Avalikus saunas leili

vana hea klassika
Külaline

Avalikus saunas leili

Postitus Postitas Külaline »

Mis teie arvate, kes peaks kelle järgi avalikus saunas joonduma -
Kas selle, kes tahab leili visata (no mida muud saunas tehakse)
Või selle, kes tahab niisama seal istuda?
Mul varem sellega probleemi pole olnud ja olen saunast ise välja läinud, kui liiga kuumaks läheb. Tavaliselt need avalikud saunad ei lähegi väga kuumaks. Aga nüüd spordiklubi saunas juhtus nii, et viskasin leili (ja mitte üldse palju) ning sain pm sõimata, et ma teistega üldse ei arvesta. Nii et ei teagi, kas käitusin valesti või mitte. :|
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Raske öelda. Treenituse asi. Koduhoones all oli saun, seal andsime leili kuidas võimalik, viimane kes välja jooksis võitis. Kui siis internaadis õpetaja tahtis meid saunaruumist välja kõrvetada jäin viimasena ülemisele astmele. Eeltreening oli olemas. :lol:
Külaline

Saun ongi mõeldud leilitamiseks. Kes ei kannata, see ei lähe sauna või istub kõige madalamale istmele.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Okt 2025 17:43 Saun ongi mõeldud leilitamiseks. Kes ei kannata, see ei lähe sauna või istub kõige madalamale istmele.
Samas leiliviskaja peaks ise istuma kõige kõrgemal laval, kõige kuumemas kohas. Et siis seal olles, kui jahe hakkab, viskab juurde.
Külaline

Võib-olla peaks küsima teistelt? Leili viskamine pole siiski mingi sundtegevus.
Ise avalikus saunas ei käi ega ülepea saunas. Kui juhtub nohu vm olema ja meie pere mehed parajasti saunas, läheb seisan ukse juures 5 minutit koos riietega. Aitab täitsa hästi. :D
Külaline

Võiks küsida tõesti.
Aga selle juures on imelik asi, alati peab selle juures arvestama sellega kes ei taha.
Kas ma võin leili visata?
Kas ma võin akna avada?
Kas ma võin akna sulgeda?
Kas ma võin tule panna põlema?
Kas ma võin tule ära kustutada?
Olles teistega arvestav, ei pruugi sa saada mida tahad, vaid teised on tähtsamad kui sa ise.
Külaline

Ei pea küsima. Mõni arvab, et läheb lihtsalt veidi soojemasse kohta istuma?
Külaline

Guest kirjutas: 11 Okt 2025 18:00 Võiks küsida tõesti.
Aga selle juures on imelik asi, alati peab selle juures arvestama sellega kes ei taha.
Kas ma võin akna avada?
Olles teistega arvestav, ei pruugi sa saada mida tahad, vaid teised on tähtsamad kui sa ise.
Saunal on siiski kindel funktsioon - leili viskamine. Imelik on küsida luba asja tegemiseks, kui koht ongi mõeldud selle asja tegemiseks.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Okt 2025 18:04
Guest kirjutas: 11 Okt 2025 18:00 Võiks küsida tõesti.
Kas ma võin akna avada?
Saunal on siiski kindel funktsioon - leili viskamine. Imelik on küsida luba asja tegemiseks, kui koht ongi mõeldud selle asja tegemiseks.
Ma arvan, et see leil on lisafunktsioon. Saun on eelkõige väga soojaks kõetud ruum. Kui kuumust poleks, poleks ka midagi visata. Leili viskamine toob niiskust juurde, aga saab olla saunas ka ilma selleta.
Kui küsida, siis saab arvestada enamuse arvamusega, ehk tõstke käed, kes tahavad leili, loed ennast ka nende hulka ja nii tulebki välja, mis on enamuse arvamus, selle järgi saabki toimida.
Külaline

Nii et kui ma olen sõbrannaga saunas ja seal on keegi kolmas ka... siis meie tahame leili ja kui tema ei taha- enamuse võit.
Külaline

Küsida tuleb viisakalt ikka, sellega annad märku, et plaanid leili visata ja kui teisele ei sobi, siis läheb ära või kolib allapoole. Ma ei kujuta küll ette, et keegi selle peale vastaks, et ei ei tohi visata? See on sihuke viisakusvormel ju.
Külaline

Ei küsi ei trenniklubi saunas ega spaa saunades. Kui leili ei kannata, istud all, nagu lapsed seda teevad.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

"Ega kellelgi midagi selle vastu pole, et ma viskan leili?" - mu meelest on viisakas küsida/hoiatada.
Kes tunneb, et ei taha enam kuumemat, see teab siis allapoole või ära minna.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Okt 2025 20:41 Ei küsi ei trenniklubi saunas ega spaa saunades. Kui leili ei kannata, istud all, nagu lapsed seda teevad.
Ega sul ka tükki küljest ei võta, kui ette hoiatad. Mõni on jah selline mats, et niikui sisse tuleb, nii kohe hakkab seal hirsasti leili loopima, kuigi eelmine just viskas seda leili.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2025 21:17
Guest kirjutas: 11 Okt 2025 20:41 Ei küsi ei trenniklubi saunas ega spaa saunades. Kui leili ei kannata, istud all, nagu lapsed seda teevad.
Ega sul ka tükki küljest ei võta, kui ette hoiatad. Mõni on jah selline mats, et niikui sisse tuleb, nii kohe hakkab seal hirsasti leili loopima, kuigi eelmine just viskas seda leili.
Kui rumal peaks keegi olema, kes ei saa aru, et kui inimene läheb kapaga vett tooma, võtab pulbi täis, siis heidab selle vee ka? Hoiataksin ette vaid juhul, kui minuga oleks saunas pime inimene.
Külaline

Ju selle eelmise viskamine oli liiga lahja. Vahest mingid mutid on selili ülemise laua peal, uimerdavad seal külmas saunas ja võtavad kolme-nelja inimese koha. Need tuleb sealt alla visata.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Okt 2025 21:58
Kui rumal peaks keegi olema, kes ei saa aru, et kui inimene läheb kapaga vett tooma, võtab pulbi täis, siis heidab selle vee ka? Hoiataksin ette vaid juhul, kui minuga oleks saunas pime inimene.
Asi pole rumaluses, vaid viisakuses. Aga mis sinusugusega sellest rääkida, keelepruuk juba viitab sellele, et tegemist on suuremat sorti mühkamiega.
Külaline

Minul on aastate tagune kogemus Olümpia saunast. Käisin seal iga nädal ja enda arvates olin jube kõva saunataja. Lapsepõlves ei möödunud ühtegi nädalavahetust saunas leilitamiseta. Seega ma arvasin, et mul on kõva krunt all.

Ükskord siis istusin üksi Olümpia hotelli saunas. Sisenesid kaks vene prouat, kes küsisid mult viisakalt inglise keeles, et kas leili võib visata. Mina muidugi, et jaa, ikka. Seejärel tulid veel ka kaks vadistavat soome prouat, kes samuti uurisid, et kas on okei, kui leili viskavad. Mis mul saab selle vastu olla, ma ju kõva saunataja. Kus siis mutid kukkusid uhama. Pidasin mingi aeg vastu ja istusin aste allapoole, et kuumus päris ära ei tapaks, sest no ei tahtnud mingi nõrguke olla, et ära minna. Lõpuks pidin siiski alla andma ja lahkuma, sest kuumus oli talumatu. Soome ja vene prouad jäid sinna rõõmsalt edasi vadistama, nagu istuks pargipingil.
Külaline

Okei. Aga siis tea, et sind peetakse matsiks - ei, mis peetakse, sa ju oledki. Su loogika on umbes selline, et kui vaja bussis kellestki mööduda, siis milleks öelda "Palun lubage mööda" - ta ju tunneb ise ka, kui teda küünarnukiga selga tõukan.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Okt 2025 22:21 Minul on aastate tagune kogemus Olümpia saunast. Käisin seal iga nädal ja enda arvates olin jube kõva saunataja. Lapsepõlves ei möödunud ühtegi nädalavahetust saunas leilitamiseta. Seega ma arvasin, et mul on kõva krunt all.

Ükskord siis istusin üksi Olümpia hotelli saunas. Sisenesid kaks vene prouat, kes küsisid mult viisakalt inglise keeles, et kas leili võib visata. Mina muidugi, et jaa, ikka. Seejärel tulid veel ka kaks vadistavat soome prouat, kes samuti uurisid, et kas on okei, kui leili viskavad. Mis mul saab selle vastu olla, ma ju kõva saunataja. Kus siis mutid kukkusid uhama. Pidasin mingi aeg vastu ja istusin aste allapoole, et kuumus päris ära ei tapaks, sest no ei tahtnud mingi nõrguke olla, et ära minna. Lõpuks pidin siiski alla andma ja lahkuma, sest kuumus oli talumatu. Soome ja vene prouad jäid sinna rõõmsalt edasi vadistama, nagu istuks pargipingil.
Venelased ja soomlased võistlesid, kumb rahvas on kõvem saunataja, tegid eesti rahvale häbi, et esimesena alla andsid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot] ja 3 külalist