Vabateema: Ükski postitus pole siin teemaväline

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 10:34
Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 08:56 Mina paluks küll südamest, et ei hakataks teemadest osasid vastuseid kuskile lohistama. See oli PK-s väga ebameeldiv. Pidevalt arvati, et see pole selle alajaotuse teema ja läksid lugema, jälle teema kadunud. Osade vastuste kuskile mujale lohistamine oleks samasugune. Ja mis nad siis kuskil teises teemas paremad on? Inimesed loevad mingit teemat, see areneb edasi, siis inimene saab valida, kas enam ei loe seda teemat või kellele meeldib, loeb edasi. Mida see juurde annab, kui iinimene tahab lugeda ja siis selgub, et vastused kadunud ja hakka neid kuskilt mujalt taga otsima. Kuidas see midagi paremaks teeb? Igale vastusele ei anna nagunii mingit kindlat teemasilti juurde leiutada, et nüüd kõik leiavad üles, et see vastus kuulub selle teema juurde. Pigem siis ei leia enam mitte midagi üles.
Väga nõus. See tekitaks palju rohkem segadust kui teemadel omasoodu areneda lastes. Kuidas siis moderaator neid uusi teemasid tekitama peaks, paneks mingi uue pealkirja enam-vähem oma suva järgi? Väga kergesti kujuneb siis olukord, et minema lohistatakse ikkagi mingis kontekstis algse teemaga seotud kommentaarid, kokkuvõttes lihtsalt lõhutakse arutelu. Arvan, et selline teemade lahkulöömine toimiks ehk mõnes kindlama spetsiifikaga foorumis, kus on mingi konkreetne valdkond näiteks, millest põhimõtteliselt igas teemas räägitakse. Aga mitte foorumis "maast ja ilmast", nagu see siin.
Lisan veel, et minu meelest oleks kuskilt poole pealt osade kommentaaride minema viimine isegi veel nõmedam kui terve teema teise rubriiki transportimine nagu seda PKs harrastati (ja mis oli tõesti ka ebameeldiv). Teema leiad siis vähemalt tervikuna kuskilt mujalt üles, aga kommentaare mingi hoopis uue teema alt pigem mitte.
Külaline

Lisan veel, et minu meelest oleks kuskilt poole pealt osade kommentaaride minema viimine isegi veel nõmedam kui terve teema teise rubriiki transportimine nagu seda PKs harrastati (ja mis oli tõesti ka ebameeldiv). Teema leiad siis vähemalt tervikuna kuskilt mujalt üles, aga kommentaare mingi hoopis uue teema alt pigem mitte.
Minu arust oleks see ka isegi nõmedam kui terve teema minema lohistamine. PK kogemus ülteb ka seda, et loogika, mis teema alla mingid vastused käivad, on inimestel erinev. Ka ei ole paljud vastused üheselt liigitatavad. Seega lihtsalt poolte vastuste lohistamine uude teemasse, millele on pandud mingi meelevaldne pealkiri, ei aita korrale kaasa. Seega see ei korrasta absoluutselt foorumit, vaid tekitab hullemat segadust ja keegi ei oska neid vastuseid enam kuskilt otsida.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 10:49
Minu arust oleks see ka isegi nõmedam kui terve teema minema lohistamine. PK kogemus ülteb ka seda, et loogika, mis teema alla mingid vastused käivad, on inimestel erinev. Ka ei ole paljud vastused üheselt liigitatavad. Seega lihtsalt poolte vastuste lohistamine uude teemasse, millele on pandud mingi meelevaldne pealkiri, ei aita korrale kaasa. Seega see ei korrasta absoluutselt foorumit, vaid tekitab hullemat segadust ja keegi ei oska neid vastuseid enam kuskilt otsida.
Nii on tõesti. Kogu teema kuskile mujale tõstmine on mõnikord ka õigustatud. Näiteks (reaalne näide PKst), keegi lajatab mingi küsimuse oma päevade kohta otse keset ajaviitejutte. Selge, et teema kuulub terviserubriiki ja see tõstetakse ümber. Aga kui asi pole nii üheselt arusaadav, siis pigem ei tasu liiga palju sebida nende teemadega ja KUI juba neid ringi paigutada, siis õiglaselt ja arusaadavate põhimõtete järgi. Jälle reaalsed näited PKst: teema a la "kust osta häid kummikuid" tõsteti kibekiiresti ajaviitejuttudest ilufoorumisse, täpselt samal ajal laiutas ajaviite esilehel mingi mammutteema ülekaalu ja kaalulangetamise kohta, mis tegelikult oleks palju rohkem kas ilu- või tervisefoorumisse sobinud, aga mida keegi kuskile ei liigutanud. Sellised asjad tekitavad palju segadust ja kasutajate pahameelt, nii et loodetavasti õnnestub siinses foorumis taolist modereerimist vältida.
Külaline

Kohe-kohe täitub foorumil 10000 postitust! :)
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 04:50
TurvaSiil kirjutas: 03 Juul 2024 19:40 Teeme siis edaspidi nii, et kui teemad arenevad edasi millekski muuks, las nad jäävad, ei hakka postitusi kustutama. Nii on minu elu ka lihtsam :D
Küsiks, kas siin foorumis moderaatoril ei ole sellist nuppu, millega teema mitmeks jagada?

Kui mingis teemas tekib elav arutelu hoopis muust asjast, siis on mõistlik need postitused moderaatoril ise uude teemasse tõsta, mitte kustutada (üks äärmus) või tähelepanuta oma elu elama jätta (teine äärmus). Olles ise moderaator ühes Eesti foorumis, siis saan kinnitada, et selline lähenemine on kõige mõistlikum foorumi sisu korras hoidmisel ja seeläbi kasutajal teemadest ülevaate saamisel.
Oh jumal, miks sa küll paned inimestele nii nõmedaid mõtteid pähe! Mõni veel teebki teoks selle totruse.
Külaline

sool kirjutas: 05 Juul 2024 07:54 Milleks neid liigutada üldse? Ajaviitejutud veel eriti. Iga teema sobib ju ajaviiteks.
Minu meelest on see “korras hoidmine” nagunii subjektiivne ja tekitab ainult segadust ja pahameelt.
Laussõim kustutada ja teemad las arenevad nagu jutt veereb. See ju ongi foorumi mõte.
Kui faktilist täpsust tahta, siis on parem guugeldada või arstilt küsida.
Teemad las arenevad jah, aga teemade vajadusel ümbertõstmine on teine asi. Põhimõtteliselt sobiksid ajaviitesse tõesti kõik teemad, aga minu meelest võiksid näiteks selgelt terviseteemad ikka eraldi olla, seksijutud suhete all, lapsi puudutavad kûsimused oma rubriigis jne. No et mingi süsteem peaks ikka olema. Muidu tekib küsimus, et milleks neid erinevaid alafoorumeid üldse vaja on ja sellisel juhul hakkaksidki need paratamatult tasapisi ka välja surema, sest keegi enam seal lõpuks eriti ei käikski. Kui siis kõik teemad on ühes suures foorumis koos, siis oleks neid seal kokkuvõttes liiga palju ja kaotaksid ruttu oma aktuaalsuse. Uued teemad tulevad kiiresti peale ja eelmised vajuvad kuskile ära, nii et keegi neid enam ei näe. Eriti need, mis suuremat arutelu ei tekita, aga algataja jaoks on ju ikkagi oluline vastuseid saada. Nii et kokkuvõttes, minu meelest peab vajadusel mõne teema siiski oma õigesse foorumisse tõstma, muidu läheb asi päris kaootiliseks.
Külaline

Pisiasi aga kas selle raporteerimisteate: Jaaa, nüüd on teemad loetuks märgitud ettehüppamine on ikka väga vajalik?
Külaline

sool kirjutas: 05 Juul 2024 10:21
Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 10:02
sool kirjutas: 05 Juul 2024 07:54 Milleks neid liigutada üldse? Ajaviitejutud veel eriti. Iga teema sobib ju ajaviiteks.
Minu meelest on see “korras hoidmine” nagunii subjektiivne ja tekitab ainult segadust ja pahameelt.
Laussõim kustutada ja teemad las arenevad nagu jutt veereb. See ju ongi foorumi mõte.
Kui faktilist täpsust tahta, siis on parem guugeldada või arstilt küsida.
Teemad las arenevad jah, aga teemade vajadusel ümbertõstmine on teine asi. Põhimõtteliselt sobiksid ajaviitesse tõesti kõik teemad, aga minu meelest võiksid näiteks selgelt terviseteemad ikka eraldi olla, seksijutud suhete all, lapsi puudutavad kûsimused oma rubriigis jne. No et mingi süsteem peaks ikka olema. Muidu tekib küsimus, et milleks neid erinevaid alafoorumeid üldse vaja on ja sellisel juhul hakkaksidki need paratamatult tasapisi ka välja surema, sest keegi enam seal lõpuks eriti ei käikski. Kui siis kõik teemad on ühes suures foorumis koos, siis oleks neid seal kokkuvõttes liiga palju ja kaotaksid ruttu oma aktuaalsuse. Uued teemad tulevad kiiresti peale ja eelmised vajuvad kuskile ära, nii et keegi neid enam ei näe. Eriti need, mis suuremat arutelu ei tekita, aga algataja jaoks on ju ikkagi oluline vastuseid saada. Nii et kokkuvõttes, minu meelest peab vajadusel mõne teema siiski oma õigesse foorumisse tõstma, muidu läheb asi päris kaootiliseks.

Tegelikult mina ise kasutangi ainult seda varianti, mis on kiirlinkide all: "vaata aktiivseid teemasid". Seal ongi kõik teemad läbisegi. Võib-olla sellepärast ma ei saagi aru, miks teemade liigutamist vaja on. Minu meelest see foorum pole nii aktiivne, et tuleks hoomamatult uusi teemasid peale.
Aga ma mäletan perekoolist seda, et jälgid ajaviites mingit teemat ja ükshetk seda lihtsalt pole. Ja otsi siis mööda foorumit taga, et kuhu ta nüüd tõsteti või on üldse ära kustutatud.. Minu meelest päris tüütu. Perekooli ajal ma veel ei kasutanud "aktivised teemad" varianti, sealt leiaks kohe üles. Aga ma usun, et enamus ei teagi sellest lingist. Ma ise ka ei tea, kas see Perekoolis üldse oli.
See on ju sisuliselt äsja alustanud ja kasvav foorum, aktiivsus siin tasapisi ilmselt ikka suureneb. Ja ühes eelmises kommentaaris ma ka ütlesin, et teemasid tuleks ümber tõsta väga selge süsteemi järgi ja nö piiripealsel juhul teema pigem liigutamata jätta. Kui sa näiteks otsid ajaviitest kadunud teemat pealkirjaga "pidev kõhulahtisus", "vannitoa remont", "soovitage juuksurit" või "elukaaslane petab", siis on ometigi üsna selge, millisest alafoorumist neid leida. Perekoolis oligi mingil hetkel see lugu, et ajaviitesse hakati postitama palju muude rubriikide teemasid ja siis neid vahepeal ka tõsteti ümber, aga seda tehti suhteliselt juhuslikult ja mõnikord ka põhjendamatult.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 10:46
sool kirjutas: 05 Juul 2024 10:21
Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 10:02

Tegelikult mina ise kasutangi ainult seda varianti, mis on kiirlinkide all: "vaata aktiivseid teemasid". Seal ongi kõik teemad läbisegi. Võib-olla sellepärast ma ei saagi aru, miks teemade liigutamist vaja on. Minu meelest see foorum pole nii aktiivne, et tuleks hoomamatult uusi teemasid peale.
Aga ma mäletan perekoolist seda, et jälgid ajaviites mingit teemat ja ükshetk seda lihtsalt pole. Ja otsi siis mööda foorumit taga, et kuhu ta nüüd tõsteti või on üldse ära kustutatud.. Minu meelest päris tüütu. Perekooli ajal ma veel ei kasutanud "aktivised teemad" varianti, sealt leiaks kohe üles. Aga ma usun, et enamus ei teagi sellest lingist. Ma ise ka ei tea, kas see Perekoolis üldse oli.
See on ju sisuliselt äsja alustanud ja kasvav foorum, aktiivsus siin tasapisi ilmselt ikka suureneb. Ja ühes eelmises kommentaaris ma ka ütlesin, et teemasid tuleks ümber tõsta väga selge süsteemi järgi ja nö piiripealsel juhul teema pigem liigutamata jätta. Kui sa näiteks otsid ajaviitest kadunud teemat pealkirjaga "pidev kõhulahtisus", "vannitoa remont", "soovitage juuksurit" või "elukaaslane petab", siis on ometigi üsna selge, millisest alafoorumist neid leida. Perekoolis oligi mingil hetkel see lugu, et ajaviitesse hakati postitama palju muude rubriikide teemasid ja siis neid vahepeal ka tõsteti ümber, aga seda tehti suhteliselt juhuslikult ja mõnikord ka põhjendamatult.
Väga suure tõenäisusega jääbki see foorum umbes sellise suurusega nagu praegu on. Tundub enam-vähem sama, mis perekool oma lõpuaegadel ja see on ka loogiline.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 10:22 Väga suure tõenäisusega jääbki see foorum umbes sellise suurusega nagu praegu on. Tundub enam-vähem sama, mis perekool oma lõpuaegadel ja see on ka loogiline.
Elame-näeme. Minu meelest on sellel foorumil siin rohkem potentsiaali. Alustades juba sellest, et kui foorumi nimi on "Perekool", siis ei ole see paljude inimeste jaoks kutsuv ja hoiab neid eos sellest eemal. Praegune on märksa neutraalsem, ka teemade rõhuasetus on teistsugune. Siinne kasutajate profiil võiks ajaga kujuneda märksa mitmekesisemaks kui see oli perekoolis, lihtsalt võtab aega, et koht üles leitaks ja selle vastu huvi hakataks tundma. Nagu ütlesin, elame-näeme.
Külaline

Nägin "Elufoorumi" reklaami FB-s, seega nad ikka siis loodavad, et see käima läheb.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 10:58 Nägin "Elufoorumi" reklaami FB-s, seega nad ikka siis loodavad, et see käima läheb.
Hahaa.. eks lootus sureb viimasena.
“Õnneks need õelamad perekooli kasutajad ongi kogunenud sinna teise foorumisse” :)
Külaline

Ärplejad-kiitlejad, vaidlushullud, ainutõe valdajad jms võiksid elundifoorumis omavahel tõmmata nii, et suled/karvad lendavad. Siin ka neid paar tk, kolige elundifoorumisse!
Seal samahuvilised ootavad.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 12:30 Ärplejad-kiitlejad, vaidlushullud, ainutõe valdajad jms võiksid elundifoorumis omavahel tõmmata nii, et suled/karvad lendavad. Siin ka neid paar tk, kolige elundifoorumisse!
Tegelikuilt sellised just foorumil elu sees hoiavadki. See foorum, kus üksteist ainult takka kiidetakse ja pidevalt ühel nõul ollakse, sureb paari kuuga välja. Sa lihtsalt ei kujuta ette, kui igav ja tühi oleks selline foorum. Jätke juba ükskord oma peenutsemine ja ohvri mängimine, laske foorumil elada. Tahad, et siin oleks nagu facebookis mõne tibi profiil, kus poseeritakse roosikimpudega ja kõik õhkavad, kui ilus. Kogu liiklus. Tibi on rahuldatud ja ilmselt kõik tema sõbrannad ka. kui tahad anonüümselt õhata, võid ju ise foorumi luua, mille nimi on näiteks "Mina ja maailm", kus oleks igal tibil oma roositeema. Ja seal läheks ka lõpuks kakluseks, ma arvan, sest ühele meeldivad roosid ja teisele liiliad, ühele meeldib ennast pildistada moonipõllul ja teisele basseini ääres. See oleks siis nende rahu ja vaikuse nõudjate vaimsele tasemele vastav ja ei ajaks närvi, eks.
Külaline

Sellise läbustamisega peletad norm inimesed minema nagu perekooliga juhtuski. Keegi ei viitsi sinu trollimist lugeda.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 23:34
Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 12:30 Ärplejad-kiitlejad, vaidlushullud, ainutõe valdajad jms võiksid elundifoorumis omavahel tõmmata nii, et suled/karvad lendavad. Siin ka neid paar tk, kolige elundifoorumisse!
Tegelikuilt sellised just foorumil elu sees hoiavadki. See foorum, kus üksteist ainult takka kiidetakse ja pidevalt ühel nõul ollakse, sureb paari kuuga välja. Sa lihtsalt ei kujuta ette, kui igav ja tühi oleks selline foorum. Jätke juba ükskord oma peenutsemine ja ohvri mängimine, laske foorumil elada. Tahad, et siin oleks nagu facebookis mõne tibi profiil, kus poseeritakse roosikimpudega ja kõik õhkavad, kui ilus. Kogu liiklus. Tibi on rahuldatud ja ilmselt kõik tema sõbrannad ka. kui tahad anonüümselt õhata, võid ju ise foorumi luua, mille nimi on näiteks "Mina ja maailm", kus oleks igal tibil oma roositeema. Ja seal läheks ka lõpuks kakluseks, ma arvan, sest ühele meeldivad roosid ja teisele liiliad, ühele meeldib ennast pildistada moonipõllul ja teisele basseini ääres. See oleks siis nende rahu ja vaikuse nõudjate vaimsele tasemele vastav ja ei ajaks närvi, eks.
Takka kiitma ei pea, aga mõttetu mölisemine ei ole arvamuste paljusus vaid lihtsalt trollimine. No nagu see naistevihkaja siin. Igas teemas sama plaat. Ta ei anna midagi foorumile juurde. Ainult rikub teemasid, sest ta on lihtsalt tüütu. Ei vähem ega rohkem.
Külaline

"Takka kiitma ei pea, aga mõttetu mölisemine ei ole arvamuste paljusus vaid lihtsalt trollimine. No nagu see naistevihkaja siin. Igas teemas sama plaat. Ta ei anna midagi foorumile juurde. Ainult rikub teemasid, sest ta on lihtsalt tüütu. Ei vähem ega rohkem."

Täpselt. Tüütu ja nõme. Tema kommentaaride lugemine ei tee foorumit kuidagi huvitavamaks, sest need on nii tüütult üheülbalised. Alati sama möla. Ja nendest ülekerimine võtab aega. Kui ta on juba mingis teemas ühe kommentaari kirjutanud, ei taha seda teemat enam avadagi. Olgu seal siis peale teda palju asjalikku juttu, lihtsalt ei soovi.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 01:22 "Takka kiitma ei pea, aga mõttetu mölisemine ei ole arvamuste paljusus vaid lihtsalt trollimine. No nagu see naistevihkaja siin. Igas teemas sama plaat. Ta ei anna midagi foorumile juurde. Ainult rikub teemasid, sest ta on lihtsalt tüütu. Ei vähem ega rohkem."

Täpselt. Tüütu ja nõme. Tema kommentaaride lugemine ei tee foorumit kuidagi huvitavamaks, sest need on nii tüütult üheülbalised. Alati sama möla. Ja nendest ülekerimine võtab aega. Kui ta on juba mingis teemas ühe kommentaari kirjutanud, ei taha seda teemat enam avadagi. Olgu seal siis peale teda palju asjalikku juttu, lihtsalt ei soovi.
No ära ava siis, mõni mõis. Sa ei pea üldse lugema siin.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 7 külalist