Küsimus Ozempicu annuse kohta

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 23 Okt 2025 11:46
Guest kirjutas: 23 Okt 2025 11:21
Ma pole mingi eilane, et ei tea une vajalikkusest. Vaimne tervis on mul alati hea olnud, null stressi ja depressiooni. Trenni olen teinud 39 aastat. Tubli, kui sa võtad iga ööga 500 kcal alla, mina nii tubli ei ole.
Ja trenniga sa ka alla ei võta. Selles oli kogu mu jutu point. Magamisega võtad sama palju või vähe alla kui trenniga (hommikuti oled ju kergem kui õhtul, järelikult võtsid alla, kas pole ... nagu trennigagi).
[/quote]

Sinu arust siis pole vahet, kas kulutada kuu jooksul 7000-10 000 kcal rohkem või mitte? Ära aja naerma, nii matemaatikakauge sa ju ometi pole.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Kõik me oleme nii tublid. Kui keskmiselt magada 8 tundi, ongi all 400 kcal.

Magades saledaks? Aga kui siiski - vaata, kui palju kaalu ...
Kodused lood
https://www.kodusedlood.net › 2021/03 › magades-sale...
20. märts 2021 — Magades kulutame me keskmiselt 50 kalorit tunnis. Iga inimene põletab erineva koguse kaloreid magamise ajal, see sõltub tema isiklikust ...
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 23 Okt 2025 11:49 Kõik me oleme nii tublid. Kui keskmiselt magada 8 tundi, ongi all 400 kcal.

Kodused lood
20. märts 2021 — Magades kulutame me keskmiselt 50 kalorit tunnis. Iga inimene põletab erineva koguse kaloreid magamise ajal, see sõltub tema isiklikust ...
Intensiivse trenniga põletan 500 kcal tunnis. Magamise kulutused lisaks.
Külaline

Magamise ajal muidugi kulutab keha kaloreid, aga ärkvelolekus on kalorite tarbimine ju kordades suurem. Mina magan päris palju, nii 8-9 tundi, aga olen pigem paksemapoolne.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 23 Okt 2025 11:49 Kõik me oleme nii tublid. Kui keskmiselt magada 8 tundi, ongi all 400 kcal.

Kodused lood
Ja mis sa sellega õigupoolest öelda tahtsid? Magades tarbime kõige vähem kaloreid tunnis. Diivanil istudes tuleb ikka 70 kcal ära. Mida rohkem magad, seda vähem kaloreid kulutad. Puhkus on tähtis muudel põhjustel, mitte et siis oleks kalorite kulutamine väga efektiivne.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Okt 2025 11:48
Külaline kirjutas: 23 Okt 2025 11:46
Guest kirjutas: 23 Okt 2025 11:21 Ma pole mingi eilane, et ei tea une vajalikkusest. Vaimne tervis on mul alati hea olnud, null stressi ja depressiooni. Trenni olen teinud 39 aastat. Tubli, kui sa võtad iga ööga 500 kcal alla, mina nii tubli ei ole.
Ja trenniga sa ka alla ei võta. Selles oli kogu mu jutu point. Magamisega võtad sama palju või vähe alla kui trenniga (hommikuti oled ju kergem kui õhtul, järelikult võtsid alla, kas pole ... nagu trennigagi).
Sinu arust siis pole vahet, kas kulutada kuu jooksul 7000-10 000 kcal rohkem või mitte? Ära aja naerma, nii matemaatikakauge sa ju ometi pole.
Ja peale trenni sul loomulikult söögiisu ei tõuse, ka selle koha pealt oled sa ju nii tubli ja erinev hallist massist? Teistel tõuseb, aga sul ei tõuse - või kui tõusebki, siis sa iial ei lange selle ohvriks ... Ja sinul ei tõuse trenni tagajärjel ka lihasmass, erinevalt teistest, vaid langeb rasvasisaldus, seega kaal. Selle viimase üle muidugi ei teagi nüüd, kas olla sinu üle rõõmus või tunda kaasa. Kust sa siis lihast saad, kui trenni tagajärjel aina alla võtad?
Külaline

