Nõudepesumasin vs käsipesu?
-
Külaline
Tegelikult ei pea isegi neid kapsleid panema, vahepeal pesin tükk aega ilma, sest olid otsas. Täitsa puhtaks läksid. Ainuke asi, et siis vist masin ise läheb mingit sodi täis ja seda peab eraldi mingi vahendiga puhastama.
-
Mts
Ostsime nõudepesumasina 18 aastat tagasi, siiani sama masin kasutusel (AEG, mingi suurem mudel). Toimib väga hästi, korra on vast remondis käinud selle aja jooksul, aga piisavalt mõjuvat põhjust uut masinat osta pole veel tulnud. Pere 5-liikmeline ja masin töötab iga päev või ülepäeva. Kui vaja, saaks ju nõud ka käsitsi pestud, aga milleks, kui on nii palju mugavam võimalus olemas.
Mul on paar tuttavat, kes kunagi väitsid, et nemad küll endale nõudepesumasinat ei taha, neile meeldibki just käsitsi pesta jne. Aga ühel hetkel tekkis neile see masin siiski majapidamisse ja olen märganud, et nad kasutavad seda kohe väga usinalt
.
Mul on paar tuttavat, kes kunagi väitsid, et nemad küll endale nõudepesumasinat ei taha, neile meeldibki just käsitsi pesta jne. Aga ühel hetkel tekkis neile see masin siiski majapidamisse ja olen märganud, et nad kasutavad seda kohe väga usinalt
-
Külaline
masina ühe pesutsükli veekulu on 8-9 liitrit - kraani all pestes kulub see paari tassi pesemisega juba ära. sooduka ajal on korraliku pesukapsli hind 25 sendi ringis, ühe masinatäie pesemise elektrikulu 20-30 senti. minu aeg maksab rohkem ja ma ei taha seda veeta nõusid küürides.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2024 11:59Siis vist peab meakouses nõusid olema, kui vesi soodsam tuleb. Mul onkaks kodu, mõlemas ca 50% ajast. Ühes on nõudeks, teises mitte ja maplaanin nõudeka väljaviskamist. Veekulus ei tundu vahet olevat.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2024 11:40 Nõudekas säästab närve ja vähendab tülisid teemal kelle kord nõusid on pesta. Isegi kui vee- ja misiganes kulu oleks mitmekordne, ma ikkagi soovitaks nõudeka hankimist.
Vastus teemasse: jah, vett kulub vähem, peauvahendi kulu pole arvutanud, see nii väike summa.
kes kodus joob vaid kohvi ja teeb paar võileiba, siis tõesti see tass ja või määrimise nuga tuleb odavam käsitsi pesta, aga kui ikka kodus süüa teha ja mitmekesi elada, siis on masin kindlasti soodsam, ajavõit peale selle
-
Külaline
"masina ühe pesutsükli veekulu on 8-9 liitrit - kraani all pestes kulub see paari tassi pesemisega juba ära. sooduka ajal on korraliku pesukapsli hind 25 sendi ringis, ühe masinatäie pesemise elektrikulu 20-30 senti. minu aeg maksab rohkem ja ma ei taha seda veeta nõusid küürides."
Kas seal on vahet, kas aeg kulub nõusid pestes või foorumis istudes? Ühtemoodi kulub ta ju ikka.
Kas seal on vahet, kas aeg kulub nõusid pestes või foorumis istudes? Ühtemoodi kulub ta ju ikka.
-
Kah kägu
Pole see, keda tsiteerid, aga ilmselt on oluline see, et ühel juhul veedad sa aega mugavalt, puhates ja endale meeldivalt. Teisel juhul on tegemist tüütu tööga, kohustuse täitmisega. Mina eriti neid ei usu, kes ütlevad, et neile lihtsalt niii meeldib käsitsi nõusid pesta - saab sooja veega solberdada. Nojah! Kui sa ikka kodus iga päev süüa teed, siis päeva peale (eriti puhkepäeval ja mitmeliikmelise pere peale) koguneb neid musti nõusid omajagu. Selleks, et köök oleks koguaeg korras peaksid ikka mitu korda päevas selle tüütu nõudepesu ette võtma. Ja no mina ei usu, et mõni inimene lihtsalt nii naudib päevas mitu korda kraanikausi ees seista ja nõusid pesta. See on ikka nende inimeste jutt, kes "pole saanud ja ei oska sellepärast ka tahta".Külaline kirjutas: ↑04 Juun 2024 07:21 "masina ühe pesutsükli veekulu on 8-9 liitrit - kraani all pestes kulub see paari tassi pesemisega juba ära. sooduka ajal on korraliku pesukapsli hind 25 sendi ringis, ühe masinatäie pesemise elektrikulu 20-30 senti. minu aeg maksab rohkem ja ma ei taha seda veeta nõusid küürides."
Ja see, et iga pereliige peseb ise enda järelt nõud ära - ärge rääkige! See ei tööta! Ja see ei ole ka päris normaalne, kui pärast õhtusööki seisab pere kraanikausi taga järjekorras, et enda järgi nõud ära pesta. Pealegi - potid ja pannid peab keegi ju ikka ära pesema. Ja, kes see muu on, kui ikka pereema.
Oluliselt lihtsam ja mugavam on päeva jooksul kogunenud masinatäis nõusid korraga pesema panna. Vaikne veevulin, mis avatud köögist kostab (keegi mainis, et on jube häiriv), pigem paitab kõrvu sel ajal, kui mina perekoolis, ei! hoopis uues foorumis inimestega suhtlen. Pean foorumis istumist kvaliteetsemaks ajaveetmise vormiks kui kraanikausi ees seistes ja rasvaseid ahjuplaate küürides.
-
Kah kägu
Mitu inimest siin on nimetanud, et eelistavad oma nõud ise ära loputada. Mina isiklikult ei usu, et pärast ahjuprae või supi söömist piisab, kui taldrik ära loputada. Kui tegemist ei ole just kohvitassi või võileiva taldrikuga, siis jääb loputamisest väheks.nipitiri kirjutas: ↑03 Juun 2024 21:51 Mina väga kaua aega ei osanud nõudepesumasinat üldse tahta, tundus ka et nõusid peab mingi meeletu kogus olema. Kui abikaasaga kokku kolisin ja seal oli masin, siis sai ikka valdavalt nõud käsitsi pestud ja nõudepesumasin oli hoopis nõudekuivatusrestiks. Kahel inimesel lihtsalt ei teki nii palju musti nõusid.
Minu jaoks muutus vajalikuks umbes aastat tagasi, kui lihtsalt kõike oli korraga liiga palju. Tänaseks on koormus mõne asja võrra vähenenud, aga nõudepesumasin teeb mind ikka rõõmsamaks ja võtab koormust vähemaks.
Ma isiklikult sellesse ei usu, et masin peseb paremini kui käsitsi. Pean ennast piisavalt hoolikaks nõudepesijaks, abikaasa veelgi hoolsam (kuigi, jah, minu vanemad nii hoolikad ei ole). Mul pigem soodsam mudel ja kohati pean nõudepesumasinast nõud üle pesema. Samuti tunnen muret võimalike pesuainete jääkide pärast - ei taha ise ega lapsele mingit jama sisse sööta.
Ma olen kahjuks sattunud külla sellistele inimestele, kelle nõud on "loputatud". Ja äärmiselt ebameeldiv on süüa taldrikult, millel on peal silmaganähtav mustus või mis on nii rasvane, et lausa libiseb näppude vahelt välja. Mul on isiklik ja reaalne kogemus rohkem kui ühel juhul. Ja tegemist ei ole vanainimestega. Ühel on isegi masin kodus olemas, ja ma ei mõista, miks ta seda ei kasuta, vaid eelistab nõusid "loputada".
-
Bämbi
Mu emal pole nõudepesumasinat ja ta on väga hoolas, aga ka tema käsitsi pestud nõud ei ole ikka nii puhtad kui nõudepesumasinast tulnud nõud, neil on ikka mingi rasvane kiht peal. Meil on masin puhkepäevadel töös 2-3 korda. Üks parimaid leiutisi.
-
Külaline
Kui te olete "meie", siis järelikult on pereliikmeid rohkem kui üks. Kuidas on võimalik, et mitme inimese peale peaks ootama mitu päeva, et masina täis saada?Katerin kirjutas: ↑02 Juun 2024 15:47 Meie nõudepesumasin töötab umbes üks-kaks korda nädalas. Samas ilma ei kujuta ka ette. Tavalistel päevadel loputame kraanikausis nõud jooksvalt üle, pole probleemi. Masina täis saamiseks kuluks argipäeviti paar päeva.
Seevastu nädalavahetustel ja tähistamistel on suuremad söömaajad, kausse palju, lisaks magustoidunõud, küpsetusplaadid, ahjuvormid jms. Hästi mõnus on pärast pidu lükata nõud masinasse. Mulle kohe üldse ei meeldi lõpetada peomeeleolu tundidepikkuse küürimisega. Oluline on just masina suurus, et ka ahjuplaadid kenasti sisse mahuksid.
Mina olen hetkel kodus üksinda (teised pereliikmed on ära). Ja mul kulus kaks päeva, et masin (lai, 60 cm) triiki täis saada. Kusjuures, ma ei teinud mingeid erilisi suuri sööke. Kaks korda tegin pelmeene. Kord purgisuppi. (Kui pere on kodus, siis teen korralikku sööki.) Lisaks veel kohvikann ja -tassid. kulp, marjade pesemise sõel, taldrikud ja oligi masin kahe päevaga täis.
Seega, mina küll aru ei saa neist inimestest, kes ütlevad, et üksi või kahekesi elades ei täida masin oma funktsiooni. Üksi elades ehk valiks kitsa masina. Aga kahekesi on juba suur masin paras.
-
Külaline
Sugugi mitte ammu sõid kõik nendelt "rasvase kihiga" nõudelt, nüüd on muudkui uih ja fuih - käsitsi pestud nõud. Inimesed muutuvad üha hädisemaks ja rumalamaks.
Kui sinu jaoks on täpselt ühel meeldivuseastmel nõudepesu ja meelelahutus, siis ega ei olegi vahet sinu jaoksKülaline kirjutas: ↑04 Juun 2024 07:21 Kas seal on vahet, kas aeg kulub nõusid pestes või foorumis istudes? Ühtemoodi kulub ta ju ikka.
Mul on ka nõudepesumasin köögis juba pool aastat olnud, kõik kiidavad, peaks vist sellel sajandil ka ära ühendama ja järgi proovima.
Enne kui üksi elasin, siis palju nõusid ju polnud, kuid nüüd ka lapsed. Olgugi, et söövad suurema osa lasteaias, siis õhtul tahavad ikka ju midagi.
Enne kui üksi elasin, siis palju nõusid ju polnud, kuid nüüd ka lapsed. Olgugi, et söövad suurema osa lasteaias, siis õhtul tahavad ikka ju midagi.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Olen kolme teismelise lapse üksikema ja pesen nõusid käsitsi. Ei ole aru saanud, et see mingi eriline vaev oleks. Lapsed muidugi arvavad vastupidi ja sooviksid küll nõudepesumasinat, aga meil on köök liiga väike, et see sinna mahuks. Mõni aasta tagasi elasin olude sunnil (ühe kodu müügi ja teise ostmise vahel) vanematekodus ja neil oli tollal nõudepesumasin Electrolux. Ei jätnud mulle erilist muljet, sest kõik vähegi rohkem määrdunud nõud tuli enne sinna panemist kraani all üle loputada. Mäletan, kuidas ükskord jõin tassist jogurtit ja panin selle tassi loputamata masinasse, pärast pesu oli see ikkagi jogurtiga koos, ainult et siis oli see jogurt tassi külge kuivanud. Mingite rasvaste ahjupannide masinasse panek oli mõeldamatu, nad poleks seal puhtaks läinud. Neid pesti ikkagi käsitsi. Vanematel olid ilusad mustrilised nõukaaegsed taldrikud - masin pesin neilt ajapikku mustri ja kuldääred maha. Osa neist taldrikutest olid nad mulle andnud, need on siiamaani veel ilusad, sest mina pesen käsitsi. Kui pesemata nõud masinas seisid, läksid haisema ka. Pidevalt juhtus, et otsisin mingit kaussi või kruusi taga, aga ei saanud kasutada, sest see oli parasjagu mustana masinas ootel. Pärast pesu oli omaette vaev, et masin tühjaks teha ning kõik see suur nõuhunnik kappi panna. Kokkuvõttes oli sest masinast minu silmis rohkem tüli kui tulu, aga vanemad olid ikkagi vaimustuses. Nüüd on neil mingi uut marki masin, ehk see peseb paremini, mina enam nende juures ei ela, pole uurinud.
Ma elan üksi enamus ajast ja ikkagi ilma masinata oma elu ette ei kujutaks. Nii mugav lihtsalt.
Ja üsna vaikselt töötab. Elan ühetolises, köök kohe magamistoa kõrval, uksi vahel pole ja vabalt saan ööseks käima panna.
Ja üsna vaikselt töötab. Elan ühetolises, köök kohe magamistoa kõrval, uksi vahel pole ja vabalt saan ööseks käima panna.
-
Külaline
Noh, see on nüüd küll tüüpiline kadeda inimese jutt, kes ei ole reaalselt nõudepesumasinaga kokku puutunud.Külaline kirjutas: ↑04 Juun 2024 20:54 Olen kolme teismelise lapse üksikema ja pesen nõusid käsitsi. Ei ole aru saanud, et see mingi eriline vaev oleks. Lapsed muidugi arvavad vastupidi ja sooviksid küll nõudepesumasinat, aga meil on köök liiga väike, et see sinna mahuks. Mõni aasta tagasi elasin olude sunnil (ühe kodu müügi ja teise ostmise vahel) vanematekodus ja neil oli tollal nõudepesumasin Electrolux. Ei jätnud mulle erilist muljet, sest kõik vähegi rohkem määrdunud nõud tuli enne sinna panemist kraani all üle loputada. Mäletan, kuidas ükskord jõin tassist jogurtit ja panin selle tassi loputamata masinasse, pärast pesu oli see ikkagi jogurtiga koos, ainult et siis oli see jogurt tassi külge kuivanud. Mingite rasvaste ahjupannide masinasse panek oli mõeldamatu, nad poleks seal puhtaks läinud. Neid pesti ikkagi käsitsi. Vanematel olid ilusad mustrilised nõukaaegsed taldrikud - masin pesin neilt ajapikku mustri ja kuldääred maha. Osa neist taldrikutest olid nad mulle andnud, need on siiamaani veel ilusad, sest mina pesen käsitsi. Kui pesemata nõud masinas seisid, läksid haisema ka. Pidevalt juhtus, et otsisin mingit kaussi või kruusi taga, aga ei saanud kasutada, sest see oli parasjagu mustana masinas ootel. Pärast pesu oli omaette vaev, et masin tühjaks teha ning kõik see suur nõuhunnik kappi panna. Kokkuvõttes oli sest masinast minu silmis rohkem tüli kui tulu, aga vanemad olid ikkagi vaimustuses. Nüüd on neil mingi uut marki masin, ehk see peseb paremini, mina enam nende juures ei ela, pole uurinud.
Nõudepesumasina mõte ongi selles, et NÕUSID EI PESTA EGA KA MITTE LOPUTATA enne masinasse panekut. Pannaksegi mustalt. Mis mõte neid siis enam masinasse panna, kui oled enne juba selle ära pesnud? Mõistagi lükkad kanakondid jmt tahked asjad taldrikult maha. Aga EI PESE!
Kui sa tõesti väidad, et su vanematel oli masin, mis ei pesnud kuivanud jogurtist tassi puhtaks, siis on kolm varianti:
a) sa luiskad meile siin pisut
b) kui ei luiska, siis su vanemate masin oli lihtsalt katki
c) masinal oli peal tehaseadistus. See tuleb enne kasutama hakkamist maha võtta - muidu masin tõesti ei pese ka vähemäärdunud nõusid puhtaks.
Masina täitmine ja tühjendamine on aga tõesti selline "töö", mille saad lõdvalt juba kas või lasteaiaealisele lapsele delegeerida. Erinevalt nõudepesust.
Ja veel! Masinasse kogutud nõud, ei haise! Vähemalt mitte juhul, kui pesed kord ühe-kahe päeva jooksul. Kui nädalaks jäävad, siis ehk tõesti haisevad. Ja üldiselt tasub masina uks lihtsalt kinni panna, kui sinna on juba midagi sisse pandud.
-
Külaline
Keegi oskab seletada, miks on naine saanud niisuguse mehega lapsed?Tõutäkk kirjutas: ↑04 Juun 2024 18:55 Mul on ka nõudepesumasin köögis juba pool aastat olnud, kõik kiidavad, peaks vist sellel sajandil ka ära ühendama ja järgi proovima.
Tõutäkk ise vast täpsustab lahkelt, mitme naisega ja mitu last tal on, mul lugemine ammu sassis, viimati sai vist kokku 10 last täis nelja naisega või mõlemasse loendurisse +1? Ja naised on sellised lihtsakesed, see ongi vastus. Mees "tõstab iivet", kuigi reaalselt kasvatanud on sellest karjast vist paari viimast last üleüldse. Küsija on vist uus ja Perekoolist pole see isik tuttav?Külaline kirjutas: ↑05 Juun 2024 10:27 Keegi oskab seletada, miks on naine saanud niisuguse mehega lapsed?
-
Külaline
Sõltub ju millega nõud koos on, võivad ikka ka paari päevaga haisema hakata. Mul olid masinas esimesed nõud esmaspäeva õhtust ja täna hommikul oli nii jube hais, et palju ei puudunud öökima hakkamisest. Meie peres on see pigem küll erand, aga ikka sõltub ju mis jäägid seal peal on.Külaline kirjutas: ↑04 Juun 2024 23:49 Ja veel! Masinasse kogutud nõud, ei haise! Vähemalt mitte juhul, kui pesed kord ühe-kahe päeva jooksul. Kui nädalaks jäävad, siis ehk tõesti haisevad. Ja üldiselt tasub masina uks lihtsalt kinni panna, kui sinna on juba midagi sisse pandud.
-
Külaline
Hädisuse ja rumalusega pole siin midagi pistmist. Kui on võimalik nõud vähese vaevaga ülipuhtaks saada, siis miks mitte seda teha? Kes tahab, küürib käsitsi edasi.Külaline kirjutas: ↑04 Juun 2024 16:58 Sugugi mitte ammu sõid kõik nendelt "rasvase kihiga" nõudelt, nüüd on muudkui uih ja fuih - käsitsi pestud nõud. Inimesed muutuvad üha hädisemaks ja rumalamaks.
-
kägu123
Sellised probleemid tekivad siis, kui ei osata nõudepesumasinat kasutada. Pannakse nõud halvasti masinasse vms. Korraliku masina ja normaalse kasutamise korral ei pea mitte midagi enne üle loputama. Nõu asetatakse muidugi kohe peale kasutamist masinasse, mitte ei jäeta enne jogurtist tassi päevaks õhu kätte kuivama. Masina uks hoitakse mustade nõudega kinni, mitte ei lasta nõusid õhu käes kuivada ja haisema hakata. Masin peseb puhtaks nii ahjupannid kui õrnad nõud, ainult et tuleb loomulikult kasutada vastavat pesuprogrammi. Ka tavalise pesumasinaga annab palju kurja teha, kui seda kasutada ei osata.Külaline kirjutas: ↑04 Juun 2024 20:54 Olen kolme teismelise lapse üksikema ja pesen nõusid käsitsi. Ei ole aru saanud, et see mingi eriline vaev oleks. Lapsed muidugi arvavad vastupidi ja sooviksid küll nõudepesumasinat, aga meil on köök liiga väike, et see sinna mahuks. Mõni aasta tagasi elasin olude sunnil (ühe kodu müügi ja teise ostmise vahel) vanematekodus ja neil oli tollal nõudepesumasin Electrolux. Ei jätnud mulle erilist muljet, sest kõik vähegi rohkem määrdunud nõud tuli enne sinna panemist kraani all üle loputada. Mäletan, kuidas ükskord jõin tassist jogurtit ja panin selle tassi loputamata masinasse, pärast pesu oli see ikkagi jogurtiga koos, ainult et siis oli see jogurt tassi külge kuivanud. Mingite rasvaste ahjupannide masinasse panek oli mõeldamatu, nad poleks seal puhtaks läinud. Neid pesti ikkagi käsitsi. Vanematel olid ilusad mustrilised nõukaaegsed taldrikud - masin pesin neilt ajapikku mustri ja kuldääred maha. Osa neist taldrikutest olid nad mulle andnud, need on siiamaani veel ilusad, sest mina pesen käsitsi. Kui pesemata nõud masinas seisid, läksid haisema ka. Pidevalt juhtus, et otsisin mingit kaussi või kruusi taga, aga ei saanud kasutada, sest see oli parasjagu mustana masinas ootel. Pärast pesu oli omaette vaev, et masin tühjaks teha ning kõik see suur nõuhunnik kappi panna. Kokkuvõttes oli sest masinast minu silmis rohkem tüli kui tulu, aga vanemad olid ikkagi vaimustuses. Nüüd on neil mingi uut marki masin, ehk see peseb paremini, mina enam nende juures ei ela, pole uurinud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 1 külaline