Introverdid

seks, suhted ja pereteemad
Tolmukübe
Kontakt:

Introverdid

Postitus Postitas Tolmukübe »

No mis arvate, kas see pilt ja tekst vastavad tõele? Kui oled introvert, kuidas sul endal sotsiaalsete kogunemistega on, kas saad uksest välja, et neile mindud?
Manused
in.jpg
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Meeldivatele sotsiaalsetele kogunemistele minekuga ja seal aktiivselt suhtlemisega on 0 probleemi. Lihtsalt vajan omaette aega taastumiseks, sh igapäevasest töisest suhtlemisest taastumiseks. Ja igasuguste kogunemiste osas olen valiv. Niisama ööklubisse minna pole ealeski olnud minu unelmate reedeõhtu.
Külaline

Tõenäoliselt peab paika, introverdid väldivad ülemäärast suhtlemist iga hinna eest. Muidugi, kui keegi nende hinnangul meeldiv inimene tuleb ise vestlema, siis loomulikult suhtlevad, aga ise kellelegi naljalt ei lähene. Kui olla kogemuste osas valiv, siis jäävad paljud kogemused olemata, sest ega ette ju ei tea, kellest võiks tore uus tutvus areneda.
Minul ekstraverdina jääb arusaamatuks, et peaks suhtlemisest taastuma, ise suhtleksin alati, kui võimalik, eeldusel muidugi, et vestluskaaslane on intelligentne ja laia silmaringiga. Introvertidega suheldes on see häda, et pead meelehetlikult otsima teemasid, et vestlus ebamugavasse vaikusesse ei vajuks. Selline pingutus on ebamugav, seda enam, et enamasti vastavad on lühidalt ja ise teemat edasi ei arenda. Paraku on olukordi, kus tuleb seda teha - näiteks lastevanematega koosviibimised jne.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 26 Okt 2025 15:23 No mis arvate, kas see pilt ja tekst vastavad tõele? Kui oled introvert, kuidas sul endal sotsiaalsete kogunemistega on, kas saad uksest välja, et neile mindud?
Ja et kuidas sul endal selle asjaga on? Mina nt ei arva mitte midagi, kuni sa ei räägi, kuidas sul endal on. Miks sa niimoodi uudishimutsed, mis sul viga on?
Külaline

Vähemalt pilt on tore :)
nelz
Kontakt:

Postitus Postitas nelz »

Ega introvert tingimata sotsiofoobiga ei võrdu. Enamik introverte saab seltskondades ja üritustell kenasti hakkama, lihtsalt hiljem taastumisele läheb palju aega.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2025 16:58. Introvertidega suheldes on see häda, et pead meelehetlikult otsima teemasid, et vestlus ebamugavasse vaikusesse ei vajuks. Selline pingutus on ebamugav, seda enam, et enamasti vastavad on lühidalt ja ise teemat edasi ei arenda
Selle kohta on teemat valdavtael inimestel arvamus, et miks ühiskond survestab introverte suhtlema, kui see nende jaoks ebamugav on. Miks ei võiks ekstraverdid lihtsalt vait olla? Mis siis, et see nende jaoks ebamugav on. Oleks mingigi võrdsus.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Okt 2025 17:17
Külaline kirjutas: 26 Okt 2025 16:58. Introvertidega suheldes on see häda, et pead meelehetlikult otsima teemasid, et vestlus ebamugavasse vaikusesse ei vajuks. Selline pingutus on ebamugav, seda enam, et enamasti vastavad on lühidalt ja ise teemat edasi ei arenda
Selle kohta on teemat valdavtael inimestel arvamus, et miks ühiskond survestab introverte suhtlema, kui see nende jaoks ebamugav on. Miks ei võiks ekstraverdid lihtsalt vait olla? Mis siis, et see nende jaoks ebamugav on. Oleks mingigi võrdsus.
Absoluutselt, kui see introvert ütleks otse, et ärge nähke vaeva, mulle tegelikult üldse ei meeldi suhelda. See, et mulle meeldib suhelda, et tähenda, et ma pean suhtlema, saan suurepäraselt ise oma mõtteid mõlgutada. Kui aga oled tööalases vm olukorras, on imelik lihtsalt vait olla, ei tea ju, kas teine on rahulolematu, viletas tujus võõi mingi muu häda.
Külaline

Sa mõtled ju sotsiaalfoobikuid, mitte introverte. Kogu aeg aetakse neid segi. Introvertsus tähendab laias laastus lihtsalt seda, kas sa saad üritustelt energiat (ekstravert) või võtavad need sinult energiat (introvert). Uksest välja saamisega pole mingit seost.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2025 18:00 Sa mõtled ju sotsiaalfoobikuid, mitte introverte. Kogu aeg aetakse neid segi. Introvertsus tähendab laias laastus lihtsalt seda, kas sa saad üritustelt energiat (ekstravert) või võtavad need sinult energiat (introvert). Uksest välja saamisega pole mingit seost.
Just. Saab välja mindud küll. Hea seltskonnaga eriti. Ja introverdina on ka kodus lausa igav vahel. Aga tõsi on see, nagu siin kirjutati, et taastumine võtab paar päeva aega, kui on eriti suure seltskonnaga oleng olnud.
Siis oma kodus(ei pea ilmtingimata üksi olema, oma perega näiteks) on jube hea järgmine päev akusi laadida lillegi liigutamata.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Okt 2025 16:58 Tõenäoliselt peab paika, introverdid väldivad ülemäärast suhtlemist iga hinna eest. Muidugi, kui keegi nende hinnangul meeldiv inimene tuleb ise vestlema, siis loomulikult suhtlevad, aga ise kellelegi naljalt ei lähene. Kui olla kogemuste osas valiv, siis jäävad paljud kogemused olemata, sest ega ette ju ei tea, kellest võiks tore uus tutvus areneda.
Minul ekstraverdina jääb arusaamatuks, et peaks suhtlemisest taastuma, ise suhtleksin alati, kui võimalik, eeldusel muidugi, et vestluskaaslane on intelligentne ja laia silmaringiga. Introvertidega suheldes on see häda, et pead meelehetlikult otsima teemasid, et vestlus ebamugavasse vaikusesse ei vajuks. Selline pingutus on ebamugav, seda enam, et enamasti vastavad on lühidalt ja ise teemat edasi ei arenda. Paraku on olukordi, kus tuleb seda teha - näiteks lastevanematega koosviibimised jne.
Minu puhul see ei pea paika see, et vastan lühidalt ja lasen vestluse käigus ebamugava vaikuse tekkida - mulle endale ka ei meeldi selline vaikus. Kuhugi minnes, kus ma tean, et vestlushimulised inimesed, ma panen nö. vaimu valmis ja võin rääkida suhteliselt palju, sama palju kui mõni ekstravert.

Ainult et kui olen käinud kuskil, kus on olnud palju suhtlemist, siis pärast tunnen omamoodi väsimust küll. Kui olen käinud näit. mingil koosviibimisel, siis eelistan, et järgmine päev (või isegi mitu päeva) on rohkem vaiksema ja omaette tegutsemise päevad.

Ma ei suutnud ka noorena joosta peolt peole. Kui ma olin ühe peo ära käinud ja väsimuse välja maganud, tundus, et ma ei kahetse, et seal käisin, aga nüüd kohe uuesti küll ei taha kuhugi minna. Põhjus ei olnud füüsilises väsimuses (see kadus kiiresti), vaid vaimses ja emotsionaalses väsimuses. Nii oligi, et kui ühika toakaaslased võibolla juba järgmisel õhtul jooksid järgmisele peole, jäin vahelduseks hoopis omaette olemise võimalust nautima - nii mõnus.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Okt 2025 18:18
Külaline kirjutas: 26 Okt 2025 18:00 Sa mõtled ju sotsiaalfoobikuid, mitte introverte. Kogu aeg aetakse neid segi. Introvertsus tähendab laias laastus lihtsalt seda, kas sa saad üritustelt energiat (ekstravert) või võtavad need sinult energiat (introvert). Uksest välja saamisega pole mingit seost.
Just. Saab välja mindud küll. Hea seltskonnaga eriti. Ja introverdina on ka kodus lausa igav vahel. Aga tõsi on see, nagu siin kirjutati, et taastumine võtab paar päeva aega, kui on eriti suure seltskonnaga oleng olnud.
Siis oma kodus(ei pea ilmtingimata üksi olema, oma perega näiteks) on jube hea järgmine päev akusi laadida lillegi liigutamata.
Lille ma võin järgmisel päeval liigutada. Näiteks oma aias toimetada, mille juures ma ei räägi, on väga hea. Saab igasugu muljesid ja vestlusi peas uuesti läbi kedrata, nendest tekkinud mõtted lõpuni mõelda.
Külaline

Saan uksest välja, kui kohtumine on ühe-kahe inimesega. Kui on suur seltskond, kus on ok vait olla, saan hakkama. Seltskond, mis on suur, halvemal juhul võõras ja kus tuleb suhelda - surma ähvardusel lähen, jooksen esimesel võimalusel. taastumine on pikk, seetõttu on äärmiselt oluline elada üksinda.
Külaline

Ma lähen rõõmuga paar-kolm korda kuus suurtele üritustele ja meeldib ka väiksema seltskonnaga väljas käia. Võin vabalt rääkida kõigiga ja palju! Lausa vajan seda vahel. Aga siis andke mulle aega mitu päeva puhkamiseks.
Tunnen end meeldivas seltskonnas väga hästi, pole sotsiaalfoobik.
Aga tahan pärast seda pikemalt omaette olla.
Ükski üritus pole ebameeldiv, kõigist leian ikka midagi toredat. Aga paari tunni pärast tahaks juba koju, väsin kiiresti.
Külaline

Tundub, et paljud ei saa aru, mida introvert tegelikult tähendab ja arvavad, et nemad väldivad igasugust suhtlemist. No ei ole nii!
Introvert elab sissepoole. Ei anna endast kunagi kõike ära.
Ta võib olla väga hea suhtleja, aga sa ei saa temast selle suhtluse käigus midagi teada - mida ta tunneb, mida tegelikult mõtleb.
Introvert võib seltskonnas rääkida väga toredaid ja lõbusaid lugusid oma elust ja seiklustest, tunduda kõigile mõnus jutukas kaaslane.
Aga see pole ta loomus. Lihtsalt sel õhtul on tore. Järgmised kuu aega mitte. Ja ei soovi ka enam sama seltskonnaga kohtuda.
Introverdi tõelist olemust keegi ei tunne ega teada ei saagi.
Endast räägin 😃
Külaline

Ekstravert on avatud loomuga, introvert kinnine. Ma mõtlen kas see oleneb vahel sellest kui keeruline ja segane su elu on kas oled introvert või ekstravert ja kas sul on saladused. Nt pereringis oled ekstravert, tunned ennast vabalt, sest seal ei pea saladusi hoidma või midagi kellegi eest varjama või lhtsalt väga kontrollima kuidas mida öelda.

või on see pigem sotsifoobia kui introvert
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2025 23:31või on see pigem sotsifoobia kui introvert
Need on ikka väga erinevad tüübid. Kiputakse segi ajama, arvatakse, et introvert kardab suhtlemist. No ei ole nii!
Külaline

Guest kirjutas: 26 Okt 2025 23:31 Ekstravert on avatud loomuga, introvert kinnine. Ma mõtlen kas see oleneb vahel sellest kui keeruline ja segane su elu on kas oled introvert või ekstravert ja kas sul on saladused. Nt pereringis oled ekstravert, tunned ennast vabalt, sest seal ei pea saladusi hoidma või midagi kellegi eest varjama või lhtsalt väga kontrollima kuidas mida öelda.

Ei ole avatud/kinnine see erinevus. Sai juba öeldud - introvert väsib suhtlusest, ekstravert kosub sellest.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Okt 2025 00:42
Guest kirjutas: 26 Okt 2025 23:31 Ekstravert on avatud loomuga, introvert kinnine. Ma mõtlen kas see oleneb vahel sellest kui keeruline ja segane su elu on kas oled introvert või ekstravert ja kas sul on saladused. Nt pereringis oled ekstravert, tunned ennast vabalt, sest seal ei pea saladusi hoidma või midagi kellegi eest varjama või lhtsalt väga kontrollima kuidas mida öelda.

Ei ole avatud/kinnine see erinevus. Sai juba öeldud - introvert väsib suhtlusest, ekstravert kosub sellest.
Ja kui seepärast väsibki et pinges on? Isegi kui see välja ei paista
Külaline

Guest kirjutas: 27 Okt 2025 08:55
Guest kirjutas: 27 Okt 2025 00:42

Ja kui seepärast väsibki et pinges on? Isegi kui see välja ei paista
Googelda natuke. Välja paistmise pealt ei otsustata, kas oled introvert. Introvert väsib ka pereringis suhtlemisest, muide. Sõltumata saladuste olemasolust.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Triibu ja 4 külalist