Iga nädal?Külaline kirjutas: ↑05 Okt 2025 10:33UUE OSTAN LOOMULIKULT.
Kuidas pesete WC poti harja?
-
Külaline
-
Külaline
Mul on hea veesurvega WC-pott. Ei jää midagi nii kinni, et üldse vaja kogu aeg seda harja kasutada.
-
Külaline
Ei tea, kuidas konkreetselt selle restoraniga lood, aga väga paljudes asutustes on näiteks eraldi pesumasinad lappide jaoks ja siis riiete jaoks.Guest kirjutas: ↑04 Okt 2025 19:36Kas saaks selle kohta mingit sinu sõnu kinnitavat viidet?Guest kirjutas: ↑04 Okt 2025 15:26Jumal küll. Sellest on ka siinsamas foorumis varem räägitud (ja ka Perekoolis), et restoranidel on sellise kraami pesemiseks OMAETTE NÕUDEPESUMASINAD. Nendes masinates ei pesta nõusid!! Pole ju nii raske mõista.Guest kirjutas: ↑04 Okt 2025 09:11 Kunagi kuskilt lugesin, et mingi restoran pesi vetsu prilllaudu nõudepesumasinas. Ju siis neid kakaharju ja -topsikuid ka.
Lihtsalt jälk ja ennekuulmatu! On ju palju mõistlikumaid ja lihtsamaid mooduseid harja pesemiseks. Nagu siin juba eelkõnelejad kirjutasid.
Artikkel, mida mina kunagi lugesin, käis mingi tervisekaitsetalituse käigu kohta, kus selgus, et ühes ja samas nõudepesumasinas pesti nii restorani külastajate nõusid kui ka prilllaudu. Artikkel oligi sellest, et KUI ERINEVAD on inimeste arusaamad hügieenist.
-
Külaline
Minu meelest on see jälk. Tänapäeval ei kasuta keegi isegi korduvkasutatavaid taskurätte ja hügieenisidemeid. Ebahügieeniline. Sellest on isegi kirjutatud rõvedaid artikleid, kuidas tatt tegelikult seal pesumasinas laotub kõikidele riietele...
-
Külaline
Loom muide lakub oma tagumikku. Ja väga sageli. Ja siis läheb sööb selle suuga oma kausist.Guest kirjutas: ↑04 Okt 2025 11:38Inimese suust läbi käinud asjad on ok ja bakterid saavad pesu käigus minema uhutud, aga looma kausist mitte? Täiesti ebaloogiline hirm.
Inimene ei laku oma tagumikku ja tema suus puuduvad sellised bakterid, mis on päraku ja suguelundite piirkonnas.
-
Külaline
Täpselt! Asi ei olegi niivõrd pisikutes - neid ma tegelikult üldse ei karda, vaid TEADMISES, et sööd nõudelt, mis on koos looma kausiga ühes vees lodisenud. Või TEADMISES, et enne nende nõude pesu, millelt ma söön, pesti nõudepesumasinas sitapotiharja ja anumat. Kas on üldse mõistlik masin käima panna kahe väikese vidina pärast? Raisata vett (ok, Tõutäkul on see ilmselt tasuta), elektrit ja pesuvahendit?Guest kirjutas: ↑04 Okt 2025 20:56Eks see olegi psühholoogiline ja esteetiline tõrge.Külaline kirjutas: ↑04 Okt 2025 20:33Restoranides sööd nõudelt, kust on söönud enne sind sadu inimesi, jumal teab, mis neil seal suus pesitseb. Ja kõik on topitud samasse nõudepesumasinasse, sina sööd sealt pealt pärast. Paned lusikat suhu, mida lakkus enne keegi rõve inimene. Koer isegi ei puuduta seda kaussi kuidagi, ainult joob. Ja nüüd on jube rõve. Igasugune loogika puudub. Ja spaasid ei karda, kust saab päriselt endale igasugu nakkusi külge ja lösutad võõraste inimeste kehavedelike sees. Rääkimata sellest, et oled oma elus suudelnud ja muudki teinud meestega, kelle mikrofloora võib olla kordades hullem kui mõnel koeral.Guest kirjutas: ↑04 Okt 2025 12:19
See on lihtsalt ebaesteetiline! Ja midagi võib alati kuhugile külge jääda.
Eks igaüks oma kodus teeb mis heaks arvab. Isenesest hügieenilisuse mõttes nõudepesumasin peseb nii kuuma veega, et kõik bakterid hävivad. Kel väikelapsed peres kasvanud on, on ka nende pesumasin näiteks igasugu rõvedaid kehavedelikke ju riietelt maha pesnud(okse näiteks). Ja seal vaevalt kõikki asju 90ga pestakse. Ometi on okei madinat südamerahus edasi kasutada.
Mina olen loomainimene. Endal hetkel kaks kassi. Kui ma toidu seest kasiikarva leian, pole midagi. Aga kui ma samas inimese juuksekarva leian, siis aju automaatselt teeb öäkk ja edasi söömine on raske![]()
Nõudepesumasin peseb tõesti nii kõrgel kuumusel, et kõik pisikud hävinevad. Nii et asi ei ole bakterites, vaid selles, et see on ebaesteetiline.
Ökopõldudele pannakse mineraalväetiste asemele läga, ehk loomasitta, mis laudast koos pesuveega mahutisse uhutakse ja ökojuurvili ja kartul on ju hinnatud. Miks keegi siis sellele ei mõtle?Guest kirjutas: ↑05 Okt 2025 11:54Täpselt! Asi ei olegi niivõrd pisikutes - neid ma tegelikult üldse ei karda, vaid TEADMISES, et sööd nõudelt, mis on koos looma kausiga ühes vees lodisenud. Või TEADMISES, et enne nende nõude pesu, millelt ma söön, pesti nõudepesumasinas sitapotiharja ja anumat. Kas on üldse mõistlik masin käima panna kahe väikese vidina pärast? Raisata vett (ok, Tõutäkul on see ilmselt tasuta), elektrit ja pesuvahendit?Guest kirjutas: ↑04 Okt 2025 20:56Eks see olegi psühholoogiline ja esteetiline tõrge.Külaline kirjutas: ↑04 Okt 2025 20:33
Restoranides sööd nõudelt, kust on söönud enne sind sadu inimesi, jumal teab, mis neil seal suus pesitseb. Ja kõik on topitud samasse nõudepesumasinasse, sina sööd sealt pealt pärast. Paned lusikat suhu, mida lakkus enne keegi rõve inimene. Koer isegi ei puuduta seda kaussi kuidagi, ainult joob. Ja nüüd on jube rõve. Igasugune loogika puudub. Ja spaasid ei karda, kust saab päriselt endale igasugu nakkusi külge ja lösutad võõraste inimeste kehavedelike sees. Rääkimata sellest, et oled oma elus suudelnud ja muudki teinud meestega, kelle mikrofloora võib olla kordades hullem kui mõnel koeral.
Eks igaüks oma kodus teeb mis heaks arvab. Isenesest hügieenilisuse mõttes nõudepesumasin peseb nii kuuma veega, et kõik bakterid hävivad. Kel väikelapsed peres kasvanud on, on ka nende pesumasin näiteks igasugu rõvedaid kehavedelikke ju riietelt maha pesnud(okse näiteks). Ja seal vaevalt kõikki asju 90ga pestakse. Ometi on okei madinat südamerahus edasi kasutada.
Mina olen loomainimene. Endal hetkel kaks kassi. Kui ma toidu seest kasiikarva leian, pole midagi. Aga kui ma samas inimese juuksekarva leian, siis aju automaatselt teeb öäkk ja edasi söömine on raske![]()
Nõudepesumasin peseb tõesti nii kõrgel kuumusel, et kõik pisikud hävinevad. Nii et asi ei ole bakterites, vaid selles, et see on ebaesteetiline.
Lisaks veele on mul ju ka elekter päikesepaistelise ilmaga tasuta, kusjuures ööpäevaringselt, mul ju majal akud.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Tõutäkk, veisesõnnik sobib põllale nende pudulojuste seedesüsteemi eripära tõttu (neli magu). Inimesel nii palju pole ja sistem ei suuda kogu kahjulike bakterite kaadervärki maos maha lüüa, lisaks umbrohu seemned. Kunagi vene ajal võideldi ussimunade vastu temperatuuriga, aga see eriti ei aita. Siis lasti koos kristallilise väetisega läbi desintegraatori ja saavutati 99 % efekt. Tänapäeval las laagerdub aasta põllal ja siis sisse künda, kui keegi veel künnab.
-
Külaline
Ants ei saa vist aru, et "läga" pole põllumehe keeles veisesõnnik.Ants kirjutas: ↑06 Okt 2025 00:20 Tõutäkk, veisesõnnik sobib põllale nende pudulojuste seedesüsteemi eripära tõttu (neli magu). Inimesel nii palju pole ja sistem ei suuda kogu kahjulike bakterite kaadervärki maos maha lüüa, lisaks umbrohu seemned. Kunagi vene ajal võideldi ussimunade vastu temperatuuriga, aga see eriti ei aita. Siis lasti koos kristallilise väetisega läbi desintegraatori ja saavutati 99 % efekt. Tänapäeval las laagerdub aasta põllal ja siis sisse künda, kui keegi veel künnab.
Jah, põlde ikka kündakse küll. Ka tänapäeval.
-
Külaline
Täpselt! Samahästi võiks siis keegi oma ööpoti koos junniga sinna masinasse panna - kõik bakterid ju hävivad! Aga arvata on, et midagi koguneb kuhugi tihendite vahele, täpselt samamoodi nagu pesumasina tihendid lähevad ajapikku räpaseks.Guest kirjutas: ↑05 Okt 2025 11:54Täpselt! Asi ei olegi niivõrd pisikutes - neid ma tegelikult üldse ei karda, vaid TEADMISES, et sööd nõudelt, mis on koos looma kausiga ühes vees lodisenud. Või TEADMISES, et enne nende nõude pesu, millelt ma söön, pesti nõudepesumasinas sitapotiharja ja anumat. Kas on üldse mõistlik masin käima panna kahe väikese vidina pärast? Raisata vett (ok, Tõutäkul on see ilmselt tasuta), elektrit ja pesuvahendit?Guest kirjutas: ↑04 Okt 2025 20:56Eks see olegi psühholoogiline ja esteetiline tõrge.Külaline kirjutas: ↑04 Okt 2025 20:33
Restoranides sööd nõudelt, kust on söönud enne sind sadu inimesi, jumal teab, mis neil seal suus pesitseb. Ja kõik on topitud samasse nõudepesumasinasse, sina sööd sealt pealt pärast. Paned lusikat suhu, mida lakkus enne keegi rõve inimene. Koer isegi ei puuduta seda kaussi kuidagi, ainult joob. Ja nüüd on jube rõve. Igasugune loogika puudub. Ja spaasid ei karda, kust saab päriselt endale igasugu nakkusi külge ja lösutad võõraste inimeste kehavedelike sees. Rääkimata sellest, et oled oma elus suudelnud ja muudki teinud meestega, kelle mikrofloora võib olla kordades hullem kui mõnel koeral.
-
Külaline
Läga tuleb ka sigalatest.Ants kirjutas: ↑06 Okt 2025 00:20 Tõutäkk, veisesõnnik sobib põllale nende pudulojuste seedesüsteemi eripära tõttu (neli magu). Inimesel nii palju pole ja sistem ei suuda kogu kahjulike bakterite kaadervärki maos maha lüüa, lisaks umbrohu seemned. Kunagi vene ajal võideldi ussimunade vastu temperatuuriga, aga see eriti ei aita. Siis lasti koos kristallilise väetisega läbi desintegraatori ja saavutati 99 % efekt. Tänapäeval las laagerdub aasta põllal ja siis sisse künda, kui keegi veel künnab.
Desintegraatorveskist ei lasknud keegi läbi sõnnikut. Sa tead üldse mis on desintegraatorveski? Ma viisin kunagi vene ajal Desintegraatorisse õietolmu, siis maksti seal selle eest head raha, 25rbl sai kilost, mesilaspere korjas kuni 5kg tolmu aastas, seega sain 5000rbl aastas (uus Lada maksis ostuloa alusel sama palju). Ja seal selgitati, mida desintegraatorveski üldse tähendas.
Läga juurde tagasi tulles. Läga tänapäeval kultiveeritakse maasse. Veetakse suurte rekkatega põllu servale ja spetsmasinad künnavad selle maasse, või puistatakse laiali ja siis küntakse sisse. Laialipuistamise puuduseks on leviv hais.
-
Külaline
WC hari saab puhtaks puhtas potis pesuvahendiga, ja kui ei saa, on aeg uus osta. Kindlasti mitte nõudepesumasinas...
Koera kausse pesen küll masinas, aga enamasti käsitsi - nõudeka pulber on minumeelest lihtsalt liiga kõva keemia kutsa jaoks. Ja muidugi lasen tal taigmakausse limpsida! Ei tea kedagi, kes ei laseks
Ei tea ka ühtegi koeraomanikku, kes oleks mingi bakteri haiguse saanud sellepärast. Vastupidi, suht reipad ja tugevad on kõik.
Koera kausse pesen küll masinas, aga enamasti käsitsi - nõudeka pulber on minumeelest lihtsalt liiga kõva keemia kutsa jaoks. Ja muidugi lasen tal taigmakausse limpsida! Ei tea kedagi, kes ei laseks
Ei tea ka ühtegi koeraomanikku, kes oleks mingi bakteri haiguse saanud sellepärast. Vastupidi, suht reipad ja tugevad on kõik.
Õige Tõutäkk. Millist desintegraatori tüüpi (õigemini küll tööratta tüüpi) kasutasite: nihke- või põrkejõud?Tõutäkk kirjutas: ↑06 Okt 2025 09:09Läga tuleb ka sigalatest.Ants kirjutas: ↑06 Okt 2025 00:20 Tõutäkk, veisesõnnik sobib põllale nende pudulojuste seedesüsteemi eripära tõttu (neli magu). Inimesel nii palju pole ja sistem ei suuda kogu kahjulike bakterite kaadervärki maos maha lüüa, lisaks umbrohu seemned. Kunagi vene ajal võideldi ussimunade vastu temperatuuriga, aga see eriti ei aita. Siis lasti koos kristallilise väetisega läbi desintegraatori ja saavutati 99 % efekt. Tänapäeval las laagerdub aasta põllal ja siis sisse künda, kui keegi veel künnab.
Desintegraatorveskist ei lasknud keegi läbi sõnnikut. Sa tead üldse mis on desintegraatorveski? Ma viisin kunagi vene ajal Desintegraatorisse õietolmu, siis maksti seal selle eest head raha, 25rbl sai kilost, mesilaspere korjas kuni 5kg tolmu aastas, seega sain 5000rbl aastas (uus Lada maksis ostuloa alusel sama palju). Ja seal selgitati, mida desintegraatorveski üldse tähendas.
Läga juurde tagasi tulles. Läga tänapäeval kultiveeritakse maasse. Veetakse suurte rekkatega põllu servale ja spetsmasinad künnavad selle maasse, või puistatakse laiali ja siis küntakse sisse. Laialipuistamise puuduseks on leviv hais.
Läga on üsnagi spetsiifiline väljend (peamisels kuivaine sisaldus vedelikus) ja tõesti, spets masinad vast mitte tavapäraselt ei künna vaid injekteeritakse pinnase ülemisse kihti. Kui aga lihtsalt lodistatakse põllale siis ... oli vist kohustus 48 h jooksul nö sisse künda. Egas paljud ettevõtted enam tüüpset kündi kasutagi, pigem muud lahendused.
Tüüpi ei tea, aga olid 2 ketast kandiliste nagadega mis pöörlesid vastassuunas suure kiirusega mis lõhkusid ära õietolmuteradekestad mida organism ära ei seedi, et teha õietolm seeditavaks. Mesilased ise teevad õietolmu omale seeditavaks piimhappelise kääritamisprotsessi käigus ja sellist kääritatud õietolmu nimetatakse suiraks.Ants kirjutas: ↑06 Okt 2025 10:04Õige Tõutäkk. Millist desintegraatori tüüpi (õigemini küll tööratta tüüpi) kasutasite: nihke- või põrkejõud?Tõutäkk kirjutas: ↑06 Okt 2025 09:09Läga tuleb ka sigalatest.Ants kirjutas: ↑06 Okt 2025 00:20 Tõutäkk, veisesõnnik sobib põllale nende pudulojuste seedesüsteemi eripära tõttu (neli magu). Inimesel nii palju pole ja sistem ei suuda kogu kahjulike bakterite kaadervärki maos maha lüüa, lisaks umbrohu seemned. Kunagi vene ajal võideldi ussimunade vastu temperatuuriga, aga see eriti ei aita. Siis lasti koos kristallilise väetisega läbi desintegraatori ja saavutati 99 % efekt. Tänapäeval las laagerdub aasta põllal ja siis sisse künda, kui keegi veel künnab.
Läga on üsnagi spetsiifiline väljend (peamisels kuivaine sisaldus vedelikus) ja tõesti, spets masinad vast mitte tavapäraselt ei künna vaid injekteeritakse pinnase ülemisse kihti. Kui aga lihtsalt lodistatakse põllale siis ... oli vist kohustus 48 h jooksul nö sisse künda. Egas paljud ettevõtted enam tüüpset kündi kasutagi, pigem muud lahendused.
-
Külaline
Ainult meesterahvas võib NII ratsionaalsele lahendusele tulla! Tõutäkul on tasakaaluks naist vaja, muidu pöörab täitsa ära.
-
Külaline
Ettevaatust koduste kringlitegijatega!!Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2025 09:55Koera kausse pesen küll masinas, aga enamasti käsitsi - nõudeka pulber on minumeelest lihtsalt liiga kõva keemia kutsa jaoks. Ja muidugi lasen tal taigmakausse limpsida! Ei tea kedagi, kes ei laseks
-
Külaline
Meie peres küll ei lastud koertel limpsida, taignakausse limpsisid lapsed, mitte loomad.Guest kirjutas: ↑06 Okt 2025 09:55 WC hari saab puhtaks puhtas potis pesuvahendiga, ja kui ei saa, on aeg uus osta. Kindlasti mitte nõudepesumasinas...
-
Külaline
Miks seda limpsima peab, toores taigen ei ole ju midagi head? Külm vesi sisse ja liguneb lahti.Külaline kirjutas: ↑06 Okt 2025 11:18Meie peres küll ei lastud koertel limpsida, taignakausse limpsisid lapsed, mitte loomad.
-
Külaline
sa ei tea palju asju.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist