Lisaraha, just riided

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 21:51
Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 21:45Kust otsast see jama on? Mina ega minu tuttavad rikkad ei ütle, et nad ei maksa 150 särgi eest. Kui meeldib, maksavad ka 1000. Miks sina sellist jama tooda
Vau. Väga uhke elu sul ja su tuttavatel rikastel. Miks sa siin tavainimeste foorumis passid? Ela rahus oma elu ometi 😄
Pidid ju rikas olema? Kas sa valetasid? Ju siis, muidu poleks mingit vaud. Rikas inimene on tavaline inimene, sest ta on inimene. Passib, kus tahab, capiche?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 22:08Pidid ju rikas olema?
Ma pole. Pole midagi niisugust kunagi ka kirjutanud. Ära arva suvaliste kommentaatorite kohta midagi ega tee end möödaminnes lolliks, troll 😄
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 22:17
Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 22:08Pidid ju rikas olema?
Ma pole. Pole midagi niisugust kunagi ka kirjutanud. Ära arva suvaliste kommentaatorite kohta midagi ega tee end möödaminnes lolliks, troll 😄
Pole see 12.02 kirjutanu? Ole siis vait.
No tore on, ma olen rikas, ja elus ei ostaks T-särki 150.- eest, eriti mitte kasutatuna. ("Uueväärne" on üldse värdväljend, kasutatud asi on kasutataud asi, vähekasutatud asi ei ole sama, mis uus!).
Aga räägime nüüd teemaalgatuse mõttes selle "äri" kasumlikkusest müüja jaoks- ostad uue asja 300-500 eest, kanda õiesti ei saagi (sest siis poleks "uueväärne") ja ärid maha 150.- eest, lootuses, et mõni ullike ostab. Kus on LISAraha? :) Oled ju müüjana saanud 150-350.- mööda pükse!
Osad osta jms müüjad toovad oma asjad kas välismaalt või ostavad suurte alede ajal kokku ja siis müüvad edasi. Jah, natuke saab nii vaheltkasu teenida, aga kas see just suur lisaraha on võrreldes sebimisega... mingi lisatöö või tööampsud vast oleks tasuvamad, kui rahapuudus.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 22:48Pole see 12.02 kirjutanu? Ole siis vait.
Ei ole. Ja ei viitsi ka otsida, mida ta kirjutas.
Miks vait peaks olema? Avaldasin lihtsalt oma arvamust ostmise kohta - ostan meelsasti laste pidulikke pintsakuid ja viigipükse odavamalt paar korda kasutatuna 😄
Ja müügiks lähevad need edasi ka sama hästi.
Pole aimugi, kellega sina pahandad!
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 23:01
Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 22:48Pole see 12.02 kirjutanu? Ole siis vait.
Ei ole. Ja ei viitsi ka otsida, mida ta kirjutas.
Miks vait peaks olema? Avaldasin lihtsalt oma arvamust ostmise kohta - ostan meelsasti laste pidulikke pintsakuid ja viigipükse odavamalt paar korda kasutatuna 😄
Ja müügiks lähevad need edasi ka sama hästi.
Pole aimugi, kellega sina pahandad!
Ära teinekord sekku vestlusesse, kuhu sul asja pole. ja nüüd vutt-vutt eelmisele lk ja vii end kurssi, millest jutt.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 13:58
Guest kirjutas: 30 Aug 2025 12:55
Sellega mõeldakse ilmselt väikest lisaraha teenimist uute, emotsiooniostude või kasutatud asjade eest, mis lihtsalt kapis kasutult seisavad, sest ei kanta või on väikeseks jäänud.
Jälle- kas poleks mõttekas siis mitte jaburaid asju kokku osta, vaid osta selliseid asju, mis ei jää seima ja parajad on ja reaalselt kantakse. See pole ju mingi "lisaraha", vaid kahjumi vähendamine, mis juba lollilt kulutatud on.
Kui on juba teada, mida vaja läheb, siis pikaks ajaks ei jää midagi kappi seisma. Näiteks, kui laps kannab meelsasti pusasid, stretšpükse ja üks müüja pakub oma lehel otsitavas suuruses komplekti ja ka järgmises suuruses ilusat komplekti, siis miks miks mitte osta ka need, kui varsti läheb ka suuremaid vaja? Poole aasta pärast võib-olla peab kiiruga midagi ära ostma, mis on tunduvalt kallim. Ei mõtlegi, et riideid peab mitu aastat varuks ostma, aga kui lapsed on sellises eas, et kasvavad poole aastaga riietest välja, siis number suuremat eset läheb õige pea vaja. Kui mõnel müüjal on müügis palju meelepäraseid asju, siis ma ei näe mõtet osta ühe müüja käest näiteks püksid, teise käest pusa jne. See läheb tunduvalt kallimaks, kui maksta iga väikese ostu pealt eraldi postikulu. Üksikult ostan ainult neid asju, mis on hea hinnaga ja väga meeldivad. Näiteks uued või uueväärsed korralikud laste jalanõud, mis kiiresti ära ei lagune ja maksavad 15-20 eurot, sest nii soodsalt mujalt ei saa.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 11:55 Kuna mul on mitu väikese vahega last (eri soost), siis ma niimoodi hulgi ostsingi tavaliselt, sellistelt müüjatelt, kel oli suurem valik kas mitmes suuruses või poiste ja tüdrukute asju. Küllap see tänapäeval käib ka nii, mul lapsed juba suured.
Ostan ka pigem müüjatelt, kellel on suurem kauba valik. Järelturult võib saada väga soodsalt kvaliteetseid riideid ja jalanõusid, kui on aega ja viitsimist otsida. Poest ostes saad küll uue eseme, aga hinnad võivad olla ka ulmelised. Näiteks spordipoes võib t-särk maksta 20-35 eurot ja kui särki kasutatakse väga lühikest aega, siis pole nagu mõtet uut osta. Järelturult võib leida heas seisukorras, kvaliteetse särgi peaaegu 10 korda odavamalt, ehk 3-4 euroga. Uute, paksemate talvehooaja kombede täishind võib olla umbes 80-150 eurot. Järelturul leiab korralikke kombesid 5 korda odavamalt ehk 20-30 euroga jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Apr 2025 07:49 Mis peaks olem hind, et ostetaks? Ja kas riiete müügiga neti teel on ka probleeme, mille peale ei oska tullagi?
Hind ja kirjeldus peaksid olema võimalikud täpsed. Kuu aega tagasi oli üks kehv kogemus nahast rihmikutega, millel tallad olid osaliselt lahti, nahk silmnähtavalt kulunud ja väsinud ilmega, väidetavalt heas korras ja pildid olid ilusad ja vead välja toomata. Olen teatud brändide puhul aeg-ajalt märganud, et kui toote alghind on nt 50-100 eurot, siis arvatakse, et häid asju ei tohi raisku lasta, kirjutatakse juurde, et välimuse kaotamine ongi toote puhul okei ja pannakse ikkagi müüki nt 5-10 euroga, sest ehk saab veel kasutada. Tegelikult ei taha trööbatud jalanõusid mitte keegi ja eriti veel peale maksta. Kui nt jope on üsna uus, aga lukk on katki, siis tõmbab selline puudus hinna korralikult alla, aga mõni õmbleja võib-olla ostab ja saab hiljem kasutada. Jalanõudele uut materjali ümber ei pane ja raha küsima ei peaks.
Külaline

Kui nt jope on üsna uus, aga lukk on katki, siis tõmbab selline puudus hinna korralikult alla, aga mõni õmbleja võib-olla ostab ja saab hiljem kasutada.
See on päris suur puudus jah, sest hiljuti lasin lapse korralikul jopel lukku vahetada, mis läks maksma 35 eurot ja oli ikka päris koledasti tehtud.
Külaline

Hakkasin suvel Yagas müüma. Aastatega on kogunenud palju ilusaid ja originaalseid disainerriideid, mis ostetud reisidelt või muidu, aga tegelikult pole olnudki viimastel aastatel aega eriti kuskil käia. Sealhulgas ka kotid, kingad jne. Peatselt kolimine ees, seega mõtlesin, et vähendan valikut. On ostetud kenasti, ei müü väga odavalt ega ka liiga kallilt. Neid, mille hind peaks olema 5eur ringis ma müüki ei panegi, vaid kingin ära.
Lapse riietega on veidi keerulisem, reeglina ei osata eriti hinnata paarikümne eurost Ralph Laureni jopet või saapaid, olgugi et parktiliselt uued ja heast materjalist, pigem tahetakse ikka poole odavamat. Ja 10 eurost ka veel tingitakse.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

No laps kasvab nagunii varsti välja, mis sest Laurenist hinnata, jääb kätte nagunii. Sellepärast tingitakse, ja eks lasteriideid liigub turul palju, trööpab teine veel ära kah, miks maksta 20, kui saab samuti sooja pidava osta 10-ga.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2025 17:45 Neid, mille hind peaks olema 5eur ringis ma müüki ei panegi, vaid kingin ära.
Lapse riietega on veidi keerulisem, reeglina ei osata eriti hinnata paarikümne eurost Ralph Laureni jopet või saapaid, olgugi et parktiliselt uued ja heast materjalist, pigem tahetakse ikka poole odavamat. Ja 10 eurost ka veel tingitakse.
Hind määrab lasteriiete puhul päris palju. Kuna lapsed kasvavad riietest kiiresti välja ja ühte riideeset saab teinekord kanda kõigest mõni kuu, siis miks osta 20 eurone Ralph Laureni jope, kui saab ka poole odavama? Olen nõus, et teatud brändide puhul on kvaliteet parem, aga mitte alati. Paar aastat tagasi sai juhuslikult ostetud koos teiste toodetega ka üks R. Laureni särk, mis oli väga soodne, maksis vist mõni euro ja materjal on tõesti hea ja kvaliteetne. Leidsin soodsalt ka hiljem paar R. Laureni särki, aga need pole enam nii mõnusa materjaliga ja kui kõrvutada need särgid mõne odavama firma omadega, siis eriti vahet nagu pole. Sõltub täiesti konkreetsest tootest.
Külaline

Ma arvan, et seda R. Laureni ei hinnata sellepärast, et see pole tõenäoliselt vee-, tuule- ja kulumiskindel, rohkem nö autoga sõitmiseks. Korralikud Lenne/Huppa/Reima/Icepeaki jne asjad ostetakse kiiresti ära ka mitmekümne euro eest.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2025 17:45 reeglina ei osata eriti hinnata paarikümne eurost Ralph Laureni jopet või saapaid, olgugi et parktiliselt uued ja heast materjalist, pigem tahetakse ikka poole odavamat. Ja 10 eurost ka veel tingitakse.
Mulle näiteks ei meeldi, kui firmanimed on suurelt peale trükitud, nt pluusil sätendav sõna Guess vms. Kui ostuga pole kiiret ja on pisut aega ringi vaadata, leiab häid tooteid ka alla 10 euro. Olen leidnud päris palju, lastele mõeldud, kvaliteetseid, vähekasutatud riideid, pükse, särke, pusasid alla 10 euro ja kombesid, saapaid kuni 15 euroga. Rohkem maksmisel pole nagu mõtet, kui lastel riided peagi väikeseks jäävad.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Okt 2025 12:31 Ma arvan, et seda R. Laureni ei hinnata sellepärast, et see pole tõenäoliselt vee-, tuule- ja kulumiskindel, rohkem nö autoga sõitmiseks. Korralikud Lenne/Huppa/Reima/Icepeaki jne asjad ostetakse kiiresti ära ka mitmekümne euro eest.
Jah, selle vanuseklassi omadega kindlasti peab paika. Mina pidasin silmas selliseid u 12-13 aastaste riideid, sulejoped näiteks jne. Kui on korralikust materjalist, saab hiljem ju edasigi müüa. Aga see on küll õige, et palju sõltub konkreetsest tootest ehk siis selle kanga tegelikust paksusest. Ajaga on kangad kahtlemata muutunud.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Okt 2025 12:31 Ma arvan, et seda R. Laureni ei hinnata sellepärast, et see pole tõenäoliselt vee-, tuule- ja kulumiskindel, rohkem nö autoga sõitmiseks. Korralikud Lenne/Huppa/Reima/Icepeaki jne asjad ostetakse kiiresti ära ka mitmekümne euro eest.
Kui tegemist pole uue või uueväärsega, siis kasutatud asjade puhul on vee- ja tuulekindlus nagunii kaheldavad. Kõik ei pese oma asju nõuetekohaselt ja ainult firma nimi ei tähenda veel suurepäraseid toote omadusi.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Okt 2025 12:36
Külaline kirjutas: 02 Okt 2025 17:45 reeglina ei osata eriti hinnata paarikümne eurost Ralph Laureni jopet või saapaid, olgugi et parktiliselt uued ja heast materjalist, pigem tahetakse ikka poole odavamat. Ja 10 eurost ka veel tingitakse.
Mulle näiteks ei meeldi, kui firmanimed on suurelt peale trükitud, nt pluusil sätendav sõna Guess vms. Kui ostuga pole kiiret ja on pisut aega ringi vaadata, leiab häid tooteid ka alla 10 euro. Olen leidnud päris palju, lastele mõeldud, kvaliteetseid, vähekasutatud riideid, pükse, särke, pusasid alla 10 euro ja kombesid, saapaid kuni 15 euroga. Rohkem maksmisel pole nagu mõtet, kui lastel riided peagi väikeseks jäävad.
Sama siin, kuigi ostsin lapsele bärndiriideid, siis mitte kunagi selliseid, kus nimi suurelt peal. Ega osta endalegi. Kvaliteet on oluline, mitte nimi. Odavaid riideid lapsele siiski kunagi ei ostnud, kord proovisin saapaid, aga hakkasid vett sisse laskma juba kolmandast korrast, viskasin prügikasti ja jätkasin tuntud toodetega.
linnuvaatleja
Kontakt:

Postitus Postitas linnuvaatleja »

Guest kirjutas: 28 Apr 2025 19:49 Skeem, et müün ostuhinnast -50% ei päde ka. Enamasti müüakse oma riideid järgmisel või ülejärgmisel hooajal ja siis on disainer,tootja või pood ka hinnad alla lasknud. Toon näitena Tallinn Dolls riided, mida Yagas müüakse. Lausa mitme hooaja tagused kleidi on neil endil e-poes soodsamad või enam vähem samas hinnas kui järelturul. Kirjutasin ühele müüjale seoses konkreetse mudelida, et oleksin nõus teatud hinnaga ostma ja viitasin TD kodulehel olevale sama toote soodushinnale. Sain vastuseks kirja, et tema lähtub siiski sellest hinnast, millega tema ostis. Nojah...

Ise müün Yagas enam vähem kuni 10€ toode. Mul pole seda enam vaja ja pole üldse oluline selle kunagine maksumus. Ma ju olen seda kandnud ja emotsiooni kätte saanud. Kaup liigub kiirelt eest ära. Rikkaks ei saa, aga kappi saab ruumi juurde piisavalt. Ennemalt seisid vanad riided aastaid edasi kapis ja lõpuks andsin niisama ära viskasin lausa ära. Yagas on hea müüa, sest ostutranspordi ja keskkonna kulu katab ostja.
Sellepärast midagi ei teenitagi, et müüakse nii odavalt. Muidugi enamik müüjaid müüb suvalisi hilpe, mida nagunii ei ostaks ja pilte ei tehta ka selliste hindade puhul eriti hästi, sest aega pole, kui tulu ei teeni. Odavamad riided on pea alati suvalised kortsus hilbud voodi peal. Ma üldiselt välistan riiete puhul hinnad alla 20 euro, kui tahan midagi osta, mantlite ja üleriiete puhul vaatan üle 50 euro.
Külaline

linnuvaatleja kirjutas: 04 Nov 2025 00:50
Guest kirjutas: 28 Apr 2025 19:49
Sellepärast midagi ei teenitagi, et müüakse nii odavalt. Muidugi enamik müüjaid müüb suvalisi hilpe, mida nagunii ei ostaks ja pilte ei tehta ka selliste hindade puhul eriti hästi, sest aega pole, kui tulu ei teeni. Odavamad riided on pea alati suvalised kortsus hilbud voodi peal. Ma üldiselt välistan riiete puhul hinnad alla 20 euro, kui tahan midagi osta, mantlite ja üleriiete puhul vaatan üle 50 euro.
Inimesed ja arusaamad on erinevad. Ma ei näe jälle mõtet kasutatud ja isegi uueväärsete riiete eest üle 20 euro maksta.
linnuvaatleja
Kontakt:

Postitus Postitas linnuvaatleja »

Guest kirjutas: 04 Nov 2025 09:14
linnuvaatleja kirjutas: 04 Nov 2025 00:50
Guest kirjutas: 28 Apr 2025 19:49
Inimesed ja arusaamad on erinevad. Ma ei näe jälle mõtet kasutatud ja isegi uueväärsete riiete eest üle 20 euro maksta.
Mul on vastupidi, taaskasutusest otsin just erilisi riideid, mida tavapoest ei leia, kas endale meeldivat stiili või riideid, mis on hetkel moest väljas. Samuti on juba kantud riided kvaliteetsemad, kui nad pole siiani koledaks läinud. Pigem ostan kallimalt mõne riideeseme, mis meeldib, kui et odavamalt mitu suvalist. Mul on üldse väga vähe riideid. Yagas ja Facebookis samuti ei leia tavaliselt midagi, mida ma tahaks, nii et kui leian, siis ostan hoolimata hinnast ära. Minu meelest võiks seal ka disainerid oma riideid müüa, sest on teisigi, kes välistavad odavad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline