Toidud köögiviljadest
Ei no, kui läheb nätskeks ja maitse ära kaob, siis segan muidugi niisama sinna kapsa-porgandi sisse. Vbl, et praen enne sibula ära ja siis krõpsud ka veel juurde, vbl annab veel paremat maitset. Enne ei tea, kuidas välja tuleb, kui pole proovinud. Mõtlesin, vbl hakkliha ka sisse segada? Aga hakklihad on nii kehvaks läinud, vanasti ostsin Maks ja Mooritsa delikatessi, enam ei maitse. Ei teagi, millist eelistada.
-
Külaline
Turult võib head hakkliha saada ja mulle on seni M&M delikatesshakkliha ka ok tundunud. Hakkliha sobib muidu selle roa juurde väga hästi, olengi teinud sama sageli nii lihaga kui lihata varianti.
Palun anna mõni järeleproovitud köögiviljakarri retsept, kasvõi ligilähedaste kogustega. Ma olen saamatu karritegija, aga maitse väga meeldib.mina teen väga palju erinevaid köögivilja-karrisid, tihti täiesti ilma lihata. Basmati riisi teen korvale.
Või kui karrid ära tüütavad, siis muud aasiapärased retseptid. Voi vaatan Lähis-itta.
-
Külaline
Äkki lihtsalt õgiks vähem, siis ka kehakaal langeks. Mida see röstsibul siin loeb. Kui ikka inimene on paks, siis tuleb lihtsalt vähem süüa. Nii lihtne ongi.Tolmukübe kirjutas: ↑18 Okt 2025 07:44 Aitäh röstitud sibula pildi eest! Eks ma proovin seda porgandi-kapsa, toores sibul pannil, või röstsibul pannil, peaks ka või sees pehmemaks ja mahlasemaks minema. Vaatan, kummaga mulle rohkem maitseb. Toorega võib isegi parem olla, aga proovin mõlemat. Kunagi müüdi Võsul kuivatatud sibulat, ei tea, kas praegu ka kuskil sellist asja on? See ka ju mugav - pannile, ja maitse tuleb...
-
Tutiga Täi
- Teerajaja
- Kontakt:
Mina ka fännan seda, lisaks saab täpselt sama retsepti järgi teha kõrvitsat. See väiksem, piklik kõrvitsatüüp sobib selleks imehästi.Külaline kirjutas: ↑17 Okt 2025 21:37 Kui dieet ja kaalulangetus pole teemaks, siis mulle väga meeldivad hästi maitsestatud Hasselbacki kartulid. Mingi salat kõrvale ja kõht täis.
Samuti ka täidetud ahjukartulid. Väga mõnusad.
-
Külaline
Tegin täna ühepajatoitu. Puljongiks keetsin suitsukooti.
Potti läks:
Kartul, kaalikas, eelnevalt pannilt läbi käinud sibul, porgand, porru, paprika, tšilli, pastinaak. Natukene hiljem veel läbipraetud peekonikuubikud ja värske, varajane kapsas, till. Lisaks puljongile ka hiljuti püreeks keedetud tomatid. Suitsukoodi küljestpalju head rebitud liha.
Hiigelhea ja üsna tervislik söök. Kõrvale keefir ja kapsa toorsalat ning marineeritud kukekad.
Potti läks:
Kartul, kaalikas, eelnevalt pannilt läbi käinud sibul, porgand, porru, paprika, tšilli, pastinaak. Natukene hiljem veel läbipraetud peekonikuubikud ja värske, varajane kapsas, till. Lisaks puljongile ka hiljuti püreeks keedetud tomatid. Suitsukoodi küljestpalju head rebitud liha.
Hiigelhea ja üsna tervislik söök. Kõrvale keefir ja kapsa toorsalat ning marineeritud kukekad.
-
Külaline
Kui sibulat maitse pärast tahta, siis sibulapulber on ka täitsa olemas müügil.
-
Külaline
Varajane kapsas oktoobris? See on ikka lihtsalt kapsas juba. Maitsed on erinevad, minu jaoks on ühepajatoit tomatipüreega imelik ja mingeid pastinaake sinna koos kaalikaga ka ei soovi.Guest kirjutas: ↑18 Okt 2025 19:19 Tegin täna ühepajatoitu. Puljongiks keetsin suitsukooti.
Potti läks:
-
Külaline
Poes tõesti ei ole varajast kapsast, aga Nõmme turul oli täitsa esindatud... Kui sa nüüd seda silmas pidasid, et ma ei erista lihtsalt peakapsast varajasest kapsast.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 08:11Varajane kapsas oktoobris? See on ikka lihtsalt kapsas juba. Maitsed on erinevad, minu jaoks on ühepajatoit tomatipüreega imelik ja mingeid pastinaake sinna koos kaalikaga ka ei soovi.Guest kirjutas: ↑18 Okt 2025 19:19 Tegin täna ühepajatoitu. Puljongiks keetsin suitsukooti.
Potti läks:
Ühepajatoidu sisse käib kaalikas vägagi. Pastinaaki sa ilmselt ei olegi kunagi saanud. Tõesti, see ei ole kuigi levinud juurvili, aga tasub proovida. Toidu sees tükina tunda ei ole, kuid annab hea maitsenüansi, täpselt nagu tomatipüreegi (mis on keedetud oma koduaia tomatitest). Kui sa seda toitu saaksid, siis sa ei oskaks arvata, et seal on pastinaak või tomatipüree sees.
-
Külaline
Kas see paari sibula koorimine ja tükeldamine on siis nii ebameeldiv ja suur töö? Ma saan aru, kui neid sibulaid oleks vaja kilode kaupa koorida ja hakkida, aga üksiku inimesena sa ju nii suurt kogust ei tee?Tolmukübe kirjutas: ↑17 Okt 2025 17:00Võib proovida. Riivida ei viitsi, aga müüakse kapsa-porgandi salatit, praen sibula ära, salat peale, maitseained ka, ja ongi soe toit. Ma poleks ise selle peale tulnud, et salatit pannil sibulaga soendada. Mõtled ikka, et salatid külmalt (toorelt) söömiseks. Ega keegi ei tea, kas praetud sibulat või röstsibulat müüakse poes valmis kujul? Vbl see pannile, salat peale, ja ajab ka asja ära.. ? Eks ma saan toore sibulaga ka hakkama, aga siis jääks lihtsalt silmavesi ära.iiR kirjutas: ↑17 Okt 2025 16:23 Väga hea on porgandi-kapsamöks, mis käib nii, et riivid jämeda riiviga palju porgandit ja sama palju kapsast (riivid või hakid hästi peeneks). Lased pannil vähese õliga 1 suure tükeldatud sibula kuldseks, lisad porgandi-kapsa, kui need on küpsed, aga veel krõmpsud, lisad 3-4 küüslauguküünt (hakitult) ja maitsestad mõnusa koguse soola, tsillipipra, ingveri jm meelepäraste maitseainetega. Mul nt on mingi indiapärane segu. Minu meelest on see nii maitsev söök, et midagi pole kõrvale vaja, kuigi vabalt võib ka kuuma salatina prae kõrvale tarbida seda.
-
Külaline
Kaalikas käib tõesti ja pastinaaki tunnen väga hästi. Aga kaalika ja tomatipüreega ma seda küll kokku ei paneks. Aga sa ei pea ennast siin õigustama, inimeste maitsed on erinevad. Minule selline asi ei meeldiks, aga sinule meeldib. Aga pole vaja ka öelda, et kui sa ikka saaks ja pastinaaki tunneks, küll sulle siis meeldiks. Ei meeldiks.Ühepajatoidu sisse käib kaalikas vägagi. Pastinaaki sa ilmselt ei olegi kunagi saanud. Tõesti, see ei ole kuigi levinud juurvili, aga tasub proovida. Toidu sees tükina tunda ei ole, kuid annab hea maitsenüansi, täpselt nagu tomatipüreegi (mis on keedetud oma koduaia tomatitest). Kui sa seda toitu saaksid, siis sa ei oskaks arvata, et seal on pastinaak või tomatipüree sees.
-
Külaline
Et keegi tädi Nõmme turult paneb kapsale nimeks värske kapsas, et siis on nagu kuidagi parem nimi, ei tee seda veel värskeks kapsaks.Poes tõesti ei ole varajast kapsast, aga Nõmme turul oli täitsa esindatud... Kui sa nüüd seda silmas pidasid, et ma ei erista lihtsalt peakapsast varajasest kapsast.
Ei ole nii suur töö, plaaningi seda teha. Osta 350g kapsa-porgandi salatit ja kaks keskmist või üks suurem sibul juurde, ja pannile. Siis pool sellest ära süüa ja teisele poolele lisada röstsibulat, siis on maitsevahe, siis on selge, kumb rohkem maitseb. Maitseainet veel peale, nagu Külaline soovitas.Külaline kirjutas: ↑19 Okt 2025 09:48Kas see paari sibula koorimine ja tükeldamine on siis nii ebameeldiv ja suur töö? Ma saan aru, kui neid sibulaid oleks vaja kilode kaupa koorida ja hakkida, aga üksiku inimesena sa ju nii suurt kogust ei tee?Tolmukübe kirjutas: ↑17 Okt 2025 17:00Võib proovida. Riivida ei viitsi, aga müüakse kapsa-porgandi salatit, praen sibula ära, salat peale, maitseained ka, ja ongi soe toit. Ma poleks ise selle peale tulnud, et salatit pannil sibulaga soendada. Mõtled ikka, et salatid külmalt (toorelt) söömiseks. Ega keegi ei tea, kas praetud sibulat või röstsibulat müüakse poes valmis kujul? Vbl see pannile, salat peale, ja ajab ka asja ära.. ? Eks ma saan toore sibulaga ka hakkama, aga siis jääks lihtsalt silmavesi ära.iiR kirjutas: ↑17 Okt 2025 16:23 Väga hea on porgandi-kapsamöks, mis käib nii, et riivid jämeda riiviga palju porgandit ja sama palju kapsast (riivid või hakid hästi peeneks). Lased pannil vähese õliga 1 suure tükeldatud sibula kuldseks, lisad porgandi-kapsa, kui need on küpsed, aga veel krõmpsud, lisad 3-4 küüslauguküünt (hakitult) ja maitsestad mõnusa koguse soola, tsillipipra, ingveri jm meelepäraste maitseainetega. Mul nt on mingi indiapärane segu. Minu meelest on see nii maitsev söök, et midagi pole kõrvale vaja, kuigi vabalt võib ka kuuma salatina prae kõrvale tarbida seda.
-
Külaline
???? Nüüd ei saa küll aru. Tavaline peakapsas ja varajane kapsas näevad ju erinevad välja. Või sina ei erista neid välimuse järgi?Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 09:57Et keegi tädi Nõmme turult paneb kapsale nimeks värske kapsas, et siis on nagu kuidagi parem nimi, ei tee seda veel värskeks kapsaks.Poes tõesti ei ole varajast kapsast, aga Nõmme turul oli täitsa esindatud... Kui sa nüüd seda silmas pidasid, et ma ei erista lihtsalt peakapsast varajasest kapsast.
-
Külaline
Ühepajatoit on toit, kuhu sisse sobivad kõiksugu erinevad köögiviljad. Ka pastinaak ja tomatid. Võib panna ka nuikapsast, lillkapsast, brokolit jne jne. See tähendabki, et ühte patta sobib kokku lüüa kõiki köögivilju.Guest kirjutas: ↑19 Okt 2025 09:56Kaalikas käib tõesti ja pastinaaki tunnen väga hästi. Aga kaalika ja tomatipüreega ma seda küll kokku ei paneks. Aga sa ei pea ennast siin õigustama, inimeste maitsed on erinevad. Minule selline asi ei meeldiks, aga sinule meeldib. Aga pole vaja ka öelda, et kui sa ikka saaks ja pastinaaki tunneks, küll sulle siis meeldiks. Ei meeldiks.Ühepajatoidu sisse käib kaalikas vägagi. Pastinaaki sa ilmselt ei olegi kunagi saanud. Tõesti, see ei ole kuigi levinud juurvili, aga tasub proovida. Toidu sees tükina tunda ei ole, kuid annab hea maitsenüansi, täpselt nagu tomatipüreegi (mis on keedetud oma koduaia tomatitest). Kui sa seda toitu saaksid, siis sa ei oskaks arvata, et seal on pastinaak või tomatipüree sees.
Huvipärast panin google otsingusse ühepajatoit ja pastinaak. Ja ette lõi väga palju retsepte. Seega, ei ole mina ainus, kes tuli selle peale, et pastinaaki ühepajatoidus kasutada.
Näiteks:
https://tuuliretseptid.ee/2018/01/uhepa ... biga.html/
https://kodutohter.ee/artikkel/paeva-re ... hepajatoit
https://www.linnuliha.ee/retseptid/lihtne-uhepajatoit/
-
Külaline
Isegi nii lihtsa toidu pead sa ikka poest valmistootena ostma? Sa oled ikka ülivõhik toitumisteadmistes.Tolmukübe kirjutas: ↑19 Okt 2025 10:07Ei ole nii suur töö, plaaningi seda teha. Osta 350g kapsa-porgandi salatit ja kaks keskmist või üks suurem sibul juurde, ja pannile. Siis pool sellest ära süüa ja teisele poolele lisada röstsibulat, siis on maitsevahe, siis on selge, kumb rohkem maitseb. Maitseainet veel peale, nagu Külaline soovitas.Külaline kirjutas: ↑19 Okt 2025 09:48Kas see paari sibula koorimine ja tükeldamine on siis nii ebameeldiv ja suur töö? Ma saan aru, kui neid sibulaid oleks vaja kilode kaupa koorida ja hakkida, aga üksiku inimesena sa ju nii suurt kogust ei tee?Tolmukübe kirjutas: ↑17 Okt 2025 17:00
Võib proovida. Riivida ei viitsi, aga müüakse kapsa-porgandi salatit, praen sibula ära, salat peale, maitseained ka, ja ongi soe toit. Ma poleks ise selle peale tulnud, et salatit pannil sibulaga soendada. Mõtled ikka, et salatid külmalt (toorelt) söömiseks. Ega keegi ei tea, kas praetud sibulat või röstsibulat müüakse poes valmis kujul? Vbl see pannile, salat peale, ja ajab ka asja ära.. ? Eks ma saan toore sibulaga ka hakkama, aga siis jääks lihtsalt silmavesi ära.
Mis mõte on osta poest kapsa-porgandisalatit? Selles on ju õli, sool ja kõvasti suhkrut sees. Ilmselt veel ka mingeid säilitusaineid ja maitsetugevdajaid. Selle asemel, et osta poest üks kapsapea, mõned porgandid ja sibulad ja ise kõik ära hakkida ja riivida. See ju ei ole üldse raske töö.
Kuidas see tervislik toitumine ja kaalulangus siis peaks tulema, kui sa jätkad sisuliselt samas vaimus ostes poest poolfabrikaate.
-
Külaline
Kapsas 71%, porgand 19%, rapsiõli, suhkur, äädikas, sool.Tolmukübe kirjutas: ↑19 Okt 2025 10:07Ei ole nii suur töö, plaaningi seda teha. Osta 350g kapsa-porgandi salatit ja kaks keskmist või üks suurem sibul juurde, ja pannile. Siis pool sellest ära süüa ja teisele poolele lisada röstsibulat, siis on maitsevahe, siis on selge, kumb rohkem maitseb. Maitseainet veel peale, nagu Külaline soovitas.Külaline kirjutas: ↑19 Okt 2025 09:48Kas see paari sibula koorimine ja tükeldamine on siis nii ebameeldiv ja suur töö? Ma saan aru, kui neid sibulaid oleks vaja kilode kaupa koorida ja hakkida, aga üksiku inimesena sa ju nii suurt kogust ei tee?Tolmukübe kirjutas: ↑17 Okt 2025 17:00
Võib proovida. Riivida ei viitsi, aga müüakse kapsa-porgandi salatit, praen sibula ära, salat peale, maitseained ka, ja ongi soe toit. Ma poleks ise selle peale tulnud, et salatit pannil sibulaga soendada. Mõtled ikka, et salatid külmalt (toorelt) söömiseks. Ega keegi ei tea, kas praetud sibulat või röstsibulat müüakse poes valmis kujul? Vbl see pannile, salat peale, ja ajab ka asja ära.. ? Eks ma saan toore sibulaga ka hakkama, aga siis jääks lihtsalt silmavesi ära.
https://www.selver.ee/kapsa-porgandisal ... kook-200-g
Lisaks, isetehes saaksid sa sama koguse peaaegu tasuta kätte, sest porgand maksab mõni sent ja samas koguses kapsas samuti. Lisaks jääks isetehes ära suhkur, äädikas ja rapsiõli.
-
Külaline
Prismas on sügavkülmas ka valmis hakitud sibulakuubikud
https://www.prismamarket.ee/toode/kotim ... 5712713805
https://www.prismamarket.ee/toode/kotim ... 5712713805
-
Külaline
Ma ei kujuta ette, kui abitu see inimene peab nüüd olema, et ühe sibula koorimise ja hakkimise vaeva pärast peab talle hakkama otsima kõiksugu erinevaid sibula alternatiive alates sügavkülmutatust kuni röstvariantideni.
Ärme nüüd lase inimesel seda õpitud abitust veelgi süvendada.
Ärme nüüd lase inimesel seda õpitud abitust veelgi süvendada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline