Koht kuhu te enam iialgi ei reisiks

lugusid ja muljeid välismaalt
Vasta
Ottotriin
Kontakt:

Postitus Postitas Ottotriin »

Sri Lanka ja India ongi tegelikult täiesti erinevad. Sri Lanka on palju turvalisem ja ka veidi puhtam. Turistile suurepärane sihtkoht, igal juhul julgeksin soovitada.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ma kujutan ette, et kui mõni sealne elanik satub Tallinnasse, siis tema jaoks tundub terve linn ebanormaalselt puhta ja hoituna...
Minul oli ülemus pool aastat Indias, sest tuli mingi keskea kriis peale vist ja tema läks Indiasse mediteerima ja joogat tegema. Tegelikult ütles, et läheb aastaks, aga tuli poole aasta pealt tagasi, sest oli juba valgustunud küllalt. Siin säras nagu jõulumuna ja kui läksime oma kohalikku Maximasse, siis ütles, et issand kui ilus ja puhas siin on, nagu mingi luksuskaubamaja kohe. Kiitis meid, et küll me oleme tublid töötajad, nii palju töötame. Indias ta käis haiglas korra ja seal tegeles verevõtmisega korraga viis inimest, meil siin saab üks inimene kõik tehtud. Paar nädalat säras, siis oli samasugune viripill tagasi.
Ottotriin
Kontakt:

Tallinn siiski on väga puhas. Sama puhas kui Singapur, mille kohta reklaamides vahel öeldakse "naeruväärselt puhas". Singapuris on prügi mahaviskamise eest ranged trahvid, samas seda vahel ikka tehakse ja ka mõni prügikast ajab üle ääre.
Külaline

Poola jätaks vahele vist, kui Eestist autoga muud teed pidi edasi saaks. Just tulime läbi Poola Austria reisilt tagasi ja kui siin on räpasusest juttu, siis Poola oli tõesti räpane, vähemasti väiksemas linnad. Ühe öö olime Lomzas - lõhkised prügikotid tänavatel on üks asi. Aga meil oli koer kaasas, kellega me kohvikus siseruumidesse ei trügi - välikohvikutes jäigi söömata sellepärast, et tänavapind oli nii rõve räpane, et koera sinna lamama ei tahtnud kuidagi kamandada. Maha kukkunud laiaks astutud toit ja tatilärakad. Inimesed vahivad sind vihaselt nagu rahvavaenlast, seda ka teenindajad. Kui ise naeratad, siis keeravad ennem pea ära, kui vastu naeravatad. Tõesti oli nõuka-aega tagasi sattumise tunne. Ainus tore asi on kiirteed, mida mööda kiiresti edasi saab.
Külaline

Ehk nad pidasid teid venelasteks, venkusid vihkavad jah.
Ottotriin
Kontakt:

Guest kirjutas: 19 Sept 2025 16:52 Ehk nad pidasid teid venelasteks, venkusid vihkavad jah.
Poolakad on selles suhtes jumala napakad, et nad (väga paljud) peavad eestlasi venelasteks ja arvavad just seda, et Eesti on mingi täielik räpane agul ja urgas, Leningradi oblast sisuliselt. Tean, sest töötasin üksvahe poolakatega koos. Covidi ajal üks arvas, et Eestis lasevad patrullivad sõdurid tânavatel inimesi maha, kes karantiinireegleid rikuvad. Täielikud ohmoonid ikka, võta internet ette ja guugelda, kui sa mingi riigi kohta mitte midagi ei tea. Ja oleks me siis Poolast kusagil kaugel Aasias vōi Ladina-Ameerikas, et tõesti mingit ettekujutust ei ole. Ise on slaavlased ja keel on neil vene keelega sarnane.
Mornid nad on ka jah ning ülbed. Ise olen ühe öö Varssavis olnud ja lennujaama turvatöötajad olid väga ülbed ning ebaviisakad, tagasi sinna vabatahtlikult ei lähe.
Külaline

Ottotriin kirjutas: 19 Sept 2025 17:12
Guest kirjutas: 19 Sept 2025 16:52 Ehk nad pidasid teid venelasteks, venkusid vihkavad jah.
Poolakad on selles suhtes jumala napakad, et nad (väga paljud) peavad eestlasi venelasteks ja arvavad just seda, et Eesti on mingi täielik räpane agul ja urgas, Leningradi oblast sisuliselt. Tean, sest töötasin üksvahe poolakatega koos. Covidi ajal üks arvas, et Eestis lasevad patrullivad sõdurid tânavatel inimesi maha, kes karantiinireegleid rikuvad. Täielikud ohmoonid ikka, võta internet ette ja guugelda, kui sa mingi riigi kohta mitte midagi ei tea. Ja oleks me siis Poolast kusagil kaugel Aasias vōi Ladina-Ameerikas, et tõesti mingit ettekujutust ei ole. Ise on slaavlased ja keel on neil vene keelega sarnane.
Mornid nad on ka jah ning ülbed. Ise olen ühe öö Varssavis olnud ja lennujaama turvatöötajad olid väga ülbed ning ebaviisakad, tagasi sinna vabatahtlikult ei lähe.
Huvitav, me oleme vist mingites erinevates Poolades käinud. Mina viimastel aastatel korduvalt Varssavis olnud mõne päeva kaupa. Kindlasti on Varssavi puhtam kui Pariis, Brüssel või Rooma. Inimesed on jah sellised ilma vōltsnaeratuseta ja pealtnäha karmimad, aga vajadusel igati sõbralikud ning abivalmid. Sellist tobedat teiste inimeste vahtimist ja klatsimist, nagu Eestis või Prantsusmaal, kus ma praegu elan, ka ei ole.

Eestit teadsid kõik, kellega ma kokku puutusin, venelaseks ei pidanud keegi ja kõik ka teadsid, et meil on ühine vaenlane, teadagi kes.

Kui olla t..la või rääkida avalikus kohas kōvasti vene keelt, vōib kogemus muidugi teine olla. Samas, paljud sinna emigreerunud ukrainlased ju räägivad vene keelt, nii et ma poleks selleski kindel.
Ottotriin
Kontakt:

Külaline kirjutas: 19 Sept 2025 17:55Kui olla t..la või rääkida avalikus kohas kōvasti vene keelt, vōib kogemus muidugi teine olla. Samas, paljud sinna emigreerunud ukrainlased ju räägivad vene keelt, nii et ma poleks selleski kinde
Ma ei räägi vene keelt mitte ühtegi sõna!!
Aga kui samas firmas töötavad poolakad kuulsid, et ma olen Eestist, siis hakati mulle vene keeles "Tere hommikust" jms ütlema. Ja üks poolakas, kellega paremini läbi sain, ütles, et teised räägivad Eesti kohta räiget jama.
Külaline

No enamasti satub turist ju Tallinna ja olgem ausad - siin kuuleb nüüdseks vene keelt rohkem. Mõni ime, et lahkutakse muljega, et eestlased ongi venekeelsed. Varsti on see keskerakond ka tagasi ja kõiksugu seltsimehed linna tüürimas nõukaaegses stiilis.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Sept 2025 17:20 No enamasti satub turist ju Tallinna ja olgem ausad - siin kuuleb nüüdseks vene keelt rohkem. Mõni ime, et lahkutakse muljega, et eestlased ongi venekeelsed. Varsti on see keskerakond ka tagasi ja kõiksugu seltsimehed linna tüürimas nõukaaegses stiilis.
Sinu jutt on ikka kõva liialdus. Tallinnas kuuleb tõesti palju võõrkeelt ja see pole ainult vene keel. Väga paljud soome turistid kõnetavad müüjaid poes automaatselt soome keeles.
Olen kunagi ammu töötanud kaubanduses js see oli juba siis nii, samas, kui paljud venelased proovisid ikka eesti keeles rääkida. Olen külastanud vanalinnas asuvat kohvikut, kus osad teenindajad rääkisid ainult inglise keeles. Minu meelest on see puhas keeleseaduse rikkumine, aga kuna tegu inglise keelega, siis vaadatakse sellele läbi sõrmede.
Külaline

palju poolakatega koos töötanud, Poolas käinud kümneid kordi nii töö kui lõbu pärast ja ainult positiivsed kogemused.
Pole iialgi keegi minuga vene keelt rääkinud ega eeldanud, et ma tahaks seda rääkida. Nad teavad täpselt, et meie ühisosa on suur venevastasus.
Poolakad on töiselt väga asjalikud ja muidu lõbusad ning kõvad pidutsejad.
Varssavi on meeldiv linn ning paljud väiksemad kohad on toredad. Mõni kole linn on ka, kus poleks?
Külaline

Ottotriin kirjutas: 19 Sept 2025 18:50
Külaline kirjutas: 19 Sept 2025 17:55Kui olla t..la või rääkida avalikus kohas kōvasti vene keelt, vōib kogemus muidugi teine olla. Samas, paljud sinna emigreerunud ukrainlased ju räägivad vene keelt, nii et ma poleks selleski kinde
Ma ei räägi vene keelt mitte ühtegi sõna!!
Kuidas sa Peterburis või mõnes muus Venemaa linnas hakkama kavatsed saada, kui sinna peaksid reisima?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Sept 2025 22:53Kuidas sa Peterburis või mõnes muus Venemaa linnas hakkama kavatsed saada, kui sinna peaksid reisima?
Suuremates linnades saab inglise keelega väga hästi hakkama. Need pole mingid kolkakülad, kus elavad mingid tondid, kes on muust maailmast täiesti eraldatud 😄
Külaline

Guest kirjutas: 21 Sept 2025 23:15
Külaline kirjutas: 20 Sept 2025 17:20 No enamasti satub turist ju Tallinna ja olgem ausad - siin kuuleb nüüdseks vene keelt rohkem. Mõni ime, et lahkutakse muljega, et eestlased ongi venekeelsed. Varsti on see keskerakond ka tagasi ja kõiksugu seltsimehed linna tüürimas nõukaaegses stiilis.
Sinu jutt on ikka kõva liialdus. Tallinnas kuuleb tõesti palju võõrkeelt ja see pole ainult vene keel. Väga paljud soome turistid kõnetavad müüjaid poes automaatselt soome keeles.
Olen kunagi ammu töötanud kaubanduses js see oli juba siis nii, samas, kui paljud venelased proovisid ikka eesti keeles rääkida. Olen külastanud vanalinnas asuvat kohvikut, kus osad teenindajad rääkisid ainult inglise keeles. Minu meelest on see puhas keeleseaduse rikkumine, aga kuna tegu inglise keelega, siis vaadatakse sellele läbi sõrmede.
Pole küll see, kellele vastasid, aga kust otsast on liialdus, et umbes pool tallinlastest on venekeelsed? Ning kuna venelased on lärmakamad ja eestlased vaiksemad, siis loomulikult jääb turistile mulje, et Eestis domineerib vene keel.
Külaline

Külaline kirjutas: Pole küll see, kellele vastasid, aga kust otsast on liialdus, et umbes pool tallinlastest on venekeelsed? Ning kuna venelased on lärmakamad ja eestlased vaiksemad, siis loomulikult jääb turistile mulje, et Eestis domineerib vene keel.
Minu meelest see on müüt, see eestlase vaikne olek. Pole me midagi vaiksemad, see on lihtsalt üks järjekordne enda tehtud kompliment, millega ennast upitada.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Sept 2025 01:20Pole küll see, kellele vastasid, aga kust otsast on liialdus, et umbes pool tallinlastest on venekeelsed? Ning kuna venelased on lärmakamad ja eestlased vaiksemad, siis loomulikult jääb turistile mulje, et Eestis domineerib vene keel.
Turistid ei saa mõhkugi aru, kas eesti või vene keel. Kui nad just venekeelsed turistid pole.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Sept 2025 08:59
Külaline kirjutas: Pole küll see, kellele vastasid, aga kust otsast on liialdus, et umbes pool tallinlastest on venekeelsed? Ning kuna venelased on lärmakamad ja eestlased vaiksemad, siis loomulikult jääb turistile mulje, et Eestis domineerib vene keel.
Minu meelest see on müüt, see eestlase vaikne olek. Pole me midagi vaiksemad, see on lihtsalt üks järjekordne enda tehtud kompliment, millega ennast upitada.
Osa eestlasi on jah vaiksed ja viisakad. Aga on ka selliseid, kes eriti peale paari pitsi kõva häälega roppustel tulla laseb ja kõvatab, kuidas aga saab. Olen nõus, et see vaikne olek on suurelt osalt müüt. Kaine peaga ja tööpäeval on enamik inimesi vaiksed, rahvusele vaatamata.

Hiljuti käisin Vietnamis reisil ja seal kohalikud - just kohalikud, mitte turistid - lärmasid tänavatel korralikult ühe kohaliku pidupäeva puhul. Mul tekkis kohe soe tunne, sest noorusaja reede õhtud kodulinnas Pärnus tulid meelde.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

No mina ei läheks Hiinasse tagasi. See kommunismitont on ikka tuntav. Hiinlased ise olid väga sõbralikud, aga mingi rusutus on ikkagi tunda.
Tutiga Täi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tutiga Täi »

Tolmukübe kirjutas: 30 Sept 2025 15:40 No mina ei läheks Hiinasse tagasi. See kommunismitont on ikka tuntav. Hiinlased ise olid väga sõbralikud, aga mingi rusutus on ikkagi tunda.
Milles see rusutus väljendus? Me plaanime lähiajal Hiinasse reisida, seetõttu oleks huvitav kuulda.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

See rusutus, kõige paremini isleoomustab see, kui võrrelda vene aega, ja praegust. Hiinas meelsus oli umbes, nagu meil vene ajal. Aga kui sa vene ajast pärit pole, siis võib võrrelda jaapanlastega, kus ma samal ajal ka käisin. Jaapanlane oli selline avatud, kammitsast vaba, ka väga sõbralik. Aga nagu vaba ühiskond oli, aga Hiina oli nagu NSVL moodi. Mulle meeldib vaba maailm rohkem. No mina tajusin nagu rusutust, vbl sina ei taju, aga mulle see Hiina ühiskond vene aega meenutas küll.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist