Sellise mõtlemisega pole tõesti Tartu Ülikooli asja.
Lasteaiaõpetaja - Tallinna Ülikool vs Tartu Ülikool
-
Külaline
Tallinna Ülikoolis pole mitte nädalased, vaid lausa pooleteisenädalased sessioonid. Peaaegu nagu tavaline päevaõpe juba.Külaline kirjutas: ↑24 Okt 2025 21:49Tartus on sessioonõpe 2 korda kuus N-P. https://haridus.ut.ee/et/oppiminenobody kirjutas: No ma olen praegu abiõpetaja ja õppida saaksin ainult sessioonõppes. Kõik käiks töö ja pere kõrvalt (õnneks lapsed juba veidi suuremad). Ja kui elukoha järgi vaadata, siis on Tallinn minu jaoks mugav kuna elan ise siin. Kuid kui tunniplaani vaadata, siis seal peab ikkagi väga palju kohal käima (Tartu tunniplaani pole veel jõudnud uurida).
Ma olen ise ka TÜ kaugõppes kaks korda lõpetanud ja ei saa saamagi aru, mis krdi süsteem on Tallinna ülikoolis, et ei suudeta neid sessioone nädalavahetustel teha, vaid on mingid nädalased sessioonid. Kuidas keegi üldse misiganes töö kõrvalt seal õppida saab, see on puhas müstika.
Selle järgi on seega on tõesti mõtekam Tartu valida, isegi kui elad Tallinnas. Ja kui Tartu pakutav õpe on kvaliteetsem...
A kuidas Tartus sessioonõppe ööbimine on organiseeritud - on mingeid pakkumisi ülikooli poolt või ise peab otsima hullult?
-
Külaline
Ülikool tegeleb õpetamisega. Majutus ja toitlustus on enda teha. On 12-tunniseid õppepäevi ja kusagil söömas käia aega ei ole, peab kaasas olema. Tartu pedagoogikumis toidukohta pole.nobody kirjutas: ↑25 Okt 2025 00:02A kuidas Tartus sessioonõppe ööbimine on organiseeritud - on mingeid pakkumisi ülikooli poolt või ise peab otsima hullult?Külaline kirjutas: ↑24 Okt 2025 21:49Tartus on sessioonõpe 2 korda kuus N-P. https://haridus.ut.ee/et/oppiminenobody kirjutas:
Arvesta, kas oled üldse valmis õppima, 1 EAP = 26 tundi tööd. Baka on minimaalselt 180 EAP (so 4680 tundi). Lisaks sõidule kuluv aeg.
-
Külaline
no kuulge - me ei räägi siiski neurokirurgiast. lasteaiaõpetajal on väga oluline töökogemus kogemus lastega,Tallinna Ülikoolist saab muide parema praktika, kui Tartust. teooriaga lasteaias väga palju ära ei tee, kui sobivad isikuomadused ja reaalne teadmine, mida peale hakata, puuduvad.
-
Külaline
Minul ei olnud kummagi stuudiumi ajal 12-tunniseid õppepäevi ning pärast esimest aastat ei olnud ka neljapäeviti enam midagi, enamik sesse oli tegelikult R-P. Ööbimise leidsin mina Bookingust, st baka ajal eksisteeris Pepleris veel hostel, siis sai seal ööbitud, aga magistrantuuri ajal ööbisin enamasti mingites stuudiokorterites. Jah, sõit, ööbimine ja toit - see on kõik lisakulu. Aga samas on see ka 2 korda kuus nagu minipuhkus. Olgugi, et su päevad on täis, oled sa siiski teises keskkonnas ja puhkad oma perest.Guest kirjutas: ↑25 Okt 2025 06:19Ülikool tegeleb õpetamisega. Majutus ja toitlustus on enda teha. On 12-tunniseid õppepäevi ja kusagil söömas käia aega ei ole, peab kaasas olema. Tartu pedagoogikumis toidukohta pole.nobody kirjutas: ↑25 Okt 2025 00:02A kuidas Tartus sessioonõppe ööbimine on organiseeritud - on mingeid pakkumisi ülikooli poolt või ise peab otsima hullult?Külaline kirjutas: ↑24 Okt 2025 21:49 Tartus on sessioonõpe 2 korda kuus N-P. https://haridus.ut.ee/et/oppimine
Arvesta, kas oled üldse valmis õppima, 1 EAP = 26 tundi tööd. Baka on minimaalselt 180 EAP (so 4680 tundi). Lisaks sõidule kuluv aeg.
-
Külaline
Mulle tulid meelde need peksjad Lille kodust, erivajadustega lastega tegelejad. Just nimelt neil peksjatel töötajatel oli eriti head paberid, palju erialast koolitust rohkem kui teistel.Guest kirjutas: ↑25 Okt 2025 10:50no kuulge - me ei räägi siiski neurokirurgiast. lasteaiaõpetajal on väga oluline töökogemus kogemus lastega,Tallinna Ülikoolist saab muide parema praktika, kui Tartust. teooriaga lasteaias väga palju ära ei tee, kui sobivad isikuomadused ja reaalne teadmine, mida peale hakata, puuduvad.
-
Külaline
Putinil on ka kõrgharidus. Kas see tähendab sinu meelest, et mõttekam oleks jääda madalama haridusega, sest mida rohkem haridust, sest napakamaks lähed?Guest kirjutas: ↑25 Okt 2025 17:51Mulle tulid meelde need peksjad Lille kodust, erivajadustega lastega tegelejad. Just nimelt neil peksjatel töötajatel oli eriti head paberid, palju erialast koolitust rohkem kui teistel.Guest kirjutas: ↑25 Okt 2025 10:50no kuulge - me ei räägi siiski neurokirurgiast. lasteaiaõpetajal on väga oluline töökogemus kogemus lastega,Tallinna Ülikoolist saab muide parema praktika, kui Tartust. teooriaga lasteaias väga palju ära ei tee, kui sobivad isikuomadused ja reaalne teadmine, mida peale hakata, puuduvad.
-
Külaline
Mul on kaks magistrikraadi, seega ei ole vaja mulle tulla epistlit hariduse tähtsusest pidama. Lasteaia puhul küll ei saa öelda, et mida rohkem õppinud, seda parem õpetaja. Seal on palju tähtsamad isikuomadused ja kogemus. Saab sealt Tallinna Ülikoolist ka piisavad teadmised, et lasteaiaõpetajana töötada.Guest kirjutas: ↑24 Okt 2025 13:33Erialane haridus annab teoreetilise tausta ja arusaamise, miks mingeid asju tehakse nii nagu neid tehakse. Nt enamasti on igasuguste reeglite taga ajalooline taust ja teekond, kuidas selleni on jõutud. Iga tööd on tunduvalt parem teha sellel, kes näeb suurt pilti ja suudab mõtestada seda, mida ta teeb, mitte ei tee asju pelgalt seetõttu, et ülemus nõuab või et kirjas on, et peab.Guest kirjutas: ↑24 Okt 2025 11:20Selle vastu ei aita õppimine ka. Ma ei ütleks, et sain väga targaks koolis, ikka töö käigus tuleb praktilised asjad ära õppida. Meil on koolis palju praktikuid, kellel on suured kogemused, saavad väga hästi tööga hakkama, aga magister pole lõpetatud, õpivad alles vms, siis on kõigi lükata ja tõugata, lepingutega istutakse pähe jne. Nii et ongi kõige tähtsam ikkagi paber, kui normaalseid töötingimusi tahad saada.Guest kirjutas: ↑24 Okt 2025 08:25
nii ja naa. paber on tähtis, aga kui sul pole teadmisi ja oskust neid praktikas rakendada, oled läbikukkunud.
-
Külaline
Küsimus pole selles, et mida rohkem õppinud, seda parem, vaid selles, et erialane haridus on vajalik. Kui sa sellest aru ei saa ja leiad, et ilma igasuguse hariduseta inimene sobib sama hästi õpetajaks kui erialase kõrgharidusega, siis on su mõlemad magistrikraadid mööda külgi maha jooksnud.Guest kirjutas: ↑25 Okt 2025 18:37Mul on kaks magistrikraadi, seega ei ole vaja mulle tulla epistlit hariduse tähtsusest pidama. Lasteaia puhul küll ei saa öelda, et mida rohkem õppinud, seda parem õpetaja. Seal on palju tähtsamad isikuomadused ja kogemus. Saab sealt Tallinna Ülikoolist ka piisavad teadmised, et lasteaiaõpetajana töötada.Guest kirjutas: ↑24 Okt 2025 13:33Erialane haridus annab teoreetilise tausta ja arusaamise, miks mingeid asju tehakse nii nagu neid tehakse. Nt enamasti on igasuguste reeglite taga ajalooline taust ja teekond, kuidas selleni on jõutud. Iga tööd on tunduvalt parem teha sellel, kes näeb suurt pilti ja suudab mõtestada seda, mida ta teeb, mitte ei tee asju pelgalt seetõttu, et ülemus nõuab või et kirjas on, et peab.Guest kirjutas: ↑24 Okt 2025 11:20
Selle vastu ei aita õppimine ka. Ma ei ütleks, et sain väga targaks koolis, ikka töö käigus tuleb praktilised asjad ära õppida. Meil on koolis palju praktikuid, kellel on suured kogemused, saavad väga hästi tööga hakkama, aga magister pole lõpetatud, õpivad alles vms, siis on kõigi lükata ja tõugata, lepingutega istutakse pähe jne. Nii et ongi kõige tähtsam ikkagi paber, kui normaalseid töötingimusi tahad saada.
-
Külaline
Sina jälle liialdad ja mõtled jutule juurde asju, mida pole seal öeldud. Ma pole öelnud, et erialane haridus poleks vajalik. Aga lasteiaõpetaja puhul ei ole küll tähtis, kas ta on õppinud Tartu või Tallinna ülikoolis. Ja magistrikraad on ka ülepingutatud, aitab kõrgharidusest küll. Kunagi õppisid lasteaiaõpetajad palju lühemat aega ja ei saanud kuidagi halvemini selle tööga hakkama.Küsimus pole selles, et mida rohkem õppinud, seda parem, vaid selles, et erialane haridus on vajalik. Kui sa sellest aru ei saa ja leiad, et ilma igasuguse hariduseta inimene sobib sama hästi õpetajaks kui erialase kõrgharidusega, siis on su mõlemad magistrikraadid mööda külgi maha jooksnud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 1 külaline