Toidud köögiviljadest
Toidud köögiviljadest
Mina, kui ma neid söön, siis läheb kõht rutem tühjaks, kui muid toiduaineid süüa. Kas teil on samamoodi? Olen mõelnud, dieedi pidamise mõttes, et selleks, et köögiviljast kõht täis on, tuleb neid rohkem süüa, aga sealt tuleb ju kalorit ka siis rohkem juurde.. Või on teil soovitada mõni köögiviljatoit, mis täidab kõhtu pikemaks ajaks? Kapsas hakkliha ja kartuliga? Aga kas on veel ideid..
-
Külaline
Kartulid võid vabalt ära jätta, saad sealt ainult mittevajalikke tärklist ja süsivesikuid. Vali maa peal söödava osaga köögiviljad (st mitte juurikad), nt brokkoli, lillkapsas jms ning söö kõrvale tugev tükk liha. Saad küll kõhu täis.
-
Külaline
Brokkoli tõesti täidab hästi kõhtu. Oad, need pikad rohelised(Türgi uba peaks olema) ka.
Suppidest ma teen päris tihi seda kapsasupidieedi suppi.
Kapsasupp
6 suurt sibulat
2 rohelist paprikat
1-2 purki konservtomatit (hakitud või terveid)
3 porgandit
1 purk konservseeni või 1 karp värskeid seeni
kimp sellerit
pool peakapsast
2-3 puljongikuubikut
soovi korral maitseks pipart, peterselli, karrit, küüslauku vms.
See vaid köögiviljadest. Sinna sisse lähevad ka seened kui tahad. Minu arvates väga hästi hoiab kõhu täis. Ilmselt just nende seente pärast. Ma olen kasutanud nii shampinone, koduseid soolaseeni või kukeseeni(ka omal tavaliselt on torbikkukeseened sügavas).
Ma ei tee seda dieedi eesnärgil. Vaid lihtsalt vahel võtan puhkuse lihast ja mulke naitseb see supp. Odav ka.
Kapsasupp
6 suurt sibulat
2 rohelist paprikat
3 porgandit
kimp sellerit
pool peakapsast
2-3 puljongikuubikut
See vaid köögiviljadest. Sinna sisse lähevad ka seened kui tahad. Minu arvates väga hästi hoiab kõhu täis. Ilmselt just nende seente pärast. Ma olen kasutanud nii shampinone, koduseid soolaseeni või kukeseeni(ka omal tavaliselt on torbikkukeseened sügavas).
Ma ei tee seda dieedi eesnärgil. Vaid lihtsalt vahel võtan puhkuse lihast ja mulke naitseb see supp. Odav ka.
Väga hea on porgandi-kapsamöks, mis käib nii, et riivid jämeda riiviga palju porgandit ja sama palju kapsast (riivid või hakid hästi peeneks). Lased pannil vähese õliga 1 suure tükeldatud sibula kuldseks, lisad porgandi-kapsa, kui need on küpsed, aga veel krõmpsud, lisad 3-4 küüslauguküünt (hakitult) ja maitsestad mõnusa koguse soola, tsillipipra, ingveri jm meelepäraste maitseainetega. Mul nt on mingi indiapärane segu. Minu meelest on see nii maitsev söök, et midagi pole kõrvale vaja, kuigi vabalt võib ka kuuma salatina prae kõrvale tarbida seda.
-
Külaline
Palun, kas sa paneksid siia kirja, kuidas täpselt sa seda teed. Eeldan, et sibulad praed enne ära, aga kas ülejäänud ained lähevad kohe potti?Külaline kirjutas: ↑17 Okt 2025 15:06 Brokkoli tõesti täidab hästi kõhtu. Oad, need pikad rohelised(Türgi uba peaks olema) ka.
Kapsasupp
6 suurt sibulat
2 rohelist paprikat
3 porgandit
kimp sellerit
pool peakapsast
2-3 puljongikuubikut
Tänan.
-
Külaline
Minu lemmik on see samuti. Lõpus lisan veel paar supilusikatäit võid ka ja maitsestan mingi maitsesoolaga. Väga maitsev ja tervislik toit.iiR kirjutas: ↑17 Okt 2025 16:23 Väga hea on porgandi-kapsamöks, mis käib nii, et riivid jämeda riiviga palju porgandit ja sama palju kapsast (riivid või hakid hästi peeneks). Lased pannil vähese õliga 1 suure tükeldatud sibula kuldseks, lisad porgandi-kapsa, kui need on küpsed, aga veel krõmpsud, lisad 3-4 küüslauguküünt (hakitult) ja maitsestad mõnusa koguse soola, tsillipipra, ingveri jm meelepäraste maitseainetega. Mul nt on mingi indiapärane segu. Minu meelest on see nii maitsev söök, et midagi pole kõrvale vaja, kuigi vabalt võib ka kuuma salatina prae kõrvale tarbida seda.
Võib proovida. Riivida ei viitsi, aga müüakse kapsa-porgandi salatit, praen sibula ära, salat peale, maitseained ka, ja ongi soe toit. Ma poleks ise selle peale tulnud, et salatit pannil sibulaga soendada. Mõtled ikka, et salatid külmalt (toorelt) söömiseks. Ega keegi ei tea, kas praetud sibulat või röstsibulat müüakse poes valmis kujul? Vbl see pannile, salat peale, ja ajab ka asja ära.. ? Eks ma saan toore sibulaga ka hakkama, aga siis jääks lihtsalt silmavesi ära.iiR kirjutas: ↑17 Okt 2025 16:23 Väga hea on porgandi-kapsamöks, mis käib nii, et riivid jämeda riiviga palju porgandit ja sama palju kapsast (riivid või hakid hästi peeneks). Lased pannil vähese õliga 1 suure tükeldatud sibula kuldseks, lisad porgandi-kapsa, kui need on küpsed, aga veel krõmpsud, lisad 3-4 küüslauguküünt (hakitult) ja maitsestad mõnusa koguse soola, tsillipipra, ingveri jm meelepäraste maitseainetega. Mul nt on mingi indiapärane segu. Minu meelest on see nii maitsev söök, et midagi pole kõrvale vaja, kuigi vabalt võib ka kuuma salatina prae kõrvale tarbida seda.
-
Tutiga Täi
- Teerajaja
- Kontakt:
Ei pea sugugi käsitsi riivima. Kui sul on olemas köögikombain, siis sellega läheb kapsapea ja porgandite riivimine kiirelt. Lisaks tulevad ilusad ühtlased tükid. Sulle jääb ainult hautamise ja maitsestamise vaev.Tolmukübe kirjutas: ↑17 Okt 2025 17:00Võib proovida. Riivida ei viitsi, aga müüakse kapsa-porgandi salatit, praen sibula ära, salat peale, maitseained ka, ja ongi soe toit. Ma poleks ise selle peale tulnud, et salatit pannil sibulaga soendada. Mõtled ikka, et salatid külmalt (toorelt) söömiseks. Ega keegi ei tea, kas praetud sibulat või röstsibulat müüakse poes valmis kujul? Vbl see pannile, salat peale, ja ajab ka asja ära.. ? Eks ma saan toore sibulaga ka hakkama, aga siis jääks lihtsalt silmavesi ära.iiR kirjutas: ↑17 Okt 2025 16:23 Väga hea on porgandi-kapsamöks, mis käib nii, et riivid jämeda riiviga palju porgandit ja sama palju kapsast (riivid või hakid hästi peeneks). Lased pannil vähese õliga 1 suure tükeldatud sibula kuldseks, lisad porgandi-kapsa, kui need on küpsed, aga veel krõmpsud, lisad 3-4 küüslauguküünt (hakitult) ja maitsestad mõnusa koguse soola, tsillipipra, ingveri jm meelepäraste maitseainetega. Mul nt on mingi indiapärane segu. Minu meelest on see nii maitsev söök, et midagi pole kõrvale vaja, kuigi vabalt võib ka kuuma salatina prae kõrvale tarbida seda.
-
Külaline
Kuivatatud röstsibulat on küll müüa.Tolmukübe kirjutas: ↑17 Okt 2025 17:00Võib proovida. Riivida ei viitsi, aga müüakse kapsa-porgandi salatit, praen sibula ära, salat peale, maitseained ka, ja ongi soe toit. Ma poleks ise selle peale tulnud, et salatit pannil sibulaga soendada. Mõtled ikka, et salatid külmalt (toorelt) söömiseks. Ega keegi ei tea, kas praetud sibulat või röstsibulat müüakse poes valmis kujul? Vbl see pannile, salat peale, ja ajab ka asja ära.. ? Eks ma saan toore sibulaga ka hakkama, aga siis jääks lihtsalt silmavesi ära.iiR kirjutas: ↑17 Okt 2025 16:23 Väga hea on porgandi-kapsamöks, mis käib nii, et riivid jämeda riiviga palju porgandit ja sama palju kapsast (riivid või hakid hästi peeneks). Lased pannil vähese õliga 1 suure tükeldatud sibula kuldseks, lisad porgandi-kapsa, kui need on küpsed, aga veel krõmpsud, lisad 3-4 küüslauguküünt (hakitult) ja maitsestad mõnusa koguse soola, tsillipipra, ingveri jm meelepäraste maitseainetega. Mul nt on mingi indiapärane segu. Minu meelest on see nii maitsev söök, et midagi pole kõrvale vaja, kuigi vabalt võib ka kuuma salatina prae kõrvale tarbida seda.
-
Külaline
Sibula, küüslaugu, porgandi ja selleri hautan vähese õliga potipõhjas. Kui porgand värvi hakkab andma, panen vee+puljongikuubik, veidi keedan. Siis lisan kapsa. Kui kapsas ja porgand pehmed on, läheb paprika ja kõige lõpus tomat ja seened+maitseroheline(petersell).Külaline kirjutas: ↑17 Okt 2025 16:51Palun, kas sa paneksid siia kirja, kuidas täpselt sa seda teed. Eeldan, et sibulad praed enne ära, aga kas ülejäänud ained lähevad kohe potti?Külaline kirjutas: ↑17 Okt 2025 15:06 Brokkoli tõesti täidab hästi kõhtu. Oad, need pikad rohelised(Türgi uba peaks olema) ka.
Kapsasupp
6 suurt sibulat
2 rohelist paprikat
3 porgandit
kimp sellerit
pool peakapsast
2-3 puljongikuubikut
Tänan.
Ma koguseid tegelt panen üldse tunde järgi. Ja eks timmin lõpus vb tomatipasta või lisaseentega. Järgmine päev on supp veel maitsvam.
Seller üsna tugeva maitsega, selke võib üldse välja jätta.
-
Külaline
Eks sellel kapsa-dieetsupil ole palju erinevaid retsepte. Teen seda enamasti talvel, kui igasugu ahjupraadidest on villand saanud ja tahangi midagi ülilahjat.
Mul käib nii:
3 sibulat
2 suva värvi paprikat
pool keskmist peakapsast
2 × 400 ml purustatud tomateid
sama palju vett - loputan sellega need purgid läbi
4-5 küünt küüslauku
2-3 tšillikauna (armastan vürtsikamat toitu)
mõnikord ka seened
vahel maitseks soja- või austrikastet
mingit puljongikontsentraati
Kõik läheb korraga potti, enne midagi läbi ei prae. Lihtne, kiire ja hea lahja.
Kui varasügisel on peakapsas veel väga värske ja mahlane, siis lõigun lihtsalt pannile, hautan võis, maitsestan soola ja Santa-Maria mango-karri pulbriga. Meeldib niisama süüa, prae kõrvale või kodujuustuga.
Ahjujuurikad on superhead. Nt peet köömnetega, porgand mee ja tüümianiga, kaalikas lihtsalt soolaga. Segan vähese koguse avokaado õliga läbi.
Väga hästi täidavad kõhtu.
Mul käib nii:
3 sibulat
2 suva värvi paprikat
pool keskmist peakapsast
2 × 400 ml purustatud tomateid
sama palju vett - loputan sellega need purgid läbi
4-5 küünt küüslauku
2-3 tšillikauna (armastan vürtsikamat toitu)
mõnikord ka seened
vahel maitseks soja- või austrikastet
mingit puljongikontsentraati
Kõik läheb korraga potti, enne midagi läbi ei prae. Lihtne, kiire ja hea lahja.
Kui varasügisel on peakapsas veel väga värske ja mahlane, siis lõigun lihtsalt pannile, hautan võis, maitsestan soola ja Santa-Maria mango-karri pulbriga. Meeldib niisama süüa, prae kõrvale või kodujuustuga.
Ahjujuurikad on superhead. Nt peet köömnetega, porgand mee ja tüümianiga, kaalikas lihtsalt soolaga. Segan vähese koguse avokaado õliga läbi.
Väga hästi täidavad kõhtu.
-
Külaline
Ei ole nii. Keedetud kartulis on päris palju kasulikke aineid. Praetud kartulid võid menüüst rahus välja jätta.Guest kirjutas: ↑17 Okt 2025 13:49 Kartulid võid vabalt ära jätta, saad sealt ainult mittevajalikke tärklist ja süsivesikuid. Vali maa peal söödava osaga köögiviljad (st mitte juurikad), nt brokkoli, lillkapsas jms ning söö kõrvale tugev tükk liha. Saad küll kõhu täis.
-
Külaline
Kui dieet ja kaalulangetus pole teemaks, siis mulle väga meeldivad hästi maitsestatud Hasselbacki kartulid. Mingi salat kõrvale ja kõht täis.Külaline kirjutas: ↑17 Okt 2025 21:24Ei ole nii. Keedetud kartulis on päris palju kasulikke aineid. Praetud kartulid võid menüüst rahus välja jätta.Guest kirjutas: ↑17 Okt 2025 13:49 Kartulid võid vabalt ära jätta, saad sealt ainult mittevajalikke tärklist ja süsivesikuid. Vali maa peal söödava osaga köögiviljad (st mitte juurikad), nt brokkoli, lillkapsas jms ning söö kõrvale tugev tükk liha. Saad küll kõhu täis.
Samuti ka täidetud ahjukartulid. Väga mõnusad.
Aitäh röstitud sibula pildi eest! Eks ma proovin seda porgandi-kapsa, toores sibul pannil, või röstsibul pannil, peaks ka või sees pehmemaks ja mahlasemaks minema. Vaatan, kummaga mulle rohkem maitseb. Toorega võib isegi parem olla, aga proovin mõlemat. Kunagi müüdi Võsul kuivatatud sibulat, ei tea, kas praegu ka kuskil sellist asja on? See ka ju mugav - pannile, ja maitse tuleb...
See röstsibul on 1) üsna rasvane (kui dieedimõtted, siis ei soovita), 2) krõmps ja just krõmpsuna maitsev (selles porgandimöksis mu meelest hea just see, et hautatud sibul justkui kaob sooja salatisse ära, tükke ei jää tunda), 3) vettinuna läheb kummiselt nätskeks. Aga võid muidugi proovida, kui sibula hekseldamine tundub liiga hull tegemine.Tolmukübe kirjutas: ↑18 Okt 2025 07:44 Aitäh röstitud sibula pildi eest! Eks ma proovin seda porgandi-kapsa, toores sibul pannil, või röstsibul pannil, peaks ka või sees pehmemaks ja mahlasemaks minema. Vaatan, kummaga mulle rohkem maitseb. Toorega võib isegi parem olla, aga proovin mõlemat. Kunagi müüdi Võsul kuivatatud sibulat, ei tea, kas praegu ka kuskil sellist asja on? See ka ju mugav - pannile, ja maitse tuleb...
-
Külaline
mina teen väga palju erinevaid köögivilja-karrisid, tihti täiesti ilma lihata. Basmati riisi teen korvale.
Või kui karrid ära tüütavad, siis muud aasiapärased retseptid. Voi vaatan Lähis-itta.
Ikka hoopis teine asi kui mingi "külmutatud köögiviljad pannile"...
Või kui karrid ära tüütavad, siis muud aasiapärased retseptid. Voi vaatan Lähis-itta.
Ikka hoopis teine asi kui mingi "külmutatud köögiviljad pannile"...
-
Külaline
Ma samuti neid krõpse pannile ei paneks. Raputaks pigem peale. Garneeringuna on väga maitsvad ka nt kartulipudru peal.iiR kirjutas: ↑18 Okt 2025 10:09See röstsibul on 1) üsna rasvane (kui dieedimõtted, siis ei soovita), 2) krõmps ja just krõmpsuna maitsev (selles porgandimöksis mu meelest hea just see, et hautatud sibul justkui kaob sooja salatisse ära, tükke ei jää tunda), 3) vettinuna läheb kummiselt nätskeks. Aga võid muidugi proovida, kui sibula hekseldamine tundub liiga hull tegemine.
Leivatainasse olen seganud, mõnusa meki annavad.
Kui sibulat hakkida ei kannata, aga maitse meeldib, võid ju sibulapulbrit kasutada. Teen kotlette sellega, ei armasta sibulatükke kotletis.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist