Lasteaed ja haigused

1-6 aastased
Vasta
Külaline

Lasteaed ja haigused

Postitus Postitas Külaline »

Kui lapsed hakkavad käima lasteaias, kas ongi tavapärane, et üle nädala või kahe nädala tagant puuduvad, haiguste tõttu? Kuidas lapsevanemad saavad tööd teha, kui keegi peab tihti last vaatama? Kuidas tööandjad sellesse suhtuvad, kui sageli puudutakse? Kui üks vanem töötab kodust, siis mismoodi on see võimalik, näiteks kergelt nohus lapse kõrvalt, kes vahepeal ei maga ja kellel on enegiat küllaga?
Külaline

Jah, on tavapärane. Esimene aasta kindlasti, sealt edasi läheb veidi paremaks.
Hoolduslehe olen võtnud tõesti alles siis, kui muudmoodi enam ei saa (nt kui korraga haiged kõik lapsed, mul neid 3). Haige lapse kõrvalt töötamine on kindlasti keeruline aga tehtav. Kui on vaja viibida kodust eemal, teeme mehega vahetusi; kodukontori päevadel tuleb lihtsalt kuidagi hakkama saada.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Okt 2025 12:39 Kuidas lapsevanemad saavad tööd teha, kui keegi peab tihti last vaatama?
Minu arvates keskendumist nõudvat tööd küll korralikult teha ei saa. Kui laps tahab tihti süles olla, siis kuidas teha töökõnet, trükkida? Hoida ühe käega last põlve peal ja teise käega liigutada hiirt ja kasutada klaviatuuri? 2.5-4 aastased iseseisvalt pikalt omaette ei ole ja enamasti tahavad pidevalt vanema lähedust või vaheldumisi, kord süüa, juua, mängida, potile jne. Töötada saab korralikult ainult siis, kui laps magab või kui keegi lapsega tegeleb.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist