Millised toidulõhnad teid häirivad?
-
Külaline
Millised toidulõhnad teid häirivad?
See on niisama ajaviiteteema, ärge keegi solvuma hakake ja ärge tülli ka minge.
Tänu oma altnaabrile ei talu ma kuumutatud/praetud küüslaugu lõhna. Naaber aga on tõeline küüslaugufänn ja kasutab seda igaöäevaselt igas toidus kõikvõimalikul moel. Seda lõhna imbub mu elamisse igast võimalikust praost, pistikupesast ja ventilatsioonist...
Tänu oma altnaabrile ei talu ma kuumutatud/praetud küüslaugu lõhna. Naaber aga on tõeline küüslaugufänn ja kasutab seda igaöäevaselt igas toidus kõikvõimalikul moel. Seda lõhna imbub mu elamisse igast võimalikust praost, pistikupesast ja ventilatsioonist...
-
Külaline
Meil Tartus tuli WC-sse naabrilt sibula/küüslaugu haisu, ta sageli neid keetis või praadis, väkkk
-
Külaline
Praetud sibul(ka siis kui ise vahel harva kasutan toidus). See jääb kuidagi eriti igalepoole külge ja pikaks ajaks tuppa.
Naaber(Taist pärit) vahel teeb mingeid krevette küüslaugu ja kookosega ja millegipärast alati see toidulõhn imbub minu korterisse
Naaber(Taist pärit) vahel teeb mingeid krevette küüslaugu ja kookosega ja millegipärast alati see toidulõhn imbub minu korterisse
-
Külaline
Praemaks. Juba lapsepõlves jälestasin seda haisu.
Aga pasteeti ma söön. Maksakastet ei.
Aga pasteeti ma söön. Maksakastet ei.
Kõik lõhnad, hoian köögiukse alati tihedalt suletuna. Naabril on remont tehtud, köögil ust polegi, kui süüa teeb, siis kogu koridor haiseb. Ei tea, kuidas ta seal ise elada saab.
-
Külaline
Liha. Kui grillimise ja ahjus tehtud liha haisu elab veel kuidagi üle, siis toore või keedetud liha hais ajab iiveldama ja oksendama.
-
Külaline
Hapukoorega kartulikrõpsudel on räme spetsiifiline hais. Tavaliselt õgitakse neid ühistranspordis pikamaa liinidel bussis või rongis. Popkorn on põhjus miks ma kinos ei käi. Kes küll välja mõtles, et just kinos seda rämeda haisuga asja sööma peab?
-
Külaline
Ma imestan miks nii paljud inimesed tahavad neid uusi kortereid, kus on köök elutoa nurgas. Kogu aeg mingid toidu rebrad elutoas.
-
Külaline
Hea kubu peab olema. Siis jää mingit haisu. Aga nendes uusarendustes tihtipeale on mingi suvakas odavapoolne kubu. Lisaks osades majades on algusest peale ka kehva ventilatsioonisüsteem ja kubu ei tööta sellepärast normaalselt.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2025 13:24 Ma imestan miks nii paljud inimesed tahavad neid uusi kortereid, kus on köök elutoa nurgas. Kogu aeg mingid toidu rebrad elutoas.
-
Külaline
Hmm, mulle tegelikult ei meeldi hapukapsaste keetmise lõhn eriti, aga no nii head asjad! Ja tegelikult ei meeldi ka rasvahais, eriti kui vahel kuskil nö toidukohas istuda, siis pärast haised nagu praepelmeen
-
Külaline
Oh, kuidas ma armastan kõiki toidulõhnasid, kui kõht on tühi. Mõnikord naaber teeb midagi (nt kartulit ja kastet, või pirukaid) ja ma taha kohe ka!
-
Külaline
Minule jälle just väga meeldivad praesibula, praeliha ja praekartuli lõhnad. Ma olen nõukaaja laps, praekartul ja praeliha olid meil põhitoiduks ja need lõhnad toovad lapsepõlve meelde ja tekitavad nostalgiat.
-
Külaline
Nende avatud köökide teine puudus on, et teeb elamise tunduvalt lärmakamaks. Kubud ja külmkapid ju teevad häält. Vähe, aga ikkagi. Kui veel on selline moodne 1-toaline stuudiokorter, mida ka siin foorumis on ülistatud, siis on mingi stabiilne vaikne mürin kogu aeg ka otse magamistoas.Guest kirjutas: ↑20 Sept 2025 13:32Hea kubu peab olema. Siis jää mingit haisu. Aga nendes uusarendustes tihtipeale on mingi suvakas odavapoolne kubu. Lisaks osades majades on algusest peale ka kehva ventilatsioonisüsteem ja kubu ei tööta sellepärast normaalselt.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2025 13:24 Ma imestan miks nii paljud inimesed tahavad neid uusi kortereid, kus on köök elutoa nurgas. Kogu aeg mingid toidu rebrad elutoas.
-
Külaline
Keedetud maks on palju hullem. Mul mees teeb ise maksapasteeti. See soe keedetud maksahais on lihtsalt kohutav.Guest kirjutas: ↑19 Sept 2025 23:57 Praemaks.
Mäletan, kunagi tuttav tõi tursamaksa, sai seda siis keedetud, vaat' see haises ikka jubedalt. Vanasti sai kassidele kala keedetud, kah kole hais, aga tursamaks oli ikka päris hirmus. Aga maitses ta hästi. Nii et täna õnne, et su mees veel loomamaksa keedab, vaat' kui tursamaksa peale üle läheb (ja ei tuuluta ka), siis kolid hoopis korterist välja.
-
Külaline
peekoni lõhn ei meeldi üldse.
Eelistangi tegelikult igasugusele pannil praadimisele (kotletid, pannkoogid jms) ahjus küpsetamist.
Aga avatud kööki (köök+söögituba+elutuba) ei vahetaks eraldi köögiks mitte mingil juhul! 20 aastat elasin eraldi köögiga kodu(de)s, suure kokkajana olin põhimõtteliselt üksi kogu aeg. Nüüd naudin seda, et kui mina kokkan, siis teised on lähedal ja saab suhelda.
Köök on ilus, ventilatsioon korralik ja õhupuhasti tõhus.
Eelistangi tegelikult igasugusele pannil praadimisele (kotletid, pannkoogid jms) ahjus küpsetamist.
Aga avatud kööki (köök+söögituba+elutuba) ei vahetaks eraldi köögiks mitte mingil juhul! 20 aastat elasin eraldi köögiga kodu(de)s, suure kokkajana olin põhimõtteliselt üksi kogu aeg. Nüüd naudin seda, et kui mina kokkan, siis teised on lähedal ja saab suhelda.
-
Külaline
Ma jälle ei tahaks see pereliige olla, kes elutoas telekat vaatab või muid asju teeb, kui ema seal kõrval kolistab, vesi soliseb, põhuuhasti undab ja kõik muud köögihääled pidevalt taustaks. Jube mu meelest.Guest kirjutas: ↑21 Sept 2025 10:26 peekoni lõhn ei meeldi üldse.
-
Külaline
Kubu mingil määral jah aitab, aga ainult nende lõhnade osas, mida parajasti pliidil vaaritatakse. Lõhnasid tuleb ju ka külmiku avamisel ja kapilt/laualt kuhu söök parajasti on tõstetud.
Teine probleem on jah see, et kokkamine on väga mürarikas tegevus. Pliidil praetav või keedetav söök podiseb, visiseb jne. Kubu müriseb. Nõude klirin, pottide-pannide kolin. Kõiksugu köögimasinad, mis müra võtab muruniiduki detsibellid välja.
Kuidas selle kõrvalt on võimalik elutoas televiisorit vaadata või muusikat kuulata või kodukontori koosolekut teha?
Ma oleks elutoas diivanil istudes pidevalt näljane, kui söök mulle seal vastu vaatab või piisab ka külmiku avamisel tekkivast pahvakust. Või kui mõni pereliige tuleb koju hiljem ja hakkab seal diivani kõrval toitu soojendama ja sööma. No ma ka siis tahaks jälle sööma hakata.
Teine probleem on jah see, et kokkamine on väga mürarikas tegevus. Pliidil praetav või keedetav söök podiseb, visiseb jne. Kubu müriseb. Nõude klirin, pottide-pannide kolin. Kõiksugu köögimasinad, mis müra võtab muruniiduki detsibellid välja.
Kuidas selle kõrvalt on võimalik elutoas televiisorit vaadata või muusikat kuulata või kodukontori koosolekut teha?
Ma oleks elutoas diivanil istudes pidevalt näljane, kui söök mulle seal vastu vaatab või piisab ka külmiku avamisel tekkivast pahvakust. Või kui mõni pereliige tuleb koju hiljem ja hakkab seal diivani kõrval toitu soojendama ja sööma. No ma ka siis tahaks jälle sööma hakata.
-
Külaline
Inimesed on erinevad. Mina nt tahan üksi rahus süüa teha, mitte et keegi samal ajal minuga suhelda soovib.Guest kirjutas: ↑21 Sept 2025 10:26 peekoni lõhn ei meeldi üldse.
-
Külaline
Televiisori asemel vaatad läpakat või paned oma ekraani mõnda teise ruumi. Muusikat kuulad klappidest. Koosolekut teed teises toas (seal, kus su ekraan on). Mina nt telekat ei vaata, filme vaatan läpakast ja koosolekut pean oma magamistoas väikse kirjutuslaua taga.Guest kirjutas: ↑21 Sept 2025 11:20 Kubu mingil määral jah aitab, aga ainult nende lõhnade osas, mida parajasti pliidil vaaritatakse. Lõhnasid tuleb ju ka külmiku avamisel ja kapilt/laualt kuhu söök parajasti on tõstetud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline