Külaline kirjutas: ↑18 Sept 2025 12:44Guest kirjutas: ↑18 Sept 2025 11:56Tundub, et paljud siin ootavad teatud vanuselt soliidsust, piiridese mahtumist, teksapükstest loobumist.Guest kirjutas: ↑18 Sept 2025 11:30 tegelikult on need kõik ikkagi mutisoengud, lihtsalt naised on piltidel ilusad ja me arvame, et see tänapäeva mutisoeng on kuidagi ilusam, kui siin eelnevalt välja toodud foto rullisoengumuttidest (mis oleks tänapäeval palju ägedam ja julgem, mittemutilikum enesekujundamise viis)
Pikkade juustega oleks palju lihtsam - ei pea otsima oskajat juuksurit, kammi juukseid või ära kammi, tõmbad juuksed kalli klambriga patsi ja let's go.
Tõesti? Väga imelikud ja elukauged inimesed siis. Need, kes midagi sellist ootavad, on lihtsalt kadedad, vananenud naised, kes on lasknud oma välimusega minna ning arvavad, et see on normaalsus. Ei ole. Me elame tänapäeval, kus on palju raha ning palju võimalusi olla just selline, nagu soovid. Vana olemine on enda valik, mitte paratamatus.
Nõksud, et mitte mutiks muutuda
-
Külaline
-
Külaline
Ei tea, kust on tekkinud arvamus, et kohendatud välimus peab sisaldama punnis nägu või huuli, ilmselt ameeriklaste ebaõnnestunud variantidest. Mitte midagi ei pea muutuma, kui alustad u 36-40, suudad seda taset säilitada rahulikult järgmised 20 aastat. Vähemalt minu puhul on nii. Kasutan nn säilitavat iluravi igakuiselt, täitesüste vähehaaval kord kahe aasta jooksul, botoxit üldse mitte. Ülalaud opitud paar aasta tagasi ja õige on see, mida siin öeldud, see on tühiasi, kahetsen, et varem ei läinud. Mitte keegi pole aru saanud, et ma ülepea midagi teen, isegi ema mitte, kõik imetlevad häid geene. Muide, huuli saab küll kergelt täita ka nii, et see välja ei paista, selleks oma tehnika, aga vähesed valdavad seda.
Miks ma seda kõike teen? Ma ei ütleks, et ma kardaks mutistumist, pole iseloomgi selline, aga, ma ei taha muutuseid. Ma olen harjunud enda peegelpildiga, millega olen alati rahul olnud, ma ei taha seda kaotada. See on midagi, mis on olnud alati osa minust, seega püüan seda säilitada nii kaua, kui võimalik. Ma ei tunne veel, et pole vahet, pensioniiga tulemas, mida on mul veel oodata. Püüan sellest stagnatsioonist hoiduda nii kaugele, kui võimalik ja nautida elu edasi....
Miks ma seda kõike teen? Ma ei ütleks, et ma kardaks mutistumist, pole iseloomgi selline, aga, ma ei taha muutuseid. Ma olen harjunud enda peegelpildiga, millega olen alati rahul olnud, ma ei taha seda kaotada. See on midagi, mis on olnud alati osa minust, seega püüan seda säilitada nii kaua, kui võimalik. Ma ei tunne veel, et pole vahet, pensioniiga tulemas, mida on mul veel oodata. Püüan sellest stagnatsioonist hoiduda nii kaugele, kui võimalik ja nautida elu edasi....
-
Külaline
-
Külaline
Noh, 50-ndaks eluaastaks on igaühel neid elumuresid olnud küll ja veel. Kellel laste pärast, kellel oma abielu pärast, kellel töö pärast, kellel tervise pärast ja kellel selle kõige pärast kokku.
-
Külaline
Kas sa oled enamuse neist" hooldusvabadest ja just voodist välja veerenud soenguga" piltidest siia toppinud või? Ilmselgelt ei tea sa soengutest ega lõikusest mitte halligi (ja vist ka sellest, missugune 50+ naise nägu on, sest su pildid on 30a noorematest). Kõik need "hooletud lendelvad salgud" on tunde veetnud juuksemodellid juuksuritoolis stuudiofotode jaoks. Tavaline inimene igapäevaelus ja oma tavaliste juustega EI saavuta elus sellist tulemust ilma iga päev tundi kulutamata. Kel on loomupäraselt eestlase tavaline kesmiselt paks ja peen juuksetüüp, see näeb veel rohkem vaeva, föönitamine ja koolutamine ja igakuine juuksurilõikus (vastavalt väljakasu kiirusele) on miinimum. Tavalise muti peas on mälestus kunagisest soengust 2+ kuud tagasi.Guest kirjutas: ↑18 Sept 2025 08:52
No selline soeng ei nõua küll mingit suurt pingutust, aega ega raha.
Juuksur
-
Külaline
Juuksed jah... ma vahel värvin ise. Tahaks nüüd oma päris värvi saada. Juba u 5 cm on väljakasv. Ei ole tegelikult ilus. Aga ei teagi, kas võiks hoopis rõõmustada, et väljakasv on veel tume, mitte hall 
-
Külaline
Muidugi rõõmusta! Tõesti, päris huvitav on üle pika aja oma naturaalset juuksevärvi- kiudu näha.Guest kirjutas: ↑20 Sept 2025 09:19 Juuksed jah... ma vahel värvin ise. Tahaks nüüd oma päris värvi saada. Juba u 5 cm on väljakasv. Ei ole tegelikult ilus. Aga ei teagi, kas võiks hoopis rõõmustada, et väljakasv on veel tume, mitte hall![]()
-
Külaline
Ära parem taha...Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2025 09:19 Juuksed jah... ma vahel värvin ise. Tahaks nüüd oma päris värvi saada. Juba u 5 cm on väljakasv. Ei ole tegelikult ilus. Aga ei teagi, kas võiks hoopis rõõmustada, et väljakasv on veel tume, mitte hall![]()
Ma tahtsin ka oma endateada loomulikku tumedat kartulikoort. Peaaegu terve aasta kasvatasin välja. Aga siis selgus, et aastakümnete jooksul, mil olin pidevalt värvinud, on mu loomulik värv peaaegu mustaks muutunud. Kuu aega pidasin vastu "oma värviga", aga kuna peeglist vaatas vastu praktiliselt võõras nägu, siis blondeerisin uuesti heledaks, kuna oma 60+ eluaastast vähemalt 50 olen blondina ringi käinud: lapsena olin loomulik blond nagu ema ja siis kuskil teismelisena hakkas isa geenide mõjul tumedamaks minema. blondeerima ja heledamaks värvima hakkasin umbes 25selt.
-
Külaline
mul on küsimus ja kommentaar juuksuritele, kes siin teemas aegajalt sõna võtavad.
ok, te räägite, et vanem inimene peaks käima juuksuris vähemalt korra kuus. aga kuidas sa sinna saaksid sattuda nii tihti, kui juuksurisalongi kodulehelt aega broneerides saab oma juuksuri juurde esimese vaba aja alles 2-3 kuu pärast. ok, mõnikord on mõni klient aja ka ära öelnud, aga kui käid tööl, siis ei sobi aeg keset tööpäeva, kui on selline töö, kust keset tööd kohe kindlasti ära ei pääse.
teine asi on värvimisega. salongis värvimisele aega pannes näitab, et värvimise aeg on... 5 tundi. no mida te niikaua värvite? kuna ma ei leia seda järjestikku 5h vaba aega tööpäeva ajal või ei saa poolest päevast töölt ära tulla ja juuksurisalongi veeb laupäevadeks värvimise aegu üldse ei paku, siis ei jäägi muud üle kui ise poevärvidega värvida: möksin värvi kokku, määrin pähe, siis tegelen 40min koduste toimetustega ja siis pesen maha. maks 1h, mitte 5 tundi.
ok, te räägite, et vanem inimene peaks käima juuksuris vähemalt korra kuus. aga kuidas sa sinna saaksid sattuda nii tihti, kui juuksurisalongi kodulehelt aega broneerides saab oma juuksuri juurde esimese vaba aja alles 2-3 kuu pärast. ok, mõnikord on mõni klient aja ka ära öelnud, aga kui käid tööl, siis ei sobi aeg keset tööpäeva, kui on selline töö, kust keset tööd kohe kindlasti ära ei pääse.
teine asi on värvimisega. salongis värvimisele aega pannes näitab, et värvimise aeg on... 5 tundi. no mida te niikaua värvite? kuna ma ei leia seda järjestikku 5h vaba aega tööpäeva ajal või ei saa poolest päevast töölt ära tulla ja juuksurisalongi veeb laupäevadeks värvimise aegu üldse ei paku, siis ei jäägi muud üle kui ise poevärvidega värvida: möksin värvi kokku, määrin pähe, siis tegelen 40min koduste toimetustega ja siis pesen maha. maks 1h, mitte 5 tundi.
-
Külaline
Eks siis tuleb leida teine juuksur, kes on kättesaadavam ja värvib kahe tunniga ära. Minul on selline olemas.Guest kirjutas: ↑20 Sept 2025 09:54 mul on küsimus ja kommentaar juuksuritele, kes siin teemas aegajalt sõna võtavad.
-
Külaline
Käin sama juuksuri juures juba 30 aastat ja kõik see aeg on elementaarne olnud, et panen igal korral seal käies kirja ka jägmise aja. Värvimine ja lõikus võtab 2,5-3h. Ajad on tal täis umbes 1,5 kuud.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2025 09:54 mul on küsimus ja kommentaar juuksuritele, kes siin teemas aegajalt sõna võtavad.
-
Külaline
Mina nt ei tea, mis mu plaanid on kuu aja pärast, ma ei saaks iialgi niimoodi aega panna. Käin juuksuris siis, kui mul tekib töö juures selline päev, kus on keset päeva tegemist vähem ja alles õhtupoole on mitu koosolekut vmt. Aga ma ei saa seda kuidagi kuu aega ette teada.Guest kirjutas: ↑20 Sept 2025 11:06 Käin sama juuksuri juures juba 30 aastat ja kõik see aeg on elementaarne olnud, et panen igal korral seal käies kirja ka jägmise aja. Värvimine ja lõikus võtab 2,5-3h. Ajad on tal täis umbes 1,5 kuud.
-
Külaline
Miks proffid nii aeglased on?Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2025 11:06Värvimine ja lõikus võtab 2,5-3h.
-
Külaline
Siin on minu arust hea näide mittemutist. Pigem ütleks, et 50+ tšikk. 

-
Külaline
See pole aeglus, ülipeenikeste salkude pähe panemine võtab umbes tunni.Värv on peas tunni. Lõikus, soeng.
-
Külaline
Mina teen tööd töö ajal, mitte õhtul, seega vabanen 15.40 ja saan juuksuriaja panna sealt alates. Kui midagi peaks muutuma, annan teada ja juuksur tõstab kliendid ümber.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2025 12:11Mina nt ei tea, mis mu plaanid on kuu aja pärast, ma ei saaks iialgi niimoodi aega panna. Käin juuksuris siis, kui mul tekib töö juures selline päev, kus on keset päeva tegemist vähem ja alles õhtupoole on mitu koosolekut vmt. Aga ma ei saa seda kuidagi kuu aega ette teada.Guest kirjutas: ↑20 Sept 2025 11:06 Käin sama juuksuri juures juba 30 aastat ja kõik see aeg on elementaarne olnud, et panen igal korral seal käies kirja ka jägmise aja. Värvimine ja lõikus võtab 2,5-3h. Ajad on tal täis umbes 1,5 kuud.
-
Külaline
Tööaeg on see aeg, mil ma reaalselt seda tööd teen, mitte mingi suvaline etteantud aeg kusagil istuda. Ja minu juuksur ei tõsta kliente ümber minu tööajast lähtuvalt, vaid igaüks paneb endale sobiva aja ja kui vaja, muudab seda iseteeninduses ise.Guest kirjutas: ↑20 Sept 2025 13:25Mina teen tööd töö ajal, mitte õhtul, seega vabanen 15.40 ja saan juuksuriaja panna sealt alates. Kui midagi peaks muutuma, annan teada ja juuksur tõstab kliendid ümber.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2025 12:11Mina nt ei tea, mis mu plaanid on kuu aja pärast, ma ei saaks iialgi niimoodi aega panna. Käin juuksuris siis, kui mul tekib töö juures selline päev, kus on keset päeva tegemist vähem ja alles õhtupoole on mitu koosolekut vmt. Aga ma ei saa seda kuidagi kuu aega ette teada.Guest kirjutas: ↑20 Sept 2025 11:06 Käin sama juuksuri juures juba 30 aastat ja kõik see aeg on elementaarne olnud, et panen igal korral seal käies kirja ka jägmise aja. Värvimine ja lõikus võtab 2,5-3h. Ajad on tal täis umbes 1,5 kuud.
-
Külaline
Kehvasti korraldatud töö siis, kui ei tea, millal teed ja pole enda teha. Mis see iseteenindus on? Minu juuksur ei passi tühja, et keegi saaks ise mingeid aeg tõsta.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2025 13:39Tööaeg on see aeg, mil ma reaalselt seda tööd teen, mitte mingi suvaline etteantud aeg kusagil istuda. Ja minu juuksur ei tõsta kliente ümber minu tööajast lähtuvalt, vaid igaüks paneb endale sobiva aja ja kui vaja, muudab seda iseteeninduses ise.Guest kirjutas: ↑20 Sept 2025 13:25Mina teen tööd töö ajal, mitte õhtul, seega vabanen 15.40 ja saan juuksuriaja panna sealt alates. Kui midagi peaks muutuma, annan teada ja juuksur tõstab kliendid ümber.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2025 12:11
Mina nt ei tea, mis mu plaanid on kuu aja pärast, ma ei saaks iialgi niimoodi aega panna. Käin juuksuris siis, kui mul tekib töö juures selline päev, kus on keset päeva tegemist vähem ja alles õhtupoole on mitu koosolekut vmt. Aga ma ei saa seda kuidagi kuu aega ette teada.
-
Külaline
Kas sa käid juuksuris kusagil laudas, et seal on kümneid juuksureid ja mingi iseteeninduse asi kah veel? Ma käin juuksuris, kus on samaaegselt ainult mina ja juuksur, mingeid kliente ei võeta vahele ega pole elavas järjekorras vms.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2025 13:39Tööaeg on see aeg, mil ma reaalselt seda tööd teen, mitte mingi suvaline etteantud aeg kusagil istuda. Ja minu juuksur ei tõsta kliente ümber minu tööajast lähtuvalt, vaid igaüks paneb endale sobiva aja ja kui vaja, muudab seda iseteeninduses ise.Guest kirjutas: ↑20 Sept 2025 13:25Mina teen tööd töö ajal, mitte õhtul, seega vabanen 15.40 ja saan juuksuriaja panna sealt alates. Kui midagi peaks muutuma, annan teada ja juuksur tõstab kliendid ümber.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2025 12:11
Mina nt ei tea, mis mu plaanid on kuu aja pärast, ma ei saaks iialgi niimoodi aega panna. Käin juuksuris siis, kui mul tekib töö juures selline päev, kus on keset päeva tegemist vähem ja alles õhtupoole on mitu koosolekut vmt. Aga ma ei saa seda kuidagi kuu aega ette teada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Mammut, YaCy [Bot] ja 8 külalist