Hommikul värskena ärkamine

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 19 Sept 2025 18:00
Külaline kirjutas: 19 Sept 2025 15:10
Guest kirjutas: 19 Sept 2025 14:53
Lapsed on 😀
Kas nad ei saa ise hakkama, kuni sa magad?
Nädala sees suurem tuleb kooli saata ja väiksem on alles 2. Vahel toimetab küll pool tunnikest üksi veel aga saab ka sigadustega sel ajal hakkama. Kuigi kõik ohtlik on ära pandud. Käed ulaguvad juba igale poole. Ka uksi(õnneks mitte välisust) lahti tegema, seega ei püsi enam magamistoas.
Lisan
Mitte füüsiliselt kooli saata. Käib ise bussiga. Aga ta ise ei ärka 90% ajast kella peale ja peab jälgima, et sööks hommikul(diabeet).
Külaline

On hommiku- ja õhtuinimesed ometi. Minul pole hommikuti raske ärgata, aga õhtuks väsin ära. Sõbranna läheb magama kell 1-2 öösel ja hommikul enne 10 ei tasu teda kõnetadagi, võib hammustada saada... Kuna kogu kooli- ja tööelu on hommikuinimese jaoks kergem, siis on öökullide elu paras nöök :)
KA on inimeste unevajadus erinev, lisaks vanuseliselt.
Külaline

Lisan: Aga kui ikkagi magad oma isiklikust unevajadusest vähem, siis ongi "nõme" ärgata ja voodi "kleebib" ja kuidagi ei saa üles. Ka liiga kaua magamine (et magan nüüd "ette" või "tagantjärele" hiiglama kaua) annab vastupidise tulemuse, uimane ja loppis olle terve päev. Tunne oma keha ja unevajadust ja vii oma päevarütm sellega kooskõlla. Kui hommikul kindlal ajal üles saama peab ja unest tundub vähe olevat, siis tuleb varem magama aminna, elementaarne, Watson.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2025 18:59 siis tuleb varem magama aminna,
magan 3 tundi ära ja siis olen 2-3 tundi ärkvel enne kui uuesti uinun.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2025 20:43
Ma TA. Sama.
Ma võin koos lapsega varem magama(20-21) minna aga 99% juhtudel on nii, et ärkan kell 23-01 üles ja siis passin vähemalt 4-5h voodis lage.
Kui aga 00-01 lähen siis magan enamvähem ühe hooga hommikuni.
Sellesmõttes jaa ma tean, et ma olen öökull.
Vahepeal oli graafik päris okei. Ärkasime lapsega 8.30-9.00, laps läks varem, mina umbes 23 paiku magama ja siis isegi enamvähem oli ärgata.
Õnneks 2ne on hea magaja ja naljalt enne 9t ei ärka. Seega kui ma peale südaööd magama lähen, siis 7-8h saan kokku ikka. Aga lihtsalt ma ei ärka kunagi värske ja väljapuhanud tundega. Ma ei teagi, mida see tähendab 😆🤣
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2025 21:18
Külaline kirjutas: 19 Sept 2025 20:43
Ma TA. Sama.
Ma võin koos lapsega varem magama(20-21) minna aga 99% juhtudel on nii, et ärkan kell 23-01 üles ja siis passin vähemalt 4-5h voodis lage.
Kui aga 00-01 lähen siis magan enamvähem ühe hooga hommikuni.
Sellesmõttes jaa ma tean, et ma olen öökull.
Vahepeal oli graafik päris okei. Ärkasime lapsega 8.30-9.00, laps läks varem, mina umbes 23 paiku magama ja siis isegi enamvähem oli ärgata.
Õnneks 2ne on hea magaja ja naljalt enne 9t ei ärka. Seega kui ma peale südaööd magama lähen, siis 7-8h saan kokku ikka. Aga lihtsalt ma ei ärka kunagi värske ja väljapuhanud tundega. Ma ei teagi, mida see tähendab 😆🤣
Su graafik muutub koos lastega, küllap harjud.
Kui tunned end ärgates viletsasti, siis tee voodis väikeseid harjutusi, et veri hakkaks ringi käima, saad erksaks lihtsa vaevaga.
Alusta labajala ringidest - 10 korda ühtpidi, 10 korda teistpidi. Juba hakkab elu sisse tulema.
Siis tee paar minutit jalgratast. Läheb veel paremaks.
Seejärel tõuse istuli ja ringuta kätega igas suunas ja põhjalikult.
No ja siis mõned käteringid üht- ja teistpidi.
Täiega aitab kehale elu sisse saada paari minutiga. Ja tuju ka tõuseb.
Lihtsalt viitsi see mõni minut liigutada, et energilisemaks saada, kui nagunii pead end kokku võtma ja üles tõusma.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2025 16:43
Guest kirjutas: 18 Sept 2025 19:06
Külaline kirjutas: 18 Sept 2025 17:34

Sa oled ju praegugi pahur, kuigi ärkamisest ilmselt juba natuke möödas.
Ma pole kunagi pahur, miks peaks? Elu on ilus ja iga päev tore uus kogemus.
Aga miks sa siis valetad, trollid ja nähvad kõigile, kui sa nii chill oled :D ? Sa ikka vist ei ole hea inimene, ja vaba aega ka liiga palju.
Loomulikult on vaba aega palju, miks ei peaks? Elan sellist elu, nagu meeldib, mitte ei uputa end kohustuste alla.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Sept 2025 18:00
Külaline kirjutas: 19 Sept 2025 15:10
Guest kirjutas: 19 Sept 2025 14:53
Lapsed on 😀
Kas nad ei saa ise hakkama, kuni sa magad?
Nädala sees suurem tuleb kooli saata ja väiksem on alles 2. Vahel toimetab küll pool tunnikest üksi veel aga saab ka sigadustega sel ajal hakkama. Kuigi kõik ohtlik on ära pandud. Käed ulaguvad juba igale poole. Ka uksi(õnneks mitte välisust) lahti tegema, seega ei püsi enam magamistoas.
Mina saadan lapsed kooli ja magan edasi. Ma keeldun minemast sellisele tööle, kus peab kella peale kohal olema. Mulle on eluliselt vajalik oma unetunnid täis saada. Õnneks mu töö seda võimaldab.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Sept 2025 12:19Mina saadan lapsed kooli ja magan edasi. Ma keeldun minemast sellisele tööle, kus peab kella peale kohal olema. Mulle on eluliselt vajalik oma unetunnid täis saada. Õnneks mu töö seda võimaldab.
Veab sul.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Sept 2025 20:43
Minul ei aita ka see varem magama minemine. Lihtsalt ei ole hommikuinimene ja kõik. On täiesti suur vahe, millistel kellaaegadel ma unetunnid täis magan. Tunnen end puhanuna, kui olen 9-10h maganud. Kui aga pean kell 7 ärkama, olles sama palju tunde maganud, siis olen ikkagi väga väsinud. Kui ärkan 9-10, siis ei tunne väsimust. Hommikuinimestel on sellises maailmas kindlasti kergem, kui mõnel minusugusel.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Sept 2025 00:42
Guest kirjutas: 19 Sept 2025 20:43
Minul ei aita ka see varem magama minemine. Lihtsalt ei ole hommikuinimene ja kõik. On täiesti suur vahe, millistel kellaaegadel ma unetunnid täis magan. Tunnen end puhanuna, kui olen 9-10h maganud. Kui aga pean kell 7 ärkama, olles sama palju tunde maganud, siis olen ikkagi väga väsinud. Kui ärkan 9-10, siis ei tunne väsimust. Hommikuinimestel on sellises maailmas kindlasti kergem, kui mõnel minusugusel.
Olen teemaalgataja. Jaa. Ma samasugune.
Üleeile mõtlesin ka siis, et lähen lapsega koos magama. Kell 21 jäime magama. Mina ka. Aga ma ärkasin kell 23.40 ülesse ja jäin magama alles kell 5 hommikul 🥴.
Eile läksin kell pool 1 ja magasin hommikuni. Ärkasime koos lapsega kell 9.30.
Külaline

Mina saan varem magama minna ja terve öö magada ainult siis kui hirmus väsinud olen, näiteks kuskil looduses päev läbi ringi trampinud. Muidu sama nagu siin paljudel, kui enne 2 öösel alustan, siis olen paari tunni pärast ärkvel.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Sept 2025 02:34
Guest kirjutas: 12 Sept 2025 11:42 No sa pole ilmselt lihtsalt hommikuinimene. Mina ka ei ole, ma juba tean seda, ja jätan kõrvale kõik need toredad jutud, et tuleb tõusta kell 6.00 ja kohe särada.

Ise tõusen 7.30 või 8.00 ja siis olen veel kaks tundi unine. Joon 1-2 musta kohvi, aga minu tippaeg on 16.00-23.00 vahel. Siis olen ma kõige produktiivsem. Tuleb lihtsalt endale teavustada seda. Soovitatakse veel iga päev tõusta ja magama minna enam-vähem samal ajal, ka vabadel päevadel. See tõesti aitab. Samas muidugi väikese lapsega võib olla seda raskem järgida.
Mina ka ei ole.

Kunagi noorena proovisin hommikul kell 6 ärkamist ja hommikust jooksmist. Appi - see oli jube! Esiteks oli niii vara hommikul ennast voodist välja saada palju raskem ja jalad kuidagi palju rohkem tina täis ja raskem joosta. Teiseks, kui olin peale jooksmist duši all käinud ja hommikusöögi söönud - siis tuli hoopiski rammestus ja uni peale ja oli tunne, et nüüd tahaks mõnusalt tagasi magama, oma liiga vara katkestatud und jätkama minna. Kui olin need sobimatud mõtted eemale tõrjunud ja läksin tööle, siis tasuks, et ma olin hommikul nii tubli olnud ja ennast välja jooksma vedanud, oli enam-vähem terve tööpäeva uimane tunne. Ühesõnaga see, et hommikune sport virgutab, ei kehtinud minu puhul kohe üldse.

Muidugi olin ka 7 või 7.30 tõustes esialgu uimane, aga mitte nii hullusti kui ennast kell 6 tõusma sundides. Ja sportimine õhtul 18-19 ajal.
Sama siin. Samuti noorena proovisin, trenn oli hommikuse unisuse tõttu ebaefektiivne ja terve päev oli uimane tunne. Aastaid olen lugenud, et hommikune trenn virgutab jne, tore on teada, et kellelgi veel peale minu on hoopis vastupidine kogemus.
Külaline

Mina hommikuinimesena ärkan enamikel hommikutel värske ja tegusana.

Mulle tundub, et puhanud (ja õnnelikud) on need inimesed, kelle päev algab ilma äratuskellata. Loomuliku ärkamisega.
Mind murrab uni maha tavaliselt kella 21 paiku ja ärkan ilma kellata 5-6 ajal. Nii on see olnud noorukieast saati, ei ole vanusega tulnud. Täna olen 45.

Praegu olen ärkvel reisimisest tingitud ajavahe tõttu. Homme on kodukontor ja kiiret pole kuskile. Kuigi hiljemalt 7 olen ikka ärkvel ja hommikukohvi nautimas.
Külaline

Ma lähen magama umbes 23-24 õhtul, ja ka juhul, kui magan hommikul kümneni, olen ikka veel takkapihta paar tundi uimane.
Külaline

Mind kurvastab, et lõuna ajal ei saa tukastada. Hommikul ärgata on mul kerge. Aga lõunane unisus on ilmselt sama häiriv, kui siin paljudele hommikune.
Olen nii hommiku kui õhtuinimene. Lõoke ja öökull. Aga kas on määratlust ka neile kes pole pole üldse keskpäevainimesed?
Külaline

Guest kirjutas: 30 Sept 2025 08:45 Mind kurvastab, et lõuna ajal ei saa tukastada. Hommikul ärgata on mul kerge. Aga lõunane unisus on ilmselt sama häiriv, kui siin paljudele hommikune.
Olen nii hommiku kui õhtuinimene. Lõoke ja öökull. Aga kas on määratlust ka neile kes pole pole üldse keskpäevainimesed?
Jep, need on lõunaeurooplased, kes vajavad lõuna aja siestat. Tõmbavad aknaluugid ette, viskavad pikali ja magavad tund-paar. Ja pärast on õhtul pikalt virged.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 15:39
Guest kirjutas: 30 Sept 2025 08:45 Mind kurvastab, et lõuna ajal ei saa tukastada. Hommikul ärgata on mul kerge. Aga lõunane unisus on ilmselt sama häiriv, kui siin paljudele hommikune.
Jep, need on lõunaeurooplased, kes vajavad lõuna aja siestat. Tõmbavad aknaluugid ette, viskavad pikali ja magavad tund-paar. Ja pärast on õhtul pikalt virged.
Ma tahaks ka sellist elu. Alati peal lõuna söömist on selline tunne, et laseks oma silmaluugid kinni 😂
Külaline

Mul on ka magamisega imelikud lood. Ma ei ole hommikuinimene, tahaksin magada vähemasti kl 10ni. Samas kui ma siis magan vahel 10ni, ei tule mul samal õhtul normaalsel ajal und, jään alles kella 1-2 paiku magama ja siis ju on jälle probleem unetunnid täis magada. Nii tundubki, et ükskõik kuidas ma oma magamist ei säti, ikka olen unine ja väsinud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Andy ja 3 külalist