Kanna taimed talveks tuppa

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
HeleLiis
Kontakt:

Kanna taimed talveks tuppa

Postitus Postitas HeleLiis »

Mul on kanna taimed, mis nüüd suvega on poti risoome täis kasvatanud, kuid tahaks talveks tuppa võtta, mitte keldrisse talvituma panna. Kuidas oleks nüüd õige, kas ma nendega nüüd samamoodi, lammutan risoomid laiali ja istutan potti tagasi harvemalt? Pealseid ma ju maha ei lõika kui utupa jätan. Või kuidas ma teen nendega, mis tuppa jäävad?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Vastata kahjuks ei oska, ei ole eriline rohenäpp. Aga pisuke muigamine mu tänasesse hommikusse: pealkirja lugedes oli mul esimene mõte, et mingi uus kampaania "kanna taimed talveks tuppa". No nt tomatid, kurgid ja nõgesed on ju hea talveks tuppa kanda, eksole :)
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

HeleLiis kirjutas: 28 Sept 2025 07:53 Mul on kanna taimed, mis nüüd suvega on poti risoome täis kasvatanud, kuid tahaks talveks tuppa võtta, mitte keldrisse talvituma panna. Kuidas oleks nüüd õige, kas ma nendega nüüd samamoodi, lammutan risoomid laiali ja istutan potti tagasi harvemalt? Pealseid ma ju maha ei lõika kui utupa jätan. Või kuidas ma teen nendega, mis tuppa jäävad?
Kas kannad üldse tahavad toa temperatuuri? Minu meelest enamus taimi tahab ikka talveks tuttu minna, selleks on vaja jahedamat, nagu keldris. Kanna risoomid puhasta ja pista turba sees keldrisse, kui see sul on. Toas, kus taimt alvepuhkust ei saa, venib ta välja, jääb nõrgaks ja ei pruugi õitseda.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, Ell, kaegu ja 1 külaline