Kiirlaenud - mis saab, kui tagasi ei maksa?
-
Külaline
Kui vara ei ole siis ei saa midagi. Alguses kohtutäitur ajab taga, aga kui sa ei maksa ja võtta ka pole midagi, siis tal huvi kaob. Need laenud kantakse maha. 10 aastat möödub, siis taotled võlgnevuse kustutamist.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑24 Aug 2025 12:46Guest kirjutas: ↑19 Aug 2025 18:38Kui nii mõtlema hakata, siis ei sünniks mitte ühtegi lastGuest kirjutas: ↑19 Aug 2025 12:36
Aga selle peale tuleb ka mõelda kui palju lapsi teed, et mis siis saab, kui üks või mõlemad kaotavad hea töökoha, juhtub õnnetus jne. Milline on sel juhul toimetulek. Kui su on teatud garantiid, siis saad endale paljulapselisust lubada. Näiteks sul on ilma laenuta heas seisukorras maja ja eluaseme kulud on jõukohased ka ühele vanemale. Või sul on heas asukohas hinnalist kinnisvara, millest saadav rent toidab pere ära. Või siis sõlmid kindlustused vara kaitseks, õnnetusjuhtumite olukorraks jne. Või teil on kahe vanema peale terve hulk haritud ja hästi teenivaid õdesid ja vendi, kellel poleks probleemi hoolitseda ka sinu laste eest.
-
Külaline
Kas mitte 3.Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2025 12:5910 aastat möödub, siis taotled võlgnevuse kustutamist.
-
Külaline
Kui tagasi ei maksa, siis saadetakse ilmselt hull meeldetuletusi, inkassosse ja selle kaudu kohtusse. Elu on üsna ebamugav - pangakontot saab läbida väike summa, koikjal tuöeb maksta sulas voi kasutada kellegi teise kaarte.
Mis aga vahepealsesse tostatusse, kas saab osta lastele korterid, siis nii ja naa. Teenime mehega kumbki umbes 2500 kätte, mis ei ole suur palk. Lapsi on kolm - teismelistest kuni noorr alla 24a täiskasvanuni. Elan nooremate lastega laenuvabas ruumikas linnamajas, meil on lisaks maakodu väikelinnas. Mul on lopusirgel kodulaenuga ostetud korteri maksmine, tühjana seisab mu lapsepolvekodu (korter), elusolev vanem (80+) ostis endale teise korteri ja elab seal. Temale kuulub mitukümmend hektarit raieküpset metsa, väärtuslik paarikümne hektari suurune põllumaa ning kaks rannajoonega krunti saarel. Olen pere ainus laps ja lähima kümnekonna aasta jooksul pärin paraku kogu selle vara. Hoolimata palgast saaksin mottetute kinnisvarade realiseerimisel osta igale lapsele korteri ja ülegi jääks. Hetkel palgaga suhteliselt närutame, sest noor on keskendunud oppimisele ja kaks teismelist on üsnagi kulukad, kahe maja ülalpidamisest rääkimata.
Mis aga vahepealsesse tostatusse, kas saab osta lastele korterid, siis nii ja naa. Teenime mehega kumbki umbes 2500 kätte, mis ei ole suur palk. Lapsi on kolm - teismelistest kuni noorr alla 24a täiskasvanuni. Elan nooremate lastega laenuvabas ruumikas linnamajas, meil on lisaks maakodu väikelinnas. Mul on lopusirgel kodulaenuga ostetud korteri maksmine, tühjana seisab mu lapsepolvekodu (korter), elusolev vanem (80+) ostis endale teise korteri ja elab seal. Temale kuulub mitukümmend hektarit raieküpset metsa, väärtuslik paarikümne hektari suurune põllumaa ning kaks rannajoonega krunti saarel. Olen pere ainus laps ja lähima kümnekonna aasta jooksul pärin paraku kogu selle vara. Hoolimata palgast saaksin mottetute kinnisvarade realiseerimisel osta igale lapsele korteri ja ülegi jääks. Hetkel palgaga suhteliselt närutame, sest noor on keskendunud oppimisele ja kaks teismelist on üsnagi kulukad, kahe maja ülalpidamisest rääkimata.
-
Külaline
Et siis mehega kahe peale kätte 5000 eurot on hull närutamine?Guest kirjutas: ↑06 Okt 2025 23:30 Kui tagasi ei maksa, siis saadetakse ilmselt hull meeldetuletusi, inkassosse ja selle kaudu kohtusse. Elu on üsna ebamugav - pangakontot saab läbida väike summa, koikjal tuöeb maksta sulas voi kasutada kellegi teise kaarte.
Njaa! Mõnel inimesel vist puudub reaalsest elust täiesti arusaam. Täitsa vastik, solvav, et mitte öelda mõnitav-ülbe jutt!
-
Külaline
Ei ole küll see, kellele vastasid, aga tema ei öelnud, et närutavad. lihtsalt tema meelest pole kuigi suur palk. Tema rääkis oma eluolust, oma elu reaalsusest. Ei olnud vastik, solvav, mõnitav-ülbe jutt. Hoopis sinu jutt on ebameeldiv, halvustav. Sinu elu reaalsus pole kõigi reaalsus.Guest kirjutas: ↑06 Okt 2025 23:38Et siis mehega kahe peale kätte 5000 eurot on hull närutamine?Guest kirjutas: ↑06 Okt 2025 23:30 Kui tagasi ei maksa, siis saadetakse ilmselt hull meeldetuletusi, inkassosse ja selle kaudu kohtusse. Elu on üsna ebamugav - pangakontot saab läbida väike summa, koikjal tuöeb maksta sulas voi kasutada kellegi teise kaarte.
Njaa! Mõnel inimesel vist puudub reaalsest elust täiesti arusaam. Täitsa vastik, solvav, et mitte öelda mõnitav-ülbe jutt!
-
Külaline
Ei. Mitme majapidamise ja lapse ülevalpidamine pole tema reaalsus. Tal puudub ettekujutus, mida see tähendab.Guest kirjutas: ↑07 Okt 2025 04:35Ei ole küll see, kellele vastasid, aga tema ei öelnud, et närutavad. lihtsalt tema meelest pole kuigi suur palk. Tema rääkis oma eluolust, oma elu reaalsusest. Ei olnud vastik, solvav, mõnitav-ülbe jutt. Hoopis sinu jutt on ebameeldiv, halvustav. Sinu elu reaalsus pole kõigi reaalsus.Guest kirjutas: ↑06 Okt 2025 23:38Et siis mehega kahe peale kätte 5000 eurot on hull närutamine?Guest kirjutas: ↑06 Okt 2025 23:30 Kui tagasi ei maksa, siis saadetakse ilmselt hull meeldetuletusi, inkassosse ja selle kaudu kohtusse. Elu on üsna ebamugav - pangakontot saab läbida väike summa, koikjal tuöeb maksta sulas voi kasutada kellegi teise kaarte.
-
Külaline
Loe natukene hoolikamalt! Kirjutab ju täiesti selge sõnaga: Hetkel palgaga suhteliselt närutame...Guest kirjutas: ↑07 Okt 2025 04:35Ei ole küll see, kellele vastasid, aga tema ei öelnud, et närutavad. lihtsalt tema meelest pole kuigi suur palk. Tema rääkis oma eluolust, oma elu reaalsusest. Ei olnud vastik, solvav, mõnitav-ülbe jutt. Hoopis sinu jutt on ebameeldiv, halvustav. Sinu elu reaalsus pole kõigi reaalsus.Guest kirjutas: ↑06 Okt 2025 23:38Et siis mehega kahe peale kätte 5000 eurot on hull närutamine?Guest kirjutas: ↑06 Okt 2025 23:30 Kui tagasi ei maksa, siis saadetakse ilmselt hull meeldetuletusi, inkassosse ja selle kaudu kohtusse. Elu on üsna ebamugav - pangakontot saab läbida väike summa, koikjal tuöeb maksta sulas voi kasutada kellegi teise kaarte.
Mis see minu elu reaalsus siia puutub? Mina ei ole oma palga kohta mitte midagi öelnud. Aga, kui Eesti keskmine palk on ca 1500 eurot netos, ja keegi, kes teenib sellest oluliselt rohkem, ja koos mehega veel palju rohkem, räägib närutamisest, siis on see tõesti äärmiselt ülbe. Äkki vaataks siis oma elustiili üle, kui 5000 euroga mitte kuidagi ots-otsaga kokku ei tule?
-
Külaline
Mul on siiski rohkem kui üks majapidamine. Lisaks kahele linnakodule on veel kaks maakodu, kuhu kulub raha. Lisaks, mul on neli last. Nii et mis mõttes mul puudub ettekujutus, mida tähendab lapse ülalpidamine või kinnisvara hooldamine?Guest kirjutas: ↑07 Okt 2025 06:27Ei. Mitme majapidamise ja lapse ülevalpidamine pole tema reaalsus. Tal puudub ettekujutus, mida see tähendab.Guest kirjutas: ↑07 Okt 2025 04:35Ei ole küll see, kellele vastasid, aga tema ei öelnud, et närutavad. lihtsalt tema meelest pole kuigi suur palk. Tema rääkis oma eluolust, oma elu reaalsusest. Ei olnud vastik, solvav, mõnitav-ülbe jutt. Hoopis sinu jutt on ebameeldiv, halvustav. Sinu elu reaalsus pole kõigi reaalsus.Guest kirjutas: ↑06 Okt 2025 23:38
Et siis mehega kahe peale kätte 5000 eurot on hull närutamine?
Lihtsalt asi on selles, et kui nende ülalpidamine käib üle jõu, siis tuleb enda tarbimisharjumused ja elustiil üle vaadata - nii lihtne ongi! Laste peale kulub ikka raha, aga majapidamised saab ilusti koomale tõmmata - loe: maha müüa, kui jaks üle ei käi.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑07 Okt 2025 23:01Laste ülikooliaeg, mil nad teises linnas õppides on vanemate ülalpidamisel olevad, kuid eraldi majapidamisega mittetöötavad täiskasvanud, läheb mööda. Suguvõsa põlise kodu müük on aga lõplik otsus.Guest kirjutas: ↑07 Okt 2025 06:27Lihtsalt asi on selles, et kui nende ülalpidamine käib üle jõu, siis tuleb enda tarbimisharjumused ja elustiil üle vaadata - nii lihtne ongi! Laste peale kulub ikka raha, aga majapidamised saab ilusti koomale tõmmata - loe: maha müüa, kui jaks üle ei käi.Guest kirjutas: ↑07 Okt 2025 04:35
-
Külaline
Eesti keskmine palk on 1700 neto ja 2500 kindlati kõrge pole, kui arvestada, et see ei ole ühele inimesele, vaid tuleb ülal pidada ka lapsed.Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2025 22:56Loe natukene hoolikamalt! Kirjutab ju täiesti selge sõnaga: Hetkel palgaga suhteliselt närutame...Guest kirjutas: ↑07 Okt 2025 04:35Ei ole küll see, kellele vastasid, aga tema ei öelnud, et närutavad. lihtsalt tema meelest pole kuigi suur palk. Tema rääkis oma eluolust, oma elu reaalsusest. Ei olnud vastik, solvav, mõnitav-ülbe jutt. Hoopis sinu jutt on ebameeldiv, halvustav. Sinu elu reaalsus pole kõigi reaalsus.Guest kirjutas: ↑06 Okt 2025 23:38
Et siis mehega kahe peale kätte 5000 eurot on hull närutamine?
Mis see minu elu reaalsus siia puutub? Mina ei ole oma palga kohta mitte midagi öelnud. Aga, kui Eesti keskmine palk on ca 1500 eurot netos, ja keegi, kes teenib sellest oluliselt rohkem, ja koos mehega veel palju rohkem, räägib närutamisest, siis on see tõesti äärmiselt ülbe. Äkki vaataks siis oma elustiili üle, kui 5000 euroga mitte kuidagi ots-otsaga kokku ei tule?
2500 neto on ok, kui pole ühtki laenu ega liisingut ega kodus elavaid lapsi.
-
Külaline
Eestis pole lapsed mingi õigustus, et raha kulub rohkem, sest Eestis saab laste eest ühe kuupalga (alampalga ulatuses) oma palgale lisaks. Lisaks on meil haridus tasuta ja lasteaiad peaaegu tasuta, hambaravi ka tasuta.Guest kirjutas: ↑08 Okt 2025 12:05Eesti keskmine palk on 1700 neto ja 2500 kindlati kõrge pole, kui arvestada, et see ei ole ühele inimesele, vaid tuleb ülal pidada ka lapsed.Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2025 22:56Loe natukene hoolikamalt! Kirjutab ju täiesti selge sõnaga: Hetkel palgaga suhteliselt närutame...Guest kirjutas: ↑07 Okt 2025 04:35
Ei ole küll see, kellele vastasid, aga tema ei öelnud, et närutavad. lihtsalt tema meelest pole kuigi suur palk. Tema rääkis oma eluolust, oma elu reaalsusest. Ei olnud vastik, solvav, mõnitav-ülbe jutt. Hoopis sinu jutt on ebameeldiv, halvustav. Sinu elu reaalsus pole kõigi reaalsus.
-
Külaline
Kuidas on võimalik nii lohakalt lugeda? Ta ju ei pea üksinda oma 2500-eurose palgaga lapsi üleval. Neil on mehega kahe peale kokku 5000 eurot. Ja selle eest jõuab vähegi majanduslikku mõtlemist omav inimene ilusti oma lapsed ära toita-katta.Guest kirjutas: ↑08 Okt 2025 12:05Eesti keskmine palk on 1700 neto ja 2500 kindlati kõrge pole, kui arvestada, et see ei ole ühele inimesele, vaid tuleb ülal pidada ka lapsed.Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2025 22:56Loe natukene hoolikamalt! Kirjutab ju täiesti selge sõnaga: Hetkel palgaga suhteliselt närutame...Guest kirjutas: ↑07 Okt 2025 04:35
Ei ole küll see, kellele vastasid, aga tema ei öelnud, et närutavad. lihtsalt tema meelest pole kuigi suur palk. Tema rääkis oma eluolust, oma elu reaalsusest. Ei olnud vastik, solvav, mõnitav-ülbe jutt. Hoopis sinu jutt on ebameeldiv, halvustav. Sinu elu reaalsus pole kõigi reaalsus.
-
Külaline
Püha taevas, kuidas saad järeldada, et ma lohakalt lugesin? Lugesingi, et teenivad mõlemad mehega 2500 eurot. Neil on 3 last!!! Nagu ütlesin, on 2500 ühele paras. Loomulikult on see närutamine, kui 5000 eest peab elama 5 inimest, siin pole küsimustki.Külaline kirjutas: ↑08 Okt 2025 22:02Kuidas on võimalik nii lohakalt lugeda? Ta ju ei pea üksinda oma 2500-eurose palgaga lapsi üleval. Neil on mehega kahe peale kokku 5000 eurot. Ja selle eest jõuab vähegi majanduslikku mõtlemist omav inimene ilusti oma lapsed ära toita-katta.Guest kirjutas: ↑08 Okt 2025 12:05Eesti keskmine palk on 1700 neto ja 2500 kindlati kõrge pole, kui arvestada, et see ei ole ühele inimesele, vaid tuleb ülal pidada ka lapsed.Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2025 22:56
Loe natukene hoolikamalt! Kirjutab ju täiesti selge sõnaga: Hetkel palgaga suhteliselt närutame...
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑08 Okt 2025 09:14Tal käib ju ainult üks laps ülikoolis. Ja mitte kuskil ei ole kirjas, et see üliõpilane elab teises linnas ja et tal on sellega seoses suured lisakulutused.Guest kirjutas: ↑07 Okt 2025 23:01Laste ülikooliaeg, mil nad teises linnas õppides on vanemate ülalpidamisel olevad, kuid eraldi majapidamisega mittetöötavad täiskasvanud, läheb mööda. Suguvõsa põlise kodu müük on aga lõplik otsus.Guest kirjutas: ↑07 Okt 2025 06:27
Lihtsalt asi on selles, et kui nende ülalpidamine käib üle jõu, siis tuleb enda tarbimisharjumused ja elustiil üle vaadata - nii lihtne ongi! Laste peale kulub ikka raha, aga majapidamised saab ilusti koomale tõmmata - loe: maha müüa, kui jaks üle ei käi.
Samuti ei käi jutt põlise kodu müümisest. Inimene loetleb üles oma kinnisvara: "Elan nooremate lastega laenuvabas ruumikas linnamajas, meil on lisaks maakodu väikelinnas. Mul on lopusirgel kodulaenuga ostetud korteri maksmine, tühjana seisab mu lapsepolvekodu (korter)..." No palun väga, eksole!
Lisaks: "elusolev vanem (80+) ostis endale teise korteri ja elab seal. Temale kuulub mitukümmend hektarit raieküpset metsa, väärtuslik paarikümne hektari suurune põllumaa ning kaks rannajoonega krunti saarel. Olen pere ainus laps ja lähima kümnekonna aasta jooksul pärin paraku kogu selle vara. Hoolimata palgast saaksin mottetute kinnisvarade realiseerimisel osta igale lapsele korteri ja ülegi jääks."
Inimene loetleb oma mõttetuid kinnisvarasid.... Hetkel kuulub talle kolm kinnisvara. Ja PARAKU pärib ta veel mitmeid põllumaid ja rannajoonega krunte!
Tõesti, tunnen kaasa! Inimene närutab lausa nii, et ei ole otsa ega äärt.... Äkki peaks talle korjanduse tegema? Tal on ju ikkagi lapsed, ja puha! Ja mõtle, kui raske inimesel ikka on!
-
Külaline
Nonii! Perekooli miljonär jõudis teemasse. Nüüd saame kohe kuulata-lugeda, kui palju tal raha ja vara on.Guest kirjutas: ↑08 Okt 2025 22:10Püha taevas, kuidas saad järeldada, et ma lohakalt lugesin? Lugesingi, et teenivad mõlemad mehega 2500 eurot. Neil on 3 last!!! Nagu ütlesin, on 2500 ühele paras. Loomulikult on see närutamine, kui 5000 eest peab elama 5 inimest, siin pole küsimustki.Külaline kirjutas: ↑08 Okt 2025 22:02Kuidas on võimalik nii lohakalt lugeda? Ta ju ei pea üksinda oma 2500-eurose palgaga lapsi üleval. Neil on mehega kahe peale kokku 5000 eurot. Ja selle eest jõuab vähegi majanduslikku mõtlemist omav inimene ilusti oma lapsed ära toita-katta.Guest kirjutas: ↑08 Okt 2025 12:05
Eesti keskmine palk on 1700 neto ja 2500 kindlati kõrge pole, kui arvestada, et see ei ole ühele inimesele, vaid tuleb ülal pidada ka lapsed.
-
Külaline
5000 eurot pole perele teab, mis hiiglaslik summa, kui maksta tuleb eraldi elava noore täiskasvanu eest ja lisaks kodukulusid, mis eramaja puhul võivad talvel vabalt olla üle 500 euro kuus. Üks kodulaen, kaks sõidukit (olgu või ilma liisinguta) ja neli sööjat laua taga. Tallinnas maksab nt linna spordikooli treening juba 60 eurot kuus ja raha võetakse nüüdsest ka suvekuude eest. Majad, asugu nad maal või linnas, tähendavad alati suuremat aja-ja rahakulu võrreldes korteris elamisega.
Eraldi elava üliõpilase puhul küündib odavaima ühikatoa hind 400 lähedale, elatusmiinimum ehk riiklik kõige-kõige väiksem summa, mis arvestatakse toidule-riietele-esmatarbekaupadele on 301,74 eurot. (Ja näidatagu inimest, kes ütleb, et sellega tuleb toime) Vajaduspõhisele õppetoetusele ei kvalifitseeru, lapsetoetust ei maksta, abielluda ega lapsi saada toimetulekutoetuse nimel ei kavatse. Suure õppekoormusega noorel pole mõtet end tööle pakkuda, sest tööd ei jagu ka täiskohaga töötajatele. Vanemad aitavad ja see on norm.
Jah, muidugi on inimesi, kes veel kehvemalt elavad, on tööta või ei saa tervise tõttu töötada.
Eraldi elava üliõpilase puhul küündib odavaima ühikatoa hind 400 lähedale, elatusmiinimum ehk riiklik kõige-kõige väiksem summa, mis arvestatakse toidule-riietele-esmatarbekaupadele on 301,74 eurot. (Ja näidatagu inimest, kes ütleb, et sellega tuleb toime) Vajaduspõhisele õppetoetusele ei kvalifitseeru, lapsetoetust ei maksta, abielluda ega lapsi saada toimetulekutoetuse nimel ei kavatse. Suure õppekoormusega noorel pole mõtet end tööle pakkuda, sest tööd ei jagu ka täiskohaga töötajatele. Vanemad aitavad ja see on norm.
Jah, muidugi on inimesi, kes veel kehvemalt elavad, on tööta või ei saa tervise tõttu töötada.
-
Külaline
Lisaks läheb naisterahval enda iluhoolduse peale kuus umbes 200-300 eurot-maniküür, pediküür, trenn, juuksur, vb massaaž, kulmud jm. Kui juhtub peres veel tüdrukuid olema, siis nende kulud ka otsa. Mu venelasest töökaalasel on naine ja 2 tütart. Teenivad kahe peale 4500 eurot, maksavad 350 eurot kodulaenu, omavad kaht liisinguvaba autot ning elavad palgapäevast palgapäevani.
-
Külaline
Jah? Mis näitaja see on, et elavad palgapäevast palgapäevani?! Ka 10 000 euroga kuus võib elada palgapäevast palgapäevani - ei ole mina veel kuulnud, et keegi raha kulutamisega hakkama ei saa. Ega seda ei elu ei saa siis närutamiseks pidada, kuigi kulutajale endale võib nii tunduda.Guest kirjutas: ↑09 Okt 2025 17:39 Lisaks läheb naisterahval enda iluhoolduse peale kuus umbes 200-300 eurot-maniküür, pediküür, trenn, juuksur, vb massaaž, kulmud jm. Kui juhtub peres veel tüdrukuid olema, siis nende kulud ka otsa. Mu venelasest töökaalasel on naine ja 2 tütart. Teenivad kahe peale 4500 eurot, maksavad 350 eurot kodulaenu, omavad kaht liisinguvaba autot ning elavad palgapäevast palgapäevani.
-
Külaline
Ma ka just mõtlesin, et ka 10+k palga juures palagapäevast palgapäevani ei ole mingi raskus ega kunst. Kui just ilge kooner pole. See kipub ikka nii olema, et mida rohkem teenid, seda rohkem ka kulutad. Küll mitte kõik aga ülfiselt nii ikka on.Külaline kirjutas: ↑09 Okt 2025 19:19Jah? Mis näitaja see on, et elavad palgapäevast palgapäevani?! Ka 10 000 euroga kuus võib elada palgapäevast palgapäevani - ei ole mina veel kuulnud, et keegi raha kulutamisega hakkama ei saa. Ega seda ei elu ei saa siis närutamiseks pidada, kuigi kulutajale endale võib nii tunduda.Guest kirjutas: ↑09 Okt 2025 17:39 Lisaks läheb naisterahval enda iluhoolduse peale kuus umbes 200-300 eurot-maniküür, pediküür, trenn, juuksur, vb massaaž, kulmud jm. Kui juhtub peres veel tüdrukuid olema, siis nende kulud ka otsa. Mu venelasest töökaalasel on naine ja 2 tütart. Teenivad kahe peale 4500 eurot, maksavad 350 eurot kodulaenu, omavad kaht liisinguvaba autot ning elavad palgapäevast palgapäevani.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline