Epilepsia

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Juustup

Epilepsia

Postitus Postitas Juustup »

Epileptikud.. kuidas toime tulete? Minul on see geneetiline ja jubedalt häirib. Ravimeid on ka selline hunnik nagu päeva toit oleks ette antud. Mida Te teete et hooge vältida?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Minul endal pole epilepsiat (õnneks), aga tean kedagi, kellel on, ja tema järgib mingit väga kindlat proteiinirikast toitumiskava. Väidetavalt aitab ja hooge vâhem.
vihmapiisk

Postitus Postitas vihmapiisk »

Juustup kirjutas: 04 Juun 2024 01:00 Epileptikud.. kuidas toime tulete? Minul on see geneetiline ja jubedalt häirib. Ravimeid on ka selline hunnik nagu päeva toit oleks ette antud. Mida Te teete et hooge vältida?
Ma migreeni teemas mainisin üht teist neuroloogilist haigust, mis mul on ja just epilepsiaga ongi tegu. Samuti geneetiline, enamus ajast ei häiri, kuna krambihooge aasta peale on vähe. Aga häirib metsikult, kui on nn väljalülitumised või tikid, eriti, kui mingi tegevus parajasti pooleli on või kellegiga räägin.
Ravimeid ei saaks öelda, et tervet hunnikut võtaks, hommikul ja õhtul Lamictali, aitab asja kontrolliall hoida.
Aga hoogude vältimiseks pean rangelt oma unegraafikut ja une kvaliteeti jälgima. Nii, kui unetunnid täis ei tule, tean ette juba, mida hommikul oodata.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

vihmapiisk kirjutas: 04 Juun 2024 08:30
Juustup kirjutas: 04 Juun 2024 01:00 Epileptikud.. kuidas toime tulete? Minul on see geneetiline ja jubedalt häirib. Ravimeid on ka selline hunnik nagu päeva toit oleks ette antud. Mida Te teete et hooge vältida?
Ma migreeni teemas mainisin üht teist neuroloogilist haigust, mis mul on ja just epilepsiaga ongi tegu. Samuti geneetiline, enamus ajast ei häiri, kuna krambihooge aasta peale on vähe. Aga häirib metsikult, kui on nn väljalülitumised või tikid, eriti, kui mingi tegevus parajasti pooleli on või kellegiga räägin.
Ravimeid ei saaks öelda, et tervet hunnikut võtaks, hommikul ja õhtul Lamictali, aitab asja kontrolliall hoida.
Aga hoogude vältimiseks pean rangelt oma unegraafikut ja une kvaliteeti jälgima. Nii, kui unetunnid täis ei tule, tean ette juba, mida hommikul oodata.
See on kohutav. Ma pidin täna allkirja andma ja käsi värises nagu oleks kuu aega joonud..
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist