EESTI 200

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 13 Okt 2025 21:05
Guest kirjutas: 13 Okt 2025 16:41
Guest kirjutas: 13 Okt 2025 16:36

nn pekkikeeramine toimus sel ajal, kui Keskerakonda valitses Jüri Ratas ja oli ka peaminister, ehk siis riigi juht. Nüüd valitakse rõõmsalt Jüri Ratase Isamaad. :D
Pärast seda, kui Ratas oli riigi pekki keeranud, valis Eesti rahvas ta väga ülekaalukalt ja üksmeelselt Euroopa Parlamenti. Mingi Stockholmi sündroom või haugimälu?
Üks siin seletas ju, kuidas kõik inimesed pidada valima emotsiooni pealt. Eks siis tulemuseks ongi sellised kobarkäkid nagu Keskerakond + Isamaa + Ekre.
Mulle tundub, et emotsiooni pealt valivad 50+ naised ja need mehed, kes pole elus hakkama saanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Okt 2025 21:52
Guest kirjutas: 13 Okt 2025 16:41

Pärast seda, kui Ratas oli riigi pekki keeranud, valis Eesti rahvas ta väga ülekaalukalt ja üksmeelselt Euroopa Parlamenti. Mingi Stockholmi sündroom või haugimälu?
Üks siin seletas ju, kuidas kõik inimesed pidada valima emotsiooni pealt. Eks siis tulemuseks ongi sellised kobarkäkid nagu Keskerakond + Isamaa + Ekre.
Mulle tundub, et emotsiooni pealt valivad 50+ naised ja need mehed, kes pole elus hakkama saanud.
Mulle tundub, et sulle tundub nii ainult su emotsioonide pealt.
Külaline

E200 on mullune lumi ja pole mõtet selle mõnesajapealise koosluse peale vaimujõudu raisata.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Okt 2025 21:52 Mulle tundub, et emotsiooni pealt valivad 50+ naised ja need mehed, kes pole elus hakkama saanud.
Ma olen 50+ naine ja ei vali midagi enne, kui ma sellega põhjalikult tutvunud pole. Enne praegustel valimistel hääle andmist tutvusin kõigi erakondade programmidega. Soovitan ka teistel seda teha. See on ikka uskumatu, millist jama on kohati kokku kirjutatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Okt 2025 08:04Ma olen 50+ naine ja ei vali midagi enne, kui ma sellega põhjalikult tutvunud pole. Enne praegustel valimistel hääle andmist tutvusin kõigi erakondade programmidega. Soovitan ka teistel seda teha. See on ikka uskumatu, millist jama on kohati kokku kirjutatud.
Kes siis norm-ks osutus?
Külaline

Guest kirjutas: 14 Okt 2025 08:56
Külaline kirjutas: 14 Okt 2025 08:04Ma olen 50+ naine ja ei vali midagi enne, kui ma sellega põhjalikult tutvunud pole. Enne praegustel valimistel hääle andmist tutvusin kõigi erakondade programmidega. Soovitan ka teistel seda teha. See on ikka uskumatu, millist jama on kohati kokku kirjutatud.
Kes siis norm-ks osutus?
Seda pole mõtet öelda, sest inimestel on erinevad parameetrid ja mis minu jaoks on parim, ei pruugi seda olla mõne teise jaoks. Igaüks peaks valima enda silmis parima.
Külaline

Lubada võib kõike. Tuleb vaadata, mida seni teinud on, mitte üksnes lubanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Okt 2025 09:34Seda pole mõtet öelda, sest inimestel on erinevad parameetrid ja mis minu jaoks on parim, ei pruugi seda olla mõne teise jaoks. Igaüks peaks valima enda silmis parima.
Tegid suure uurimuse ja ei raatsi öelda milline jamavaba oli?
Külaline

Guest kirjutas: 12 Okt 2025 13:50
No ilmselt valin Isamaa, neil % piisavalt suured,
Aga kas sinus ei tekita ohutunnet, et erakond on praktiliselt ühe inimese oma ja teeb kõike, mida see inimene soovib? Kas sinu arvates on õiged need suured peretoetused ja naiste koju sundimine, aga mis edasi saab, see ei huvita kedagi? Elatisraha mittemaksmisega, pereväärtuste tõstmisega, naiste halvustamise lõpetamisega ei tegele ju keegiP Süüdistatakse naisi, miks nad ei sünnita, aga neil puudub ju turvatunne, sellepärast ei sünnitagi. Ja Isamaa eesotsas mingit Rattad ja jumal teab mis jooksikud on sinu arust normaalne asi?
Kes seda turvatunnet peale inimese enese peaks pakkuma? Lapsesaamisest on tehtud selline tsirkus, et arvataksegi, nagu oleks see mingi maailmamuutev ja eneseületust nõudev otsus. Ja noored ei julgegi lapsi saada.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Okt 2025 10:47
Guest kirjutas: 12 Okt 2025 13:50
No ilmselt valin Isamaa, neil % piisavalt suured,
Aga kas sinus ei tekita ohutunnet, et erakond on praktiliselt ühe inimese oma ja teeb kõike, mida see inimene soovib? Kas sinu arvates on õiged need suured peretoetused ja naiste koju sundimine, aga mis edasi saab, see ei huvita kedagi? Elatisraha mittemaksmisega, pereväärtuste tõstmisega, naiste halvustamise lõpetamisega ei tegele ju keegiP Süüdistatakse naisi, miks nad ei sünnita, aga neil puudub ju turvatunne, sellepärast ei sünnitagi. Ja Isamaa eesotsas mingit Rattad ja jumal teab mis jooksikud on sinu arust normaalne asi?
Kes seda turvatunnet peale inimese enese peaks pakkuma? Lapsesaamisest on tehtud selline tsirkus, et arvataksegi, nagu oleks see mingi maailmamuutev ja eneseületust nõudev otsus. Ja noored ei julgegi lapsi saada.
No eks tule siis noort verd muudest maadest massiliselt sisse tuua.... kelle jaoks norm, kelle jaoks mitte.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Okt 2025 10:43
Külaline kirjutas: 14 Okt 2025 09:34Seda pole mõtet öelda, sest inimestel on erinevad parameetrid ja mis minu jaoks on parim, ei pruugi seda olla mõne teise jaoks. Igaüks peaks valima enda silmis parima.
Tegid suure uurimuse ja ei raatsi öelda milline jamavaba oli?
Just. Mine ja tee nüüd ise oma kodutöö ära.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Okt 2025 22:07
Rüütli lokid juba unustatud? Ja EKRE valijad!
Külaline

Guest kirjutas: 14 Okt 2025 14:39

Miks need EKRE valijad sulle ette jäävad? Mina valingi EKRE. Olen pikemat aega juba seda teinud ja nendegi valimiste ajal pole vaja pikalt mõelda, keda valida. Üks asi, miks valin näiteks on see, et EKRE on massilise sisserände vastane, erinevalt "headest erakondadest". Immigratsioon ei ole muidugi kohalike valimiste teema, kuid ka eluga väljaspool Tallinna on kohalikud EKRE inimesed rohkem kursis, kui pintsakustatud-lipsustatud vurle.
Ei, ma ei ole harimatu, poetagune vms. Hoopis kolmandat põlve ülikooliharidusega eestlane.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Okt 2025 15:17

Miks need EKRE valijad sulle ette jäävad? Mina valingi EKRE. Olen pikemat aega juba seda teinud ja nendegi valimiste ajal pole vaja pikalt mõelda, keda valida. Üks asi, miks valin näiteks on see, et EKRE on massilise sisserände vastane, erinevalt "headest erakondadest". Immigratsioon ei ole muidugi kohalike valimiste teema, kuid ka eluga väljaspool Tallinna on kohalikud EKRE inimesed rohkem kursis, kui pintsakustatud-lipsustatud vurle.
Ei, ma ei ole harimatu, poetagune vms. Hoopis kolmandat põlve ülikooliharidusega eestlane.
Vabandust, aga ükski mõtlev inimene ei saa EKREt valida. Mis loosungid on "Muidugi autoga!" ja "Tagame ühistranspordi"? Äkki lubaks midagi natukenegi mõistlikku.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Okt 2025 15:17Miks need EKRE valijad sulle ette jäävad? Mina valingi EKRE. Olen pikemat aega juba seda teinud ja nendegi valimiste ajal pole vaja pikalt mõelda, keda valida. Üks asi, miks valin näiteks on see, et EKRE on massilise sisserände vastane, erinevalt "headest erakondadest". Immigratsioon ei ole muidugi kohalike valimiste teema, kuid ka eluga väljaspool Tallinna on kohalikud EKRE inimesed rohkem kursis, kui pintsakustatud-lipsustatud vurle.
Ega haridus matsi riku. Aga tõesti, kas sind kui ülikooliharidusega inimest ei pane mõtlema tõsiasi, et mitte midagi Ekre väljahõigatavast ei ole reaalne ellu viia.
Tigger
Kontakt:

Postitus Postitas Tigger »

Guest kirjutas: 14 Okt 2025 15:49

Vabandust, aga ükski mõtlev inimene ei saa EKREt valida. Mis loosungid on "Muidugi autoga!" ja "Tagame ühistranspordi"? Äkki lubaks midagi natukenegi mõistlikku.
Äkki mõtlev inimene küsiks, kus väljaspool Tallinna see ühistransport on????
Külaline

Tigger kirjutas: 14 Okt 2025 17:49
Guest kirjutas: 14 Okt 2025 15:49

Äkki mõtlev inimene küsiks, kus väljaspool Tallinna see ühistransport on????
Igal pool. Kui tahta seda parendada, siis tulnuks nii ka öelda, nt et loome elanike vajadustele vastava ühistranspordivõrgu vmt. Praegusel juhul on see lubadus sama hea kui mitte midagi.
Külaline

Iga kandidaadi/partei valimisprogramm on tema varasemad tehtud teod ja saavutused. Pole mõtet oma aega raisata ja neid uusi muinasjutte lugema hakatagi.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Okt 2025 18:40 Iga kandidaadi/partei valimisprogramm on tema varasemad tehtud teod ja saavutused. Pole mõtet oma aega raisata ja neid uusi muinasjutte lugema hakatagi.
Paljud kandidaadid pole viimase 10-20 aasta jooksul muud teinud kui parteipoliitikat. Paljud teised jälle kandideerivad esmakordselt, kuid on oma ala spetsialistid. Ma panustaks pigem neile.
Külaline

Mina ei mõeldnud EKREst mitte midagi, mulle isegi meeldisid vana kaabu ajalooteemalised artiklid. Kuni nad kõik üle võlli keerasid. Ükski normaalne inimene ei käitu nii, nagu nemad on käitunud riigikogu istungitel. Seda ei saa tolereerida ükski ülikooliharidusega inimene. Võib-olla siis, kui see haridus on omandatud 50 aastat tagasi ja pole suudetud ajaga kaasas käia. Ja siis sain ma aru, et nii populistid käituvadki ehk lubavad ja räägivad just seda, mida inimesed kuulda tahavad, omamata mingitki kavatsust midagi täide viia. Neid ei häirigi see, et täideviimine ei õnnestuks, oluline on lihtsalt rääkida, kuidas nemad tooksid õnne meie õuele, aga näed ei õnnestu. Rumalad usuvad ja valivad ja neil jälle neli aastat sissetulek kindlustatud. Täiesti kadestusväärselt lihtsalt tulnud raha. Ja nii see jätkub, kuni rumalaidi jätkub...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Kirile ja 6 külalist