Millised toidulõhnad teid häirivad?

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 25 Sept 2025 12:41 pole veel näinud ühtegi "hinnalist eramaja", kus poleks tegu justnimelt avatud ruumiga.
Kasvõi Soome elamumessid, vähemalt 99% on ilus avatud ruum.
https://www.kv.ee/muua-luksuslik-ja-kaa ... 85204.html
https://www.kv.ee/kliendipaevale-palume ... 24171.html
https://www.kv.ee/kliendipaevale-vajali ... 93090.html
https://www.kv.ee/hoone-on-taielikult-r ... 67642.html
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 25 Sept 2025 12:41 pole veel näinud ühtegi "hinnalist eramaja", kus poleks tegu justnimelt avatud ruumiga.
Eks "ilusat avatud ruumi" on odavam ja kiirem toota, kui kööki ja elutuba eraldi. Sellepärast neid nii palju viimasel ajal ongi, kulude kokkuhoid. Raha küsivad küll palju elamispinna eest. Aga kui on, kes sinna elama lähevad, siis võib ju valmistada..
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 25 Sept 2025 13:02
Eks "ilusat avatud ruumi" on odavam ja kiirem toota, kui kööki ja elutuba eraldi. Sellepärast neid nii palju viimasel ajal ongi, kulude kokkuhoid. Raha küsivad küll palju elamispinna eest. Aga kui on, kes sinna elama lähevad, siis võib ju valmistada..
Nii on. Nagu panin pea miljon maksvate majade lingid, ei ole seal köök toas. Ausalt öeldes ei kujutaks eramus sellist lahendust ettegi, see rohkem odav variant.
Külaline

Silmude röstimise hais on konkurentsitult õudseim kogemus. Rohkem ei meenu ühtegi lõhna ega haisu, mis päris talumatu oleks. Karri lõhn ka eriti ei meeldi, aga talun ära.
Sibulad, küüslaugud ja kalapraadimine on minu jaoks hea lõhnaga. Pere ei salli maksa praadimise lõhna, mulle väga meeldib.
Külaline

Seente kupatamise lõhn ei meeldi. Küll aga marineerimise lõhn meeldib, kuna söön ise ka usinasti neid.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2025 17:36Seente kupatamise lõhn ei meeldi.
Too mulle, see on PARIM lõhn!
Külaline

Kes neid 1946 vms aastal ehitatuid ikka ringi hakkab tegema. Uutes moekates on lausa kõik avatud
https://www.kv.ee/erakordne-elamu-talli ... 85851.html
Samas, kui kõik uksed on avatud, tekib läbiv visuaalne ja funktsionaalne ühendus – vaated ulatuvad sõna otseses mõttes ühest maja otsast teise. Sama läbivust toetab akende paigutus, mis on arhitektuurselt täpselt ja tundlikult valitud – juhtimaks mitte ainult valgust, vaid ka perspektiivi.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2025 13:59
Tolmukübe kirjutas: 25 Sept 2025 13:02
Nii on. Nagu panin pea miljon maksvate majade lingid, ei ole seal köök toas. Ausalt öeldes ei kujutaks eramus sellist lahendust ettegi, see rohkem odav variant.
Milleks nende miljoni-majade lingid vastuseks inimestele, kes armastavad avatud kööktube? Tahad rõhuda odavusele ja halvustada mõne pere tegelikke soove? Või rõhutada õhukest rahakotti? Miks küll?
Ma jälle ei suudaks sellistes majades iialgi elada.
Tahaks ikka perega koos aega veeta, mitte suunata eri aegadel koolist ja trennist tulnud lapsi või töölt hilja saabunud abikaasat kuhugi üüratusse tühjusesse üksi sööma! Et nad ei häiriks kellegi telekavaatamist elutoas... nii kilomeetri kaugusel.
Ja noh, millegipärast on need majad ka kõik müügis 😂
Külaline

Mulle tundub ka imelik, et keegi oma maitse-eelistust hakkab sellisel moel peale suruma, et nimetab avatud köögi pooldajaid vaesteks, maitselagedaks ja rumalateks.

Ilmselgelt on uhketes eramutes ka avatud köögiga variante. See on puhtalt inimese maitse-eelistus, mitte ei näita inimese rikkust või halba maitset.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 24 Sept 2025 08:58
Külaline kirjutas: 23 Sept 2025 22:59 See - külmkapist tuleb toidulõhna jutt on tõesti väga imelik. Kohe ausalt!
Tavalises kodukülmikus, kus on silm koguaeg peal, ei haise küll midagi. Ei roiskunud ega ka kõlbliku toidu järgi.
Imelikku ei ole siin midagi. Minul näiteks on praegu külmkapis suitsuvorst, on seal siis küüslauk sees, või mis, igatahes, kui ukse lahti teen, siis ikka külmkapis seda vorstilõhna on. Osadel toiduainetel on tugev lõhn, seda siis tunneb, kui külmkapi ukse lahti teeb. Sõltub, mida keegi sööb.
Tugevalt lõhnavad toiduained on loomulikult pakendatud või hermeetilistes karpides, kust lõhn läbi ei tule. Lahtine, tugevalõhnaline suitsuvorst teeb lõhna külge ka teistele külmikus olevatele toiduainetele. Milleks seda vaja on?

P S Sinul soovitaks jätkuvalt mõelda tervislikuma toitumise peale.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2025 18:26 Kes neid 1946 vms aastal ehitatuid ikka ringi hakkab tegema. Uutes moekates on lausa kõik avatud
https://www.kv.ee/erakordne-elamu-talli ... 85851.html
Samas, kui kõik uksed on avatud, tekib läbiv visuaalne ja funktsionaalne ühendus – vaated ulatuvad sõna otseses mõttes ühest maja otsast teise. Sama läbivust toetab akende paigutus, mis on arhitektuurselt täpselt ja tundlikult valitud – juhtimaks mitte ainult valgust, vaid ka perspektiivi.
Sinu lingil on köök elutoast eraldi.
Külaline

Mina kui hilja saabuja eelistan eraldi köögis süüa. Kuidagi nõme elutoas terve pere ees üksi vitsutada ja matsutada. Samal põhjusel ei meeldi mulle ühistranspordis süüa. Ebamugav krõbistada, mugistada ja söögihaisutada, kui teised ümberringi ei söö.

Avatud köögi probleem üleüldse ongi, et siis ei taha mitte süügi ajal näha sööki. Nagu mõned ütlesid, et oi minul küll mingit pudru, mudru ja purke seal kapsi peal ei ole. Jah, sest elutoas me neid asju näha ei taha ja siis hakkavad seenepurgid silmapiiril häirima. Kokkuvõttes ei taha üldse süüa tehagi, sest siis on pudru ja mudru. Köök muutub söögi kiirsoojendamise kohaks. Seetõttu eelistan ühte korraliku ja kapitaalselt suurt kööki, kus on ka korralik puuliit. Seal võid südamest kokata, möllata,, mitte üks purk ja mudru ei häiri, sest see on üleni köök, kus söögi nägemine ei ole häiriv. Loomulikult ei taha elutoas tundide kaupa moosi, supp või sülti keeta. Küll aga eraldi ja korralikult varustatud köögis on see lahe.
Külaline

Mulle ei meeldi avatud köögi variant juba selle pärast, et ma ei taha elutoas nt kala rookida, konte raiuda, hoidiseid kuumutada, hakkliha teha, puljongit keeta vms, mis tõsise söögitegemise juurde käib ja millest võib igasuguseid pritsmeid ja aure tekkida, olgu kubu nii hea kui tahes.
Ei meeldi, kui mööbel, pildid ja raamatud samas ruumis on.
Jõulukapsa keetmine või sülditegu elutoas - mulle ei sobi.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Sept 2025 18:03Kuidagi nõme elutoas terve pere ees üksi vitsutada ja matsutada.
Samamoodi nagu mind ei häiri, kui keegi filmis midagi sööb, ei häiri mind ka pereliikme söömine. Kellegi viisakas söömine ei häiri. Aga kui teie peres matsutatakse, luristatakse eks siis jah hakkab häirima.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Sept 2025 19:52 Mulle ei meeldi avatud köögi variant juba selle pärast, et ma ei taha elutoas nt kala rookida, konte raiuda, hoidiseid kuumutada, hakkliha teha, puljongit keeta vms, mis tõsise söögitegemise juurde käib ja millest võib igasuguseid pritsmeid ja aure tekkida, olgu kubu nii hea kui tahes.
Ei meeldi, kui mööbel, pildid ja raamatud samas ruumis on.
Jõulukapsa keetmine või sülditegu elutoas - mulle ei sobi.
Avatud köök ei tähenda tegelikult, et pliit ja maalid kõrvuti asuvad. Õigesti planeeritud avatud köök on ikka omaette ruuminurk, mida maalidest, diivanitest ja raamatutest eraldab veel söögilauale ette nähtud ruumiosa. Tõsi, kui ma oleks ka suur hoidistaja-küpsetaja, siis ehk tõesti paneks rohkem rõhku eraldatusele just söögiaurude pärast. Liha aga raiuks ikka õues, selleks ka oma kohta vaja? Õnneks mul seda muret ei ole :D
Külaline

Guest kirjutas: 26 Sept 2025 18:03 Mina kui hilja saabuja eelistan eraldi köögis süüa. Kuidagi nõme elutoas terve pere ees üksi vitsutada ja matsutada. Samal põhjusel ei meeldi mulle ühistranspordis süüa. Ebamugav krõbistada, mugistada ja söögihaisutada, kui teised ümberringi ei söö.

Avatud köögi probleem üleüldse ongi, et siis ei taha mitte süügi ajal näha sööki. Nagu mõned ütlesid, et oi minul küll mingit pudru, mudru ja purke seal kapsi peal ei ole. Jah, sest elutoas me neid asju näha ei taha ja siis hakkavad seenepurgid silmapiiril häirima. Kokkuvõttes ei taha üldse süüa tehagi, sest siis on pudru ja mudru. Köök muutub söögi kiirsoojendamise kohaks. Seetõttu eelistan ühte korraliku ja kapitaalselt suurt kööki, kus on ka korralik puuliit. Seal võid südamest kokata, möllata,, mitte üks purk ja mudru ei häiri, sest see on üleni köök, kus söögi nägemine ei ole häiriv. Loomulikult ei taha elutoas tundide kaupa moosi, supp või sülti keeta. Küll aga eraldi ja korralikult varustatud köögis on see lahe.
Normaalne pere sööb õhtusööki ühise laua taga, mitte igaüks ei vitsuta-matsuta erinevatel aegadel üksinda...
Külaline

Ma olen ca 40 aastat iseseisva elu peal ning elan pereelu, aga ma ei ole seni mitte kordagi oma elus liha raiunud. Liha muidu sööme pea igapäevaselt. Ja suppi keedan kondist samuti väga sageli.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Sept 2025 20:36 Normaalne pere sööb õhtusööki ühise laua taga, mitte igaüks ei vitsuta-matsuta erinevatel aegadel üksinda...
Paljudel on selline tööaeg, mis kohe kuidagi ei võimalda igapäevast õhtusööki: meditsiinitöötajad, valvetöötajad, teatritöötajad, transporditöötajad jne. Loodetavasti ei kvalifitseeru nemad automaatselt ebanormaalseteks peredeks.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Sept 2025 20:44
Guest kirjutas: 26 Sept 2025 20:36 Normaalne pere sööb õhtusööki ühise laua taga, mitte igaüks ei vitsuta-matsuta erinevatel aegadel üksinda...
Paljudel on selline tööaeg, mis kohe kuidagi ei võimalda igapäevast õhtusööki: meditsiinitöötajad, valvetöötajad, teatritöötajad, transporditöötajad jne. Loodetavasti ei kvalifitseeru nemad automaatselt ebanormaalseteks peredeks.
Rääkimata laste trennidest ja muudest tegemistest.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Sept 2025 06:36 Mulle tundub ka imelik, et keegi oma maitse-eelistust hakkab sellisel moel peale suruma, et nimetab avatud köögi pooldajaid vaesteks, maitselagedaks ja rumalateks.

Ilmselgelt on uhketes eramutes ka avatud köögiga variante. See on puhtalt inimese maitse-eelistus, mitte ei näita inimese rikkust või halba maitset.
Peast soe mutt? Mõtles mingid teemad välja,
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline