Toidud köögiviljadest

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mina aegajalt tükeldan sibula ja porgandi mitme portsu ulatuses sügavkülma. Siis on hea kiirel õhtul sealt kohe võtta.
Mul jube tundlikud silmad. Siis saab õhe õhtuga sibulanutu ära teha 😄 ei pea iga toidukord sibula pärast pisardama.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 19 Okt 2025 10:53 Prismas on sügavkülmas ka valmis hakitud sibulakuubikud
https://www.prismamarket.ee/toode/kotim ... 5712713805
Oi, see on küll hea, aitäh! Ei tule ise selle pealegi. Pole mõtet higistama hakata, kui ei tea, kas toit üldse maitseb. Alguses ikka salat ja kuubikud, ja kui siis ok, küll jõuab siis ka ehtsat kapsast ja porgandit ja sibulat poest koju tassida.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 19 Okt 2025 11:11
Külaline kirjutas: 19 Okt 2025 10:53 Prismas on sügavkülmas ka valmis hakitud sibulakuubikud
Oi, see on küll hea, aitäh! Ei tule ise selle pealegi. Pole mõtet higistama hakata, kui ei tea, kas toit üldse maitseb. Alguses ikka salat ja kuubikud, ja kui siis ok, küll jõuab siis ka ehtsat kapsast ja porgandit ja sibulat poest koju tassida.
Kui sa ostad poest valmis kapsa-porgandisalati, milles on õli, suhkur ja äädikas, siis maitseb ju see täiesti teistmoodi kui see, mida ise teeksid. Kuidas sa saad siis hinnata, kas sulle see toit meeldib, kui sa ei ole seda ise teinudki.

Sinu jaoks on ühe porgandi, ühe sibula ja tüki kapsa lõikamine/riivimine suur töö? On ikka laiskus!
Külaline

Mis higistamine see sibula tükeldamine on 🤣?

Sa oled ikka ekstralaisk
Külaline

Kasutan toitudes ainult punast sibulat ja selle hakkimine nutma ei aja.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 19 Okt 2025 11:14

Sinu jaoks on ühe porgandi, ühe sibula ja tüki kapsa lõikamine/riivimine suur töö? On ikka laiskus!
No kui sa seda nii serveerid, siis on ju lihtne küll. Peab siis vaatama, et kapsatükk ikka väikene oleks, aga samas, kui ei maitse, ostan kaalikat, porgandit ja kartulit juurde, ning teen ühepajatoitu. Pastinaak mulle ka maitseb, aga pole ammu saanud, annab ta tugevat maitset ühepajatoidule? Tuttav tegi ahjukana, siis pani pastinaaki ka kõrvale, väga maitsev oli. Aga internet kirjutab, et Pastinaak on porgandi ja peterselli sugulane ning sarnaneb nendega nii välimuselt kui ka maitselt. Mina ei mäleta, et seal mingit peterselli maitset oleks olnud. Vbl ma siis ei söönudki pastinaaki, mingi hele kõhna piklik see oli. Peterselli ma ei kannata, kui tal on peterselli maitse, siis jääb ära.
Külaline

iiR kirjutas: 18 Okt 2025 15:22 Turult võib head hakkliha saada ja mulle on seni M&M delikatesshakkliha ka ok tundunud. Hakkliha sobib muidu selle roa juurde väga hästi, olengi teinud sama sageli nii lihaga kui lihata varianti.
mina teen väga palju erinevaid köögivilja-karrisid, tihti täiesti ilma lihata. Basmati riisi teen korvale.
Või kui karrid ära tüütavad, siis muud aasiapärased retseptid. Voi vaatan Lähis-itta.
Palun anna mõni järeleproovitud köögiviljakarri retsept, kasvõi ligilähedaste kogustega. Ma olen saamatu karritegija, aga maitse väga meeldib.
selline kiirema aja karri käib mul nii: sibulad kuldseks, juurde küüslauk (voi selline pasta kus küüslauk ja ingver 50:50, ostan India poest). Kartulikuubikud ka. Peale karripulber ja muud meelepärased India maitseained, kaneelikoor. Praen natuke aega, lisan purustatud tomati ja köögiviljad (lillkapsas, suvikõrvits, herned, oad). Hautan kuni kartul valmis, siis maitsestan veel ja lisan kas maitsestamata jogurtit vi kookospiima. Peale petersell. Teen suurema portsu ja sügavkülmutan osa.
Külaline

No telli koju, kui tassimine üle jõu käib. Ma ikka katsetaks uusi toite tavaliste juurikatega, mitte mingite valmis segatud ja maitsestatud salatitega. Suht jama ju. Sa ei saagi teada, kas soovitatud toit sulle üldse maitseks, sest see pole üldse sarnanegi, kui teed mingi salatiseguga!

Mul on ka alati sügavkülmas pakike külmutatud sibulat, samuti ka tops sibulapulbrit, tihti on abiks.
Külaline

Kuidas dieedipidamine edeneb? Kas kaal on langenud?
Tolmukübe
Kontakt:

Tegelikult ma ei kavatsenud dieeti pidama hakata, rääkisin lihtsalt dieedi pidamise mõttes, et köögivlju süüakse. Nii et saan vastata, kuidas mu köögiviljade söömine edeneb. Vaat' ei edene kohe kuidagi. Siin pakutud retseptid olid küpsetatud köögiviljad, vbl need retseptid olid põhjusega antud. Mul nimelt köögiviljadega nagu seos puudub, neid ei ole eriti söönud, niisiis avastasin, et Gross müüb kaalika-porgandi salatit, toorelt riivitud. Hea maitsega. Kust mina teadsin, et manustamisel on neil vahe. Ühesõnaga, sõin 500g ära, kõik korras ja kõht ka jäi täis. Siis ostsin tagavaraks, sõin jälle 500g, õhtul andis gaase ja kõhuvalu, ei võtnud õppust. Teine õhtu sama jama. Mõtlesin, et kannatan ära, lähen kõhnemaks, see 5-10 minutit. Aga kolmas päev sõin 250g (need söömised toimusid mul hommikul/enne lõunat kõik), õhtul valu, ja soolespasmid, ehk et hullemaks läks see värk. Lõpetasin ära. Nüüd on küsimus, kas ma üldse köögivilju ei kannata, või ei kannata ma toorsalateid. Kuidas teiega on? Kas on vahe, süüa köögivilju toorelt, või küpsetatult? Ausalt öeldes nüüdseks on mul huvi küpsetatud köögivilja vastu ka kadunud, kes teab, mis minu kõhtu veel ees ootab.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 25 Okt 2025 13:40 Tegelikult ma ei kavatsenud dieeti pidama hakata, rääkisin lihtsalt dieedi pidamise mõttes, et köögivlju süüakse. Nii et saan vastata, kuidas mu köögiviljade söömine edeneb. Vaat' ei edene kohe kuidagi. Siin pakutud retseptid olid küpsetatud köögiviljad, vbl need retseptid olid põhjusega antud. Mul nimelt köögiviljadega nagu seos puudub, neid ei ole eriti söönud, niisiis avastasin, et Gross müüb kaalika-porgandi salatit, toorelt riivitud. Hea maitsega. Kust mina teadsin, et manustamisel on neil vahe. Ühesõnaga, sõin 500g ära, kõik korras ja kõht ka jäi täis. Siis ostsin tagavaraks, sõin jälle 500g, õhtul andis gaase ja kõhuvalu, ei võtnud õppust. Teine õhtu sama jama. Mõtlesin, et kannatan ära, lähen kõhnemaks, see 5-10 minutit. Aga kolmas päev sõin 250g (need söömised toimusid mul hommikul/enne lõunat kõik), õhtul valu, ja soolespasmid, ehk et hullemaks läks see värk. Lõpetasin ära. Nüüd on küsimus, kas ma üldse köögivilju ei kannata, või ei kannata ma toorsalateid. Kuidas teiega on? Kas on vahe, süüa köögivilju toorelt, või küpsetatult? Ausalt öeldes nüüdseks on mul huvi küpsetatud köögivilja vastu ka kadunud, kes teab, mis minu kõhtu veel ees ootab.
Sa sööd valmistoitu. Seepärast kõht ei kannatagi
Külaline

Guest kirjutas: 25 Okt 2025 14:52
Tolmukübe kirjutas: 25 Okt 2025 13:40 Tegelikult ma ei kavatsenud dieeti pidama hakata, rääkisin lihtsalt dieedi pidamise mõttes, et köögivlju süüakse. Nii et saan vastata, kuidas mu köögiviljade söömine edeneb. Vaat' ei edene kohe kuidagi. Siin pakutud retseptid olid küpsetatud köögiviljad, vbl need retseptid olid põhjusega antud. Mul nimelt köögiviljadega nagu seos puudub, neid ei ole eriti söönud, niisiis avastasin, et Gross müüb kaalika-porgandi salatit, toorelt riivitud. Hea maitsega. Kust mina teadsin, et manustamisel on neil vahe. Ühesõnaga, sõin 500g ära, kõik korras ja kõht ka jäi täis. Siis ostsin tagavaraks, sõin jälle 500g, õhtul andis gaase ja kõhuvalu, ei võtnud õppust. Teine õhtu sama jama. Mõtlesin, et kannatan ära, lähen kõhnemaks, see 5-10 minutit. Aga kolmas päev sõin 250g (need söömised toimusid mul hommikul/enne lõunat kõik), õhtul valu, ja soolespasmid, ehk et hullemaks läks see värk. Lõpetasin ära. Nüüd on küsimus, kas ma üldse köögivilju ei kannata, või ei kannata ma toorsalateid. Kuidas teiega on? Kas on vahe, süüa köögivilju toorelt, või küpsetatult? Ausalt öeldes nüüdseks on mul huvi küpsetatud köögivilja vastu ka kadunud, kes teab, mis minu kõhtu veel ees ootab.
Sa sööd valmistoitu. Seepärast kõht ei kannatagi
Ta ei saa ise süüa teha, sest see ajab teda higistama ja see on meeletu piin. Noh, inimene väsib ära, silmad hakkavad vett jooksma ja üldsegi...

Absoluutselt ei imesta, et inimesel on kaaluprobleem, kui ta ei suuda endale isegi juppi kapsast, porgandit ja sibulat riivida. Ostab ülesuhkrustatud valmistoitu ja kujutab ette, et nüüd sööb tervislikult.
Külaline

Kuidas on võimalik, et sa pole köögivilju söönud? Mis sul siis liha, kala või kana kõrvale lisaks riisile või kartulile käis, mitte midagi?
Külaline

Guest kirjutas: 25 Okt 2025 19:24
Kuidas on võimalik, et sa pole köögivilju söönud? Mis sul siis liha, kala või kana kõrvale lisaks riisile või kartulile käis, mitte midagi?
Ma arvan, et tal "käis" pelmeen ja friikartul. "Salatiks" majonees.

Friikartul on ju ometi köögiviljast ehk kartulist?
Külaline

Kui ma sööks ära pool kilo mingit äädika ja suhkru ja jumal teab, millega veel segatud poesalatit, mul oleks juba esimesel korral seedehäired!
Ja kindlasti ei arvaks, et mulle ei sobi köögiviljad! Noh, v-o arvaks, et korraga ei sobi nii palju kuumutamata vilju.
3 päeva järjest nii suures koguses - no tugev soolestik!
Sellist salatit võiksin ca 100 g muu toidu kõrvale lisada, ülepäeva.

Eile tegin suvikõrvitsa kotlette. Riivid kõrvitsa, pigistad kuivemaks, lisad muna, veidi jahu, riivjuustu ja maitseaineid. Praed. Ülihead.

Täna tegin ahjus peedi ja kaalika kange. Peedile lisaks sool ja köömned, kaalikale sool, suitsupaprika ja sidrunipipar. Mõlemale sutsu õli. Jällegi - ülihead. Vaat neid võin küll palju süüa.

Kui toorest tahad näksida, osta üks väike nuikapsas. On hea ilma ühegi maitseaineta.

Külmutatud kraam: lillkapsa-brokoli segu, keeda soolakas vees 3-4 minutit, vala vormi, tee peale piima-muna segu ja lükka pooleks tunniks ahju. Lihtne, ei mingit hakkimist.

Veel külmutatud kraami: prae veidi hakkliha ja vala sekka suvalist aedviljasegu, mis sulle meeldib. Maitsesta kas vürtsikaks või lihtsalt soolaga. Võid lisada ka tomatipastat.

Brüsseli kapsad: lõika pooleks, keeda paar minutit, prae või ja õli segus. Maitsesta.

Ära ometi arva, et sa ei kannata köögivilju 😅
Külaline

Ma proovisin ära selle kapsa porgandi möksi pannil. Väga maitsev ja täitev kõhutäis. Sigaodav ka 😃. Ma riivisin kaks toorest kartulit ka sekka aga järgmine kord pigem jätan ära selle.
Näiteks kana ka sekka panna on veel täitvam.
Meenutas ühte kanawokki mida ma kunagi proovisin. See oli samamoodi kapsaga.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Okt 2025 21:02Ma proovisin ära selle kapsa porgandi möksi pannil. Väga maitsev ja täitev kõhutäis.
Sa hautasid ikka lihtsalt kapsast ja porgandit, mitte poesalatit?
Külaline

Mina proovisin ka selle kapsa-porgandimöksi ära ja väga maitses. Loomulikult toore porgandi ja kapsa riivisin, poesalatit ei kasuta.

Ja täna tegin brokolivormi. Ostsin terve brokoli (aga kõlbab muidugi ka sügavkülma kraam), keetsin mõned minutid, siis ahjuvormi, sinna juurde üks sibul ja kaks küüslauguküünt hakituna ning päevalilleseemneid. Segasin läbi, peale valasin muna-piima-juustukastme. Jällegi väga hea ja toitev toit sai. Mõtelsin, et see peaks küll üsna kerge toit olema, aga suutsin ikka nii üle süüa, et käisin nüüd kiirkõnnitiirul, et mitte liiga täis kõhuga magama minna.

Aga tolmukübeme menüüst, ma küll ei suudaks lihtsalt paljast toorsalati (ja veel poe oma ülemaitsestatuna) pool kilo korrag süüa. Toorsalatit söön ikk amuu tidu lisandiks. Hautatud köögiviljad on lihtsamaini seeditavad, ni et soovitan soojalt sul ikka mingit hautatud küügivilja retspti ka proovida. Ei ole see söögi teemine nii keeruline, et sa sellega hakkama ei saa.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Okt 2025 21:14
Külaline kirjutas: 25 Okt 2025 21:02Ma proovisin ära selle kapsa porgandi möksi pannil. Väga maitsev ja täitev kõhutäis.
Sa hautasid ikka lihtsalt kapsast ja porgandit, mitte poesalatit?
Muidugi puhas kapsas ja porgand. Kapsa lõikasin(vb isegi liiga peened ribad, ja porgandi riivisin.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 25 Okt 2025 19:24 Kuidas on võimalik, et sa pole köögivilju söönud? Mis sul siis liha, kala või kana kõrvale lisaks riisile või kartulile käis, mitte midagi?
Täpselt, absoluutselt mitte midagi. Peaaegu kogu elu nii olnud. Puuvilja ikka üritan teadlikult süüa päris tihti, banaan, hurmaa, õun, virsik.. Aga peaks tegelikult tihedamini, katsun menüüsse võtta. Igal pool kirjutatakse, et puuviljasuhkrut ei maksa karta (paksuks minemise mõttes). Aga köögiviljaga jah, on üldiselt kööga. No eks ma proovin siis mõnikord küpsetatud köögivilja, siingi anti suvikõrvitsa kotleti retsept. Aga ei tea, palju neid korraga süüa. Kas kõhu saab ikka normaalselt täis? Aga mis siis kõhust saab? Eks tuleb ise katsejänes olla, aga praegu küll köögivilja ei isuta, vastupidi, hoopis puuvilja peale hakkasid mõtted liikuma...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: xqwerty ja 1 külaline