Naabri laps röögib kogu aeg nutta
-
Külaline
Naabri laps röögib kogu aeg nutta
Meie üleval elab üksikema oma umbes 3-aastase lapsega. Saan aru, et lapsed ikka nutavad, aga see laps karjub juba ligi kaks aastat iga päev mitu korda. Juba hommikul tundub, et esimene asi, mida ta pärast ärkamist teeb, on nutmine. Täna hommikul ärkasin 6.30 tema kisa peale üles.Ja ma ei pea silmas seda, et nutab natuke ja jätab järele, vaid ta sõna otseses mõttes röögib ja kopsib jalgadega vastu põrandat. Kujutan ette, et ta on kisamise ajal pikali maas. Nutu sekka röögib ka mingeid sõnu. Teine kindel asi on see, et kui nad koju tulevad (ilmselt lasteaiast), siis hakkab jälle nututrall pihta. Mõtlen, et sel emal peavad küll raudsed närvid olema, ei kuule isegi, et ta kunagi pahandaks lapsega. Minul aga ei ole raudsed närvid ja sellest nututerrorist on täiega kõrini. Selline tunne on, et kui järgmine kord röögib ja jalgu trambib, koputan harjavarrega vastu lage või radikat. Tegelikult ei ole ju okei, kui kisa algab juba enne kl 7 hommikul. Mina sellel kellaajal näiteks puurida ei tohi.
-
Külaline
Mine ja räägi rahulikult selle emaga, et sa oled sellest trallist väga häiritud. Kui laps ongi nutusem, viigu ta kööki karjuma, siis ei häiri magajaid nii palju.
-
Külaline
Mitu korda päevas ehk mõned korrad päevas on normaalne nutta. Kahe-kolmesed ka jonnivad, elavad päeva pingeid välja jne. Osad on ka tundlikuma närvisüsteemiga, nutavad rohkem. Ei usu, et ema seda naudib, et temaga rääkimine niiväga aitaks.
-
Külaline
Ma mõistan. Mul kodus kohe kahene ja viimasel ajal saadab meid ka pidev röökimine, kui midagi ei saa mida tahab või mõni muu minu jaoks pisike põhjus. Õues ka röögib, kui kui ei saa sinna suunda minna kuhu.
Esimene laps sellist pulli igapäevaselt ei teinud. Aga mul plika karjub ilmselt sellepärast, et ei oska veel häati rääkida ja ennast väljendada. Ja see "ise" teha faas aga ei oska veel ja aidata ka ei luba, siis kukubki röökima
Mul endal küll emana ausõna jooksevad kõrvad virtsavett.
Ma enda naabrite käest olen küsinud ja õnneks nad üleliigselt häirivat kuulnud midagi ei ole. Meil õnneks väga midagi läbi ei kostu üldse majas.
Vanas korteris oli mul kõrvalnaabriks aga üks vanaproua, kes iga jumala õhtu meeltesegaduses röökis. Pärast selgus, et peale mehe surma oli veidi ära pööranud. Poeg käis tal üsna tihti külas ja sa siis mainitud, et kas proual kõik korras ikka.
On väsitav tõesti. Meil hakkas kisa ca 21 ajal ja vahel kestis südaööni välja. Mina õnneks ööinimene ja lapse magamist ei seganud. Mingi aeg rahunes maha.
Esimene laps sellist pulli igapäevaselt ei teinud. Aga mul plika karjub ilmselt sellepärast, et ei oska veel häati rääkida ja ennast väljendada. Ja see "ise" teha faas aga ei oska veel ja aidata ka ei luba, siis kukubki röökima
Mul endal küll emana ausõna jooksevad kõrvad virtsavett.
Ma enda naabrite käest olen küsinud ja õnneks nad üleliigselt häirivat kuulnud midagi ei ole. Meil õnneks väga midagi läbi ei kostu üldse majas.
Vanas korteris oli mul kõrvalnaabriks aga üks vanaproua, kes iga jumala õhtu meeltesegaduses röökis. Pärast selgus, et peale mehe surma oli veidi ära pööranud. Poeg käis tal üsna tihti külas ja sa siis mainitud, et kas proual kõik korras ikka.
On väsitav tõesti. Meil hakkas kisa ca 21 ajal ja vahel kestis südaööni välja. Mina õnneks ööinimene ja lapse magamist ei seganud. Mingi aeg rahunes maha.
-
Külaline
Nutt nutuks, aga vastu põrandat trampida lasta ikkagi ei tohiks, saati veel unerahu ajal. Koputa tõesti harjavarrega vastu lage, kui varahommikul üleval laps laamendab! Võib-olla ehmub siis nuttki kinni.
-
Külaline
Küll on keeruline. Arusaadav, et käib ajudele, aga ega see ema ilmselt ka midagi eriti teha ei saa. Mis mõttes "ei tohiks lasta jalgadega maad peksta"? Jonnivat last oled näinud? Keelad, teeb veel hullemini. Kui see ema teaks, kuidas sellist asja vältida, küll ta juba teinud oleks.
Mõtlen näiteks oma lapse peale, kes kuni nelja-aastaseks saamiseni iga (absoluutselt iga) öö kuskil 12-1 ajal korraks ärkas ja ca 15 min röökis. Ta oli täiesti omal planeedil sel hetkel, silmad pärani, aga kedagi ära ei tundnud. Sai 15 min mööda, viskas uuesti pikali ja magas edasi. No mitte midagi poleks saanud teha sellega (loomulikult ka arstid läbi käidud ja räägitud), õnneks elasime majas. Kasvas välja, nagu ka arstid ennustasid.
Mõtlen näiteks oma lapse peale, kes kuni nelja-aastaseks saamiseni iga (absoluutselt iga) öö kuskil 12-1 ajal korraks ärkas ja ca 15 min röökis. Ta oli täiesti omal planeedil sel hetkel, silmad pärani, aga kedagi ära ei tundnud. Sai 15 min mööda, viskas uuesti pikali ja magas edasi. No mitte midagi poleks saanud teha sellega (loomulikult ka arstid läbi käidud ja räägitud), õnneks elasime majas. Kasvas välja, nagu ka arstid ennustasid.
-
Külaline
Kolgi jah hästi kõvasti, siis läheb ema veel rohkem närvi, see kandub ka lapsele üle ja saab seda nuttu veel kauem nautida.Guest kirjutas: ↑24 Sept 2025 20:32 Nutt nutuks, aga vastu põrandat trampida lasta ikkagi ei tohiks, saati veel unerahu ajal. Koputa tõesti harjavarrega vastu lage, kui varahommikul üleval laps laamendab! Võib-olla ehmub siis nuttki kinni.
-
Külaline
Mis vanatüdrukud küll seda kolkimist siin soovitavad.
-
Külaline
Siin pigem võib tegemist olla lapsega, kellel on mingi häire, sündroom, puue vms. Igaks juhul võiks sotsiaali teatada. Las vastavad ametnikud kontrollivad, kas see pere võib abi vajada.
-
Külaline
Ma see kahese röökiva lapse ema. Ma arvan, et tasuks ehk ikka viisakalt ukse taga ära käia. Vb ta pole teadlik, kui hästi see kostub. Kui on mõistlik ema, siis ta üritab seda põranda vastu trampimist ehk vähemaks organiseerida ja ka kisa vb. Vaibad maha vms.
Mina olin ka üsna kindel, et varsti on mõni naaber mul ukse taga. Seepärast vabandasin ja küsisin(kui õue peal või koridoris juhtusin nägema) ise juba ette ära, ega nad kuule ja häiri. Ma olin veendunud, et mu lapse kisa on kuulda. Eks ma üritan seda kisamüra ennetada isegi siis, kui kuulda pole, sest endal hakkavad ajud juba kärssama. Aga alati pole see võimalik.
Mina olin ka üsna kindel, et varsti on mõni naaber mul ukse taga. Seepärast vabandasin ja küsisin(kui õue peal või koridoris juhtusin nägema) ise juba ette ära, ega nad kuule ja häiri. Ma olin veendunud, et mu lapse kisa on kuulda. Eks ma üritan seda kisamüra ennetada isegi siis, kui kuulda pole, sest endal hakkavad ajud juba kärssama. Aga alati pole see võimalik.
-
Külaline
Kas tõesti enamus 2-3 aastasi röögib mitu korda päevas? (Täiesti siiras huvi, mu enda laps on nüüd juba 30 ja enam ei mäleta tema väikelapse aega. No mäletan paar korda poes mingit jonnihoogu, aga sellist mitu korda päevas kisa tõesti ei meenu.)
-
Külaline
No eks minagi selle teema algatajana seepärast natuke imestan, et mul endal on ju ka kaks last, kes on praeguseks täiskasvanud, ja no ausõna - ei ole nemad niimoodi igapäevaselt röökinud ja jalgu trampinud. Nii et julgen ka arvata, et see ei ole siiski tavapärane.Guest kirjutas: ↑24 Sept 2025 22:08 Kas tõesti enamus 2-3 aastasi röögib mitu korda päevas? (Täiesti siiras huvi, mu enda laps on nüüd juba 30 ja enam ei mäleta tema väikelapse aega. No mäletan paar korda poes mingit jonnihoogu, aga sellist mitu korda päevas kisa tõesti ei meenu.)
-
Külaline
Ma usun, et pooled. Mul suurem laps tegi seda ehk paar korda aastas. Oli väga chill laps. Plika mul nüüd aga on kõike vastupidist. Iga asi ajab lausa kriiskama ja väga väga kange on võrreldes pojaga. Kui endal poleks, siis arvaks ma ka, et vanemate viga või kasvatamatus vms. Aga vot näed. Plika nüüd teeb poja eest ka ilmseltKülaline kirjutas: ↑24 Sept 2025 22:08 Kas tõesti enamus 2-3 aastasi röögib mitu korda päevas? (Täiesti siiras huvi, mu enda laps on nüüd juba 30 ja enam ei mäleta tema väikelapse aega. No mäletan paar korda poes mingit jonnihoogu, aga sellist mitu korda päevas kisa tõesti ei meenu.)
-
Külaline
Ja mida need sotsiaalametnikud puudega lapsega nüüd õige pihta peaks hakkama? Sotsiaalametnikul puudub meditsiiniline pädevus. Kui see laps käib lasteaias (ja sain aru, et käib), siis on lasteaiatöötajad emaga kindlasti juba rääkinud, juhul kui peaks olema kahtlus mingile sündroomile või puudele, ja andnud ka soovitusi arsti poole pöördumiseks.Guest kirjutas: ↑24 Sept 2025 21:08 Siin pigem võib tegemist olla lapsega, kellel on mingi häire, sündroom, puue vms. Igaks juhul võiks sotsiaali teatada. Las vastavad ametnikud kontrollivad, kas see pere võib abi vajada.
Suunavadki vastava teenuse juurde. Ei tasu midagi nii kindlalt eeldada. Vanemaid, kes hakkama ei saa ja abi ka ei otsi, on palju. Nii väikese lapsega ja juba suhe lõhki läinud. Mingi rullnokk isaks, kes ise häiretega. Terve päev röökimist pole normaalne. Asi pole ainult teiste häirumises, vaid see laps on hädas.Guest kirjutas: ↑24 Sept 2025 23:27Ja mida need sotsiaalametnikud puudega lapsega nüüd õige pihta peaks hakkama? Sotsiaalametnikul puudub meditsiiniline pädevus. Kui see laps käib lasteaias (ja sain aru, et käib), siis on lasteaiatöötajad emaga kindlasti juba rääkinud, juhul kui peaks olema kahtlus mingile sündroomile või puudele, ja andnud ka soovitusi arsti poole pöördumiseks.Guest kirjutas: ↑24 Sept 2025 21:08 Siin pigem võib tegemist olla lapsega, kellel on mingi häire, sündroom, puue vms. Igaks juhul võiks sotsiaali teatada. Las vastavad ametnikud kontrollivad, kas see pere võib abi vajada.
-
Külaline
Sul on endal mingi häire. Fantaasia lippab päirs hästi.Malme kirjutas: ↑25 Sept 2025 06:22Suunavadki vastava teenuse juurde. Ei tasu midagi nii kindlalt eeldada. Vanemaid, kes hakkama ei saa ja abi ka ei otsi, on palju. Nii väikese lapsega ja juba suhe lõhki läinud. Mingi rullnokk isaks, kes ise häiretega. Terve päev röökimist pole normaalne. Asi pole ainult teiste häirumises, vaid see laps on hädas.Guest kirjutas: ↑24 Sept 2025 23:27Ja mida need sotsiaalametnikud puudega lapsega nüüd õige pihta peaks hakkama? Sotsiaalametnikul puudub meditsiiniline pädevus. Kui see laps käib lasteaias (ja sain aru, et käib), siis on lasteaiatöötajad emaga kindlasti juba rääkinud, juhul kui peaks olema kahtlus mingile sündroomile või puudele, ja andnud ka soovitusi arsti poole pöördumiseks.Guest kirjutas: ↑24 Sept 2025 21:08 Siin pigem võib tegemist olla lapsega, kellel on mingi häire, sündroom, puue vms. Igaks juhul võiks sotsiaali teatada. Las vastavad ametnikud kontrollivad, kas see pere võib abi vajada.
-
Külaline
Siin ei kirjeldata terve päev röökimist, vaid kui üles aetakse, siis nutab ja kui lasteaiast tuleb, siis nutab. Ilmselt on see ärkamine tema jaoks liiga vara ja lasteaiapäev on pikk ja väsitav. Ei ole sellepärast laps puudega, rullnokk isaks, sotsiaalabi tarvis ja mis lollusi sa siin veel räägid.Terve päev röökimist pole normaalne.
-
Külaline
Ütleme et ma olen see naaber. Ma lähen ukse taha ütlema. Ema võib küsida et mis ta siis tegema peab kui lapsel on tuju jonnida või nutta.
Mida ema siis tegema peaks?
-
Külaline
Jah, ja samamoodi mida mingi sotsiaaliatädike siin tegema peaks? Hakkab ise seda last kussutama või?Guest kirjutas: ↑25 Sept 2025 07:49 Ütleme et ma olen see naaber. Ma lähen ukse taha ütlema. Ema võib küsida et mis ta siis tegema peab kui lapsel on tuju jonnida või nutta.
-
Külaline
Kui arendada veel teremat edasi selke ema poole, ta võiks ka küsida, et mida teha kui mu lapse kisa häirib naabreid, juba käis naaber ütlemas.
Et peale ärkamist kisab, lasteiast tulles kodus kisab. Lohutada end ei lase ja tähelepanu tõmmata millegi muu peale ka ei anna tulemust. Et mida teha, kui mu laps kisab?
Andke soovitusi. Kui kõige tühisem asi tekitab kisa. Nt riidesse panek.
Et peale ärkamist kisab, lasteiast tulles kodus kisab. Lohutada end ei lase ja tähelepanu tõmmata millegi muu peale ka ei anna tulemust. Et mida teha, kui mu laps kisab?
Andke soovitusi. Kui kõige tühisem asi tekitab kisa. Nt riidesse panek.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist