Raasiku vallavanem alaealiste jõhkrast veretööst: see on kõigi jaoks suur šokk
-
Külaline
Raasiku vallavanem alaealiste jõhkrast veretööst: see on kõigi jaoks suur šokk
Alati jutustatakse, et laps teeb mida iganes, emme-issi peab ikka teda mõistma ja toetama. Mis tundeid teis selline järeltulija tekitaks, kas teeks talle kalli-kalli ja lohutaks
https://www.delfi.ee/artikkel/120412375 ... -suur-sokk
https://www.delfi.ee/artikkel/120412375 ... -suur-sokk
-
Külaline
Probleem on ühiskonnas ja poliitikute tehtud otsustes, mis soodustavad alaealiste sellist käitumist. Teismelised nolgid teavad, et neile on kõik lubatud. Jah, isegi tapmine. Pärast kuritegu saab sõbralikke psühholoogidega oma muredest jutustada. Kõik pööravad talle tähelepanu. Isegi kui pannakse vangi, võib see teismelise jaoks lahe olla, Istub 5 aastat vangis, mis siis! Tehtud mees oma kaaslaste silmis. Lõpetab vangis kooli, õpib eriala, saab välja, elu alles ees.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑23 Okt 2025 17:25 emme-issi peab ikka teda mõistma ja toetama
emme-issi kindlasti mõistavad, nad ju ka noorena kampades jõlkunud. Kui ühine peksmine liiga ägedaks läks, ega siis nende poeg ei pruukinud seda tapvat lööki anda. Pealegi võisid noored narkouimas olla ja tegelikult üldse ei tahtnudki peksta ega tappa.
-
Külaline
Kõik me oleme nooruses lollusi teinud ja end umbjoobe joonud.
-
Külaline
Mis see tapminegi on, meil ju hiljuti leiti, et vägistamine midagi kahju ei tee. Ujulas võib karistuseta sõpru uputada (Pärnu spa), autodega alla ajajad on ka kas natuke tingimisi saanud või täiesti karistuseta jäänud.
-
Külaline
Lõpetage see poliitikute ja ühiskonna süüdistamine. Viga on inimeste endi suhtumise nihkes - vägivaldsed mängud, vanemate huvipuudus, jah, isegi seesama, et "kõik on ühiskonna ja poliitikute süü" (mitte mingil juhul minu enda kasvatusmeetodite, valikute, lapsele edasi andmata jäänud väärtuste süü). Karistamatus sinna juurde (mis pole jällegi mitte poliitikute süü, vaid tänase maailma paratamatus, kui soovid olla demokraatlik riik, mitte kolmas maailm). Ei ole see asi nii midagi, et tapja on pärast tehtud mees, vastupidi, märk on küljes ikka eluaeg - aga see ei jõua noorele inimesele veel kohale, tema elab arvutimängus, kus varsti tuleb uus elu.Guest kirjutas: ↑23 Okt 2025 17:38 Probleem on ühiskonnas ja poliitikute tehtud otsustes, mis soodustavad alaealiste sellist käitumist. Teismelised nolgid teavad, et neile on kõik lubatud. Jah, isegi tapmine. Pärast kuritegu saab sõbralikke psühholoogidega oma muredest jutustada. Kõik pööravad talle tähelepanu. Isegi kui pannakse vangi, võib see teismelise jaoks lahe olla, Istub 5 aastat vangis, mis siis! Tehtud mees oma kaaslaste silmis. Lõpetab vangis kooli, õpib eriala, saab välja, elu alles ees.
-
Külaline
Noh, ega dementse inimese vägistamine ei pruugigi kahju teha. Kui inimene ei tunne omakseidki ära, kas ta üldse aru saab, et teda vägistati.Guest kirjutas: ↑23 Okt 2025 17:54 Mis see tapminegi on, meil ju hiljuti leiti, et vägistamine midagi kahju ei tee. Ujulas võib karistuseta sõpru uputada (Pärnu spa), autodega alla ajajad on ka kas natuke tingimisi saanud või täiesti karistuseta jäänud.
-
Külaline
See TA tapetu olevat ka erivajadusega olnud, seega öeldakse ka et kahju ei tekkinudki. Riigile ka kokkuhoid.
Mingit märki ei jää külge, nimevahetus lahendab probleemi ja ei pea ju elama väikses Eestis. Alati saab 30-lt öelda, jah olin noor ja loll, nüüd olen täiega muutunud mees. Kirjutab veel raamatu oma imelisest muutumisest, nagu see riigireetur Hermann Simm, kes intervjuus räägib, et keegi pole veel teda mineviku pärast kuidagi halvasti kohelnud.Guest kirjutas: ↑23 Okt 2025 17:59Lõpetage see poliitikute ja ühiskonna süüdistamine. Viga on inimeste endi suhtumise nihkes - vägivaldsed mängud, vanemate huvipuudus, jah, isegi seesama, et "kõik on ühiskonna ja poliitikute süü" (mitte mingil juhul minu enda kasvatusmeetodite, valikute, lapsele edasi andmata jäänud väärtuste süü). Karistamatus sinna juurde (mis pole jällegi mitte poliitikute süü, vaid tänase maailma paratamatus, kui soovid olla demokraatlik riik, mitte kolmas maailm). Ei ole see asi nii midagi, et tapja on pärast tehtud mees, vastupidi, märk on küljes ikka eluaeg - aga see ei jõua noorele inimesele veel kohale, tema elab arvutimängus, kus varsti tuleb uus elu.Guest kirjutas: ↑23 Okt 2025 17:38 Probleem on ühiskonnas ja poliitikute tehtud otsustes, mis soodustavad alaealiste sellist käitumist. Teismelised nolgid teavad, et neile on kõik lubatud. Jah, isegi tapmine. Pärast kuritegu saab sõbralikke psühholoogidega oma muredest jutustada. Kõik pööravad talle tähelepanu. Isegi kui pannakse vangi, võib see teismelise jaoks lahe olla, Istub 5 aastat vangis, mis siis! Tehtud mees oma kaaslaste silmis. Lõpetab vangis kooli, õpib eriala, saab välja, elu alles ees.
-
Külaline
Järjekordsed karjäärikurjategijad, jätkuks ainult mallukaid.
-
Külaline
Novot, Tomas Märten Legrant liigub eliidi hulgas ja teenib raha oma "värvika" mineviku abil. Mis tal viga.Guest kirjutas: ↑23 Okt 2025 18:10 Järjekordsed karjäärikurjategijad, jätkuks ainult mallukaid.
-
Külaline
Ja jumal tänatud, kui oled muutunud mees. Sellegipoolest keegi sind tapmiste eest austama ega kiitma ei hakka. Ega ka Simmi riigi reetmise eest. Mingi rahahai tegi tema jutuga lihtsalt raha endale.asd kirjutas: ↑23 Okt 2025 18:07Mingit märki ei jää külge, nimevahetus lahendab probleemi ja ei pea ju elama väikses Eestis. Alati saab 30-lt öelda, jah olin noor ja loll, nüüd olen täiega muutunud mees. Kirjutab veel raamatu oma imelisest muutumisest, nagu see riigireetur Hermann Simm, kes intervjuus räägib, et keegi pole veel teda mineviku pärast kuidagi halvasti kohelnud.Guest kirjutas: ↑23 Okt 2025 17:59Lõpetage see poliitikute ja ühiskonna süüdistamine. Viga on inimeste endi suhtumise nihkes - vägivaldsed mängud, vanemate huvipuudus, jah, isegi seesama, et "kõik on ühiskonna ja poliitikute süü" (mitte mingil juhul minu enda kasvatusmeetodite, valikute, lapsele edasi andmata jäänud väärtuste süü). Karistamatus sinna juurde (mis pole jällegi mitte poliitikute süü, vaid tänase maailma paratamatus, kui soovid olla demokraatlik riik, mitte kolmas maailm). Ei ole see asi nii midagi, et tapja on pärast tehtud mees, vastupidi, märk on küljes ikka eluaeg - aga see ei jõua noorele inimesele veel kohale, tema elab arvutimängus, kus varsti tuleb uus elu.Guest kirjutas: ↑23 Okt 2025 17:38 Probleem on ühiskonnas ja poliitikute tehtud otsustes, mis soodustavad alaealiste sellist käitumist. Teismelised nolgid teavad, et neile on kõik lubatud. Jah, isegi tapmine. Pärast kuritegu saab sõbralikke psühholoogidega oma muredest jutustada. Kõik pööravad talle tähelepanu. Isegi kui pannakse vangi, võib see teismelise jaoks lahe olla, Istub 5 aastat vangis, mis siis! Tehtud mees oma kaaslaste silmis. Lõpetab vangis kooli, õpib eriala, saab välja, elu alles ees.
-
Külaline
Kiidetakse küll. Kui oled terve elu kõhn, kes sind kiidab. Aga mine nii paksuks kui suudad ja siis tee suur kaalulangetus, kohe oled kaanetüdrukGuest kirjutas: ↑23 Okt 2025 18:17Ja jumal tänatud, kui oled muutunud mees. Sellegipoolest keegi sind tapmiste eest austama ega kiitma ei hakka. Ega ka Simmi riigi reetmise eest. Mingi rahahai tegi tema jutuga lihtsalt raha endale.asd kirjutas: ↑23 Okt 2025 18:07Mingit märki ei jää külge, nimevahetus lahendab probleemi ja ei pea ju elama väikses Eestis. Alati saab 30-lt öelda, jah olin noor ja loll, nüüd olen täiega muutunud mees. Kirjutab veel raamatu oma imelisest muutumisest, nagu see riigireetur Hermann Simm, kes intervjuus räägib, et keegi pole veel teda mineviku pärast kuidagi halvasti kohelnud.Guest kirjutas: ↑23 Okt 2025 17:59 Lõpetage see poliitikute ja ühiskonna süüdistamine. Viga on inimeste endi suhtumise nihkes - vägivaldsed mängud, vanemate huvipuudus, jah, isegi seesama, et "kõik on ühiskonna ja poliitikute süü" (mitte mingil juhul minu enda kasvatusmeetodite, valikute, lapsele edasi andmata jäänud väärtuste süü). Karistamatus sinna juurde (mis pole jällegi mitte poliitikute süü, vaid tänase maailma paratamatus, kui soovid olla demokraatlik riik, mitte kolmas maailm). Ei ole see asi nii midagi, et tapja on pärast tehtud mees, vastupidi, märk on küljes ikka eluaeg - aga see ei jõua noorele inimesele veel kohale, tema elab arvutimängus, kus varsti tuleb uus elu.
-
Külaline
Kiidetakse jah, Meelis Lao ju nüüd eliidi hulgas suur staar.
-
Külaline
Simm oleks ilma riigireetmiseta lihtsalt suvaline vanamees. Riigireetmine on see, mille tõttu tema arvamused ja mõtted pakuvad inimestele huvi, temast loetakse.
-
Külaline
Loetakse-loetakse, see on puhas uudishimu, mis müüb, aga kes ta muidu on, peale raamatu? On austatud kuskil? Mina ei tea, et oleks.Guest kirjutas: ↑23 Okt 2025 18:26 Simm oleks ilma riigireetmiseta lihtsalt suvaline vanamees. Riigireetmine on see, mille tõttu tema arvamused ja mõtted pakuvad inimestele huvi, temast loetakse.
Nojah, tema tõesti, kuigi ise 90-ndate inimesena saan ma sellest aru, need olid teistmoodi ajad, sealsed kuriteod on nagu vähem kuriteod kuidagi (kuigi see pole üldse mõistlik jutt, saan aru). Sellegipoolest oli see üks ja ainus aeg, mille kuritegelikele tüüpidele rohkem andeks antakse kui hilisematele.Kiidetakse jah, Meelis Lao ju nüüd eliidi hulgas suur staar.
-
Külaline
Kaanele saamine on kiituse kriteerium? Mina ei arva nii. Aga eks see tõsi ka on, et see alla võtja on rohkem pingutanud alla võtmiseks kui sina peenikeseks jäämiseks, see on ikka üsna selge. Selles mõttes on isegi õiglane, et kaanel on tema, mitte sina. Pingutus loeb. Ka sellest räägitakse ajakirjanduses, kui erivajadusega noor mõne kooli lõpetab. Sa tahaks ka, et sinust räägitaks, kui sa põhikooli lõputunnistuse saad?Guest kirjutas: ↑23 Okt 2025 18:20Kiidetakse küll. Kui oled terve elu kõhn, kes sind kiidab. Aga mine nii paksuks kui suudad ja siis tee suur kaalulangetus, kohe oled kaanetüdrukGuest kirjutas: ↑23 Okt 2025 18:17Ja jumal tänatud, kui oled muutunud mees. Sellegipoolest keegi sind tapmiste eest austama ega kiitma ei hakka. Ega ka Simmi riigi reetmise eest. Mingi rahahai tegi tema jutuga lihtsalt raha endale.asd kirjutas: ↑23 Okt 2025 18:07
Mingit märki ei jää külge, nimevahetus lahendab probleemi ja ei pea ju elama väikses Eestis. Alati saab 30-lt öelda, jah olin noor ja loll, nüüd olen täiega muutunud mees. Kirjutab veel raamatu oma imelisest muutumisest, nagu see riigireetur Hermann Simm, kes intervjuus räägib, et keegi pole veel teda mineviku pärast kuidagi halvasti kohelnud.![]()
-
Külaline
Kurb ja samas hirmutav. Juba teine jõhker mõrv lühikese aja jooksul, mis alaealised kambas toime panevad.
Ma arvan, et poliitikud kui on süüdi, siis vaid selles, et ei ole välja antud seadusemuudatusi, mis reguleeriks tapmise karistuste karmisatamist. Tundub, et see tekitab süüdimatuse pättide hulgas.
Ma arvan, et poliitikud kui on süüdi, siis vaid selles, et ei ole välja antud seadusemuudatusi, mis reguleeriks tapmise karistuste karmisatamist. Tundub, et see tekitab süüdimatuse pättide hulgas.
-
Külaline
Ta ju kuskil oi (või on veel) kirikutegelane, ei seal austusest puudu on.Külaline kirjutas: ↑23 Okt 2025 19:12Loetakse-loetakse, see on puhas uudishimu, mis müüb, aga kes ta muidu on, peale raamatu? On austatud kuskil? Mina ei tea, et oleks.
See austamise jutt meenutas kuidas joodikud nõuavad, et nende terviseks põhjani juuakse, muidu kohe AH, sai austa mind.
-
Külaline
Pastori abiline küll mingit erilist austust ei pälvi. See tal rohkem iseenda jaoks, hingerahu tekitamiseks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist