Palun lõpetage Tolmukübeme halvustamine

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 12 Okt 2025 11:26 Kas seda koolikiusajat tõesti siit minema saata ei saa? Vastikuks muutub juba kogu foorum.
Kes see koolikiusaja on?
Külaline

Guest kirjutas: 12 Okt 2025 11:30
Guest kirjutas: 12 Okt 2025 11:26 Kas seda koolikiusajat tõesti siit minema saata ei saa? Vastikuks muutub juba kogu foorum.
Huvitav, et kui Tolmukübe või end härraks nimetav E teisi halvustavad, siis on hästi kõik, aga seda ei tohi mainida, mida inimesed ise täiesti vabatahtlikult enda kohta räägivad.
Ma ei ole kuski näinud, et Egalitaar (ei ole kindel, kas kirjutasin õigesti) kedagi oleks halvustanud või solvanud. Minu arust on ta viisakas ja täitsa mõistliku jutuga meesterahvas. Üldse ei ole aru saanud, miks mõni külaline teda koguaeg ründab.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Okt 2025 11:37
Kes see koolikiusaja on?
See, kes tahtlikult inimesi halvustab ja lausa jälitab selleks, et halvustada. Küllap neid on mitu.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Okt 2025 11:57
Kes see koolikiusaja on?
See, kes tahtlikult inimesi halvustab ja lausa jälitab selleks, et halvustada. Küllap neid on mitu.
Sul on ebaadekvaatne enesehinnang, kui sa arvad, et sind kogu aeg keegi jälitab, iga sõna on määratud sulle jne, jne. Selleks ei pea kedagi jälitama, et silma jääks TK või E kirjutised, neid on ju igas teemas. Väga palju soovivad endast rääkida. Ei maksa siis seda teha, kui tagasiside ei meeldi.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 12 Okt 2025 11:57
Kes see koolikiusaja on?
Neid on siin mitu, jah. Üks levitab minu kohta avalikku laimu, kuidas mul pole õnnestunud ühtki meest saada, kujutab vist ette, et olen siiani süütuke ja/või kooselu kogemuseta. Ja on vist veel raudselt veendunud, et tema ettekujutlused tõele vastavad. On selge, et tema minu eraelulisi fakte ju ei tea mitte kuidagi, aga sellisel lastakse ikka sellist soga siin kirjutada. Ei tea, miks neid jälitajaid/halvustajaid siin peetakse, kas selleks, et nad nö foorumit elavdaksid? Ikkagi kirjutised. Aga sellised peletavad ju inimesi eemale.
Külaline

aga sellisel lastakse ikka sellist soga siin kirjutada.
Mis mõttes lastakse? Arvad, et soga ajamine on ainult sinu privileeg? Sul lastakse ka ju igasugu soga kirjutada, see ongi avalik foorum.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Okt 2025 12:47
Guest kirjutas: 12 Okt 2025 11:57

Kes see koolikiusaja on?
Sul on ebaadekvaatne enesehinnang, kui sa arvad, et sind kogu aeg keegi jälitab, iga sõna on määratud sulle jne, jne. Selleks ei pea kedagi jälitama, et silma jääks TK või E kirjutised, neid on ju igas teemas. Väga palju soovivad endast rääkida. Ei maksa siis seda teha, kui tagasiside ei meeldi.
See ongi jälitamine, kui tunned, et sul on missioon muudkui mingit (anonüümset!!!) tagasisidet konkreetsete isikute kohta anda.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Siin on teile näide klassikalisest trollist: "Pereelu ja suhted" alateema "kõrge enesehinnang" all. Kommenteerimine kulgeb täiesti rahulikult, isiklikuks minemata, ja siis äkki täiesti lambist:

Pilt

Milleks tal seda vaja oli, ei tea, aga peab olema keegi pika vimmaga tegelane. Sellised anonüümid on nuhtluseks kõigile normaalsetele kommentaatoritele.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Tolmukübe kirjutas: 12 Okt 2025 12:51
Külaline kirjutas: 12 Okt 2025 11:57

Kes see koolikiusaja on?
Neid on siin mitu, jah. Üks levitab minu kohta avalikku laimu, kuidas mul pole õnnestunud ühtki meest saada, kujutab vist ette, et olen siiani süütuke ja/või kooselu kogemuseta. Ja on vist veel raudselt veendunud, et tema ettekujutlused tõele vastavad. On selge, et tema minu eraelulisi fakte ju ei tea mitte kuidagi, aga sellisel lastakse ikka sellist soga siin kirjutada. Ei tea, miks neid jälitajaid/halvustajaid siin peetakse, kas selleks, et nad nö foorumit elavdaksid? Ikkagi kirjutised. Aga sellised peletavad ju inimesi eemale.
Ei pruugi olla mitu, piisab täiesti ühestainsast hälbelisest anonüümist kes jätab mitme isiku mulje. See teeb tema ignoreerimise keeruliseks, sest reageerimata jätmise korral hakkab selline tegelane kommentaariumi ärritama erinevate kommentaaridega. Ega sinna midagi teha pole kui et tuleb ise anonüümsena postitada, siis saab jälitamine otsa.
Külaline

Ei pruugi olla mitu, piisab täiesti ühestainsast hälbelisest anonüümist kes jätab mitme isiku mulje. See teeb tema ignoreerimise keeruliseks, sest reageerimata jätmise korral hakkab selline tegelane kommentaariumi ärritama erinevate kommentaaridega. Ega sinna midagi teha pole kui et tuleb ise anonüümsena postitada, siis saab jälitamine otsa.
On ka variant mitte nii valuliselt iga kord reageerida, kui sulle midagi vastatakse. Nüüd ka siin postitad ja korrutad sama mitmeid kordi järjest, milelks. Ma ei pannud seda eelnevat kommentaari tähelegi, aga sa ikka paned pildid ja ei lõpeta jauramist. Seda, et ainult üks inimene sulle vastab ja et see on veel mingi mees, ei usu ma küll üldse. Ükskord vastasid mulle ka midagi sellist, et mina olevat mingi mees, kes sinu peale hirmsasti solvus, et sa naisi kaitsesid. Mina pole mingi mees ja ei tea sellest sinu naistekaitsmisest mitte midagi. Äkki sa ise tõmbaks tuure vähe tagasi, jääksid ka vähem silma.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 12 Okt 2025 13:55
On ka variant mitte nii valuliselt iga kord reageerida, kui sulle midagi vastatakse. Nüüd ka siin postitad ja korrutad sama mitmeid kordi järjest, milelks. Ma ei pannud seda eelnevat kommentaari tähelegi, aga sa ikka paned pildid ja ei lõpeta jauramist. Seda, et ainult üks inimene sulle vastab ja et see on veel mingi mees, ei usu ma küll üldse. Ükskord vastasid mulle ka midagi sellist, et mina olevat mingi mees, kes sinu peale hirmsasti solvus, et sa naisi kaitsesid. Mina pole mingi mees ja ei tea sellest sinu naistekaitsmisest mitte midagi. Äkki sa ise tõmbaks tuure vähe tagasi, jääksid ka vähem silma.
Siin olen hetkel teemas (pane tähele, olen teemas!) , ja teemas olles kasutan võimalust sinusuguselt (ja kõigilt sinusugustelt) küsida: miks sina või sinusugused hakkate kommentaariumis äkki ja lambist, teemaväliselt, kedagi isiklikuks minnes solvama, halvustama või hindama? Mis häda teil on? Mis teil viga on? Miks kiusate mind, või Tolmukübet? Kas te tõesti ei saa aru, et see on vale? Ja kui saate aru, et see on vale, siis miks käitute teadlikult antisotsiaalselt? Kas tõesti selle pärast, et anonüümsus justkui annab kõikelubatavuse ja kõrvaldab kõik piirid? Et saab karistamatult, tagajärgedeta, paljastada oma hinge kõige räpasemad sopid? Kas teiste kasutajate verbaalne peksmine ja tagakius aitab leevendada päriselu muresid ja stressi?
Viimati muutis Egalitaar, 12 Okt 2025 14:40, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Siin olen hetkel teemas, ja teemas olles kasutan võimalust sinusuguselt (ja kõigilt sinusugustelt) küsida: miks sina või sinusugused hakkate kommentaariumis äkki ja lambist, teemaväliselt, kedagi isiklikuks minnes solvama, halvustama või hindama? Mis häda teil on? Mis teil viga on?
Mind jätad sina või su Tolmukübe täiesti külmaks, aga mina mäletan seda sinu suurt solvumist, mis tekkis sellest, et sa andsid ühele ludupeaga naisele nõu vahvliraudadega juuksejuuri tõsta. Mis oli täiesti tavaline nõuanne, mingit arutelu see ei tektianud, sest arvati, et tegu on naisega. Aga siis hakkasid ütlema, et sina oled mees ja paljud mehed koolutavad oma juukseid, värvivad ennast jne, et miks mitte. Sellest tekkis arutelu, et päris tavapärane see meeste puhul siiski ei ole. Ja selle peale sina nii hirmsasti solvusid, ähvardasid seal mitu korda, et sina enam nimega ei kirjuta. Selle peale öeldi, et no ära siis kirjuta. Käitusid nagu ebaküps laps. Siis ka sogasid mingist jälitamisest, hälvikutest ja ei tea millest. Ma küsiks, et mis sul endal viga on. Ise käitud ebaadekvaatselt ja siis vihastad.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 12 Okt 2025 14:39
Siin olen hetkel teemas, ja teemas olles kasutan võimalust sinusuguselt (ja kõigilt sinusugustelt) küsida: miks sina või sinusugused hakkate kommentaariumis äkki ja lambist, teemaväliselt, kedagi isiklikuks minnes solvama, halvustama või hindama? Mis häda teil on? Mis teil viga on?
Mind jätad sina või su Tolmukübe täiesti külmaks, aga mina mäletan seda sinu suurt solvumist, mis tekkis sellest, et sa andsid ühele ludupeaga naisele nõu vahvliraudadega juuksejuuri tõsta. Mis oli täiesti tavaline nõuanne, mingit arutelu see ei tektianud, sest arvati, et tegu on naisega. Aga siis hakkasid ütlema, et sina oled mees ja paljud mehed koolutavad oma juukseid, värvivad ennast jne, et miks mitte. Sellest tekkis arutelu, et päris tavapärane see meeste puhul siiski ei ole. Ja selle peale sina nii hirmsasti solvusid, ähvardasid seal mitu korda, et sina enam nimega ei kirjuta. Selle peale öeldi, et no ära siis kirjuta. Käitusid nagu ebaküps laps. Siis ka sogasid mingist jälitamisest, hälvikutest ja ei tea millest. Ma küsiks, et mis sul endal viga on. Ise käitud ebaadekvaatselt ja siis vihastad.

Kõik mida siin kirjutasid ei ole mingi õigustus. Isegi kui see vastaks täies osas tõele. Kiusamisele puudub õigustus!
Külaline

Redditis VÄGA nõmedad kommentaarid hääletatakse teema lõppu ja keegi ei hakka vaimuhaigetega vaidlema, oma õigust taga ajama. Üldse vaidlemine ei ole seal kombeks, igaühel on vabadus oma arvamust avaldada. Miks siinne seltskond nii isiklikuks alati muutub?
Perekool leidis lõpu kui modereerimine lõpetati, siinne ei ole käima läinudki.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 12 Okt 2025 14:58 Redditis VÄGA nõmedad kommentaarid hääletatakse teema lõppu ja keegi ei hakka vaimuhaigetega vaidlema, oma õigust taga ajama. Üldse vaidlemine ei ole seal kombeks, igaühel on vabadus oma arvamust avaldada. Miks siinne seltskond nii isiklikuks alati muutub?
Perekool leidis lõpu kui modereerimine lõpetati, siinne ei ole käima läinudki.
Hmm... Kui näiteks redditi nn. manosfääris hakkab keegi naiste õigusi kaitsma, siis kogub ta ühe päevaga nii palju negatiivset karmat, et tal on parem oma kasutajakonto maha matta. ;) Ma kardan, et see ei liigitu just arvamusvabaduse alla.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Okt 2025 09:13
Tolmukübe kirjutas: 11 Okt 2025 08:27Jah, see on õieti öeldud
See sõna on 'õigesti', mitte 'õieti'. Sõna 'õieti' tähendab midagi muud.

Enne targutama asumist võiks kindlaks teha, kas sinu teadmised on üldse ajakohased. Keeletoimkonna otsused on kõigile tahtmise korral leitavad, märksõnaks "paronüümid".
Mupsik
Teerajaja

Postitus Postitas Mupsik »

Külaline kirjutas: 12 Okt 2025 11:39
Huvitav, et kui Tolmukübe või end härraks nimetav E teisi halvustavad, siis on hästi kõik, aga seda ei tohi mainida, mida inimesed ise täiesti vabatahtlikult enda kohta räägivad.
Ma ei ole kuski näinud, et Egalitaar (ei ole kindel, kas kirjutasin õigesti) kedagi oleks halvustanud või solvanud. Minu arust on ta viisakas ja täitsa mõistliku jutuga meesterahvas. Üldse ei ole aru saanud, miks mõni külaline teda koguaeg ründab.
Sest ta julgeb sõna võtta naistele mõeldud teemades. Ja siis tituleeriti ta homoks 😀
Külaline

[/quote]
Sest ta julgeb sõna võtta naistele mõeldud teemades. Ja siis tituleeriti ta homoks 😀
[/quote]

Ja miks selle peale siis solvuda, kas homo on mingi sõimusõna? Mul on poeg homo, väga normaalne inimene on. Ma arvasin ka, et E on homo, kui rääkis, et purjetas lumivalges mööda vanalinna ja Linnar Priimägi oli kade. Priimägi on ka ju homo ja igati tore inimene sellele vaatamata.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Mupsik kirjutas: 12 Okt 2025 16:12

Mhmh, seda ka. Kuigi ma ei ole kellelegi andnud nõu "vahvliraudadega juuksejuuri tõsta", nagu siin eespool väideti. :lol: Nagu Tolmukübe siin juba varem ära märkis: laim kuulub selliste anonüümide arsenali.
Viimati muutis Egalitaar, 12 Okt 2025 16:29, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 12 Okt 2025 16:27
Mupsik kirjutas: 12 Okt 2025 16:12

Mhmh, seda ka. Kuigi ma ei ole kellelegi andnud "nõu vahvliraudadega juuksejuuri tõsta" , nagu siin väideti. :lol:
Vahvlilokiraudadest oli küll ju jutt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 4 külalist