Guest kirjutas: 23 Okt 2025 12:04

Kodused lood
Ja mis sa sellega õigupoolest öelda tahtsid? Magades tarbime kõige vähem kaloreid tunnis. Diivanil istudes tuleb ikka 70 kcal ära. Mida rohkem magad, seda vähem kaloreid kulutad. Puhkus on tähtis muudel põhjustel, mitte et siis oleks kalorite kulutamine väga efektiivne.
Mina ei pidanud silmas magamise kasutegurina kalorite kulumist, vaid seda, et kui sa ei maga, siis su organism on häireseisundis ja tarbib vähem, tervis on nõrgem jms. Kokku koos sellega, et magamisega oma tervist tugevdades samal ajal veel ka kaal langeb (sest magamise ajal on kindel, et midagi sisse sa ei tarbi, erinevalt diivanil lösutamisest), on tegemist eriti tervisliku toiminguga iga päev.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Okt 2025 12:40
Guest kirjutas: 23 Okt 2025 11:48
Külaline kirjutas: 23 Okt 2025 11:46 Ja trenniga sa ka alla ei võta. Selles oli kogu mu jutu point. Magamisega võtad sama palju või vähe alla kui trenniga (hommikuti oled ju kergem kui õhtul, järelikult võtsid alla, kas pole ... nagu trennigagi).
Ja peale trenni sul loomulikult söögiisu ei tõuse, ka selle koha pealt oled sa ju nii tubli ja erinev hallist massist? Teistel tõuseb, aga sul ei tõuse - või kui tõusebki, siis sa iial ei lange selle ohvriks ... Ja sinul ei tõuse trenni tagajärjel ka lihasmass, erinevalt teistest, vaid langeb rasvasisaldus, seega kaal. Selle viimase üle muidugi ei teagi nüüd, kas olla sinu üle rõõmus või tunda kaasa. Kust sa siis lihast saad, kui trenni tagajärjel aina alla võtad?
Ju siis olen erinev, aga mul tõest iei tõuse pärast trenni söögiisu, vastupidi-võin öelda, et tavapärane söögiisu isegi väheneb ning organism küsib teistsugust toitu ja ei soovi magusat, patustada vms. Lihasmass tõuseb, rasva osakaal langeb. Valgurikas toit hoiab lihased korras, olen alati korralikult valku tarbinud. Minu jaoks töötab see nipp alati-kui tahan alla võtta ning korrektsemalt süüa-lähen trenni. Või 4-6 km kiirkõnile, mis iganes liigutamine toimib.
Külaline

Ka ilma aktiivse trennita on võimalik alla võtta. Fitlapis edulusid küll ja veel, kus inimised vaid toitumist muutes palju kilosid alla võtnud. Ja seal on see, et kui trennipäev on, siis on ka kalorite hulk ühe vahapala võrra suurem.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Okt 2025 14:09 Ka ilma aktiivse trennita on võimalik alla võtta. Fitlapis edulusid küll ja veel, kus inimised vaid toitumist muutes palju kilosid alla võtnud. Ja seal on see, et kui trennipäev on, siis on ka kalorite hulk ühe vahapala võrra suurem.
Poole vahepala võrra.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Okt 2025 13:38Ju siis olen erinev, aga mul tõest iei tõuse pärast trenni söögiisu, vastupidi-võin öelda, et tavapärane söögiisu isegi väheneb ning organism küsib teistsugust toitu ja ei soovi magusat, patustada vms. Lihasmass tõuseb, rasva osakaal langeb. Valgurikas toit hoiab lihased korras, olen alati korralikult valku tarbinud. Minu jaoks töötab see nipp alati-kui tahan alla võtta ning korrektsemalt süüa-lähen trenni. Või 4-6 km kiirkõnile, mis iganes liigutamine toimib.
Ja kust sul ometi need lisakilod tulid? Pühast Vaimust? 😇
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Okt 2025 14:22
Külaline kirjutas: 23 Okt 2025 13:38Ju siis olen erinev, aga mul tõest iei tõuse pärast trenni söögiisu, vastupidi-võin öelda, et tavapärane söögiisu isegi väheneb ning organism küsib teistsugust toitu ja ei soovi magusat, patustada vms. Lihasmass tõuseb, rasva osakaal langeb. Valgurikas toit hoiab lihased korras, olen alati korralikult valku tarbinud. Minu jaoks töötab see nipp alati-kui tahan alla võtta ning korrektsemalt süüa-lähen trenni. Või 4-6 km kiirkõnile, mis iganes liigutamine toimib.
Ja kust sul ometi need lisakilod tulid? Pühast Vaimust? 😇
Eespool juba rääkisin sellest. Oppidejärgsest koduspassimisest.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Okt 2025 13:38 Ju siis olen erinev, aga mul tõest iei tõuse pärast trenni söögiisu, vastupidi-võin öelda, et tavapärane söögiisu isegi väheneb ning organism küsib teistsugust toitu ja ei soovi magusat, patustada vms. Lihasmass tõuseb, rasva osakaal langeb. Valgurikas toit hoiab lihased korras, olen alati korralikult valku tarbinud. Minu jaoks töötab see nipp alati-kui tahan alla võtta ning korrektsemalt süüa-lähen trenni. Või 4-6 km kiirkõnile, mis iganes liigutamine toimib.
See on vahetult peale tugevat trenni, et süüa ei taha. Läheb natuke aega mööda ja tahad ikka. Nii erinev sa ka ei ole, inimorganism on ehitatud ju oma oleku hoidmise (homoöstaas) peale - kulutad energiat, siis tahad seda kohe tagasi süüa (nälg) ja puhata (uni); sööd soolast, tahd kohe vett organismi juurde tuua (janu); ilm on palav, hakkad higistama, et jahtuda jne jne. Alla võtad siis, kui sellele organismis tekkivale tasakaalustamisvajadusele järele ei anna, seega ikkagi ainult söömine on see võti, millega otsustad, kas alla võtad või mitte. Trenn ei anna siin mingit lisapanust, lihtsalt nihutab sinu vajadust suuremaks (seega annab sulle võimaluse suuremal määral "mitte järele anda" - aga üldiselt ikka kogu seda energiadefitsiidi mahtu, mis trennist saadud, ära ei kasutata.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Okt 2025 14:41Eespool juba rääkisin sellest. Oppidejärgsest koduspassimisest.
Ja see tegi sind kaaluküsimustes Suureks Juhiks ja Õpetajaks?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Okt 2025 17:40
Külaline kirjutas: 23 Okt 2025 14:41Eespool juba rääkisin sellest. Oppidejärgsest koduspassimisest.
Ja see tegi sind kaaluküsimustes Suureks Juhiks ja Õpetajaks?
Ei oska sellisele vaimse puudega tegelasele isegi vastata. R.I.P.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Okt 2025 17:12
Guest kirjutas: 23 Okt 2025 13:38 Ju siis olen erinev, aga mul tõest iei tõuse pärast trenni söögiisu, vastupidi-võin öelda, et tavapärane söögiisu isegi väheneb ning organism küsib teistsugust toitu ja ei soovi magusat, patustada vms. Lihasmass tõuseb, rasva osakaal langeb. Valgurikas toit hoiab lihased korras, olen alati korralikult valku tarbinud. Minu jaoks töötab see nipp alati-kui tahan alla võtta ning korrektsemalt süüa-lähen trenni. Või 4-6 km kiirkõnile, mis iganes liigutamine toimib.
See on vahetult peale tugevat trenni, et süüa ei taha. Läheb natuke aega mööda ja tahad ikka. Nii erinev sa ka ei ole, inimorganism on ehitatud ju oma oleku hoidmise (homoöstaas) peale - kulutad energiat, siis tahad seda kohe tagasi süüa (nälg) ja puhata (uni); sööd soolast, tahd kohe vett organismi juurde tuua (janu); ilm on palav, hakkad higistama, et jahtuda jne jne. Alla võtad siis, kui sellele organismis tekkivale tasakaalustamisvajadusele järele ei anna, seega ikkagi ainult söömine on see võti, millega otsustad, kas alla võtad või mitte. Trenn ei anna siin mingit lisapanust, lihtsalt nihutab sinu vajadust suuremaks (seega annab sulle võimaluse suuremal määral "mitte järele anda" - aga üldiselt ikka kogu seda energiadefitsiidi mahtu, mis trennist saadud, ära ei kasutata.
Ei taha. Teen oma peod siis, kui tahan, planeeritult.
Külaline

Kuulge, kakelge roppröökurite teemas edasi.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Okt 2025 07:52
Külaline kirjutas: 22 Okt 2025 22:48
Guest kirjutas: 22 Okt 2025 21:59

Lõpeta ära. Ütlesin-toitumise ja trenniga. Loomulikult aitab trenn alla võtta. Suur vahe, kas põletad 400-500 kcal päevas rohkem või mitte. Ja ei, ei söö trenni tehes rohkem.
Ei! Trenn ei aita alla võtta! Alla võtad vaid siis, kui kontrollid, mida suhu paned. Nii on vähemalt sellel inimtüübil, kes 40+ vanuses kipub kaalus juurde võtma. See 400 kcal, mis sa trenniga alla võtad, läheb sul üsna kindlasti mõne tähelepandamatu ampsuga (üks võileib?) suust sisse.

Lisaks, arvan, et paljudel inimestel tekitab trenn suurenenud söögiisu. No vähemalt mul on lausa hundiisu, kui olen trenni teinud.

Meil on neid väga sportlikke inimesi küll ja veel, kes vaatamata kõigele, ei suuda oma soovitud kaalu saavutada. Esimesena meenub Kaia Kanepi, kes muidugi pole üldse paks, aga sain aru, et soovis olla pisut kergem. Tippsportlane, kes ilmselt kaotab oma trennides rohkem kui 1000 kcal, aga ikka ei suutnud oma kaalu sellisena hoida, nagu eesmärk oli.
Ütlen siis kolmandat korda-toitumise ja trenniga. Mis sellest arusaamatuks jäi? Rõhutasin ka, et ei söö trennipäevadel rohkem. Kuidas ma muidu 6.5 kg kaotasin, eks. Toitun nii, et 30-35% oleks nii valgud, rasvad kui süsivesikud. Kalorid on MyFitnessPalis kirjas.
Ja, kui sa ei oleks trenni teinud, siis oleksid täpselt sama palju alla võtnud. Trenn lükkas sul lihtsalt vormid õigesse paika ja trimmis lihaseid. Mingit lisakaalukadu see ei andnud. Ehkki nii on tore ja hea mõelda küll, et trenn mõjutas samuti kehakaalu langust.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Okt 2025 20:38 Kuulge, kakelge roppröökurite teemas edasi.
Mine kakle ise.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Okt 2025 19:59 Ei taha. Teen oma peod siis, kui tahan, planeeritult.
Pidudest ei rääkinud ma muidugi sõnagi, aga sinu jäärapäisus on tõesti imetlusväärne (kuigi ma ei kadesta su lähedasi). Mis pähe võetud, seda sealt välja ei saa.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist