Ei tea, mida teha

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Okt 2025 13:49
Külaline kirjutas: 02 Okt 2025 12:37Ema peaks ikka peast täitsa soe olema, et oma kinnisvara tagatiseks panna. Mõistlik inimene ei tee sellist käiku mitte kunagi!
Su jutu järgi oli siis vanaema peast soe, et emale vastu tuli oma korteri tagatiseks panema. See olukord oli ka hoopis hullem, sest ema pani vanaema kodu tagatiseks, kus vanaema elab, mitte lihtsalt kinnisvara, mida omal vaja pole.
Oligi peast soe. Teemaalgataja laseks kellegi teise kinnisvara rahumeeli pangal ära võtta, kui võlg peaks tekkima.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2025 14:19Oligi peast soe. Teemaalgataja laseks kellegi teise kinnisvara rahumeeli pangal ära võtta, kui võlg peaks te
Loomulikult ei laseks ära võtta. Samuti jäi vanaemale kodu alles. Samuti lisatagatis ei jäägi aastakümneteks tehingu alla. Tõsiasi see siiski on, et ma ei taha sedasi talitada. Elus ei tea tõesti ette, et mis kõik juhtuda võib, kaob ehk tervis, kaob töö jne.
Gitsa
Kontakt:

Postitus Postitas Gitsa »

Guest kirjutas: 02 Okt 2025 14:28
Külaline kirjutas: 02 Okt 2025 14:19Oligi peast soe. Teemaalgataja laseks kellegi teise kinnisvara rahumeeli pangal ära võtta, kui võlg peaks te
Loomulikult ei laseks ära võtta. Samuti jäi vanaemale kodu alles. Samuti lisatagatis ei jäägi aastakümneteks tehingu alla. Tõsiasi see siiski on, et ma ei taha sedasi talitada. Elus ei tea tõesti ette, et mis kõik juhtuda võib, kaob ehk tervis, kaob töö jne.
Oot-oot, sa ise ju kirjutasid alguses, et ema sai korteri nii, et vanaema kodu läks lisatagatiseks ja ega sul endal ei oleks ka võimalik teistmoodi kodu osta. Nüüd juba räägid, et ei taha nii teha.

Mõtle pigem niipidi, et mis teised võimalused sul on. Mainisid, et kolid vb üürikasse. Ok, aga mis saab kui midagi juhtub? Üürileandja viskab su kohe välja kui üüri ei suuda maksta. Kui sul kodulaen, siis pangaga annab raskuste puhul läbi rääkida, maksepuhkust saada. Saab teha kindlustuse raske haiguse või töökaotuse puhuks.

Mis võimalused veel? Elad ema korteris kuni ema surmani ja siis ülla-ülla tuleb välja, et see jääb hoopis su õele/vennale. Mis sa siis teed?
Külaline

Teemaalgataja, kui vana sa oled ja kui vana su ema on?
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

Guest kirjutas: 02 Okt 2025 12:37
Gitsa kirjutas: 02 Okt 2025 11:09 Kui sa ei taha selles korteris elu lõpuni elada, siis äkki oleks mõistlik juba praegu endale sobiv korter soetada? Kas see oleks rahaliselt võimalik, kui paned ema korteri lisatagatiseks?
Mine vaata kortereid, tee laenu kalkulaatori(te)ga arvutused läbi, mine panka nõustamisele. Räägi emale ka, et plaanid kodu osta, kas ta on nõus oma korteri lisatagatiseks andma?

Kui see kõik õnnestub, siis on sul oma kodu olemas ja sa ei sõltu enam ema otsustest. Kui saad ema korteri välja üürida ja raha endale jätta, siis on see boonuseks.

Kui ei õnnestu, nt ema ei ole nõus notarisse minema, et korter lisatagatiseks anda, siis on see selge märk, et ta valetab ja tegelikult on tal korteriga muud plaanid. Siis oled vähemalt selle teadmise võrra rikkam ja ei tee mingit kallist remonti seal enam. Kogud edaspidi hoopis sissemakse raha, et ükskord sealt ikkagi minema saada.
Ema peaks ikka peast täitsa soe olema, et oma kinnisvara tagatiseks panna. Mõistlik inimene ei tee sellist käiku mitte kunagi!
mina andsin oma tütre majaostul ka oma kinnisvara tagatiseks. nüüd on tal juba piisavalt makstud ja tagatis vabastatud. ei pea "peast soe olema". peab olema kindel, et kasvatasid asjaliku ja vastutustundelise lapse.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Sept 2025 19:35 Olukord on selline, et olude sunnil kolisin ema korterisse oma perega. Ema elab mujal ja see mujal elukoht on talle tagatud kuni ta surmani. Ema on rääkinud, et talle meeldib, et ei ela siin võõrad üürilised, vaid omad inimesed ja, et ma võin sellega teha, mis soovin. Ainult müüa veel ei saa. Üüri me ei maksa, aga oleme korterit päris palju värskendanud. Ühel hetkel emal läks tervis halvaks ja sel ajal andis mulle teada, et käis notaris testamenti tegemas, milles olevat kirjas, et see korter jääb mulle. Ma ei ole seda testamenti näinud. Mina tegelikult eriti ei taha selles korteris enam elada või vähemalt ma ei kujuta end ette terve elu siin elamas. Siin aga oleks vaja teha ära vannitoa remont, kui ka jääme siis edasi elama või annaks korteri üürile. Olen aga hakanud mõtlema, et ema on elu jooksul mulle luisanud korduvalt. Küll mitte sellise teemaga, aga suvaliste pisiasjadega. Probleem on, et ma päris 100% ei saa kindel olla, et ta sellise testamendi tegi ja ma tean, et testamenti saab ka muuta ja vanainimesed võivad igasuguseid veidruseid teha emotsiooni ajel. Vannitoa remont on aga kallis ja selleks peaksin laenu võtma. Siia olen juba piisavalt raha sisse pannud. Mina aga ei taha, et mulle kott pähe tõmmatakse ühel hetkel . Veel pani mõtlema, et miks testament ja miks praegu minu nimele ei kirjutanud, kui ta on selles nii kindel, nagu mulle räägib. Mul on tekkinud kahtlused. Emaga ei taha eriti rääkida sel teemal ka, et ehk ärritub. Olen justkui lõksus. Ema on ka öelnud, et kui otsustan korteri üürile anda, siis ise tegelen sellega ja üüriraha võtan endale. Siin oleks siiski veel vaja kõpitseda, enne kui ma julgeks üürile anda. Probleem ongi selles, et ma ei tea, et kuidas talitada. Olen mõelnud, et äkki siiski lähen ära ja tegelegu ema ise üürilistega ja võtku raha endale, et siis vähemalt mina saan minema sellisest on oma, aga nagu ei ole ka korterist ja ei saa vasta pükse.
kui sind korter ei huvita, milleks siis jaurata? muidugi hangi endale oma korter ja toimi seal, nagu hing ihaldab.
Külaline

kana kirjutas: 03 Okt 2025 09:41
Gitsa kirjutas: 02 Okt 2025 11:09 Kui sa ei taha selles korteris elu lõpuni elada, siis äkki oleks mõistlik juba praegu endale sobiv korter soetada? Kas see oleks rahaliselt võimalik, kui paned ema korteri lisatagatiseks?
Mine vaata kortereid, tee laenu kalkulaatori(te)ga arvutused läbi, mine panka nõustamisele. Räägi emale ka, et plaanid kodu osta, kas ta on nõus oma korteri lisatagatiseks andma?

Kui see kõik õnnestub, siis on sul oma kodu olemas ja sa ei sõltu enam ema otsustest. Kui saad ema korteri välja üürida ja raha endale jätta, siis on see boonuseks.

Kui ei õnnestu, nt ema ei ole nõus notarisse minema, et korter lisatagatiseks anda, siis on see selge märk, et ta valetab ja tegelikult on tal korteriga muud plaanid. Siis oled vähemalt selle teadmise võrra rikkam ja ei tee mingit kallist remonti seal enam. Kogud edaspidi hoopis sissemakse raha, et ükskord sealt ikkagi minema saada.
Ema peaks ikka peast täitsa soe olema, et oma kinnisvara tagatiseks panna. Mõistlik inimene ei tee sellist käiku mitte kunagi!
mina andsin oma tütre majaostul ka oma kinnisvara tagatiseks. nüüd on tal juba piisavalt makstud ja tagatis vabastatud. ei pea "peast soe olema". peab olema kindel, et kasvatasid asjaliku ja vastutustundelise lapse.
Ka asjalikul ja vastutustundelisel võib midagi juhtuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Okt 2025 11:03

Tõsi. Aga sellistel puhkudel on tänapäeval suurtele laenudele kindlustus.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Okt 2025 11:04

Kindlustust makstakse kuni 12 kuud, edasi hakkad oma kinnisvara müüma.
Gitsa
Kontakt:

Postitus Postitas Gitsa »

Guest kirjutas: 03 Okt 2025 11:17
Lisaks kindlustusele on vastutustundlikul inimesel ka säästud, mis aitavad mõnda aega ilma sissetulekuta hakkama saada. Selle ajaga üldjuhul juba leitakse uus töökoht või ollakse haigusest/õnnetusest taastunud.

Kui sellest jääb ikkagi väheks (kuigi tõenäosus on väike), siis lapsevanem saab ju ka oma hättasattunud last aidata. Mina küll aitaksin, eriti kui see olukord ei ole lapse enda süü.

Ning kui ikkagi peaks realiseeruma see kõige-kõige mustem stsenaarium ja kinnisvara läheb müüki (mis on ülimalt ebatõenäoline), siis üldjuhul katab ostetud kinnisvarast saadud raha kogu laenu ära ja jääb ülegi. Kinnisvara hinnad ju üldjuhul ajas tõusevad ning laenujääk väheneb. Nii et isegi kõige mustema stsenaariumi puhul jääb vanematele nende kodu alles.

Ok, on olemas mingi imepisike tõenäosus, et kinnisvara hinnad jälle kukuvad nagu eelmise kriisi ajal + lapsel juhtub midagi nii hullu, et isegi paari aastaga sellest välja ei tule. Aga selle tõenäosus on väiksem kui autoõnnetuses surma saada.
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

Guest kirjutas: 03 Okt 2025 11:17
oi, kui hirmus. nagu sa võibolla aru said, on majalaen praeguseks hetkeks juba makstud. minu kinnisvara ei ohusta mingid hirmsad stsenaariumid.
Külaline

Väga ebausaldusväärne ema. Mine tea, kas kavatsebki maha surra. Mina sinu asemel ei tõmbaks temale kuuluvas korteris vetsupotis vettki.
Külaline

Laenu ei peaks võtma. Las selle vannitoa remondi raha annavad sinu mehe vanemad. Mis mõttes nende poeg peesitab aastate viisi sinu ema korteris elukoha eest maksmata.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Okt 2025 10:43 Laenu ei peaks võtma. Las selle vannitoa remondi raha annavad sinu mehe vanemad. Mis mõttes nende poeg peesitab aastate viisi sinu ema korteris elukoha eest maksmata.
Selle väimehega on ema küll vastu pükse saanud...
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Okt 2025 10:46Selle väimehega on ema küll vastu pükse saanud...
Kõik algab ju kodust, nagu laste kohta öeldakse. Järelikult pole nähtudki kunagi teistsuguseid mehi/isasid.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Okt 2025 10:43 Laenu ei peaks võtma. Las selle vannitoa remondi raha annavad sinu mehe vanemad. Mis mõttes nende poeg peesitab aastate viisi sinu ema korteris elukoha eest maksmata.
Aga vb mees ongi oma taskust siiamaani selle värskenduse teinud?
Mehe vanemad küll midagi andma ei pea.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Okt 2025 10:46Selle väimehega on ema küll vastu pükse saanud...
Kes oled sina et selliseid hinnanguid lahmid.
Külaline

Ei kujutaks ettegi, et hakkaksin oma lapselt üüriraha vm küsima. Üldjuhul ikka vanemad aitavad rahaliselt lapsi, mitte ei peaks see vastupidi käima.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Teatud vanuses peaks juba vastupidi olema, aitavad hooldekodu koha eest maksta, teenivad rohkem, kui vanemate pension, siis jagavad oma teenitust ka midagi vanematele.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Okt 2025 15:45 Ei kujutaks ettegi, et hakkaksin oma lapselt üüriraha vm küsima. Üldjuhul ikka vanemad aitavad rahaliselt lapsi, mitte ei peaks see vastupidi käima.
lapselt muidugi üüriraha ei küsiks. aga samas ei oota ka lapselt nn taskuraha. meie peres saavad minu vanemad suurepäraselt hakkama, lapsed samuti ja mina ei pea kummalegi neist jõuluvana tegema.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist