Kuidas saada maal naabritest rahu?

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Kuidas saada maal naabritest rahu?

Postitus Postitas Külaline »

Varem oli meil rahu ja vaikus, nüüd on ligidusse kolinud kahed naabrid, kes armastavad mürarikast elu. Ehitavad, tegelevad põllumaa suureks aiaks kujundamisega, niidavad, kuulavad valjult raadiot jne. Vahel alustavad juba kell 7 hommikul ja lasevad kuni poole ööni välja. Küll on kohal kopad, küll saagijad, küll traktorid. Neid ennast ilmselt see pidev mürafoon ei sega, aga meie oleme vaikust ja rahu armastavad inimest. Ise niidame vähe, armastame loodust, linnulaulu. Mida saaksime omalt poolt teha, et naabrite elutegevust vähem kuulda oleks? Jagage mingeid reaalseid nippe, millega müra summutada. Istutada mingeid puid või põõsaid kruntide vahele? Mis tüüpi soovitaksite? Ehitada mõni kuur lisaks aia äärde? Kõik legaalsed vahendid, mida oma krundil teha saaksime, on teretulnud.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Oh, no arusaadav, et teised teevad ja möllavad ja see teebki müra. Aga muidugi teebki see tuska ja häirib. Kindlasti aitaks mingil määral nii kõrgem kuur kui tihe puudehekk, aga suurem müra murrab sealt kindlasti läbi. Ma mõtleks pigem, et kui nad oma uuendustööd tehtud saavad, siis äkki jäävad vaiksemaks?
Külaline

iiR kirjutas: 27 Sept 2025 16:07 Oh, no arusaadav, et teised teevad ja möllavad ja see teebki müra. Aga muidugi teebki see tuska ja häirib. Kindlasti aitaks mingil määral nii kõrgem kuur kui tihe puudehekk, aga suurem müra murrab sealt kindlasti läbi. Ma mõtleks pigem, et kui nad oma uuendustööd tehtud saavad, siis äkki jäävad vaiksemaks?
No ikka mitu aastat on juba kestnud ja lõppu pole näha, pigem muudkui mõtlevad uusi asju välja, mida veel juurde ehitada vmt.
Külaline

Osad ongi sellised tegusad inimesed, kes midagi tahavad kogu aeg teha ja selle eluviisi vastu ei saa ju mitte midagi teha. Mul on ka üks naaber selline, kes aina toimetab. Ostab aina võimsamaid riistu endale abimeheks ja siis muudkui saeb, ehitab, meisterdab, Vahepeal käivad tal ehitajad, need on ka väga lärmakad. Lisaks lõputule kopsimisele tuleb endale raadio ka kõlaritest hästi kõvasti panna. Mina näiteks oma aias kuulan kõrvaklappidega muusikat, kui niidan, toimetan aias vms. Äkki seda võiks siiski paluda, et nii palju naabripoolset vastutulekut oleks, sest mingid mölaraadiod või sobimatu põmakas on ka üpriski häirivad.
Külaline

meie soetasime oma maja lähimast naabrist 7 km kaugusele. toimib. kuulame linnulaulu. kui tellime rasketehnikat, on see ainult meie otsus.
Külaline

Alati sellised postitusi lugedes ma mõtlen,et mis on küll inimestega juhtunud, et nad ei talu enam tavalist tööde tegemise taustmüra?

Ise olen lapsena suvel maal olnud ja mäletan, et juba siis külas kostis majapidamisest tööhääli: küll haamrilöögid (parandati hooneid või ehitati midagi), töötas mootorsaag (tehti küttepuid), põristati traktoriga ringi - suvel niideti, kaarutati ja veeti heina, sügisel aeti kartulit lahti. Lisaks suurtel põldudel tegid traktorid igasugu töid ja sügise poole kombainid.

Ma olen nende häältega nii harjunud. Praegu näiteks koristatakse lähedal asuval põllul põlduba, kombain müriseb.

Minu jaoks on kõik see - kui keegi niidab muru, keegi ehitab ja kopsib, keegi sõidab kombainiga mööda põldu - märk sellest, et külas on elu, küla ei ole välja surnud. Tunduvalt nukram oleks, kui keegi ei elaks, ei tegutseks, ümbruskonnas kõik majad laguneks...
Külaline

Guest kirjutas: 27 Sept 2025 15:49 Varem oli meil rahu ja vaikus, nüüd on ligidusse kolinud kahed naabrid, kes armastavad mürarikast elu. Ehitavad, tegelevad põllumaa suureks aiaks kujundamisega, niidavad, kuulavad valjult raadiot jne. Vahel alustavad juba kell 7 hommikul ja lasevad kuni poole ööni välja. Küll on kohal kopad, küll saagijad, küll traktorid. Neid ennast ilmselt see pidev mürafoon ei sega, aga meie oleme vaikust ja rahu armastavad inimest. Ise niidame vähe, armastame loodust, linnulaulu. Mida saaksime omalt poolt teha, et naabrite elutegevust vähem kuulda oleks? Jagage mingeid reaalseid nippe, millega müra summutada. Istutada mingeid puid või põõsaid kruntide vahele? Mis tüüpi soovitaksite? Ehitada mõni kuur lisaks aia äärde? Kõik legaalsed vahendid, mida oma krundil teha saaksime, on teretulnud.
Tere tulemast klubisse!
Külaline

Oma viga, et ei taibanud maja ümbruse maad endale osta. Samasuguseid kogemusi on tuhandetel inimestel, aga inimene alati arvab, et just nende maja lähiümbrus jääb igavesti samaks.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Sept 2025 17:44
Ma olen nende häältega nii harjunud. Praegu näiteks koristatakse lähedal asuval põllul põlduba, kombain müriseb.

Minu jaoks on kõik see - kui keegi niidab muru, keegi ehitab ja kopsib, keegi sõidab kombainiga mööda põldu - märk sellest, et külas on elu, küla ei ole välja surnud. Tunduvalt nukram oleks, kui keegi ei elaks, ei tegutseks, ümbruskonnas kõik majad laguneks...
Aga vahe ongi selles, et sina oled nende häältega harjunud. TA aga on linnulaulu ja vaikusega harjunud. Ilmselt saab TA neid "eluhääli" linnas piisavalt kuulata ja maal tahab rahu ja vaikust. Nii lihtne see ongi.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Sept 2025 18:03 Oma viga, et ei taibanud maja ümbruse maad endale osta. Samasuguseid kogemusi on tuhandetel inimestel, aga inimene alati arvab, et just nende maja lähiümbrus jääb igavesti samaks.
Mina pole TA, aga sama probleemiga hädas. Kõrvalkruntide ostmisel polnud küsimus sugugi taipamises, vaid puuduvas rahas. Kui palju neid meie seas siis ikka on, kellel 50 000 kohe võtta on, et krunt ära osta. Olemasolevalgi majal alles laen peal.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Sept 2025 18:08
Guest kirjutas: 27 Sept 2025 18:03 Oma viga, et ei taibanud maja ümbruse maad endale osta. Samasuguseid kogemusi on tuhandetel inimestel, aga inimene alati arvab, et just nende maja lähiümbrus jääb igavesti samaks.
Mina pole TA, aga sama probleemiga hädas. Kõrvalkruntide ostmisel polnud küsimus sugugi taipamises, vaid puuduvas rahas. Kui palju neid meie seas siis ikka on, kellel 50 000 kohe võtta on, et krunt ära osta. Olemasolevalgi majal alles laen peal.
Eesti on tegelikult hajaasustusega, vähe on piirkondi, kus maja majas kinni, on võimalik osta kõrvalkrundi mitteelamumaad, mis on oluliselt odavam.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Aitaksid mürakaitse kõrvaklapid millega saaks kuulata ka heli, nt linnulaulu, meremüha, puudekohinat jne.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 27 Sept 2025 20:44 Aitaksid mürakaitse kõrvaklapid millega saaks kuulata ka heli, nt linnulaulu, meremüha, puudekohinat jne.
Mürakaitse kõrvaklapid on tõhusad siis, kui suruvad tugevalt pea vastu. Natuke aega kannad, siis hakkad juba tundma liigset pitsitust. Mõnel, kel veresooned ahenenud, võib verevoolu oimukohtadest üldse kinni panna.
Külaline

Teemaalgataja olen. Ostsime vana talukoha ligi 30 aastat tagasi. Koos kogu maaga. Tollal asus see sisuliselt metsa sees. Teisel pool külatänavat oli 10 hektarit põldu. Meie krundil olevad paksud puud varjasid nii tänavat kui põldu. Mõne aasta eest osteti see põld ära ja püütakse sellest ajast peale seda arendada. Ja kuigi meie pool on puud alles, siis kostab lärm ikkagi. Teisel pool küljes oli metsatuka taga naabertalu. Mõne aasta eest osteti see ära, võeti nendepoolne metsatukk maha ja ehitati uus maja meie krundile tunduvalt lähemale. Sinna krundile on mõne aastaga ehitatud veel mitu uut hoonet: saun, garaaž, laste mänguväljak jne. Ja kõik ikka krundi sellesse poolde, kus meie oleme, mitte teisele poole, kus neil naabreid pole. Ütlen ausalt, et meie talu ostes asus see pooltühjaks jäänud hajaküla tagumises otsas, kus oli selline vaikus, et isegi vanaastaöösel ei kuulnud mitte piuksugi. Nüüd on see asendunud pideva lärmiga.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Sept 2025 21:09
Teemaalgataja olen. Ostsime vana talukoha ligi 30 aastat tagasi. Koos kogu maaga. Tollal asus see sisuliselt metsa sees. Teisel pool külatänavat oli 10 hektarit põldu. Meie krundil olevad paksud puud varjasid nii tänavat kui põldu. Mõne aasta eest osteti see põld ära ja püütakse sellest ajast peale seda arendada. Ja kuigi meie pool on puud alles, siis kostab lärm ikkagi. Teisel pool küljes oli metsatuka taga naabertalu. Mõne aasta eest osteti see ära, võeti nendepoolne metsatukk maha ja ehitati uus maja meie krundile tunduvalt lähemale. Sinna krundile on mõne aastaga ehitatud veel mitu uut hoonet: saun, garaaž, laste mänguväljak jne. Ja kõik ikka krundi sellesse poolde, kus meie oleme, mitte teisele poole, kus neil naabreid pole. Ütlen ausalt, et meie talu ostes asus see pooltühjaks jäänud hajaküla tagumises otsas, kus oli selline vaikus, et isegi vanaastaöösel ei kuulnud mitte piuksugi. Nüüd on see asendunud pideva lärmiga.
Kahju. Väga kallis, aga siiski võimalik, on teha müratõkkevallid või müürid. Nii nagu neid vahel autoteedele tehakse. Aga need peavad ikka vähemalt 2 meetrit kõrged olema.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Sept 2025 21:25
Guest kirjutas: 27 Sept 2025 21:09
Kahju. Väga kallis, aga siiski võimalik, on teha müratõkkevallid või müürid. Nii nagu neid vahel autoteedele tehakse. Aga need peavad ikka vähemalt 2 meetrit kõrged olema.
Kas teie maja on müraallikatega ühel tasapinnal või nagu orus või mäe peal (kõrgemal)?
Külaline

Guest kirjutas: 27 Sept 2025 21:27 Kas teie maja on müraallikatega ühel tasapinnal või nagu orus või mäe peal (kõrgemal)?
Samal tasapinnal.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 27 Sept 2025 20:50
Tõutäkk kirjutas: 27 Sept 2025 20:44 Aitaksid mürakaitse kõrvaklapid millega saaks kuulata ka heli, nt linnulaulu, meremüha, puudekohinat jne.
Mürakaitse kõrvaklapid on tõhusad siis, kui suruvad tugevalt pea vastu. Natuke aega kannad, siis hakkad juba tundma liigset pitsitust. Mõnel, kel veresooned ahenenud, võib verevoolu oimukohtadest üldse kinni panna.
Mina kasutan päevast päeva raadioga mürakaitse kõrvaklappe saekaatriga palke saagides.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Ma saan aru, et see ei ole enda teha, mida märkad. Aga see mida kirjeldad, on täiesti tavapärased elu hääled. Meil on samuti toimekad naabrid mõlemal pool, aga kui keegi minult küsiks, mis hääli nende poolt täna kostis, ma elus ei teaks, sest see on lihtsalt foon, mida ma ei märkagi. Vahel on vastupidigi - loen õhtul õues raamatut ja naabirmees kukub müristama, minu jaoks on pigem huvitav, et mis masin siis seekord proovimisel on. Need hääled ei sega ega ärrita. Aga mis on sinu puhul küll kena, on see, et oled valmis ise panustama, et vaiksem oleks, mitte ei eelda, et teised inimesed peaksid vaikselt püsima. Kõrge tihe hekk ikka hajutab müra, aga päris vaikust selle abil ikkagi ei saa.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Sept 2025 21:48 see mida kirjeldad, on täiesti tavapärased elu hääled.
No mitte meie jaoks, selles mõttes et me ise ei tekita ümbruskonda niimoodi müra ja ei soovi seda ka kuulda. Me ostsime endale koha keset loodust, selleks, et ollagi looduses, kuulata loodushääli. See oli koht, kus hirved õhtuti huikasid, ritsikad siristasid, kus meil on soojal ajal uksed-aknad päev otsa lahti, et kogu see rohelus ja loodushääled oleksid meie ümber. Öeldakse, et eestlased on maarahvas ja metsarahvas jmt, aga kahjuks reaalsus paistab olevat küll pigem midagi muud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 2 külalist