Kaalulangetus teekond võidud

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

mismoodi teil need nuikellad küll kaloreid näitavad? Mul on huawei oma. Loeb vaid samme ja arvutab need umbkaudseteks kilomeetriteks. Ühestki menüüst pole mingeid kaloreid leidnud ei kellal ega kella programmist temaga ühendatud tahvelarvutis. äkki ma ei oska otsida?
toidukoguseid ka sinna programmi sisestada ei saa. ainult igahommikuse kaalunumbri.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 10:19 mismoodi teil need nuikellad küll kaloreid näitavad? Mul on huawei oma. Loeb vaid samme ja arvutab need umbkaudseteks kilomeetriteks. Ühestki menüüst pole mingeid kaloreid leidnud ei kellal ega kella programmist temaga ühendatud tahvelarvutis. äkki ma ei oska otsida?
toidukoguseid ka sinna programmi sisestada ei saa. ainult igahommikuse kaalunumbri.
Telefonis on äpp, kuhu paned kirja oma vanuse, kaalu, pikkuse. Eks siis äpp ise arvutab misiganes algoritmi loojad on pidanud heaks sinna sisse panna neid kulutatud kaloreid.Loomulikult pole see individuaalne ega täppisteadus.
Ma kõnnin ühe trammipeatuse jagu ja juba läheb automaatselt kirja trenn.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 10:19 mismoodi teil need nuikellad küll kaloreid näitavad? Mul on huawei oma. Loeb vaid samme ja arvutab need umbkaudseteks kilomeetriteks. Ühestki menüüst pole mingeid kaloreid leidnud ei kellal ega kella programmist temaga ühendatud tahvelarvutis. äkki ma ei oska otsida?
Mul on Apple oma. Lisaks kõigele muule, kraadib ka. Kraadiklaasi enam vaja pole. Teavitab südame-ja vererõhumuutustest, magamisest tundide kaupa jne. Kutsub abi, kui kukun või autoga paugu panen.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 12:48
Mul on Apple oma. Lisaks kõigele muule, kraadib ka. Kraadiklaasi enam vaja pole. Teavitab südame-ja vererõhumuutustest, magamisest tundide kaupa jne. Kutsub abi, kui kukun või autoga paugu panen.

Olen korduvalt mõelnud appli nutikella peale, aga pole ikka ostnud. Kas oled rahul? Ja on neist andmetest siis mingit reaalset kasu ka?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 13:23

Olen korduvalt mõelnud appli nutikella peale, aga pole ikka ostnud. Kas oled rahul? Ja on neist andmetest siis mingit reaalset kasu ka?
Loomulikult on kasu. Samme loeb, on pulsikella eest (jälgimiseks, et pulss liiga üles ei läheks sportides, südametervise trende. Ülimalt kasulik on nutikell
Külaline

Mul on kehvema mudeli Apple kell, ilma vilede ja kelladeta. Kehatemperatuuri ei mõõda ja und vist ka ei monitoori, samas võtan ööseks nii ehk naa alati ära.
Kasu on nii palju, et saad järgida kas ja kui palju kõnnid või muud trenni teed ja päevast aktiivselt kulutatud kaloreid näitab ka, kuigi need andmed juba väiksema usaldusväärsusega. Kui sul Apple telefon ka, siis on tore vidin kuna kell peegeldab telefoni. Ehk saab kõnesid ka vastu võtta ja sõnumeid saata isegi (see küll suht ebamugav).
Aga kui Apple telefoni pole ja eelarves palju üle
Pole, siis teeb too ära ka mõni muu mudel või märk. Fitbit oli kunagi, meeldis ka. Elegantsem nägi välja ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 22:03

Loomulikult on kasu. Samme loeb, on pulsikella eest (jälgimiseks, et pulss liiga üles ei läheks sportides, südametervise trende. Ülimalt kasulik on nutikell
Mul mingi odav Garmin juba on. Kõige odavam mudel, välimuse järgi ostsin. Ongi ilus, aga pole väga täpne ja ma ei viitsi teda eriti kasutada. Mõtlengi, et kas applil oleks midagi ägedamat juures, mis motiveeriks kasutama. Iphone on mul jah, nii et nad klapiks kokku küll.
Külaline

ma vaatasin, kuidas minu kell kaloreid arvestab.
keskmine puhkusepäev ca 150-300 kcal.
enne puhkusele minekut päev, kus ma terve päeva sisuliselt ringi trampisin (15000+ sammu) ca 600kcal kulu. Ehk siis selle kella arvates peaksin ma, et alla võtta, elama puhkuse ajal 2 õunast või klaasitäiest piimast päevas.
Ei tahaks nagu uskuda, midagi on vist mäda.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 09:53 ma vaatasin, kuidas minu kell kaloreid arvestab.
keskmine puhkusepäev ca 150-300 kcal.
enne puhkusele minekut päev, kus ma terve päeva sisuliselt ringi trampisin (15000+ sammu) ca 600kcal kulu. Ehk siis selle kella arvates peaksin ma, et alla võtta, elama puhkuse ajal 2 õunast või klaasitäiest piimast päevas.
Ei tahaks nagu uskuda, midagi on vist mäda.
Mis jura sa räägid? Need on nn. active kalorid. Lisaks sellele on veel resting kalorid, mis on umbes 1400-1500 päeva kohta. Et alla võtta peaksid lahutama nende kalorite summast 500 kcal.
Külaline

No ma ei tea. Minu baaskalorid on kalkulaatori põhjal 1400. Kui panin myfitnesspali soovitud kaalu, siis pidin päevas sööma 1200 kalorit. Millest on ausalt öeldes väga lihtne üle minna. Kaalusin ja märkisin paari nädala jooksul pingsalt kõik toidukogused üles ja kaalust number alla ikka ei läinud. 200 grammised kõikumised siia-sinna. Vb endal oli veidi kergem tunne. Lõpuks pidin hakkama kaloreid juurde "valetama" sinna, kuna päevane kaloraaž hakkas jääma sinna 900-1000 kanti. Lihtsalt kuidagi ei olnud isu enam, harjusin ära ja peale kuut ka enam ei söönud. Ja ikka kaal ei kahanenud. Aga see 1200 tuleb kohe täis kui jood tassi keefiri kamaga, paar näkileiba hummuse, pesto või tomatiga ja võtad ühe õuna v banaani. Kodujuustu kurgiga, juurviljasupp ja ongi kaloraaž juba ületatud. Kuna mulle hullult maitseb kadarbiku porgandi-apelsinimahl, siis see ajas ka alguses kalorieelarve lõhki.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 12:38 No ma ei tea. Minu baaskalorid on kalkulaatori põhjal 1400. Kui panin myfitnesspali soovitud kaalu, siis pidin päevas sööma 1200 kalorit. Millest on ausalt öeldes väga lihtne üle minna. Kaalusin ja märkisin paari nädala jooksul pingsalt kõik toidukogused üles ja kaalust number alla ikka ei läinud. 200 grammised kõikumised siia-sinna. Vb endal oli veidi kergem tunne. Lõpuks pidin hakkama kaloreid juurde "valetama" sinna, kuna päevane kaloraaž hakkas jääma sinna 900-1000 kanti. Lihtsalt kuidagi ei olnud isu enam, harjusin ära ja peale kuut ka enam ei söönud. Ja ikka kaal ei kahanenud. Aga see 1200 tuleb kohe täis kui jood tassi keefiri kamaga, paar näkileiba hummuse, pesto või tomatiga ja võtad ühe õuna v banaani. Kodujuustu kurgiga, juurviljasupp ja ongi kaloraaž juba ületatud. Kuna mulle hullult maitseb kadarbiku porgandi-apelsinimahl, siis see ajas ka alguses kalorieelarve lõhki.
Kas oled lamav inimene? Kui su baaskalorid on 1400, siis su kogukalorid on umbes 2000, seega allavõtmiseks peaksid sööma 1500 kcal.
Saledaks

Postitus Postitas Saledaks »

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 12:44
Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 12:38 No ma ei tea. Minu baaskalorid on kalkulaatori põhjal 1400. Kui panin myfitnesspali soovitud kaalu, siis pidin päevas sööma 1200 kalorit. Millest on ausalt öeldes väga lihtne üle minna. Kaalusin ja märkisin paari nädala jooksul pingsalt kõik toidukogused üles ja kaalust number alla ikka ei läinud. 200 grammised kõikumised siia-sinna. Vb endal oli veidi kergem tunne. Lõpuks pidin hakkama kaloreid juurde "valetama" sinna, kuna päevane kaloraaž hakkas jääma sinna 900-1000 kanti. Lihtsalt kuidagi ei olnud isu enam, harjusin ära ja peale kuut ka enam ei söönud. Ja ikka kaal ei kahanenud. Aga see 1200 tuleb kohe täis kui jood tassi keefiri kamaga, paar näkileiba hummuse, pesto või tomatiga ja võtad ühe õuna v banaani. Kodujuustu kurgiga, juurviljasupp ja ongi kaloraaž juba ületatud. Kuna mulle hullult maitseb kadarbiku porgandi-apelsinimahl, siis see ajas ka alguses kalorieelarve lõhki.
Kas oled lamav inimene? Kui su baaskalorid on 1400, siis su kogukalorid on umbes 2000, seega allavõtmiseks peaksid sööma 1500 kcal.
Mis lamav inimene? baaskaloreid ei saa kunagi täpselt nii ehk naa ise teada, kuna see sõltub ju a la lihasmassist, stressi-kortisooli fasemest, uni mõjutab tugevalt ainevahetuse kiirust jne. Minul, 46 aastane naine, ütleb interneti mingi kalkulaator hetkel 1500, pluss aktiivsed kalorid juurde, ca 2000 keskmiselt. 2000 võtan mina juurde. 1500 on kaal paigal ja kuskil 1200 tasemelt hakkab langema, aga nagu olen kirjutanud eelnevalt, ei suuda pikemas perspektiivis nii toituda ja kui söön 1500-2000 vahel siis on suure vaevaga kaotatud kilod sisuliselt kohe tagasi. Organismid on nii erinevad, ja kommentaarid a la kas oled lamav inimene on kohatud.
Külaline

Saledaks kirjutas: 08 Juul 2024 13:18
Mis lamav inimene? baaskaloreid ei saa kunagi täpselt nii ehk naa ise teada, kuna see sõltub ju a la lihasmassist, stressi-kortisooli fasemest, uni mõjutab tugevalt ainevahetuse kiirust jne. Minul, 46 aastane naine, ütleb interneti mingi kalkulaator hetkel 1500, pluss aktiivsed kalorid juurde, ca 2000 keskmiselt. 2000 võtan mina juurde. 1500 on kaal paigal ja kuskil 1200 tasemelt hakkab langema, aga nagu olen kirjutanud eelnevalt, ei suuda pikemas perspektiivis nii toituda ja kui söön 1500-2000 vahel siis on suure vaevaga kaotatud kilod sisuliselt kohe tagasi. Organismid on nii erinevad, ja kommentaarid a la kas oled lamav inimene on kohatud.
Alla baasainevahetuse kaloreid lasta ei tohi. Mina naine 53a, 1500 kcal langeb ilusti. 1200 ei lange mitte midagi, see on nii madal kaloraaz, et keha hakkab kõike talletama. Olen paar päeva elus proovinud 1200 kcal süüa, surin pm nälga. See pole tervislik ega jätkusuutlik.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 13:32
Saledaks kirjutas: 08 Juul 2024 13:18

Alla baasainevahetuse kaloreid lasta ei tohi. Mina naine 53a, 1500 kcal langeb ilusti. 1200 ei lange mitte midagi, see on nii madal kaloraaz, et keha hakkab kõike talletama. Olen paar päeva elus proovinud 1200 kcal süüa, surin pm nälga. See pole tervislik ega jätkusuutlik.
Taaskord, organismid on erinevad. Mina isiklikult 1500 juures alla ei võta. Ja 1200 polegi jätkusuutlik, sellega olen nõus.
Külaline

Taaskord, organismid on erinevad. Mina isiklikult 1500 juures alla ei võta. Ja 1200 polegi jätkusuutlik, sellega olen nõus.
Mina ka ei võta sellega alla, 1400 kcal-ga kaal seisab. Kui ma sööks 2000, ma võtaks juurde. Kusjuures pole mingi lamava eluviisiga haige, vaid kõnnin 10 000-13 000 sammu päevas, teen aiatöid jne.
Külaline

Kas kahel viimasel lihast ka on? Trenni teete, olete varem teinud?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 14:16 Kas kahel viimasel lihast ka on? Trenni teete, olete varem teinud?
Teen trenni läbi terve elu. Viimased 5-6 aastat kui kaaluga hapuks läks VÄGA regulaarselt 4-5 korda nädalas. Ujun, kõnnin, mängin tennist, talvel suusatan, teen jõutrenni, kõike segiläbi.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 14:26
Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 14:16 Kas kahel viimasel lihast ka on? Trenni teete, olete varem teinud?
Teen trenni läbi terve elu. Viimased 5-6 aastat kui kaaluga hapuks läks VÄGA regulaarselt 4-5 korda nädalas. Ujun, kõnnin, mängin tennist, talvel suusatan, teen jõutrenni, kõike segiläbi.
Ja oled ikka ülekaalus? Kuidas on see võimalik?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 14:43
Alates mingist vanusest on trenni mõju kaalule
Väike. Liigun ka et vaimne tervis enamvahem püsiks
Mingi aja suudan toitmisega distsipliini hoida. Siis libastun ja toitun niiöelda normaalselt, ja luban paar klaasi veini 2 korda nädalas, söön tüki kooki. 3-4 kilo mis maha läinud, tulevad tagasi. Üle 2000 kalori ei söö sisuliselt kunagi, aga 2000 on see kus mina juurde võtan. Siis surun hambad risti ja lähen tagasi 1200-1500 peale. Ring algab otsast peale.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 15:12
Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 14:43

Alates mingist vanusest on trenni mõju kaalule
Väike. Liigun ka et vaimne tervis enamvahem püsiks
Mingi aja suudan toitmisega distsipliini hoida. Siis libastun ja toitun niiöelda normaalselt, ja luban paar klaasi veini 2 korda nädalas, söön tüki kooki. 3-4 kilo mis maha läinud, tulevad tagasi. Üle 2000 kalori ei söö sisuliselt kunagi, aga 2000 on see kus mina juurde võtan. Siis surun hambad risti ja lähen tagasi 1200-1500 peale. Ring algab otsast peale.
No ma olen sinust kõvasti vanem. Söön 5p nädalas normaalselt(kaloreid ei loe, söön kõhu 3 korda päevas kvaliteetsest toidust täis, ei näksi), 2 x nädalas kõvasti õlut või mulli, lisaks ohtralt grilli/väljas söömised/näksid. Selle paari päevaga tuleb paar kg juurde, mis järgmise kahe päevaga uuesti kaob. Kokkuvõttes olen 7p nädalas täis kõhuga ning rõõmus.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot] ja 1 külaline