikka kaloridefitsiit, aga mina pole kunagi kaloreid lugenud.
Mina olen lõpetanud kookide-saiakeste-šokolaadi söömise. Kui külas pakutakse või on väga isu, siis integreerinud selle magusa oma toidukorda, teadlikult nautinud, ja edasi jälle "korralik" olnud.
Kirja pannud päevased toidukorrad.
Päevas 3-4 toidukorda, söön palju aedvilju, salateid, õnneks need mulle väga maitsevad ka.
Häid rasvu ei väldi.
Vahepeal ei näksi.
Ja õhtul peale 18-18.30 ei söö - mitte et ma usuks, et kalorid kella tunnevad, vaid et minu jaoks on lihtsam kui aeg, mil normaalselt toituda, on lühem, samuti on mu kehale harjumuslikum süüa pigem päeva 1. pooles ja õhtust toidukorda ära jätta on kõige lihtsam. Nüüd vist öeldaks selle kohta vahelduvpaast, no see igatahes on mul seni hästi toiminud ja loodan, et toimib see kord ka.

Ja kui juba olla natuke aega korraliku toitumisega, siis üha lihtsam on tervisele kasulikumaid valikuid teha, tekib motivatsioon rohkem liikuda ja minul liikumine söögiisu ei tõsta, vaid pigem just diivanilmolutamine ajab igavusest näksima, nii et püüan seda võimalikult vähe teha - mis aitab ka jälle kilode kadumisele kaasa.
Aitäh jagamast! Mulle isiklikult tundub selline lähenemine kõige loogilisem, õigem ja ehk ka lihtsam kui suudakski nii sisuliselt elu lõpuni toituda. Aga kirjutad ka samas, et kilod jälle juurde tulnud. Kas on siis nii et kui sa enam oma “dieedist” või rutiinist/distsipliinist kinni ei pea, siis hiilivadki kilod juurde/tagasi?
Jäi meelde seksi ja linna kim catralli vastus kui millalgi küsiti mida ta teeb, et nii vormis on. Ütles et on dieedil aastast 1974 🫣.

Peale 6 söömise lõpetamine on mul ka toiminud, kui suutnud sellest kinni pidada pikemalt. Just see õhtune näksimine - mees toob soolased pähklid ja kreekerid ja hummuse jms välja veini kõrvale.
Ja tulekski vist terve magusa kategooria sisuliselt välistada. Lastele samas meeldib nii küpsetada ja see meil tore “hobi” koos, ainult et mul siis raske koogitükki mitte võtta…
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 17:21
Nojah, ega polegi. Nälja piiril elamine ainuke variant
"Nälja piiril" tundub väga dramaatiline, aga tegelikult ongi normaalne elada "nälja piiril". Eeldusel, et selle all mõeldakse, et "kõht on täis". Kui vähem sööks, siis oleks kõht tühi.
Kui palju su kalorikulu on puhkeolekus? Nutikell annab kõik info. Mul näitab, et 1600 puhkeolek pluss 700 liikumine, seega kaloraazh alla 2300 toob kaalulanguse.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 11:17 Mina soovitan neile, kes on hullud magusasõltlased, et võiks katsetada lutsukomme. Ma ükskord arvutasin ühe Barbarisi kalorsuse välja, tuli u 20 kkal. Siis see lutsukas suhu panna ja väga aeglaselt lasta sulada, mitte eriti intensiivselt lutsutada ja muidugi mitte närida ega alla neelata. Võtab päris kaua aega, enne kui ta otsa saab, ja kogu selle pika aja saab aju signaali, et sööb midagi magusat. Pika autodsõidu ajal mul töötab hästi ka unepeletajana.
Magusasõltlane peab lõpetama magusa söömise ning harjutama oma maitsemeeled ümber. Alkohoolikule te ju ei soovita viina pisikeste lonksudena sisse võtta?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 19:47

Kui palju su kalorikulu on puhkeolekus? Nutikell annab kõik info. Mul näitab, et 1600 puhkeolek pluss 700 liikumine, seega kaloraazh alla 2300 toob kaalulanguse.
Sa kaalud nii 120 kg ja jooksed iga päev paar tundi?
Minu baas on ca 1200 ja kui tavapärast jõutrenni ei tee, siis ongi kalorivajadus ehk nii 1500 päevas.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 19:58

Minu baas on ca 1200 ja kui tavapärast jõutrenni ei tee, siis ongi kalorivajadus ehk nii 1500 päevas.
Ma kaalun 67 kg ja 600-700 on tavapärane liikumine, kui ma trenni ei tee. Kui trenn juurde, siis pluss 300.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 20:48

Ma kaalun 67 kg ja 600-700 on tavapärane liikumine, kui ma trenni ei tee. Kui trenn juurde, siis pluss 300.
Sul on numbrid väga nihkes. Võid oma nutikella ära visata.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 21:34

Sa võid iseennast ära visata, kui soovid. Söön pea 2000 kcal ja kaal on 3 kuuga langenud 9 kg.
Külaline

Nutikellad suhteliselt madala usaldusväärsusega. Ei võta arvesse ei vanust, ei lihasmassi jne. Ja kui sul alla 2200 kaloriga kaal langeb, võid geenidega rahul olla. Iga organism on erinev. Lisaks insuliini resistentsus, nt kõrge kortisoli tase kehas (mis sisuliselt kogub kõhu ümber rasva, nn cortisol belly). See natuke kompleksem.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 22:42
Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 21:34

Sa võid iseennast ära visata, kui soovid. Söön pea 2000 kcal ja kaal on 3 kuuga langenud 9 kg.
Selge, alustasid paksuna, siis jah langeb.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Krissse ja 1 külaline