Loomaarsti teenus nagu USA-s, iga liigutus maksab

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mul läks kassi toksoplasmoosi ravi maksma ligi 2000. Sinna sisse läks 2 ööd kliinikus tilgutite all, analüüsid, ultraheli, ravimid ja ravitoit, mida sondiga 2 nädalat andma pidin.
Karm, aga ega loomakestel haigekassat pole. Kusjuures kiisupoeg sai kunagi leidlapsena endale jäetud, mitte et oleks olnud hirmus soov endale lemmikut võtta.
Õnneks sai triibik terveks.
Külaline

Karm, aga ega loomakestel haigekassat pole.
See on arusaadav, aga kas peab veterinaarteenus inimese tasulisest teenusest juba nii palju kallim olema? Ravimid on juba kallimad. Mu koer võtab allergiarvimit, sama humanitaarravim on 30 eurot, koera oma 150. Arst ei tohi inimese oma mulle kirjutada, aga kirjutab, valetab, et koer ei talu veterinaarravimit. Käisin erakliinikus emaka eemaldusel, maksin 1500 eurot, kus oli sees ka kaks ööd haiglas. Sama raha kulutasin koera hammaste eemaldamisele narkoosi all, mis võttis kaks tundi ja ööseks koer sinna ei jäänud. Minu arust on asjad ikka natuke paigast ära. Kui veterinaar koera ära tapab ravivea tõttu, ei vastuta ta millegi eest, inimese meditsiiniteenusele lisandub veel kindlustus.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2025 22:20 Klge, millest me räägime. Mul tuli prillisang lahti, sest kruvi kukkus välja kadus ära. Viisin parandusse ja maksin uue kruvi ja selle tagasi kruvimise eest 40 eurot. Ja mitte mingis über kallis kesklinna salongis ei käinud, vaid ühe papi juures, kes on aastakümneid prilliparandust pidanud. Viimati, kui mõne aasta eest seal käisin, oli arve 5 eurot. Nüüd oli 40. Tekkis reaalselt tunne, et ainult minusugused ullikesed ei oska elada ega raha teenida - kõigil teistel on see ilmselgelt vägagi käpas.
Aitäh, hea teada. Jätsin meelega nüüd ühed katki läinud päikseprillid alles, et neilt vajadusel kruvi ära kruvida. 40 EUR sellise adja eest küll pole nõus maksma.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2025 20:17Veterinaaridest on ääretult suur puudus. Oleks rohkem, konkurents lööks hinna alla.
Miks, kas neid enam ei koolitata?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Sept 2025 13:10
Külaline kirjutas: 27 Sept 2025 20:17Veterinaaridest on ääretult suur puudus. Oleks rohkem, konkurents lööks hinna alla.
Miks, kas neid enam ei koolitata?
Koolitatakse küll, aga paljud langevad välja või leiavad, et muu töö on mugavam. Nagu ikka.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Sept 2025 12:29
Külaline kirjutas: 27 Sept 2025 22:20 Klge, millest me räägime. Mul tuli prillisang lahti, sest kruvi kukkus välja kadus ära. Viisin parandusse ja maksin uue kruvi ja selle tagasi kruvimise eest 40 eurot. Ja mitte mingis über kallis kesklinna salongis ei käinud, vaid ühe papi juures, kes on aastakümneid prilliparandust pidanud. Viimati, kui mõne aasta eest seal käisin, oli arve 5 eurot. Nüüd oli 40. Tekkis reaalselt tunne, et ainult minusugused ullikesed ei oska elada ega raha teenida - kõigil teistel on see ilmselgelt vägagi käpas.
Aitäh, hea teada. Jätsin meelega nüüd ühed katki läinud päikseprillid alles, et neilt vajadusel kruvi ära kruvida. 40 EUR sellise adja eest küll pole nõus maksma.
No ma ei tea. Mina sain paari aasta eest puuduva kruvi prillipoes puhta tasuta.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 28 Sept 2025 10:52 Normaalne ei ole, aga kui sul valikut pole, siis maksad, eks loomaarstidel ka asjad selged, kuidas ja kust raha saab.
Valikut on alati. Antud juhul lihtsalt ravitakse oma koera ise: seotakse käpp kinni või pannakse koguni lahasesse, õmmeldakse või teibitakse haavu, otsitakse internetist infot, milline ravim sobib kassile palavikualandajaks jne. Ja ei maksa nüüd kohe kraaksuda, et jaa-jaa, sellega ainult kahjustatakse lemmiku tervist! Ei pruugi kahjustada midagi. Veel minu lapsepõlves oli terve Tallinna linna peale põhimõtteliselt ainult üks veterinaariakliinik - Västriku, ja kui tegemist oli bernhardiiniga ilma autota peres, siis polnud arsti juurde pääsemine niisama lihtne - ravisimegi kõiki ta haigusi ise kodus. Bennu elas 16,6 aastat vanaks.

Eriti suurt huvi oma looma iseravimise vastu on oodata nüüd, mil seaduse eelnõus seisab "geniaalne" idee otsustada looma magamapaneku üle veterinaaril, mitte omanikul.
Külaline

Loomakliinikutega ongi see, et see on nn eralõbu. Riiklikku rahastust pole. Ja kuna ravimid loomadele on kallid, siis ega loomaarst ju ka tasuta tööd teha taha. Sellepärast ongi teenus kallis, et nad ise ka selle töö eest palka saaksid. Heategevust keegi teha ei taha.
Külaline

Võibolla aitab kaasa ka inimeste endi suhtumine, eriti tõuloomade kasvatajate puhul - no kas sul on oma looma eest kahju maksta, kui ta abi vajab? Kahju võib ju mitte olla, aga kui lihtsalt pole ennem palgapäeva mitutsadat eurot võtta? Või siis hoopis tuhandeid. Ma muidugi saan aru, et arsti kuluga tuleb ette arvestada juba looma võttes, aga lemmik elab üle kümne aasta, elus võib muutuda nii sissetulek kui palju muud. Ja see ei tähenda, et me peaks kinni maksma mõttetuid kulutusi - nagu siin eespool näiteid toodi. No tõesti, mis siis koeral viga võiks olla, kui kõrvad on seest punased ja koer raputab pead? Isegi mina tuleks kõrvapõletiku peale. Ja proov saadetakse selleks Saksamaale ja meie muudkui maksame?
Külaline

Guest kirjutas: 28 Sept 2025 17:52 Võibolla aitab kaasa ka inimeste endi suhtumine, eriti tõuloomade kasvatajate puhul - no kas sul on oma looma eest kahju maksta, kui ta abi vajab? Kahju võib ju mitte olla, aga kui lihtsalt pole ennem palgapäeva mitutsadat eurot võtta? Või siis hoopis tuhandeid. Ma muidugi saan aru, et arsti kuluga tuleb ette arvestada juba looma võttes, aga lemmik elab üle kümne aasta, elus võib muutuda nii sissetulek kui palju muud. Ja see ei tähenda, et me peaks kinni maksma mõttetuid kulutusi - nagu siin eespool näiteid toodi. No tõesti, mis siis koeral viga võiks olla, kui kõrvad on seest punased ja koer raputab pead? Isegi mina tuleks kõrvapõletiku peale. Ja proov saadetakse selleks Saksamaale ja meie muudkui maksame?
Imelik jah, et kui lähed perearsti juurde, siis vaadatakse peale ja mingeid proove ei saadeta kuskile Saksamaale, kui sul on kõrvapõletik, põskkoopapõletik, kurk valutab vms. Pannakse kõige levinum antibiootikum peale ja kui see ei mõju, alles siis hakatakse edasi vaatama. Nüüd teevad heal juhul põletikunäitaja kiirtesti ka kohe sealsamas ära ja mingeid tuhandeid see ei maksa.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Sept 2025 16:45
Guest kirjutas: 28 Sept 2025 12:29
No ma ei tea. Mina sain paari aasta eest puuduva kruvi prillipoes puhta tasuta.
Seda ma ju räägingi, et milline vahe on sellega, mis oli paar aastat tagasi ja mis on nüüd.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Sept 2025 13:42 Kas see on siis normaalne, et lähed teed näiteks vaktsiini, selle eest on oma hind, siis võetakse veel tasu süsti sinu sisse torkamine, ühekordse süstla hind, kummikinnaste hind, piirtuse hind pluss õe teenuse hind, et toksis su nime arvutisse, ütles tere jne, jne.
Jah, on normaalne ja nii asi ju käibki, lihtsalt ei esitata sellist osadeks lahti võetud arvet patsiendile. Nt puukentsefaliidi vastu vaktsineerimine apteegis (hind ca 40-44 eur, vaktsiini enda hind 28-29 eur), ülejäänud osa moodustavadki ülaltoodud tarvikud ja tegevused.
Igasuguste "tasuta" teenuste puhul esitatakse arve Tervisekassale.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Sept 2025 11:09 Mul läks kassi toksoplasmoosi ravi maksma ligi 2000. Sinna sisse läks 2 ööd kliinikus tilgutite all, analüüsid, ultraheli, ravimid ja ravitoit, mida sondiga 2 nädalat andma pidin.
Karm, aga ega loomakestel haigekassat pole. Kusjuures kiisupoeg sai kunagi leidlapsena endale jäetud, mitte et oleks olnud hirmus soov endale lemmikut võtta.
Enamik selliseid arveid katab kindlustus. Mu sõbranna kassil on mõne aasta jooksul olnud kaks 2000-eurost raviarvet, kindlustus maksis.
Külaline

Jah, on normaalne ja nii asi ju käibki, lihtsalt ei esitata sellist osadeks lahti võetud arvet patsiendile.
Ma siin räägin, et just esitati selline arve patsiendile. Muidugi pole tarvikud ja muu tasuta, aga kui võetakse juba niigi suur raha arstivisiidi eest, vaktsiineerimise eest, siis on igasuguste vidinate juurdepookimine raha väljapressimine. Ja ma tean väga hästi palju maksab ühekordne süstal või vatitikk. 21 eurot visiidi kohta nende eest võtta on lihtsalt röövimine. Verd võtad ühe minuti, selle eest 19 eurot nöörida on samamoodi ennekuulmatu, kui maksad veel arsti aja ja assistendi aja eest eraldi nagunii.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Sept 2025 19:58
Külaline kirjutas: 28 Sept 2025 11:09 Mul läks kassi toksoplasmoosi ravi maksma ligi 2000. Sinna sisse läks 2 ööd kliinikus tilgutite all, analüüsid, ultraheli, ravimid ja ravitoit, mida sondiga 2 nädalat andma pidin.
Enamik selliseid arveid katab kindlustus. Mu sõbranna kassil on mõne aasta jooksul olnud kaks 2000-eurost raviarvet, kindlustus maksis.
Kahjuks ei tulnud õigel ajal selle peale, et leitud kassipoega kohe kindlustama hakata. Oleksin ise tahtnud mõnd kallist tõukassi võtta, võib-olla oleks mõte selles suunas liikunud. Aga 7-aastast looma ei kindlusta enam niikuinii keegi.
Ma ei kurda tegelikult. Loom sai väga hea kohtlemise ja ravi. Kallis muidugi. Kõige odavam osa oli ravim, antibiootikum.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Leitud kassipoeg on ka hea sõber, ei peagi kallis tõukass olema.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 29 Sept 2025 16:51 Leitud kassipoeg on ka hea sõber, ei peagi kallis tõukass olema.
Sa kindlustuse hindasid, tingimusi ja välistusi oled vaadanud?
Muidugi on leitud kassipoeg sama armas. Meil on neid mitu, aga kõiki kindlustama ei kipu.
Külaline

Tegelikult pole need tooted meie poodideski odavad, aasta jooksul hinnad kallinevad silmnähtavalt. Ühel hetkel avastasin, et Zooplusist ja Amazonist saan oma koera lemmikmaiustused, konservid poole odavamalt ostetud. Sõbrad seda ennegi rääkinud, aga ei viitsinud uurima hakata ja nüüd siis avastasin, et tõepoolest. Muidugi arusaadav, et e-poes ongi odavam, aga meil see paika ei pea ja mina jälle ei näe põhjust juurde maksta.

Ilmselt oleks veti külastus ka mujal odavam, Hispaanias käisin paar aastat tagasi ühes kliinikus koerale rohtu ostmas, jäi küll väga hea mulje. Tühine asi, aga arsti rääkis kiirustamata ja tasuta koera haiguse (kilpnäärme alatalitus) teemal.
Külaline

Ma elan Soomes ja siin on vet teenus 2x(kui mitte lausa 3x) kallim kui Eestis. 2 aastat tagasi lasin oma kassid Eestis kastreerida. 2tk olid eestis 250. Soomes oleks 300ga ühe kassi hind. Visiiditasu on juba pea 90 eur.
Õnneks on nad senimaani terved olnud ja pole loomakliinikusse asja olnud aga usun, et hinnad nüüd veelgi tõusnud. Viimati ostsin suvel ussirohtu ja see oli 25 eur 2 tabletti. Eestis ma mäletan, kui kassid sealt tõin(2.5a tagasi), oli 1 tab ca 5 eur.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Sept 2025 15:42 Ma elan Soomes ja siin on vet teenus 2x(kui mitte lausa 3x) kallim kui Eestis. 2 aastat tagasi lasin oma kassid Eestis kastreerida. 2tk olid eestis 250. Soomes oleks 300ga ühe kassi hind. Visiiditasu on juba pea 90 eur.
Õnneks on nad senimaani terved olnud ja pole loomakliinikusse asja olnud aga usun, et hinnad nüüd veelgi tõusnud. Viimati ostsin suvel ussirohtu ja see oli 25 eur 2 tabletti. Eestis ma mäletan, kui kassid sealt tõin(2.5a tagasi), oli 1 tab ca 5 eur.
2 aastat tagasi polnudki nii hull, ma käisin viimati siis sellesama koeraga arsti juures sarnaseid asju tegemas. Sama asi läks midagi üle 100 euro. Ja nüüd oli sama asi 280 eurot. Enne mulle ei laotud mingeid imekulusid juurde, oli loomaarsti visiit, vaktsineerimine, vereanalüüs, see oli kõik.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline