Vaesus või teadlikkus

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 09 Okt 2025 19:00 Restoran ei ole koht, kus ühe kartuli taga viis tundi sõbrannadega pläkutada. Istuge kodus või mere ääres kivil.
Rumal jutt!
Pikemalt pläkutades tellid ikka enamasti rohkem, kui ühe roa. Hea jutu sekka läheb ka jooke rohkem kui muidu, lihtsalt mehega väljas olles. Seega su kraaksatus on lihtsalt asjatundmatu.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Okt 2025 13:32
Külaline kirjutas: 09 Okt 2025 21:22
Guest kirjutas: 09 Okt 2025 18:03

Miks sa üle 2 klaasi ei joo?
Ma ei lähe ju restorani jooma! Praadi oodates esimene jook/klaas...eelroa või näksimise kõrvale ja seejärel teine koos praega. See on täiesti piisav, nii palju seda toitu ju ka pole, et tunde kuluks.
Huvitav, me istume tavaliselt 2 tundi, pudel veini kahepeale või ka veidi rohkem igati paras.
Jah, seda on vahel harva ka juhtunud, see siis teeb 3 klaasi, aga siis peab tõesti olema hea seltskond, söögist rääkimata. :D
Külaline

Guest kirjutas: 10 Okt 2025 13:33
Külaline kirjutas: 10 Okt 2025 00:36 Mul pole kunagi traditsiooniline 3-käiguline lõuna kõhtu mahtunud.
Mul on üks tuttav samasugune, 164 cm pikk ja kaalub 105 kg. Sööb korraga 200g.
Vanaks ta ilmselt ei ela. Ma ka 164 cm, aga kaalun 58kg. Sisuliselt tähendab see seda, et ta siseorganid on suure rasvakihiga ümbritsetud, lisaks siis välisele. Restoranidest tuleks eemal hoida ja metsas kiirkõndi teha selle asemel.
Külaline

Olen päris kindel, et sa ei tea, kui palju see inimene tegelikult sööb. 200 g toitu süües ei jõua sellise numbrini. Tean paljusid, kes ütlevad, et nad praktiliselt ei söö, restoranides ja teistega koos olles söövad väga tervislikult ja vähe, aga pärast koju jõudes see õige söömine alles algab.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Okt 2025 17:13
Külaline kirjutas: 09 Okt 2025 19:00 Restoran ei ole koht, kus ühe kartuli taga viis tundi sõbrannadega pläkutada. Istuge kodus või mere ääres kivil.
Rumal jutt!
Pikemalt pläkutades tellid ikka enamasti rohkem, kui ühe roa. Hea jutu sekka läheb ka jooke rohkem kui muidu, lihtsalt mehega väljas olles. Seega su kraaksatus on lihtsalt asjatundmatu.

Ee.. täpselt seda ma ju ütlesingi.
Külaline

Restoranides on, ütleme ausalt, portsud tibatillud ja hind mõttetult kallis.

Ükskord toodi mulle põhiroataldrik ette, vaatan, et miks nad mulle tühja mustrilise taldriku toovad, kas pott tuleb järele ja peab ise tõstma või? Lisaks oli ruum nii pime, et ma ei näinud korralikult. Kui oma nina taldrikule lähemale pistsin, avastasin oma üllatuseks, et taldrikumuster oligi toit! Ja selle "asja" eest küsiti 20 raha?!

Magustoiduks toodi tibatillu koogilõik, hinnaks 8 eurot. Maitsesime, ja kogu pere ütles üksmeelselt, et "emps küpsetab kodus palju paremini". Lisaks pidime olematut toitu ootama üle tunni aja. Ja pärast sellist restoranikülastust puhus rahakotis tuul. Kõhud aga oli sama tühjad kui ennegi, seega läksime restoranist minema, astusime koduteel poest läbi ja ostsime hõrgutisi, nii et lapsed ei pidanud tol õhtul tühjade kõhtudega voodisse minema.

Aga nojaa - laskem toitu valmistada ikka professionaalidel! :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2025 14:20 Portsud on tõesti suured, aga samas inimesed on ju ka paksemaks läinud...
Restoranis portsud suured? :o :shock:
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2025 18:31
Olen päris kindel, et sa ei tea, kui palju see inimene tegelikult sööb. 200 g toitu süües ei jõua sellise numbrini. Tean paljusid, kes ütlevad, et nad praktiliselt ei söö, restoranides ja teistega koos olles söövad väga tervislikult ja vähe, aga pärast koju jõudes see õige söömine alles algab.
Seda ma ju räägingi. Need appi, mulle ei mahu inimesed õgivad end kuskil mujal salaja täis.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2025 17:13
Rumal jutt!
Ta ju ütles, et pläkutab ühe pearoa ja klaasi veini juures-

PS: Kui me mehega käime, istume palju kauem ja sööme oluliselt rohkem. Ka ei huvita, kui arve väga suur on.
Külaline

Kui ma juba lähen restorani siis võtan enamasti mingi kergema eelroa (tihti jagamiseks), pearoa ja kui õhtu pikaks venib siis veel vb midagi jagamiseks juurde. Magustoitu võtan harva. Juustuvaagen hea dessertveiniga on parem kui magustoit.

Aga ma olen olnud aastaid professionaalne kokk ja peakokk ja teen ka kodus väga häid roogasid. Kui ma juba lähen kellegi teise loomingut nautima, siis ma võtan sellest ka viimast.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2025 21:03 Kui ma juba lähen restorani siis võtan enamasti mingi kergema eelroa (tihti jagamiseks), pearoa ja kui õhtu pikaks venib siis veel vb midagi jagamiseks juurde. Magustoitu võtan harva. Juustuvaagen hea dessertveiniga on parem kui magustoit.

Aga ma olen olnud aastaid professionaalne kokk ja peakokk ja teen ka kodus väga häid roogasid. Kui ma juba lähen kellegi teise loomingut nautima, siis ma võtan sellest ka viimast.
Oh jummel ma olen päriselt madal klass(loe vaene) aga olen mõni kord ka päris Restorani sattunud. Ja nüüd päriselt ma imestan, et nagu õiges restoranis annab eelrooga lausa jagada?
Tihtipeale on seal veidi mingit toidu vahtu/kreemi/tilkasid taldrikult. Lisaks mõne herne või üliõhukese toiduviiluga+ mõned võrsed või idud. Heal juhul ka pulbrina puistatud miskit.
Külaline

Siin on segamini pubid, bistrood, restoranid, kohvikud. Või no Mcdonalds ju ka restoran :D .
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2025 18:51
Rumal jutt!

Ee.. kus sa seda ütlesid? Viita palun.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2025 21:50Oh jummel ma olen päriselt madal klass(loe vaene) aga olen mõni kord ka päris Restorani sattunud. Ja nüüd päriselt ma imestan, et nagu õiges restoranis annab eelrooga lausa jagada?
Annab ikka jagada päris paljudes restoranides. Käime tihti suurema seltskonnaga restoranides ja tellime eelroad ette, et oleks kohe lauda istudes juba olemas. 4-5 erinevat, kõik saavad võtta ja maitsta.
Kui käime mehega kahekesi, tellime samuti 2 erinevat, et oleks mõlemale proovida.
Menüüst saab ju enne vaadata, mis on jagatav ja mis mitte.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Okt 2025 22:34
Külaline kirjutas: 10 Okt 2025 18:51
Rumal jutt!

Ee.. kus sa seda ütlesid? Viita palun.
Loe seda tumedalt välja toodud lauset hästi aeglaselt ja mitu korda. Ja kui suudad süveneda, vaata ka, millele see vastatud oli.
Pärlipüüdja
Kontakt:

Postitus Postitas Pärlipüüdja »

Minule ei meeldi ka mitmekäigulised õhtusöögid, sest isegi siis, kui iga käik on väike, saab mul kõht lõpuks ebameeldivalt täis.
Külaline

Pärlipüüdja kirjutas: 11 Okt 2025 18:59 Minule ei meeldi ka mitmekäigulised õhtusöögid, sest isegi siis, kui iga käik on väike, saab mul kõht lõpuks ebameeldivalt täis.
Kaalud 45 kilo?
Külaline

Guest kirjutas: 10 Okt 2025 21:50
Külaline kirjutas: 10 Okt 2025 21:03 Kui ma juba lähen restorani siis võtan enamasti mingi kergema eelroa (tihti jagamiseks), pearoa ja kui õhtu pikaks venib siis veel vb midagi jagamiseks juurde. Magustoitu võtan harva. Juustuvaagen hea dessertveiniga on parem kui magustoit.

Oh jummel ma olen päriselt madal klass(loe vaene) aga olen mõni kord ka päris Restorani sattunud. Ja nüüd päriselt ma imestan, et nagu õiges restoranis annab eelrooga lausa jagada?
Tihtipeale on seal veidi mingit toidu vahtu/kreemi/tilkasid taldrikult. Lisaks mõne herne või üliõhukese toiduviiluga+ mõned võrsed või idud. Heal juhul ka pulbrina puistatud miskit.
Tavaliselt on kirjas, et sobib jagamiseks. Saab ka küsida, et kas on võimalik jagada. Tuuakse kõigile eraldi taldrikud ja saab tõsta endale vastavalt siis.

Soovitan ka mainida teenindajale seda, et soovite jagada. Vahel teeb köök selleks mingid lisaasjad, et klientidel jagamine lihtsam oleks.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2025 20:43

Tavaliselt on kirjas, et sobib jagamiseks. Saab ka küsida, et kas on võimalik jagada. Tuuakse kõigile eraldi taldrikud ja saab tõsta endale vastavalt siis.

Sel juhul ongi see eelroog juba kahele ja maksab vastava hinna. Kokkuvõttes pole vahet, kas võtad ühe inimese eelroa ühele või kahe inimese eelroa kahele.
manaña
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas manaña »

Guest kirjutas: 11 Okt 2025 20:58
Külaline kirjutas: 11 Okt 2025 20:43

Sel juhul ongi see eelroog juba kahele ja maksab vastava hinna. Kokkuvõttes pole vahet, kas võtad ühe inimese eelroa ühele või kahe inimese eelroa kahele.
Ee, ei ja jah? Ntx Pompei Tartus. Menüüs pole midagi jagamise kohta või selle kohta, et oleks mitmele inimesele, aga kui tellides mainid et soovid jagada, siis sellega ka arvestatakse. Või Radio Tallinnas, seal on kohe märgitud et kõik portsud on sellised, et saab jagada. Oleneb täitsa kohast.
Alati tasub ise küsida ja uurida. Kui su soovid ei ole absurdsed siis hea teenindusega kohtades tullakse hea meelega vastu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 2 külalist