See polnud kohe kindlasti nii - olin ise kohal ja tean, millest räägin.
EESTI 200
-
Külaline
Mina hääletasin ja hääletan nüüd ka. Mul on ammu kõrini nendest "elukutselistest" poliitikutest, kelle ainus sõnum on juba aastakümneid see, et kõik teised on halvad ja teevad kõike valesti - valige ikka mind. Uue põlvkonna Eesti on just see, mis peab tulema. Meil on vaja koostööd, usku üksteisesse. Nii väikeses riigis ei saa kõik lõpmatult eri suundades tõmmelda.Külaline kirjutas: ↑01 Juun 2024 21:51 Kes hääletas viimati Eesti 200 poolt?
Ma valisin kunagi Vabaerakonda, mis pärast Riigikokku saamist kiiresti hääbus (ja pärast seda ma emotsiooni pealt uusi tulijaid ei vali), aga E200 kui valitsuserakonna olukord on kuidagi intrigeerivam. Kas siin on mõni valija, kes neile truuks kavatseb jääda? Kas erakonnal on tulevikulootust?
-
Külaline
Mina hääletan taas nende poolt. See on ainus erakond, mis on nn. ettevõtjate erakond. Mitte kellelgi neist pole vaja raha pärast kuhugi kandideerida, neil on endil raha piisavalt.
-
Külaline
Kristiines on jälle nimekirja tipus praegune linnaosavanem, seega ei saa neid valida, isegi kui mingis meeltesegaduses peaksin tahtma.
-
Külaline
Vali siis nimekirjast mõni teine. Ega see esinumber ei pea tingimata löögile pääsema. Võibolla saab tema kõige vähem hääli sellest nimekirjast.Guest kirjutas: ↑03 Okt 2025 20:40 Kristiines on jälle nimekirja tipus praegune linnaosavanem, seega ei saa neid valida, isegi kui mingis meeltesegaduses peaksin tahtma.
-
Külaline
Esimesed saavad ju tagumiste hääled ka endale. Ei need välja jää. Seepärast meie poliitika ei muutugi paremaks, et ikka samad tipus.Külaline kirjutas: ↑03 Okt 2025 20:57Vali siis nimekirjast mõni teine. Ega see esinumber ei pea tingimata löögile pääsema. Võibolla saab tema kõige vähem hääli sellest nimekirjast.
-
Külaline
Meil on nii isikumandaadid kui nimekirjamandaadid.Guest kirjutas: ↑03 Okt 2025 21:26Esimesed saavad ju tagumiste hääled ka endale. Ei need välja jää. Seepärast meie poliitika ei muutugi paremaks, et ikka samad tipus.Külaline kirjutas: ↑03 Okt 2025 20:57Vali siis nimekirjast mõni teine. Ega see esinumber ei pea tingimata löögile pääsema. Võibolla saab tema kõige vähem hääli sellest nimekirjast.
Kõigepealt jagatakse vallas või linnas kandidaatidele antud kehtivate häälte arv mandaatide arvuga. Tulemuseks saadakse lihtkvoot (valem: kehtivate häälte arv / mandaatide arv = lihtkvoot) ja kandidaat, kes sai hääli rohkem või võrdselt lihtkvoodiga, osutub valituks ehk teisisõnu, sai isikumandaadi. Näide: vallas on 1400 kehtivat häält. Mandaatide arv on 7. Seega lihtkvoot on 1400/7=200 häält. Valimisliidu B kandidaat, kes sai 200 häält, osutub valituks.
Pärast isikumandaatide jaotamist jaotatakse järgi jäänud mandaadid d'Hondti jagajate meetodi abil.
-
Külaline
Ilmselgelt on nende puhul tegemist meediatootega. Kahjuks. Nad ei esine oma seisukohtadega, ei kirjuta arvamusartikleid, nendest ei kuule mitte kui midagi. Keegi ei tea, mida nad tegelikult mõtlevad, mis on nende missioon. Sa võid olla väike (ja eriti siis), aga sul peab olema selge visioon ja eesmärk, ehk trumm, mida taod. Kui ma võtan lehe lahti, ei leia ma sealt midagi. Ok, haridusminister vahel võtab sõna, aga....sealgi pole originaalseid mõtteid. Põllumajandusminister, jah...aga kena mees vähemalt.
Ma ei ütle, et ka teised sellega alati silma paistavad, aga Eesti 200 on ikkagi uustulnuk ja oleks tulnud vaeva näha, aga kahe aasta pärast ei pääse nad riigikogussegi. Võib olla polegi see eesmärk? Piisab, kui on teatud hulk valijaid, saad riigilt raha ja püsid kenasti pseudotegevuses.
Ma ei ütle, et ka teised sellega alati silma paistavad, aga Eesti 200 on ikkagi uustulnuk ja oleks tulnud vaeva näha, aga kahe aasta pärast ei pääse nad riigikogussegi. Võib olla polegi see eesmärk? Piisab, kui on teatud hulk valijaid, saad riigilt raha ja püsid kenasti pseudotegevuses.
-
Külaline
Kas see mõte, et valida juba inimesed, kes asjaga kursis on, on vale? Uued peavad ju vähemalt paar esimest kuud ennast üldse asjaga kurssi viima ja siis alles hakkavad asjast aru saama ja otsustama. Vanad olijad teavad juba, kuidas asjad käivad ja oskavad neid õigeid tehinguid suunata kiiremini, mis on mingis mõttes parem.
Ma ei tea, kuidas valida. Kas uusi või vanu? Olen valinud noori, kes lubasid "ei tea mida kokku" ja tuli kaos. Valisin Reformi ja jälle kaos. Mõistus täitsa otsas.
Ma ei tea, kuidas valida. Kas uusi või vanu? Olen valinud noori, kes lubasid "ei tea mida kokku" ja tuli kaos. Valisin Reformi ja jälle kaos. Mõistus täitsa otsas.
-
Külaline
Absoluutselt vale. Kadri Tali, Irja Lutsar, Liisa Pakosta, Margot Roose, Ando Kiviberg on esimesed, kes pähe tulevad ja on ju pidevalt pildil. Missiooni ja programmi loe kodulehelt, keri veidi esilehte allapoole: https://eesti200.ee/kov-2025/Guest kirjutas: ↑03 Okt 2025 22:42 Ilmselgelt on nende puhul tegemist meediatootega. Kahjuks. Nad ei esine oma seisukohtadega, ei kirjuta arvamusartikleid, nendest ei kuule mitte kui midagi. Keegi ei tea, mida nad tegelikult mõtlevad, mis on nende missioon.
-
Külaline
Valida tuleb neid, kes on kursis reaalse eluga, mida inimesed elavad, kelle üle nad valitsema hakkavad. Need, kes pole aastakümneid mitte midagi muud peale poliitika teinud, pole ühtki tavalist tööd teinud, on eluvõõrad. Sellepärast nad mõtlevadki välja seaduseid ja eeskirju, mis ei tööta ja kehtestavad maksusid, mis on ebaloogilised. Poliitikasse tuleks pidevalt valida uusi inimesi, kes on korraliku haridusega ja pikaajalise erialase töökogemusega. Nemad teavad täpselt, mis nende valdkonnas toimub ja mida oleks vaja teha selle parendamiseks.Guest kirjutas: ↑03 Okt 2025 22:52 Kas see mõte, et valida juba inimesed, kes asjaga kursis on, on vale?
-
Külaline
Jah, aga nemad ei ole tuntud. Kui sina valid Mari ja mina Jüri, siis saavad nad mõlemad ikka vähem hääli kui Liisa Pakosta ja sisse ei pääse.
-
Külaline
Õnneks ei ole Eesti 200 nimekirjad ilmselt üheski jaoskonnas kilomeetripikkused ehk et hääled ei jagune mingi 30 kandidaadi vahel. Viimasel juhul tõesti saab sisse enamasti vaid esinumber.Guest kirjutas: ↑03 Okt 2025 23:14 Jah, aga nemad ei ole tuntud. Kui sina valid Mari ja mina Jüri, siis saavad nad mõlemad ikka vähem hääli kui Liisa Pakosta ja sisse ei pääse.
-
Külaline
Õige, sealt leiab missiooni. Aga kes seda loeb? Ravimiuuringud, vaktsiinide toimimise põhimõtted on ka kõik kättesaadavad, aga mida teevad inimesed -vaatavad Youtubest massööridest tarkpeade soovitusi. Ma tean, mida Lutsar arvab vaktsiinidest (kusjuures ta meeldib mulle), aga mida ta arvab tervishoiust tervikuna, mida ta muudaks, mis on tema nägemus kaugemast tulevikus. Kadri tali meeldib mulle ka, aga ma ei mäleta, et oleks ühtki artiklit lugenud tema arvamusega.Guest kirjutas: ↑03 Okt 2025 22:59Absoluutselt vale. Kadri Tali, Irja Lutsar, Liisa Pakosta, Margot Roose, Ando Kiviberg on esimesed, kes pähe tulevad ja on ju pidevalt pildil. Missiooni ja programmi loe kodulehelt, keri veidi esilehte allapoole: https://eesti200.ee/kov-2025/Guest kirjutas: ↑03 Okt 2025 22:42 Ilmselgelt on nende puhul tegemist meediatootega. Kahjuks. Nad ei esine oma seisukohtadega, ei kirjuta arvamusartikleid, nendest ei kuule mitte kui midagi. Keegi ei tea, mida nad tegelikult mõtlevad, mis on nende missioon.
Sellest ei piisa, et mingis parteis on normaalsed ja toredad inimesed, kui tahad pildil olla ja sinna jääda, tuleb palju tööd teha, PR peab väga tõhus olema. Sa pead oma valijaid kõnetama ja seal, kus nad on. Mitte seal ja nii, nagu sulle meeldiks, vaid nii, nagu potensiaalsele valijale arusaadav on. Mulle tundub, et nad tegid valearvestuse, lootes püsida refide kõrval pildil midagi tegemata. Aga reffid tegid ise mitmeid valekäike, mis nüüd mõjutab mõemaid, aga eelkõige Eesti 200.
-
Külaline
Mõtlevad inimesed loevad. Ma ei kujuta ette, et ma hääletan mingi erakonna poolt ega loe enne läbi, mis nende point üldse on. Kas nii valitakse endale siis esindajaid? Pole siis ime, et pärast ei sobi.Guest kirjutas: ↑03 Okt 2025 23:43Õige, sealt leiab missiooni. Aga kes seda loeb?Guest kirjutas: ↑03 Okt 2025 22:59Absoluutselt vale. Kadri Tali, Irja Lutsar, Liisa Pakosta, Margot Roose, Ando Kiviberg on esimesed, kes pähe tulevad ja on ju pidevalt pildil. Missiooni ja programmi loe kodulehelt, keri veidi esilehte allapoole: https://eesti200.ee/kov-2025/Guest kirjutas: ↑03 Okt 2025 22:42 Ilmselgelt on nende puhul tegemist meediatootega. Kahjuks. Nad ei esine oma seisukohtadega, ei kirjuta arvamusartikleid, nendest ei kuule mitte kui midagi. Keegi ei tea, mida nad tegelikult mõtlevad, mis on nende missioon.
-
Külaline
Ja millest saab järeldada, et ma neid valin? Me räägime erinevatest asjadest, minu point oli see, et paljud ei mõtle ega loe programme. Selleks, et mitte jääda ühe hooaja parteiks, tuleb pidevat tööd teha ja oma seisukohti tutvustada (põhimõttelisi ja päevakajalisi) , mida nad pole teinud.Guest kirjutas: ↑03 Okt 2025 23:49Mõtlevad inimesed loevad. Ma ei kujuta ette, et ma hääletan mingi erakonna poolt ega loe enne läbi, mis nende point üldse on. Kas nii valitakse endale siis esindajaid? Pole siis ime, et pärast ei sobi.Guest kirjutas: ↑03 Okt 2025 23:43Õige, sealt leiab missiooni. Aga kes seda loeb?Guest kirjutas: ↑03 Okt 2025 22:59
Absoluutselt vale. Kadri Tali, Irja Lutsar, Liisa Pakosta, Margot Roose, Ando Kiviberg on esimesed, kes pähe tulevad ja on ju pidevalt pildil. Missiooni ja programmi loe kodulehelt, keri veidi esilehte allapoole: https://eesti200.ee/kov-2025/
-
Külaline
Minu jaoks välistab E200 juba nende juht, kes kadestamisväärse järjekindlusega meie haridust pekki keerab. Minu meelest on ta suisa ohtlik. Lugege veel kord, mida ta 2016. aastal Sirbis ütles nt Eesti keele ja kultuuri kohta.Guest kirjutas: ↑04 Okt 2025 12:49Ja millest saab järeldada, et ma neid valin? Me räägime erinevatest asjadest, minu point oli see, et paljud ei mõtle ega loe programme. Selleks, et mitte jääda ühe hooaja parteiks, tuleb pidevat tööd teha ja oma seisukohti tutvustada (põhimõttelisi ja päevakajalisi) , mida nad pole teinud.Guest kirjutas: ↑03 Okt 2025 23:49Mõtlevad inimesed loevad. Ma ei kujuta ette, et ma hääletan mingi erakonna poolt ega loe enne läbi, mis nende point üldse on. Kas nii valitakse endale siis esindajaid? Pole siis ime, et pärast ei sobi.
-
Külaline
Kuni Lehtmega on ja jääb nii nagu on, ei mingit Jeesti200!!
-
Külaline
Lehtme pole kunagi kuulunud Eesti 200 liikmeskonda. Lihtsalt kandideeris nende nimekirjas ajal, mil kõigil oli tema kohta vaid häid sõnu öelda.Guest kirjutas: ↑04 Okt 2025 13:05 Kuni Lehtmega on ja jääb nii nagu on, ei mingit Jeesti200!!
-
Külaline
Kõigepealt sa kurtsid, et neil pole programmi. Kui ma sellele lingi andsin, siis väitsid, et keegi seda ei loe. Kui ma juhtisin tähelepanu, et enne hääle andmist võiks ikka programmidega tutvuda, siis hakkasid ohkama, et aga miks artikleid pole. On ka artikleid iga päev, ei viitsi neid sulle linkida. Vahet niikuinii pole, sest siis sa leiaksid järgmise asja, mille üle kurta.Guest kirjutas: ↑04 Okt 2025 12:49Ja millest saab järeldada, et ma neid valin? Me räägime erinevatest asjadest, minu point oli see, et paljud ei mõtle ega loe programme. Selleks, et mitte jääda ühe hooaja parteiks, tuleb pidevat tööd teha ja oma seisukohti tutvustada (põhimõttelisi ja päevakajalisi) , mida nad pole teinud.Guest kirjutas: ↑03 Okt 2025 23:49Mõtlevad inimesed loevad. Ma ei kujuta ette, et ma hääletan mingi erakonna poolt ega loe enne läbi, mis nende point üldse on. Kas nii valitakse endale siis esindajaid? Pole siis ime, et pärast ei sobi.
Minu point on, et neil on hea programm, nad on vägagi nähtavad ja tibusid loeme siis, kui tulemused kokku lüüakse.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: dmy, taivopalm, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 9 külalist