Vaesus või teadlikkus
-
Külaline
Vaesus või teadlikkus
Õhtulehes räägib J.Ostrat et kui varem võeti kolmekäiguline õhtusöök siis nüüd peamisekt pearoog. Veini võetakse pokaaliga, mitte ei tellita pudelit ja magustoitu võetakse jagamiseks.
Selline käitumine ei anna söögikohtal ellu jääda.
Ma teen ka nii. Ja ma ei tee seda mitte raha pärast, nagu võiks arvata, vaid tervise pärast.
Saame kokku, istume. Ei pane nii palju rõhku söögile vaid olemisele. Ja mõtlen ka et ei sööks ega jooks end oimetuks.
Kui nüüd söögikohtadel läheb kehvasti, kas vaesusest või inimeste terviseteadlikkusest?
Ma teen ka nii. Ja ma ei tee seda mitte raha pärast, nagu võiks arvata, vaid tervise pärast.
Saame kokku, istume. Ei pane nii palju rõhku söögile vaid olemisele. Ja mõtlen ka et ei sööks ega jooks end oimetuks.
Kui nüüd söögikohtadel läheb kehvasti, kas vaesusest või inimeste terviseteadlikkusest?
-
Külaline
Sõltub inimesest. Kes kokkuhoiuks, kes jälgib tervislikkust. Mina isiklikult jälgin, et menüü oleks tervislik, üle kahe klaasi ei joo veini kunagi, isegi kui tasuta saaks. Lisaks ei telli magustoitu, kui selle hind on üle mõistuse kallis. Mingi väike koogike või kreem prae hinnaga. Ma pole kokkuhoidliku loomuga, aga viimastel aastatel on hinnaralli olnud nii kiire, et olen leidnud end pidevalt mõtlemast, et see pole seda hinda väärt. Varem seda kunagi ei esinenud.
-
Külaline
Loomulikult tehakse seda seetõttu, et kokku hoida. Ma ei viitsiks muidugi klaasi veini ja ühe roa pärast restosse minnagi. Vähemalt 2,5 käiku ja kahepeale minimaalselt pudel veini.
Söögikohtadel läheb kehvasti ahnusest. Neid roogasid saab odavamalt müüa, tahavad suurt kasumit teenida. Kliendid teevad õigesti, et laiali jooksevad või vähem toitu tellivad. Mina pole juba ammu restos käinud, vanasti sai ikka mingit eksootikat, aga nüüd on need vist ära kadunud, pole mõtet ju hamburgeri või seaprae eest Jumal teab mis summasid välja käia.
-
Külaline
Küll on rumal jutt. Kui sinul läheb poes kõik kallimaks, siis arvad, et nendel jäi kõik samaks?Tolmukübe kirjutas: ↑09 Okt 2025 17:34 Söögikohtadel läheb kehvasti ahnusest. Neid roogasid saab odavamalt müüa, tahavad suurt kasumit teenida. Kliendid teevad õigesti, et laiali jooksevad või vähem toitu tellivad. Mina pole juba ammu restos käinud, vanasti sai ikka mingit eksootikat, aga nüüd on need vist ära kadunud, pole mõtet ju hamburgeri või seaprae eest Jumal teab mis summasid välja käia.
-
Külaline
Miks sa üle 2 klaasi ei joo?Külaline kirjutas: ↑09 Okt 2025 17:29 Sõltub inimesest. Kes kokkuhoiuks, kes jälgib tervislikkust. Mina isiklikult jälgin, et menüü oleks tervislik, üle kahe klaasi ei joo veini kunagi, isegi kui tasuta saaks. Lisaks ei telli magustoitu, kui selle hind on üle mõistuse kallis. Mingi väike koogike või kreem prae hinnaga. Ma pole kokkuhoidliku loomuga, aga viimastel aastatel on hinnaralli olnud nii kiire, et olen leidnud end pidevalt mõtlemast, et see pole seda hinda väärt. Varem seda kunagi ei esinenud.
-
Külaline
Restoran ei ole koht, kus ühe kartuli taga viis tundi sõbrannadega pläkutada. Istuge kodus või mere ääres kivil.Guest kirjutas: ↑09 Okt 2025 17:13 Õhtulehes räägib J.Ostrat et kui varem võeti kolmekäiguline õhtusöök siis nüüd peamisekt pearoog. Veini võetakse pokaaliga, mitte ei tellita pudelit ja magustoitu võetakse jagamiseks.
-
Külaline
Mul lööb reostoranide suhtes praktiline mõtlemine välja. No ühest küljest ma saan aru, et sinna ei mindagi kõhtu täis sööma, vaid toiduelamust saama. Võibolla ma lihtsalt pole seda elamust väga saanud, aga kui ma loen menüüst kasvõi prae hinda, mis on üle 20 euro, siis ma ei maksa seda. Sest ma usu, et kui ma kolmekäigulise lõuna peale mitukümmend eurot kulutan, siis saan ma elamuse, mis seda väärt on. Õnneks on vähemasti Pärnus ka paar kohta, kus 7-8 euro eest saab supermaitsva päevaprae, neid söön päris tihti. Ilma päevahinnata jäävad toidud nendes kohtades 10-20 euro vahele. Ma ei usu, et neis kallist hinda küsivates kohtades toit kokkuvõttes maitsvam on, lihtsalt hinnapoliitika on teine.
-
Külaline
No meil pigem eksootilised ongi, vähemalt Tallinnas.Tolmukübe kirjutas: ↑09 Okt 2025 17:34Söögikohtadel läheb kehvasti ahnusest. Neid roogasid saab odavamalt müüa, tahavad suurt kasumit teenida. Kliendid teevad õigesti, et laiali jooksevad või vähem toitu tellivad. Mina pole juba ammu restos käinud, vanasti sai ikka mingit eksootikat, aga nüüd on need vist ära kadunud, pole mõtet ju hamburgeri või seaprae eest Jumal teab mis summasid välja käia.
-
Külaline
Eks hinnad määravad paljuski.
Ja nagu päris päris restoranis, kus on kolm käiku, on üsna keeruline ennast oimetüks süüa, sest kogused on väikesed. On alati olnud.
Ma olen üsna väikese söömaga aga ükskord Laulasmaa Spa restoranis kolmekäigulise õhtusöögi järel oli isegi minul kõht tühi.
Pubilaadsetes kohtades tõesti on portsud suured.
Ja nagu päris päris restoranis, kus on kolm käiku, on üsna keeruline ennast oimetüks süüa, sest kogused on väikesed. On alati olnud.
Ma olen üsna väikese söömaga aga ükskord Laulasmaa Spa restoranis kolmekäigulise õhtusöögi järel oli isegi minul kõht tühi.
Pubilaadsetes kohtades tõesti on portsud suured.
-
Külaline
Ma ei lähe ju restorani jooma! Praadi oodates esimene jook/klaas...eelroa või näksimise kõrvale ja seejärel teine koos praega. See on täiesti piisav, nii palju seda toitu ju ka pole, et tunde kuluks.Guest kirjutas: ↑09 Okt 2025 18:03Miks sa üle 2 klaasi ei joo?Külaline kirjutas: ↑09 Okt 2025 17:29 Sõltub inimesest. Kes kokkuhoiuks, kes jälgib tervislikkust. Mina isiklikult jälgin, et menüü oleks tervislik, üle kahe klaasi ei joo veini kunagi, isegi kui tasuta saaks. Lisaks ei telli magustoitu, kui selle hind on üle mõistuse kallis. Mingi väike koogike või kreem prae hinnaga. Ma pole kokkuhoidliku loomuga, aga viimastel aastatel on hinnaralli olnud nii kiire, et olen leidnud end pidevalt mõtlemast, et see pole seda hinda väärt. Varem seda kunagi ei esinenud.
-
Külaline
Ma tavaliselt vaatan alustuseks magustoitude menüüd, seejärel eelroogi.
Kodus ma magusaga eriti jännata ei viitsi. Me kahekesi ja mees kooke ei armasta.
Kui mingi magustoit tundub restoranis väga ahvatlev ja eelroogade valik on ka sobiv, siis peearooga ei telli, sest ma lihtsalt ei jõua kolme käiku süüa, aga magusat tahaks kindlasti.
Kui magus ei kutsu tellima, siis vaatan ka eelroad üle, ehk ongi mitu meeldivat.
Nt hea supp ja mingi veidi tummisem eelroog.
Nagunii tuuakse ka koka poolt väike tervitus, ka mõned ampsud lisaks.
Kui juba restorani läheme, siis tahaks tõesti väga head maitseelamust, ei lähe lihtsalt kõhtu täis sööma. Oleme nõus ka maksma selle elamuse eest. Kahjuks teemaks olnud restorani puhul seda elamust polnud enam ammu.
Kodus ma magusaga eriti jännata ei viitsi. Me kahekesi ja mees kooke ei armasta.
Kui mingi magustoit tundub restoranis väga ahvatlev ja eelroogade valik on ka sobiv, siis peearooga ei telli, sest ma lihtsalt ei jõua kolme käiku süüa, aga magusat tahaks kindlasti.
Kui magus ei kutsu tellima, siis vaatan ka eelroad üle, ehk ongi mitu meeldivat.
Nt hea supp ja mingi veidi tummisem eelroog.
Nagunii tuuakse ka koka poolt väike tervitus, ka mõned ampsud lisaks.
Kui juba restorani läheme, siis tahaks tõesti väga head maitseelamust, ei lähe lihtsalt kõhtu täis sööma. Oleme nõus ka maksma selle elamuse eest. Kahjuks teemaks olnud restorani puhul seda elamust polnud enam ammu.
-
Külaline
Võibolla üks põhjus, miks restoranides on hakatud nö. koonerdama on ka see, et nooremas põlvkonnas on rohkem inimesi, kes ei viitsi enam edukuse nimel, mis võimaldaks vastavat elustiili (näiteks lõdva randmega restoranis kõik kinni maksta) kõvasti pingutada ja seetõttu lööbki rohkematel inimestel praktiline mõtlemise välja, et ah, ärme võtame kõiki neid käike, tegelikult pole vaja ju nii palju süüa, sööme vähem ja kulutame vähem.
Ma arvan,et nö. "võitjate põlvkonnal" oli auküsimus, et ma saan endale seda ja toda võimaldada - aga noorematel on suhtumine edukas olemisse leigem ning niiöelda koonerdamine (ah, seda käiku ei võta) ei ole nende silmis häbiasi.
Muidugi, kui sööjate mõtteviis muutub, siis ilmselt peavad ka söögikohad kohanduma klientide mõtteviisi järgi, võibolla tegema oma äriplaanid lähtudes väiksemast kasumlikkusest. Eks kindlasti jäävad ka elitaarsed restoranid kitsamale ringile.
Ma arvan,et nö. "võitjate põlvkonnal" oli auküsimus, et ma saan endale seda ja toda võimaldada - aga noorematel on suhtumine edukas olemisse leigem ning niiöelda koonerdamine (ah, seda käiku ei võta) ei ole nende silmis häbiasi.
Muidugi, kui sööjate mõtteviis muutub, siis ilmselt peavad ka söögikohad kohanduma klientide mõtteviisi järgi, võibolla tegema oma äriplaanid lähtudes väiksemast kasumlikkusest. Eks kindlasti jäävad ka elitaarsed restoranid kitsamale ringile.
-
Külaline
Mul pole kunagi traditsiooniline 3-käiguline lõuna kõhtu mahtunud.
-
Külaline
Meie tellime ka tihtipeale magustoidu jagamiseks, sest tervislikel kaalutlustel ei taha ma palju magusat süüa. Maitsta aga sooviks, eriti selliseid magustoite, mida ise kodus ei tee. Ostrat võiks viisakusest lihtsalt vait olla, eriti, kui klientidel on valida, kas süüa kodus või tellida restoranis toidule lisaks ka magustoit jagamiseks.Külaline kirjutas: ↑09 Okt 2025 17:13 Õhtulehes räägib J.Ostrat et kui varem võeti kolmekäiguline õhtusöök siis nüüd peamisekt pearoog. Veini võetakse pokaaliga, mitte ei tellita pudelit ja magustoitu võetakse jagamiseks.
-
Külaline
Huvitav, me istume tavaliselt 2 tundi, pudel veini kahepeale või ka veidi rohkem igati paras.Külaline kirjutas: ↑09 Okt 2025 21:22Ma ei lähe ju restorani jooma! Praadi oodates esimene jook/klaas...eelroa või näksimise kõrvale ja seejärel teine koos praega. See on täiesti piisav, nii palju seda toitu ju ka pole, et tunde kuluks.Guest kirjutas: ↑09 Okt 2025 18:03Miks sa üle 2 klaasi ei joo?Külaline kirjutas: ↑09 Okt 2025 17:29 Sõltub inimesest. Kes kokkuhoiuks, kes jälgib tervislikkust. Mina isiklikult jälgin, et menüü oleks tervislik, üle kahe klaasi ei joo veini kunagi, isegi kui tasuta saaks. Lisaks ei telli magustoitu, kui selle hind on üle mõistuse kallis. Mingi väike koogike või kreem prae hinnaga. Ma pole kokkuhoidliku loomuga, aga viimastel aastatel on hinnaralli olnud nii kiire, et olen leidnud end pidevalt mõtlemast, et see pole seda hinda väärt. Varem seda kunagi ei esinenud.
-
Külaline
Mul on üks tuttav samasugune, 164 cm pikk ja kaalub 105 kg. Sööb korraga 200g.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2025 00:36 Mul pole kunagi traditsiooniline 3-käiguline lõuna kõhtu mahtunud.
-
Külaline
Mina isiklikult ei söö pea kunagi 3 käiku restoranis, haruharva. Enamasti alati pearoog ja vahel harva ka magustoit, enamasti isegi seda mitte. Pigem tellime pärast lauda nt juustuvaagna vms snäkid veini kõrvale.
-
Külaline
Mina, tead sa, ei joo veini.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2025 13:51Mina isiklikult ei söö pea kunagi 3 käiku restoranis, haruharva. Enamasti alati pearoog ja vahel harva ka magustoit, enamasti isegi seda mitte. Pigem tellime pärast lauda nt juustuvaagna vms snäkid veini kõrvale.
-
Külaline
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], käguan ja 3 külalist