Küsimus Ozempicu annuse kohta

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Küsimus Ozempicu annuse kohta

Postitus Postitas Külaline »

Kas Ozempicu annust (üht peni) tohib jagada mitmeks väikseks korraks? Mitte süstida korraga kogu peni-täit, vaid näiteks jagada pooleks - pool peni ühel nädalal, teine pool järgmisel nädalal? Või juba kasutusele võetud pen aegub sellise aja peale?

Eesmärgiks võimalike kõrvaltoimete vähendamine, keha harjutamine ravimiga ja muidugi ka ravimi kokkuhoid.

Vabandan, kui väga rumal küsimus.
Külaline

On erineva toimeaine protsendiga penid. Osad 4 doosi, osad 8 annust.
Avatuna säilivad 6-8 nädalat.
Loe kasutusjuhendit, seal on kõik kirjas.
Külaline

Natuke veider küsimus on küll, kas Ozempicul pole samamoodi kui Rybelsusel, et on mitu erinevat kangusastet, millega siis vaikselt harjutatakse organismi? Või siis on mingi muu süsteem, aga seda ju arst ometigi selgitab? Ära oma peaga küll katsetama hakka.
Külaline

Ozempicut ei süstita kogu penitäit korraga, üks pen sisaldab nelja doosi. Penid on erinevate doosidega, algul harjutamiseks 0,25mg, siis 0,5mg ja põhidoos 1mg. Ilma arstiga konsulteerimata ära palun ise doose reguleerima hakka.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Iga pen-süstel sisaldab juba mitut doosi olenevalt annusest (0,25 mg, 0,5 mg ja 1 mg), sa ei saa kasutada nn poolt vajutust . klikk ja 1 annus on läinud. Konsulteeri arstiga (loodan, et sa ravimit kuskilt mustalt turult ei soetanud).
Külaline

MInu teada tehakse küll nii, et loetakse 1ml doosist klikke ja nii saadakse pool kogust. Terve doos on äkki üle 70 kliki ja siis on võimalik sellest pool lugeda. Kas süstal avatuna säilib, on küll hea küsimus, nii et soovitada sellist jagamist küll ei julge. Aga liitu Facebookis Ozempicu grupiga, ja küsi sealt. Kõige kindlam on tegelikult arstilt küsida.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2025 19:00Kas süstal avatuna säilib, on küll hea küsimus, nii et soovitada sellist jagamist küll ei julge.
See on kasutusjuhendis kirjas, kaua avatuna säilib, siingi kirjutatud.
Juhend on iga apteegi kodulehel kõigile loetav, kus seda preparaati müüakse.
Külaline

Välisajakirjandusest võib lugeda, et pidevalt leitakse mingeid uusi ebasoovitavaid kõrvaltoimeid. Viimane oli vist midagi nägemisega.
Kui vaatad Daylimaili tervise rubriiki või paned otsingusse, siis sealt leiad infot. Kõigil muidugi ei tarvitse olla, aga kas see otsetee risk end ülepea ära tasub, ei tea...
Külaline

Guest kirjutas: 02 Okt 2025 22:13 Välisajakirjandusest võib lugeda, et pidevalt leitakse mingeid uusi ebasoovitavaid kõrvaltoimeid. Viimane oli vist midagi nägemisega.
Kui vaatad Daylimaili tervise rubriiki või paned otsingusse, siis sealt leiad infot. Kõigil muidugi ei tarvitse olla, aga kas see otsetee risk end ülepea ära tasub, ei tea...
Kuule, inimesed on oma kehakaalu pärast depressioonis ja elutahteta, rääkimata kehakaalu enda otsesest mõjust tervisele. Kui on ravim, mis kehakaalu vähendada aitab, siis loomulikult on sellest kasu. Kui just jutt pole üleliigse 5 kg maha võtmisest, mis ka on arvestatud normaalkaalu alampiirilt ...
Külaline

Guest kirjutas: 03 Okt 2025 15:53
Guest kirjutas: 02 Okt 2025 22:13 Välisajakirjandusest võib lugeda, et pidevalt leitakse mingeid uusi ebasoovitavaid kõrvaltoimeid. Viimane oli vist midagi nägemisega.
Kuule, inimesed on oma kehakaalu pärast depressioonis ja elutahteta, rääkimata kehakaalu enda otsesest mõjust tervisele. Kui on ravim, mis kehakaalu vähendada aitab, siis loomulikult on sellest kasu. Kui just jutt pole üleliigse 5 kg maha võtmisest, mis ka on arvestatud normaalkaalu alampiirilt ...
No Sharon Osborne näiteks kahetseb väga, tühistaks kogu ettevõtmise kui saaks. Ja ta pole ainus. Muidugi, kui keegi väga rasvunud, ilmselt tasub riskida, ga depressiooni osas pole nüüd küll kindel, kas põhjustas rasvumine depressiooni või depressioon rasvumise. Teisel juhul on ravi ikka täiesti erinev.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Okt 2025 18:31
Guest kirjutas: 03 Okt 2025 15:53
No Sharon Osborne näiteks kahetseb väga, tühistaks kogu ettevõtmise kui saaks. Ja ta pole ainus. Muidugi, kui keegi väga rasvunud, ilmselt tasub riskida, ga depressiooni osas pole nüüd küll kindel, kas põhjustas rasvumine depressiooni või depressioon rasvumise. Teisel juhul on ravi ikka täiesti erinev.
Põhjustas mis põhjustas, aga kindlasti mõjutab kaalukaotus inimest positiivselt ja annab talle eluisu, isegi kui algselt oli depreka põhjus mujal.
Mis puutub Osbourne'i, siis ta polnud mingi rasvunugi. Lihtsalt tugevam tükk naist. Sellistel polegi põhjust Ozempicut võtta, tõepoolest.
Külaline

Mina kaustan ozempicut, kaalukaotus on suht tühine, 8 kilo poole aastaga. Aga ma täiega naudin, et lõpuks ometi ei ole ma toidust sõltuv! Elus esimest korda suudan ma istuda kaetud laua ääres ja süüa vaid niipalju, et kõht täis saaks. Mu esimene ja viimane mõte ärkvel olles ei ole toit ja see on imeline tunne, kui seda ennem kogenud ei ole!
Külaline

Aitäh vastajaile! Ma ise ei ole paks. Uurin seda oma lapse jaoks, kes on rasvunud. Talle ei ole Ozempicut välja kirjutatud, aga ma juba mõtlen ette, et kui hakkaks kasutama, siis mis ja kuidas... Loomulikult tuleb teha nii nagu arst siis ütleb, aga kuna ise ka kardan neid kõrvalmõjusid, siis uurin, et kas saab ka väikeste sammudega minema hakata....
nelz
Kontakt:

Postitus Postitas nelz »

Tore, et uurid. Aga nagu jube kirjutati, siis minema hakataksegi väikeste sammudega ja alustatakse vikestest doosidest. TEan mitmeid inimesi, kellel keskmine doos avaldas juba piisavalt mõju, et suurimale polnudki vaja liikuda.
Külaline

Arstiga tuleks arutada ka tulevikunägemust. Paljud on õeldnud, et niipea, kui lõpetasid, tuli kaal tagasi. Et kas tuleks siis igavesti võtta ja kuidas siis nende kõrvalmõjudega? Mina otsiks just kasutajate kogemusi ingliskeelsetest foorumitest, saaks tõese pildi. Kui ma õigesti mäletan, kuskil oli märge, et on tulemas ka üks uus variant, millel märgatavalt vähem kõrvatoimeid. Pigem mitte kiirustada, vaid uurida põhjalikult, eriti kui lapsega tegemist.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Ja mina imestasin kuidas äkki kõik nii saledaks on muutunud. Isegi Soome turistid! Ja kes teid süstib? Mina ennast süstida ei oska, peaksin mõne narkari appi kutsuma? :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 04 Okt 2025 17:24 Arstiga tuleks arutada ka tulevikunägemust. Paljud on õeldnud, et niipea, kui lõpetasid, tuli kaal tagasi. Et kas tuleks siis igavesti võtta ja kuidas siis nende kõrvalmõjudega? Mina otsiks just kasutajate kogemusi ingliskeelsetest foorumitest, saaks tõese pildi. Kui ma õigesti mäletan, kuskil oli märge, et on tulemas ka üks uus variant, millel märgatavalt vähem kõrvatoimeid. Pigem mitte kiirustada, vaid uurida põhjalikult, eriti kui lapsega tegemist.
Aitäh! Ta ei ole siiski alaealine, vaid noor täiskasvanu.

Olen kuulnud küll, et kui süstimine lõpetada, tuleb kaal tagasi. Arst aga ütles selle jutu peale, et tuleb tagasi, aga mitte sama palju, kui enne oli. Mina natukene kahtlen selles. Näiteks, dieeditamise tagajärje tuleb kaal tagasi ja sageli veel palju peale ka.

Olen väga ettevaatlik, aga meil on hetkel valida vaid kahe halva vahel....
Külaline

Egalitaar kirjutas: 04 Okt 2025 18:10 Ja mina imestasin kuidas äkki kõik nii saledaks on muutunud. Isegi Soome turistid! Ja kes teid süstib? Mina ennast süstida ei oska, peaksin mõne narkari appi kutsuma? :lol:
See süst ei ole nagi narkari süst veeni. Vaid läbi naha nagu 1 tüübi diabeetikud igapäevaselt teevad. Nõel lühike ja ülipeenike. Ülfiselt üsna valutu(nagu mu oma 1.tüübi diab laps väidab). Kui vaja, siis kõik on õpitav.
Külaline

Lähiaastatel peaks turule tulema uusi kaalulangetavaid ravimeid, mille kandidaatide hulka kuuluvad suukaudsed variandid nagu Eli Lilly orforgliproon, kombineeritud hormoonravi nagu CagriSema ja Retatrutide ning Amgeni kord kuus manustatav MariTide. Nende järgmise põlvkonna ravimeetodite eesmärk on parandada efektiivsust, pakkuda alternatiive süstidele ja potentsiaalselt vähendada lihasmassi kadu, mis kujutab endast olulist arengut kaalulangetava farmakoteraapia valdkonnas.

Peamised ravimikandidaadid
Orforgliproon (Eli Lilly): suukaudne GLP-1 inhibiitor, mis pakub süstivaba alternatiivi praegustele ravimitele.
CagriSema (Novo Nordisk): kombineeritud ravi, mis on suunatud GLP-1 ja amüliini retseptoritele, eesmärgiga saavutada veelgi suurem kaalulangus kui olemasolevate ravimeetoditega.
Retatrutiid (Eli Lilly): kolmikagonist, mis on suunatud GLP-1, GIP ja glükagooni retseptoritele ning millel on varastes uuringutes väga suur kaalulangetamise potentsiaal.
MariTide (Amgen): Kord kuus süstitav ravim, mis on loodud GLP-1 retseptori aktiivsuse suurendamiseks ja GIP retseptori aktiivsuse vähendamiseks, kusjuures 2. faasis on näidatud märkimisväärset kaalulangust.

Survodutiid (Boehringer Ingelheim): Teine GLP-1 ja glükagooni retseptori agonist, mis on 3. faasi uuringutes ja on näidanud potentsiaali kaalulanguse ja selliste seisundite nagu alkoholivaba steatohepatiidi (NASH) leevendamiseks.

Peamised arengud ja trendid
Suukaudsed valikud: Orforgliproon kujutab endast suurt tõuget pillipõhiste kaalulangetusravimite väljatöötamiseks, mis võiksid olla mugavamad ja potentsiaalselt taskukohasemad.

Mitmehormooni agonistid: Arendusprotsessis on ravimeid, mis toimivad mitmele hormoonretseptorile (nagu GLP-1, GIP ja glükagoon) ja mis näitavad varasemate ravimeetoditega võrreldes paremaid kaalulanguse tulemusi.

Lihasmassi säilitamine: Mõned uued ravimikandidaadid on väljatöötamisel, et aidata säilitada lihasmassi kaalulanguse ajal, mis on mõnede praeguste ravimeetodite puhul väljakutse.
Parem mugavus: Ravimid nagu MariTide pakuvad pikema toimeajaga preparaate, vähendades süstide sagedust nädalast igakuisele.
Külaline

Oleks tore küll, kui mõni odavam toode turule tuleks, mis samaväärselt mõjuks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 4 külalist