Loomaarsti teenus nagu USA-s, iga liigutus maksab

Külaline

Loomaarsti teenus nagu USA-s, iga liigutus maksab

Postitus Postitas Külaline »

Sain šoki, et käisin PetCitys loomaarsti juures. Enne oli sseal ka ülikallis, aga nüüd ostsid selle ära mingid soomlased ja nüüd on ikka päris hull. Arve läks 280 eurot ja tutvusin, millest see siis koosneb. Koer võeti vereproovi jaoks taharuumi ja loen siis arvelt: assistendi teenus 16, eurot, tema tõi paela otsas mulle koera tagasi. Analüüsitarvikud 21 eurot, vaktsineerimine 7 eurot (see võttis siis ühe sekundi), vaktsiin oli muidugi eraldi veel, aga süsti tegemine 7 eurot. Kõrvade puhastus 16 eurot, Jne, jne, iga liigutuse eest eraldi raha. Enne oli visiiditasu ja vaadati üle, võeti vaktsiini eest raha, aga mitte nii, et iga sekundiline liigutus veel eraldi tasu. Jumala õudne. Ja koeral oli praegu tavaline kontroll ja vaktsineerimine, lisaks võeti vereproov, et maksanäitajad tuvastada, sest võtab kaua mingeid ravimeid. See oli kõik, mitte midagi muud ei tehtud ja selle eest 280 eurot.
Külaline

Ja mina, rumal, veel arvasin, et juulikuine Västriku kliiniku arve minu krantsi vaktsineerimise 1 süsti eest - 52€ - oli nöörimine...
Külaline

Selline ülikallis loomaarstiteenus on üks põhjustest, miks ma endale lemmikloomi ei taha. Muidu aga: assistenditeenus on kindlasti enamat, kui koera nööri otsas tagasi jalutamine. Assistent teeb pea kõike, nagu inimestel medõdegi. Rahustab looma, hoiab kinni, ulatab arstile tarvikuid, teeb lihtsamaid protseduure nagu süstimine jne. Sa lihtsalt ei näinud seda.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Sept 2025 13:19 Selline ülikallis loomaarstiteenus on üks põhjustest, miks ma endale lemmikloomi ei taha. Muidu aga: assistenditeenus on kindlasti enamat, kui koera nööri otsas tagasi jalutamine. Assistent teeb pea kõike, nagu inimestel medõdegi. Rahustab looma, hoiab kinni, ulatab arstile tarvikuid, teeb lihtsamaid protseduure nagu süstimine jne. Sa lihtsalt ei näinud seda.
Vanasti hoidsin ise koera kinni ja arst sai ise oma tarvikud lihtsate protseduuride ajal nagu vereproov või vaktsiinisüst ise kätte. Mulle pole selliseid arveid tasulise arsti juures küll esitatud, et meditsiiniõe teenus, tarvikud, süst, kõik eraldi raha eest arstivisiidile ja protseduurile veel lisaks.
Külaline

Kas see on siis normaalne, et lähed teed näiteks vaktsiini, selle eest on oma hind, siis võetakse veel tasu süsti sinu sisse torkamine, ühekordse süstla hind, kummikinnaste hind, piirtuse hind pluss õe teenuse hind, et toksis su nime arvutisse, ütles tere jne, jne.
Külaline

Mina käisin kevadel kutsikaga loomaarsti juures, kuna kutsikas oksendas ja värises. Oli laupäeva õhtupoolik, aga pühapäeval meie linnas loomaarstid ei tööta ja ma kartsin, et kui ma praegu ei lähe, aga tal läheb hullemaks, tuleb pühapäeval Tallinnasse loomade kiirabisse sõita. Kutsikat kraaditi ja tehti vereproov, et põletik või puugihaigus tuvastada. Õnneks ei olnud kumbagi. Arvati, et sõi midagi väljas. Ostsin veel selle pasta seedeprobleemide jaoks ja arve oli 270 eurot! Mõtlesin, mis veel siis oleks maksnud, kui olekski haige olnud ja oleks ravimid ka pidanud ostma. Päris õudne ikka küll: vereproov ja kraadimine 270 eurot! Pole siis ime, et haiged loomad metsa alla surema visatakse.
Külaline

Veterinaaridest on ääretult suur puudus. Oleks rohkem, konkurents lööks hinna alla.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Sept 2025 20:17 Veterinaaridest on ääretult suur puudus. Oleks rohkem, konkurents lööks hinna alla.
Väga palju küll alla ei saa hinnad minna, sest kui inimene jääb haigeks, siis tema ravikulud makstakse ravikindlustuse rahadest (iga kuu maksame 13% oma brutopalgast). Veterinaar minu teada mingeid maksumaksja rahasid ei saa, lemmiklooma pidamine on igaühe erahobi.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Sept 2025 20:22
Guest kirjutas: 27 Sept 2025 20:17 Veterinaaridest on ääretult suur puudus. Oleks rohkem, konkurents lööks hinna alla.
Väga palju küll alla ei saa hinnad minna, sest kui inimene jääb haigeks, siis tema ravikulud makstakse ravikindlustuse rahadest (iga kuu maksame 13% oma brutopalgast). Veterinaar minu teada mingeid maksumaksja rahasid ei saa, lemmiklooma pidamine on igaühe erahobi.
No see pole normaalne, et veterinaariteenus on juba kallim kui inimese tasuline ravi. Kui ma käin perearsti juures ja minult võetakse üks vereproov, mul haigekassa kaarit pole, siis see ei maksa 280 eurot. Käin erameditsiinis nahaarsti juures, see ka ei maksa nii palju. Kuigi mulle tehakse seal laserravi, süste jne.
Külaline

Olen ka nõus, et jaburalt kallis on vet-teenus. Meil oli koera silmaga probleem, arved eraldi polnudki nii hullud, aga kokku maksime poole aasta jooksul 500 eurot - ja lõpuks selgus, et koer oli saanud valeravi. Lõppes lugu operatsiooniga, mille eest 300 eurot tundus varem makstu juures juba lausa vähe....
Külaline

Mina käisin oma koeraga augusti alguses Nõmmel Maxi kliinikus, sest koeral oli kõrvapõletik. Tal oli kalduvus kõrvapõletikele ja polnud vähimatki kahtlust, millega tegu - kõrvad hakkasid pärast ujumas käimist punetama, muutusid mädaseks, koer raputas tihti pead jne. Ilmselge diagnoos. Ometi lugesin pärast kodus raviarvelt muude asjade seas veel ka sihukest kahte rida: "Laborianalüüs: 84,26 eurot, Proovi transport, saatmine Saksamaa Laboklin: 7,60 eurot".

Mis pagana pärast nad seal Maxis pidid koera kõrvapõletiku puhul tegema niivõrd kuluka analüüsi?! Muide, minul endal diagnoositi kunagi täpselt samasugune kõrvapõletik ainult välise vaatluse põhjal. Kõrvaarst vaatas korra kõrva ja hüüatas, et oi, teil ju mäda tilgub! Ja määraski otsekohe antibiootikumid. Miks siis koera puhul välisest vaatlusest ei piisanud, vaid oli vaja plekkida omanikult ilmselge asja tuvastamiseks ligi sada eurot? Väga pettunud Maxis, töötaja oleks siiski pidanud minu kui omanikuga enne nõu pidama ja küsima, et kas ma soovin sihukest laborianalüüsi sellise hinnaga või paneme kohe antibiootikumid peale.
Külaline

Klge, millest me räägime. Mul tuli prillisang lahti, sest kruvi kukkus välja kadus ära. Viisin parandusse ja maksin uue kruvi ja selle tagasi kruvimise eest 40 eurot. Ja mitte mingis über kallis kesklinna salongis ei käinud, vaid ühe papi juures, kes on aastakümneid prilliparandust pidanud. Viimati, kui mõne aasta eest seal käisin, oli arve 5 eurot. Nüüd oli 40. Tekkis reaalselt tunne, et ainult minusugused ullikesed ei oska elada ega raha teenida - kõigil teistel on see ilmselgelt vägagi käpas.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2025 22:20 Klge, millest me räägime. Mul tuli prillisang lahti, sest kruvi kukkus välja kadus ära. Viisin parandusse ja maksin uue kruvi ja selle tagasi kruvimise eest 40 eurot. Ja mitte mingis über kallis kesklinna salongis ei käinud, vaid ühe papi juures, kes on aastakümneid prilliparandust pidanud. Viimati, kui mõne aasta eest seal käisin, oli arve 5 eurot. Nüüd oli 40. Tekkis reaalselt tunne, et ainult minusugused ullikesed ei oska elada ega raha teenida - kõigil teistel on see ilmselgelt vägagi käpas.
Mul juhtus sama asi Mehhikos. Suvalises putkas küsiti 70 eurosenti 😃
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Kui tuua paralleel inimestega siis näiteks lasin pikendada retsepte. Terviseportaalis vaatas mulle vastu uus epikriis, Tervisekassale esitatavate arvete all vaatas mulle vastu null eurot. Miks sellist digiprügi on vaja toota? Sest ka see on töö ja selle eest Tervisekassa perearsti(keskuse)le midagi ei maksa. Või mingi muu juhtum?
Hiljuti panin tähele, et ühe eriarsti vastuvõtu eest suur suur haigla Tervisekassalt raha ei küsi. Tavaliselt on esitanud. Ilmselt sellepärast, et olen varasemalt teavitatud Tervisekassat kelmustest raviarvete esitamise osas. Eks eriarst jättis ka ilma ravita. See on aga teine teema.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2025 23:49Mul juhtus sama asi Mehhikos. Suvalises putkas küsiti 70 eurosenti 😃
Mehhikos ei küsita eurosente, seal saab tasuda kas kohalikus rahas (peeso) või USA dollarites. Mis pada sa ajad.
Külaline

Ants kirjutas: 28 Sept 2025 00:04Hiljuti panin tähele, et ühe eriarsti vastuvõtu eest suur suur haigla Tervisekassalt raha ei küsi. Tavaliselt on esitanud. Ilmselt sellepärast, et olen varasemalt teavitatud Tervisekassat kelmustest raviarvete esitamise osas. Eks eriarst jättis ka ilma ravita. See on aga teine teema.
Olete vandenõuteoreetik?
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 28 Sept 2025 09:10
Ants kirjutas: 28 Sept 2025 00:04Hiljuti panin tähele, et ühe eriarsti vastuvõtu eest suur suur haigla Tervisekassalt raha ei küsi. Tavaliselt on esitanud. Ilmselt sellepärast, et olen varasemalt teavitatud Tervisekassat kelmustest raviarvete esitamise osas. Eks eriarst jättis ka ilma ravita. See on aga teine teema.
Olete vandenõuteoreetik?
Kuidas viidatu asjasse puutub?
Miks peab maksumaksja (Tervisekassa ei trüki raha, muideks) andma raha mingile sihtasutusele, kes ei esita meditsiiniteenust? Kui lugeda KaS Kelmuse definitsiooni siis seda see ilmselt oligi ...
Külaline

Ja võrdluseks...

UURINGUD JA ANALÜÜSID KINDLUSTAMATA ISIKULE
EKG 20
Kliinise vere analüüs koos veeni vere võtmisega 10
jne..

MA ei tea, kas see hinnakiri on pädev, aga siit võetud: https://www.perearstikeskus.eu/hinnakiri/
Külaline

Kliinise vere analüüs koos veeni vere võtmisega 10
Koeral sama asi siis 21 eurot analüüs, 19 eurot vere võtmine, 16 eurot assistent pluss raha tarvikute eest ja arstivisiit ka veel lisaks. Pole normaalne.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Normaalne ei ole, aga kui sul valikut pole, siis maksad, eks loomaarstidel ka asjad selged, kuidas ja kust raha saab.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist