Küsimus Ozempicu annuse kohta

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 22 Okt 2025 10:02
Guest kirjutas: 20 Okt 2025 21:55
Külaline kirjutas: 20 Okt 2025 21:28 Sel juhul oled sa looduse ime. Mine anna end muuseumi.
Et kui sul on null tahtejõudu ja ei viitsi oma rasvast tagumikku diivanilt üles vedada, halvustad korralikult toituvat ning treenivat inimest?
6.5 kilo ühe kuuga alla võtta, kui kehamassiindeks näitab kerget ülekaalu - vabanda, seda ei saa teha kuidagi tervislikult. ÜHE KUUGA!!!!
Mina halvustan sinu kelkivat tooni ja jaburat "saavutust", mitte seda, et sa toitud ja treenid korralikult. Kui me siin kelkima peame, siis mina olen viie kuuga alla võtnud 15 kilo. Mul on pikem!
Oled sina alles jäme!
Külaline

Guest kirjutas: 22 Okt 2025 16:39
Külaline kirjutas: 22 Okt 2025 10:02
Guest kirjutas: 20 Okt 2025 21:55

Et kui sul on null tahtejõudu ja ei viitsi oma rasvast tagumikku diivanilt üles vedada, halvustad korralikult toituvat ning treenivat inimest?
6.5 kilo ühe kuuga alla võtta, kui kehamassiindeks näitab kerget ülekaalu - vabanda, seda ei saa teha kuidagi tervislikult. ÜHE KUUGA!!!!
Mina halvustan sinu kelkivat tooni ja jaburat "saavutust", mitte seda, et sa toitud ja treenid korralikult. Kui me siin kelkima peame, siis mina olen viie kuuga alla võtnud 15 kilo. Mul on pikem!
Oled sina alles jäme!
Ma ei ole see, keda tsiteerid, aga 15 kg allavõtmiseks ei pea üldse jäme olema.

Mina võtsin näiteks 6 kuuga alla 14 kilo - normkaalu ülemiselt piirilt normkaalu alumisele piirile.

Pikkus 168 cm. Algkaal 67 kg. Lõppkaal 53 kg. Selle pikkuse juure 67 kilo ei ole üldse mingi jäme.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Okt 2025 07:46
Külaline kirjutas: 21 Okt 2025 21:57
Guest kirjutas: 21 Okt 2025 21:37

Ära seleta. Enamik naisi võtab 40+ juurde, ära tule rääkima, et see on midagi sellist, mida tubli inimene ei tee. Lisaks igasugused muud põhjused-stress, suitsetamise lõpetamine, terviseprobleemid, mis segavad normaalset igapäevast elu. Pole siin midagi halvustatud, oli vaid väide, et nii väikese kaalu saab ka ise kaotada.
Enamik hakkab selles vanuses juurde võtma küll, aga sinusugune tubli inimene oleks pidanud ju ometi sellele reageerima ja sekkuma enne, kui kaal sellise numbrini jõudis.
Ma ei rääkinud seda seetõttu, et end kuidagi tubliks peaksin, vaid seetõttu, et seda väikest kaalulangust, mida keegi teegi 6 kuuga süstides, on võimalik trenni ja toitumisega isegi lühema ajaga teha. Sulle juba kirjutati põhjused, mina isiklikult tegin 2 operatsiooni ning olin 4 kuud kodus taastumas ja aasta trennivaba.
Iga inimene teab, et trenniga ei võta midagi alla. Kehakaalu kontrollimine algab köögist, mitte trennisaalist. Vähemalt 40+ vanuses inimeste puhul (kellest me vist hetkel ju räägime?) peab see paika.

Trenn teeb hea tuju ja vormib kehakuju ja tekitab lihaseid. Aga trenniga alla võtma hakata ei ole mõtet. Trenni on niisama tore toitumisega koos kombineerida.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Okt 2025 19:49Ma ei ole see, keda tsiteerid, aga 15 kg allavõtmiseks ei pea üldse jäme olema.

Mina võtsin näiteks 6 kuuga alla 14 kilo - normkaalu ülemiselt piirilt normkaalu alumisele piirile.

Pikkus 168 cm. Algkaal 67 kg. Lõppkaal 53 kg. Selle pikkuse juure 67 kilo ei ole üldse mingi jäme.
Kuue kuuga! KUUE kuuga!!!! Häbi-häbi! Sulle juba öeldi, et 6,5 kilo kuus on normaalne tempo. Kahe kuuga oleksid pidanud alla võtma.

[⚠️Sarkasmihoiatus⚠️]
Külaline

Guest kirjutas: 22 Okt 2025 20:15
Külaline kirjutas: 22 Okt 2025 19:49Ma ei ole see, keda tsiteerid, aga 15 kg allavõtmiseks ei pea üldse jäme olema.

Kuue kuuga! KUUE kuuga!!!! Häbi-häbi! Sulle juba öeldi, et 6,5 kilo kuus on normaalne tempo. Kahe kuuga oleksid pidanud alla võtma.

[⚠️Sarkasmihoiatus⚠️]
Ei! Nädalaga ikka! :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Okt 2025 19:52
Külaline kirjutas: 21 Okt 2025 21:57

Enamik hakkab selles vanuses juurde võtma küll, aga sinusugune tubli inimene oleks pidanud ju ometi sellele reageerima ja sekkuma enne, kui kaal sellise numbrini jõudis.
Ma ei rääkinud seda seetõttu, et end kuidagi tubliks peaksin, vaid seetõttu, et seda väikest kaalulangust, mida keegi teegi 6 kuuga süstides, on võimalik trenni ja toitumisega isegi lühema ajaga teha. Sulle juba kirjutati põhjused, mina isiklikult tegin 2 operatsiooni ning olin 4 kuud kodus taastumas ja aasta trennivaba.
Iga inimene teab, et trenniga ei võta midagi alla. Kehakaalu kontrollimine algab köögist, mitte trennisaalist. Vähemalt 40+ vanuses inimeste puhul (kellest me vist hetkel ju räägime?) peab see paika.

Trenn teeb hea tuju ja vormib kehakuju ja tekitab lihaseid. Aga trenniga alla võtma hakata ei ole mõtet. Trenni on niisama tore toitumisega koos kombineerida.
Lõpeta ära. Ütlesin-toitumise ja trenniga. Loomulikult aitab trenn alla võtta. Suur vahe, kas põletad 400-500 kcal päevas rohkem või mitte. Ja ei, ei söö trenni tehes rohkem.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Okt 2025 19:49
Külaline kirjutas: 22 Okt 2025 10:02 6.5 kilo ühe kuuga alla võtta, kui kehamassiindeks näitab kerget ülekaalu - vabanda, seda ei saa teha kuidagi tervislikult. ÜHE KUUGA!!!!
Oled sina alles jäme!

Kohalik värd ütles, et 6 kg ülekaalu kaotades olla 68 on räme siga. Mis siis veel 15 kg on, küsi enesevihkaja käest, tema teab kõige paremini.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Okt 2025 22:01
Külaline kirjutas: 22 Okt 2025 19:49

Oled sina alles jäme!

Kohalik värd ütles, et 6 kg ülekaalu kaotades olla 68 on räme siga. Mis siis veel 15 kg on, küsi enesevihkaja käest, tema teab kõige paremini.
Küll sul jagub ikka head sõna vasakule ja paremale! Värd, räme siga ja enesevihkaja. Kas nimetad kõiki inimesi nimetustega, mis sind argipäeviti ümbritsevad? Sellises ümbruses elades pole muidugi mingi ime, et sa endast nii palju arvad :D - eristudki massist.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Okt 2025 21:59

Lõpeta ära. Ütlesin-toitumise ja trenniga. Loomulikult aitab trenn alla võtta. Suur vahe, kas põletad 400-500 kcal päevas rohkem või mitte. Ja ei, ei söö trenni tehes rohkem.
Ei! Trenn ei aita alla võtta! Alla võtad vaid siis, kui kontrollid, mida suhu paned. Nii on vähemalt sellel inimtüübil, kes 40+ vanuses kipub kaalus juurde võtma. See 400 kcal, mis sa trenniga alla võtad, läheb sul üsna kindlasti mõne tähelepandamatu ampsuga (üks võileib?) suust sisse.

Lisaks, arvan, et paljudel inimestel tekitab trenn suurenenud söögiisu. No vähemalt mul on lausa hundiisu, kui olen trenni teinud.

Meil on neid väga sportlikke inimesi küll ja veel, kes vaatamata kõigele, ei suuda oma soovitud kaalu saavutada. Esimesena meenub Kaia Kanepi, kes muidugi pole üldse paks, aga sain aru, et soovis olla pisut kergem. Tippsportlane, kes ilmselt kaotab oma trennides rohkem kui 1000 kcal, aga ikka ei suutnud oma kaalu sellisena hoida, nagu eesmärk oli.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Okt 2025 22:48Ei! Trenn ei aita alla võtta! Alla võtad vaid siis, kui kontrollid, mida suhu paned. Nii on vähemalt sellel inimtüübil, kes 40+ vanuses kipub kaalus juurde võtma. See 400 kcal, mis sa trenniga alla võtad, läheb sul üsna kindlasti mõne tähelepandamatu ampsuga (üks võileib?) suust sisse.
Inimesed enamasti hindavad rämedalt üle kilokaloreid, mida nad trenniga põletavad.

🍫 Šokolaaditahvel (50 g) – ~270–300 kcal

🥜 Peotäis segapähkleid (50–60 g) – ~300–350 kcal

🧁 Väike muffin või saiake – ~350–400 kcal

🧀 Juust ja krõpsud (umbes 5 krõpsu + 40 g juustu) – ~320 kcal

🥤 Maitsestatud latte või frappuccino (keskmine) – ~300–400 kcal

🍌 Smuuti (350 ml puuviljasegu jogurtiga) – ~300–350 kcal
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Okt 2025 22:48
Guest kirjutas: 22 Okt 2025 21:59

Ei! Trenn ei aita alla võtta! Alla võtad vaid siis, kui kontrollid, mida suhu paned. Nii on vähemalt sellel inimtüübil, kes 40+ vanuses kipub kaalus juurde võtma. See 400 kcal, mis sa trenniga alla võtad, läheb sul üsna kindlasti mõne tähelepandamatu ampsuga (üks võileib?) suust sisse.

Lisaks, arvan, et paljudel inimestel tekitab trenn suurenenud söögiisu. No vähemalt mul on lausa hundiisu, kui olen trenni teinud.

Meil on neid väga sportlikke inimesi küll ja veel, kes vaatamata kõigele, ei suuda oma soovitud kaalu saavutada. Esimesena meenub Kaia Kanepi, kes muidugi pole üldse paks, aga sain aru, et soovis olla pisut kergem. Tippsportlane, kes ilmselt kaotab oma trennides rohkem kui 1000 kcal, aga ikka ei suutnud oma kaalu sellisena hoida, nagu eesmärk oli.
Ütlen siis kolmandat korda-toitumise ja trenniga. Mis sellest arusaamatuks jäi? Rõhutasin ka, et ei söö trennipäevadel rohkem. Kuidas ma muidu 6.5 kg kaotasin, eks. Toitun nii, et 30-35% oleks nii valgud, rasvad kui süsivesikud. Kalorid on MyFitnessPalis kirjas.
Külaline

Ozempicul ongi penis 4 kogusetäit, seda ei süstita korraga, 4 nõela on kaasas.
Minu jaoks oli see ravim reaalselt imeravim, võtsin vaevata 20kg alla, mida oma 42 eluaasta jooksul ei suutnud teha, olin suur juba keskkoolis.
Need, kes siin kisavad, et "paks istud diivanil, süstid ja salened" eksivad kõvasti, sest see ravim teeb seda, et vähendab söögiisu ja tänu sellele võtadki alla. Painavad mõtted toidust ja "tahaks midagi head" kaovad. Trenni pead ikka tegema ja toitumist jälgima, lihtsalt seda on kordades kergem teha.

P.S Ozempic pole juba ammu apteegist otsast, täiesti vabalt saadaval ja lisaks maksavad mitte-suhkruhaiged selle eest täishinna.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 04 Okt 2025 18:10 Ja mina imestasin kuidas äkki kõik nii saledaks on muutunud. Isegi Soome turistid! Ja kes teid süstib? Mina ennast süstida ei oska, peaksin mõne narkari appi kutsuma? :lol:
See pole mingi narkasüst pika nõelga, vaid imeväike nõel(aots) mille torkad valutult nahale.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Okt 2025 21:12
Guest kirjutas: 19 Okt 2025 16:16 Kuidas inimesed siiani aru ei saa, et see ravim on mõeldu diabeeti ravimiks, mitte mingiks kaalulangetuseks? Osad kes sea päriselt vajavad, jäävad ilma, kuna mingi hulk inimesi arvab, et neil on vaja sellega kaalu langetada.
Äkki viitad, kes diabeetikutest on ravimist ilma jäänud? See, et paar aastat tagasi olid mingid tarneraskused, ei tähenda, et see täna ka nii on.

Kas sa tead, kuidas tekib II tüübi diabeet? See tekibki ülekaalust. Ja tegelikult on sihtrühm ka lihtsalt ülekaalulised, sest Ozempicuga suudavad nad II tüübi diabeeti ja muudesse ülekaaluliste haigustesse haigestumise ära hoida. Ehk siis Ozempic on diabeeti ennetav ravim. See on nii riigile kui ka inimesele endale kasulikum variant, kui ta suudab ravimi abil raskesse haigusesse haigestumise ära hoida.

Aga, kui sa juba asjatundja oled, siis äkki jagad näpunäiteid, kuidas puudega ülekaalulist noort aidata?
Ravimil pole ammu enam tarneraskuseid, aga perearstid kirjutavad juba ammu välja lisaks Ozempicule paremaid kaalulangetusravimeid, mis on ainult kehakaalu langetamiseks mõeldud nt süsteravim Mounjaro, tõsi, viimane on kaks korda kallim, kui Ozempic.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Okt 2025 07:52 Ütlen siis kolmandat korda-toitumise ja trenniga. Mis sellest arusaamatuks jäi? Rõhutasin ka, et ei söö trennipäevadel rohkem. Kuidas ma muidu 6.5 kg kaotasin, eks. Toitun nii, et 30-35% oleks nii valgud, rasvad kui süsivesikud. Kalorid on MyFitnessPalis kirjas.
Trenn on harilik normaalse, terve eluviisi osa, mitte vahend alla võtmiseks. Küll on keeruline sellest aru saada. Sama hästi võiksid väita, et võtad alla magamise või seksiga.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Okt 2025 10:21
Guest kirjutas: 23 Okt 2025 07:52 Ütlen siis kolmandat korda-toitumise ja trenniga. Mis sellest arusaamatuks jäi? Rõhutasin ka, et ei söö trennipäevadel rohkem. Kuidas ma muidu 6.5 kg kaotasin, eks. Toitun nii, et 30-35% oleks nii valgud, rasvad kui süsivesikud. Kalorid on MyFitnessPalis kirjas.
Trenn on harilik normaalse, terve eluviisi osa, mitte vahend alla võtmiseks. Küll on keeruline sellest aru saada. Sama hästi võiksid väita, et võtad alla magamise või seksiga.
Päriselt? Trennis käib käputäis inimesi, enamik ei tee mitte midagi. Kas oli kuskil juttu, et trenn on allavõtmise jaoks? Trenn toetab toitumist ja aitab alla võtta. Kui sinu trenn on sama uimane, kui magamine, siis sinu jaoks on see tõesti sama.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Okt 2025 10:49
Külaline kirjutas: 23 Okt 2025 10:21
Päriselt? Trennis käib käputäis inimesi, enamik ei tee mitte midagi. Kas oli kuskil juttu, et trenn on allavõtmise jaoks? Trenn toetab toitumist ja aitab alla võtta. Kui sinu trenn on sama uimane, kui magamine, siis sinu jaoks on see tõesti sama.
Ära aja lolli juttu. Korralik magamine on sama oluline kaalust allavõtmiseks kui normaalne liikumine ja trenn. Mis argument see nüüd pidi olema, et trenni ainult käputäis inimesi teeb? Jah, ja tervislikult elabki käputäis inimesi. Sina ka, kui toitud korralikult, magad korralikult, sööd normaalselt (sealjuures mitte liiga vähe), liigud või treenid korralikult ja hoiad ka vaimse tervise normis (suhtehügieen). Ka seksil on tervislikus eluviisis oluline roll. Kaalust alla võtta aitavad kõik need tegurid, aga määrav on siiski toitumine. Trenn on allavõtmisel sama (vähe)oluline kui ülejäänud tegurid.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Okt 2025 11:09
Guest kirjutas: 23 Okt 2025 10:49
Külaline kirjutas: 23 Okt 2025 10:21 Trenn on harilik normaalse, terve eluviisi osa, mitte vahend alla võtmiseks. Küll on keeruline sellest aru saada. Sama hästi võiksid väita, et võtad alla magamise või seksiga.
Ära aja lolli juttu. Korralik magamine on sama oluline kaalust allavõtmiseks kui normaalne liikumine ja trenn. Mis argument see nüüd pidi olema, et trenni ainult käputäis inimesi teeb? Jah, ja tervislikult elabki käputäis inimesi. Sina ka, kui toitud korralikult, magad korralikult, sööd normaalselt (sealjuures mitte liiga vähe), liigud või treenid korralikult ja hoiad ka vaimse tervise normis (suhtehügieen). Ka seksil on tervislikus eluviisis oluline roll. Kaalust alla võtta aitavad kõik need tegurid, aga määrav on siiski toitumine. Trenn on allavõtmisel sama (vähe)oluline kui ülejäänud tegurid.
Ma pole mingi eilane, et ei tea une vajalikkusest. Vaimne tervis on mul alati hea olnud, null stressi ja depressiooni. Trenni olen teinud 39 aastat. Tubli, kui sa võtad iga ööga 500 kcal alla, mina nii tubli ei ole.
Külaline

Tahaks kuulda nende kogemusi, kes juba ammu võtsid Ozempicuga maha, et kuidas edasi. Mina hakkasin Ozempicut kasutama kuskil üle kolme aasta tagasi ja mõjus väga hästi. Kõrvaltoimeks oli juuste hõrenemine, juuksed jäid ikka väga hõredaks. Kuskil nelja kuuga võtsin alla 17 kg ja siis kaal peatus. Eriti kõhnaks ei saanud, aga ikka kuskile sinna normaalkaalu keskmisesse vahemikku. Sõin suhteliselt vähe, umbes 1400 kcal päevas, aga kaal rohkem ei alanenud. Vahepeal proovisin teha vahepause, aga kohe, kui ravimi võtmise lõpetasin, siis läks kõht nii tühjaks, et tegi lausa valu. Sellist tunnet ma enne ravimi võtmise aega küll ei mäleta. Viimasel aastal on kaal hakanud taas tõusma. Mingi 3 kg olen juurde võtnud. See teeb mind väga-väga murelikuks. Ei saa seda enam mitte kuidagi maha. Olen proovinud vahepeal Rybelsust ja nüüd taas Ozempicu süste. Need ei mõju enam mitte kuidagi. Isu on taas väga hea ja ei suuda oma toitumiskavast kinni pidada. Ootan huviga, kas kõk need staarid, kes on Ozempicuga imepeenikeseks saanud, varsti enam jälle pole nii saledad, sest keha harjub ravimiga ja see ei mõju enam.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Okt 2025 11:21
Ma pole mingi eilane, et ei tea une vajalikkusest. Vaimne tervis on mul alati hea olnud, null stressi ja depressiooni. Trenni olen teinud 39 aastat. Tubli, kui sa võtad iga ööga 500 kcal alla, mina nii tubli ei ole.
[/quote]Ja trenniga sa ka alla ei võta. Selles oli kogu mu jutu point. Magamisega võtad sama palju või vähe alla kui trenniga (hommikuti oled ju kergem kui õhtul, järelikult võtsid alla, kas pole ... nagu trennigagi).
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist