AI muusikud - pange oma looming siia.
-
Külaline
AI häda ongi et paljud hakkavad kasutama, aga siis hakka tekkima ka müra ja loomingu üleküllus. Youtube videost on seda juba aastaid näha. AI voice (need jubedad monotoonsed nasaalsed peale rääkimised) on muutunud lausa valdavaks ja üha vähem kannatab AI'ga tehtud videosi vaadata. Suur osa Youtube loomest on sinna tehtud rahategemise eesmärgi, see aeg kus inimesed laadisid sinna mingi filmitud huvitava juhtumi on ammu läbi. Aga Ai'ga on kerge luua ka videomaterjali, eriti ajalooteemalisi videosid. AI'teeb kõik sisu valmis, kirjutab teksti ja räägib selle veel peale. Lõpuks inimesele kui vaatajal viskab see kõik üle - tahaks seda päris asja vaadata. Muusika, kunstiga on sama lugu. Kui tohutult paljud inimesed kuulavad ju ikka neid vanu bände ja muusikalugusid ja uut muusikat ei võeta üldse enam vastu.
See on lihtsalt minu skeptiline ja pessimistlik arvamus AI tulevikust.
-
Külaline
Näiteks ERR on mingi osa dokumentaalidest, need igasugused looduse ja planeetide teemalised tehtud kõik tehisaruga. Kõik on arvutigraafika, puhta looduse pilte pole suurt kusagil ja siis sisu on ka tehisaru poolt kujundatud ja mõeldud kellele? Hästi rumalatele inimestele? Lastele? Aga filmikesed on ilusa graafikaga eks, mingit raha nad toovad ka sisse kui ERR neid ostab ja näitab. Aga ta on fake.
-
Külaline
Täiesti olemas ja võimalik osta.Külaline kirjutas: ↑25 Aug 2025 08:02 Vanasti öeldi, et süntesaarori muusika pole õige. Klaveriga mängides vat see on õige kõla.
Nokia jäi ka nuputelefonide juurde. Enan teda pole.

-
Külaline
Vabandust, ei tahtnud mingit gigantset pilti siia panna, aga kahjuks eemaldada ka enam ei saa.
Minu mõte oli, et paljud asjad on siiski ajatud või vähemasti pikema elueaga, kui mingid korraks välgatanud moeröögatused. AI aga ei tundu mulle ajatuna vaid loodetavasti midagi, mis tuleb ja läheb.
* Samas ma ei halvusta Egalitaari huvi selle valdkonna vastu.
Minu mõte oli, et paljud asjad on siiski ajatud või vähemasti pikema elueaga, kui mingid korraks välgatanud moeröögatused. AI aga ei tundu mulle ajatuna vaid loodetavasti midagi, mis tuleb ja läheb.
* Samas ma ei halvusta Egalitaari huvi selle valdkonna vastu.
Moed ja trendid tõesti tulevad ja lähevad. Mõnikord tulevad ka tagasi. Tehnoloogilise arenguga on aga hoopis teisiti, sest need lihtsalt ei lähe vaid mõnikord kaotavad oma vajalikkuse/kasulikkuse. Või muudavad maailma. Mikrokiibid tulid ja jäid, arvutid tulid ja jäid, autod tulid ja jäid, ja AI tuli selleks, et jääda. Ja maailma muuta. Sest AI on kasulik. Hetkel on tehisaru alles arenemas, nii öelda hällis. Ja ükskõik kuidas ma ka ei vaataks, ma ei näe ette tehisaru vajalikkuse ja kasulikkuse kadumist. Pigem vastupidi.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 12:49
AI aga ei tundu mulle ajatuna vaid loodetavasti midagi, mis tuleb ja läheb.
Viimati muutis Egalitaar, 25 Aug 2025 13:17, muudetud 1 kord kokku.
-
Külaline
See mingi hiina äraostetud nokia, mitte soome oma.
Õiget nokiat enam pole.
-
Külaline
Kiibid on kõige alus, sest enne kiipe olid transistorid ja kiibid ongi sisult transistorite kogumid miniatuurses pakendis. Arvutid tulid ja jäid, autod samuti aga internet võib küll kaduda, sest ta muutub robotite, kuritegevuse, pettuste võrgustikuks kus keegi ei viitsi enam olla. Siis väheneb omakorda ka arvutite vajadus, sest ilma netita on nendega vähem midagi teha.Egalitaar kirjutas: ↑25 Aug 2025 13:10Moed ja trendid tõesti tulevad ja lähevad. Mõnikord tulevad ka tagasi. Tehnoloogilise arenguga on aga hoopis teisiti, sest need lihtsalt ei lähe vaid mõnikord kaotavad oma vajalikkuse/kasulikkuse. Või muudavad maailma. Mikrokiibid tulid ja jäid, arvutid tulid ja jäid, autod tulid ja jäid, ja AI tuli selleks, et jääda. Ja maailma muuta. Sest AI on kasulik. Hetkel on tehisaru alles arenemas, nii öelda hällis. Ja ükskõik kuidas ma ka ei vaataks, ma ei näe ette tehisaru vajalikkuse ja kasulikkuse kadumist. Pigem vastupidi.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 12:49
AI aga ei tundu mulle ajatuna vaid loodetavasti midagi, mis tuleb ja läheb.
AI jääb teadusmaailma kindlasti alles, aga kas ta tavakodanikule jääb, st ta muutub tasuliseks ja ühetaoliseks. Ta ammendab ennast ära. Kunagi oli Corel Draw eestis väga populaarne, 90ndatel. Programmiga oli kaasas cliparti plaadid ja paljud võtsid clipardist mingi pildi, kirjutasid oma firma nime alla ja oligi logo valmis. Ka arvutit oskav sekretär tegi selle ära. Nullindatel läksid sellised logod moest ja kõik vähegi asjalikumad lasid disaineril oma asja teha.
Tegelikult Youtube mängu toomine oli hea näide sellest, et AI muusika niipea kaduma ei hakka. Youtube läks lühikese ajaga täis täielikku müra, ka muusika valdkonnas (igaüks tahab ju olla mõminaräppar), ja seda kaugelt enne tehisaru tulekut! Tegelikult on YT müra täis selle algusaegadest peale. Kvaliteedikontrolli ju ei ole. See pidanuks nagu oma raskuse all kokku varisema, aga nii ei läinud. YT eksisteerib tänaseni. Tiktokist rääkimata. Pigem loodan tehisaru kasutajate peale, et nende looming enne paraneb kui halveneb. Siis muusika keskmine kvaliteet hoopiski tõuseb, mitte ei lange. IMO, saasta ei tooda tehisaru, vaid inimesed kes ei oska seda kasutada, või kellel pole aega või viitsimist seda korralikult kasutada: valida, sõnu luua ja järeltöödelda.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 12:28 AI häda ongi et paljud hakkavad kasutama, aga siis hakka tekkima ka müra ja loomingu üleküllus. Youtube videost on seda juba aastaid näha...
Ja ma loodan, et eelarvamus lõpuks väheneb, ja kuulajad võtavad omaks ka tehisaru põhise loomingu.
-
Külaline
Youtube eksisteerib ikka, aga kasutajaid kaotab ta päris palju. tiktok on hoopis teine portaal kui on youtube.
-
Külaline
Ma ei usu et inimesed võtavad Ai loomingu omaks, sest olen terve elu tegelenud loometegevusega. Youtube isegi ei maksa enam raha AI loodud sisu eest. Ma mõistan sind samas, läbi AI saad luua muusikat mis sulle meeldib. Võimalus, väljund, aga tead isegi et see jääb ainult sinu enda sahtlisse kirjutatud muusikaks. Nii nagu paljud ostavad süntesaatori koju, natuke proovivad ja siis läheb diivani alla või müüki.
Aasta 2024 parimate albumite edetabeli 5. koht: Florian Wahl "Flo Raadio" . Minu hinnang: väga toores AI toodang, toetub peamiselt ropule provokatiivsusele ja huumorile, ja sellega eristumisele. Väljundile, nagu juba enne siin mainisin, on ilmselt kulutatud viimased 50 tasuta krediiti: Nii nagu välja tuli, nii on üles laetud. Positiivse poole pealt: sõnadega on natuke vaeva nähtud, ja vähemalt osaliselt ise kirjutatud, kuigi flow peaaegu puudub. Mõne loo juures on aga selgelt kusagilt kopi-peistitud: kui ridade pikkus ei klapi soovitud loo stiili ja tempoga, siis tehisaru pigistab need ikka kuidagi ära, ja tulemus on väga ebaloomulik. AI võib teha loo ka päevauudiste või ilmateate põhjal, aga see ei tule hea.Guest kirjutas: ↑25 Aug 2025 23:20 Ma ei usu et inimesed võtavad Ai loomingu omaks, sest olen terve elu tegelenud loometegevusega. Youtube isegi ei maksa enam raha AI loodud sisu eest. Ma mõistan sind samas, läbi AI saad luua muusikat mis sulle meeldib. Võimalus, väljund, aga tead isegi et see jääb ainult sinu enda sahtlisse kirjutatud muusikaks. Nii nagu paljud ostavad süntesaatori koju, natuke proovivad ja siis läheb diivani alla või müüki.
https://www.youtube.com/watch?v=9rPO8AJFH3c&t=723s
Mis puutub sahtlisse kirjutamisse, siis see on ju paljude loominguinimeste saatus. Samas mõned lood ongi ainult sahtli jaoks, sest need on liiga intiimsed, liiga isiklikku laadi. Mul on neid sahtlis palju. Luuletused.
Jah, YT keerab praegu üldse käru: mitu kanalit mida jälgisin on tegevuse kas lõpetanud või kokku tõmmanud, sest YT algoritmid neid ei toeta - hetkel eelistab YT algoritm alla 3 minutilisi telefoniformaadis lühivideosid - või siis rahastus lõppes.
-
Külaline
Täna kuulasin YT-st oma lemmikmuusikat. Album albumi järel. YT-ga on nii, et kui album läbi, siis hakkab kanal ise sarnaseid lugusid soovitama. Kuulan ja tajun ühtäkki, et kuulatav pala on kuidagi tuim ja elutu. Muusikapala infole klikates nähtub, et tegu on AI poolt kokku pandud "muusikaga". Lool oli tiitel ja esitaja ning bändil mingi suvalistest tähtedest nimi, umbes nagu jjj_ZD. Ausalt öelda kurvaks tegi, et sellist toodangut üha enam tõelise muusika hulka sattuma hakkab.
See konkreetne lugu polnud otseselt halb, aga hea ka mitte. Läbivaks jooneks olid kordused ja kogu kompott jättis pealiskaudse mulje. Mingeid nüansse või pointi, mida muidu muusikalt ootad, ei olnud. Seega mina ei saa aru sellest AI-muusikast vaimustujaid. See ei anna ju muusikamaailmale mitte midagi juurde.
See konkreetne lugu polnud otseselt halb, aga hea ka mitte. Läbivaks jooneks olid kordused ja kogu kompott jättis pealiskaudse mulje. Mingeid nüansse või pointi, mida muidu muusikalt ootad, ei olnud. Seega mina ei saa aru sellest AI-muusikast vaimustujaid. See ei anna ju muusikamaailmale mitte midagi juurde.
Päris selge, et viletsalt tehtud, seda ütleb juba "suvalistest tähtedest nimi". Võib olla kuulasid mõnda AI tehtud lugu juba varem, aga lihtsalt ei pannud tähele ega hakanud klikkima? Klikkima pani sind ehk keskmisest viletsam lugu? See on väga tõenäoline. Võib olla oli see tehtud Riffusioni või mõne teise halvemat sorti AI'ga? Sellised mis on täiesti tasuta, aga väljund on reeglina alla keskmise. Ka võimalik. Kui vana oli lugu? AI on üksnes selle poole aastaga väga palju arenenud, eriti just vokaalide osas, ja see lugu võis olla vanema versiooni väljalase. Väga tõenäoline. Nüansside puudumine? Prompt tuleb teha täpsem, lüürika ossa tuleb samuti kirjutada juhised. Ilmne, et see lugu oli tehtud üle põlve: sõnad kuskilt kopi peistitud, prompt paarisõnaline. Isegi pärast prompti ja lüürika jaoks juhiste kirjutamist, tuleb lugu kümnete kui mitte saja loo seest välja valida, võimaluse korral editoriga parandada (näiteks lasta loo lõpp, või isegi refrään uuesti luua), järeltöödelda, ja alles siis üles riputada. Ja sellisele hoolikalt valitud loole ei hakka keegi "suvalistest tähtedest" nime panema.Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 22:08 Täna kuulasin YT-st oma lemmikmuusikat. Album albumi järel. YT-ga on nii, et kui album läbi, siis hakkab kanal ise sarnaseid lugusid soovitama. Kuulan ja tajun ühtäkki, et kuulatav pala on kuidagi tuim ja elutu. Muusikapala infole klikates nähtub, et tegu on AI poolt kokku pandud "muusikaga". Lool oli tiitel ja esitaja ning bändil mingi suvalistest tähtedest nimi, umbes nagu jjj_ZD. Ausalt öelda kurvaks tegi, et sellist toodangut üha enam tõelise muusika hulka sattuma hakkab.
AI muusikat ei saa hinnata halbade lugude põhjal.
Keegi väitis, et AI lood kipuvad olema keskpärased. Selle peale vastas üks tuntud muusikakriitik, et ka inimeste loodud muusika on suuremalt jaolt keskpärane. Ja sellega tuleb kahjuks nõustuda.
-
Külaline
Nüüd leidsid tõesti hea näite argumenteerimiseks.Riisalu koguni ei laula ise.
-
Pärlipüüdja
- Kontakt:
Pole sugugi kehvem laul, kui need üllitised, mida meie "lauljad" Eesti Laulule saadavad. Lüürika oli kusjuures oluliselt paremgi 
-
Külaline
Mis tähendab, et Riisalu ei laula ise? Loomulikult laulab.
Võib olla nüüd laulab, ma ei tea. Mina Meie Meest ei kuula, sült pole minu maitse, aga väga palju aastaid tagasi, ma mäletan, oli ajakirjanduses üks torm veeklaasis teemal, et laulis trummar Törlep, Riisalu mikrofon oli üldse kinni. Netist selle kohta enam infot ei leia, võib olla veebiarhiivist kuskilt. Kui on show, siis on nagunii show, IMO, suva kes laulab.
-
Külaline
Kusjuures ma alati mõtlesin, et see Riisalu tavahääl ja lauluhääl ei lähe üldse kokku. Hääl, mis laulis oli ju kähe ja selline rämedapoolne. Mitte, et ma MM bändi kuulanud oleks, aga vähegi pidudel käinuna oli nende "toodangut" raske vältida, sest seda mängiti tihti.Egalitaar kirjutas: ↑24 Sept 2025 17:47 Võib olla nüüd laulab, ma ei tea. Mina Meie Meest ei kuula, sült pole minu maitse, aga väga palju aastaid tagasi, ma mäletan, oli ajakirjanduses üks torm veeklaasis teemal, et laulis trummar Törlep, Riisalu mikrofon oli üldse kinni. Netist selle kohta enam infot ei leia, võib olla veebiarhiivist kuskilt. Kui on show, siis on nagunii show, IMO, suva kes laulab.
-
linnuvaatleja
- Kontakt:
Näiteks see on minu meelest AI muusika, mitte mingit infot bändi kohta ei leia ja kirjeldustes on selge AI teksti käekiri. https://www.youtube.com/watch?v=pA2sIHv108sGuest kirjutas: ↑31 Aug 2025 22:08 Täna kuulasin YT-st oma lemmikmuusikat. Album albumi järel. YT-ga on nii, et kui album läbi, siis hakkab kanal ise sarnaseid lugusid soovitama. Kuulan ja tajun ühtäkki, et kuulatav pala on kuidagi tuim ja elutu. Muusikapala infole klikates nähtub, et tegu on AI poolt kokku pandud "muusikaga". Lool oli tiitel ja esitaja ning bändil mingi suvalistest tähtedest nimi, umbes nagu jjj_ZD. Ausalt öelda kurvaks tegi, et sellist toodangut üha enam tõelise muusika hulka sattuma hakkab.
Absoluutselt kindlalt on AI, paljude lugude olematu outro ütleb kohe ära. Mitte kõige parem helikvaliteet, eriti lugude teises pooles, ütleb samuti ära, et 4.5 versiooni Suno'ga tehtud. Varasema kvaliteet oleks halvem, uuemaga parem. Muidugi on paljuütlev ka lugude hulk, ja selgelt AI abil tehtud pildid ja videoklipid. Samas ma ei oska midagi öelda lugude enda kohta, sest see stiil mind ei kõneta. Halb ilmselt mitte, sest kuulajatele, nagu näha, läheb peale. Ja nad kas ei hooli sellest või ei tea seda, et see on AI. Lõppude lõpuks ei ole sellel ka mingit tähtsust. Vähemalt minu jaoks mitte.linnuvaatleja kirjutas: ↑05 Okt 2025 00:36Näiteks see on minu meelest AI muusika, mitte mingit infot bändi kohta ei leia ja kirjeldustes on selge AI teksti käekiri. https://www.youtube.com/watch?v=pA2sIHv108sGuest kirjutas: ↑31 Aug 2025 22:08 Täna kuulasin YT-st oma lemmikmuusikat. Album albumi järel. YT-ga on nii, et kui album läbi, siis hakkab kanal ise sarnaseid lugusid soovitama. Kuulan ja tajun ühtäkki, et kuulatav pala on kuidagi tuim ja elutu. Muusikapala infole klikates nähtub, et tegu on AI poolt kokku pandud "muusikaga". Lool oli tiitel ja esitaja ning bändil mingi suvalistest tähtedest nimi, umbes nagu jjj_ZD. Ausalt öelda kurvaks tegi, et sellist toodangut üha enam tõelise muusika hulka sattuma hakkab.
Kuulasin mõnda varasemat lugu, osaliselt, ja selgeks sai ka see, et autor pole neid välja valinud ega järeltöödelnud - kõik mis torust tuli on letti läinud. Varasemate lugude helikõla vaheldub, kohati on isegi mõne loo vokaal kas paremale või vasakule viltu - selline lugu mille mina välja viskaksin kui ebaõnnestunud- , aga tema on üles laadinud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist