Raasiku vallavanem alaealiste jõhkrast veretööst: see on kõigi jaoks suur šokk

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 25 Okt 2025 19:29
Külaline kirjutas: 25 Okt 2025 17:32
Guest kirjutas: 24 Okt 2025 23:35
Täiesti kohutav. Lugesin ka, et ka sellest tapmisest on videomaterjal olemas. Keegi politseinikest ütles, et midagi nii julma pole nende grupp kunagi enne näinud.
Ja need olid lapsed!
Külarahvas räägib, et POODI ÜLES ja filmiti pealt. See on sadism, soov piinata ja piinlemist pealt vaadata ja nautida.
Sellised värdjad peaks terve elu kinni istuma ning lisaks, kuna tegu alaealistega, tuleks karistada ka vanemaid-
Nii sellised, kui ka lapsed, kes julmal viisil loomi tapavad ja seda naudivad, tuleks lihtsalt ühiskonnast puhastada. Mitte karistada, vaid likvideerida kui praak. Nii nagu loomariigiski. Ühtki ümberkasvamise lugu julmast sadistist nunnupalliks pole olemas ei maailmas ega meil.
Külaline

Ei tea mis sellest Mustamäel oravaid naelutanud värdjast sai?
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2025 22:23Nii sellised, kui ka lapsed, kes julmal viisil loomi tapavad ja seda naudivad, tuleks lihtsalt ühiskonnast puhastada. Mitte karistada, vaid likvideerida kui praak. Nii nagu loomariigiski. Ühtki ümberkasvamise lugu julmast sadistist nunnupalliks pole olemas ei maailmas ega meil.
Ehk siis ühiskond tervikuna peaks samale tasemele laskuma?
Külaline

Guest kirjutas: 26 Okt 2025 11:23
Guest kirjutas: 26 Okt 2025 06:09 Roaldil oli saade vanglast. Mu ettekujutus vanglast põhines varem juttudel, kui õudne on vangla. Aga saadet nähes olin ma üllatunud. Ei teagi kas äkki olin pettunud. See tänane vangla paistis nagu kinnipidamisasutus. Piirangud küll, aga näis palju toredam kui mu ettekujutus jubedast vanglast.
Muigugi ma ei tea, kas see oli nüüd toredamaks tehtud. Või näidati vaid väikeseid sulisid ja kelme, kel kerge karistus.
Eesmärk olla ikka rohkem ümberkasvatus, mitte vangide piinlema ja kannatama panek. Ei tea nüüd kas uskuda, et vangla polegi enam koht kus oleks nii kohutav olla.
"See tänane vangla paistis nagu kinnipidamisasutus" - vangla ongi ju kinnipidamisasutus. Jah, tänapäeva vanglas mingeid muid kannatusi pole kui see põhiline - vabaduse puudumine. Ja seda naljalt üksi inimene ei taha. Eriti noor inimene. Võib ju küll fantaseerida, kuidas teen nimme mingi kuriteo, satun vanglasse ja saan tasuta sooja kambri ja toitlustuse - mõtle, kui mõnus. Ni fanataseerivad tavaliselt need, kelle mingit reaalset ohtu vangasse sattumiseks pole. Oleks reaalne võimalus vanglasse sattumiseks, mõeldaks kohe, et oi-oi, ma ei taha.
Seda ütled sa täiskasvanud inimese vaatenurgast, et vabaduse puudumine on kohutav. Teismeline, kes on oma senise elu elanud vanemate taktikepi all, näeb asja teisiti. Vabanemist oma vanemate kamandamisest, vabaduse ja iseseisvuse suurenemist, nagu internaatkooli minek, erilist vahet polegi, sest vanglas jätkab oma haridusteed ja saab ka kutsehariduse.
Külaline

Seda muidugi et vangla ongi kinnipidamisasutus. Asi on sõnastuses. Vanglal ja vangil on sõnana halb toon. Aga kinnipeetav ja kinnipidamisasutus on nagu ilusam viisakam ja positiivsem sõna.
Nagu paks muutuks vähem paksemaks, kui öelda ülekaaluline. Ei muutu ka. Aga mõjub sõnana paremini.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Paks ja ülekaaluline on ikka erinevad mõisted, seega nad tähistavad erinevaid nähtusi. Mina näiteks olen ülekaaluline, aga ma pole paks. Paks on ikka paks, silmaga nähtav, aga ülekaaluline tähendab seda, et rasva on kehale kogunenud küll, aga tegemist ei ole veel laia aamiga. Ehk et on ülekaal liigse rasvkoe näol, aga lai kui aam ei olda.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 27 Okt 2025 08:30Paks ja ülekaaluline on ikka erinevad mõisted, seega nad tähistavad erinevaid nähtusi. Mina näiteks olen ülekaaluline, aga ma pole paks. Paks on ikka paks, silmaga nähtav, aga ülekaaluline tähendab seda, et rasva on kehale kogunenud küll, aga tegemist ei ole veel laia aamiga. Ehk et on ülekaal liigse rasvkoe näol, aga lai kui aam ei olda.
Ja kuidas sinu (mitte)paksus jõhkra veretööga seotud on?
Külaline

Guest kirjutas: 27 Okt 2025 09:30
Tolmukübe kirjutas: 27 Okt 2025 08:30Paks ja ülekaaluline on ikka erinevad mõisted, seega nad tähistavad erinevaid nähtusi. Mina näiteks olen ülekaaluline, aga ma pole paks. Paks on ikka paks, silmaga nähtav, aga ülekaaluline tähendab seda, et rasva on kehale kogunenud küll, aga tegemist ei ole veel laia aamiga. Ehk et on ülekaal liigse rasvkoe näol, aga lai kui aam ei olda.
Ja kuidas sinu (mitte)paksus jõhkra veretööga seotud on?
Vastas valesse teemasse ilmselt.
Külaline

Politsei rõhutab, et Raasiku juhtumis ei olnud tegu narkootikumide või alkoholi mõjul toime pandud vägivallaga. „Need poisid ei olnud joobes. Tegemist oli lihtsalt kambavaimu ja ideoloogilise mõtteviisiga, kus vägivald ise pakkus rahuldust,“ ütles Vares.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Okt 2025 13:55 Politsei rõhutab, et Raasiku juhtumis ei olnud tegu narkootikumide või alkoholi mõjul toime pandud vägivallaga. „Need poisid ei olnud joobes. Tegemist oli lihtsalt kambavaimu ja ideoloogilise mõtteviisiga, kus vägivald ise pakkus rahuldust,“ ütles Vares.
Väikesed hitlerid. Teise maailmasõja ajal tehti ka ideoloogia nimel igasuguseid ekperimente puuetega inimeste peal.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Okt 2025 22:43
Külaline kirjutas: 26 Okt 2025 22:23Nii sellised, kui ka lapsed, kes julmal viisil loomi tapavad ja seda naudivad, tuleks lihtsalt ühiskonnast puhastada. Mitte karistada, vaid likvideerida kui praak. Nii nagu loomariigiski. Ühtki ümberkasvamise lugu julmast sadistist nunnupalliks pole olemas ei maailmas ega meil.
Ehk siis ühiskond tervikuna peaks samale tasemele laskuma?
Kuidas see sama tase on?
Külaline

Guest kirjutas: 26 Okt 2025 22:27 Ei tea mis sellest Mustamäel oravaid naelutanud värdjast sai?

No mis sellest tupsununnukesest Eestis ikka saab. Oodatakse, kuni mõne kodutu puu külge naelutab ja peetakse leebe loeng.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Okt 2025 13:55 Politsei rõhutab, et Raasiku juhtumis ei olnud tegu narkootikumide või alkoholi mõjul toime pandud vägivallaga. „Need poisid ei olnud joobes. Tegemist oli lihtsalt kambavaimu ja ideoloogilise mõtteviisiga, kus vägivald ise pakkus rahuldust,“ ütles Vares.
Kohutav! Huvitav, millistest kodudest need noored pärit on? Kui on asotsiaalne taust, siis mõnes mõttes on see käitumine arusaadav.

Igal juhul on see minu meelest järjekordne näide, et me ei pööra oma lastele piisavalt tähelepanu. Arvata on, et need ideoloogiad tulevad netist, istutakse päevad läbi ekraani taga ja kogutakse "häid" ideid, selle asemel, et mõnes huviringis kaasa lüüa. Ja mitte keegi ei kontrolli, mida lapsed netis vahivad.
Külaline

Kas netti saab süüdistada? Aga raamatud? Ma praegu loen üht raamatut ja vabalt saaks sealt "mõtteid". Ometi peetakse raamatute lugemist palju paremaks kui netti. Ega kinokunst parem ole "mõtete "ammutamisel.
Külaline

Mina kuulan Mirko.ee-st audioraamatuid. 99,99% on seal krimilood. Ma tean juba uskumatuid tapmis-ja piinamismeetodeid. Raamatud on harivad jaaa :x
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Okt 2025 10:50 Kas netti saab süüdistada? Aga raamatud? Ma praegu loen üht raamatut ja vabalt saaks sealt "mõtteid". Ometi peetakse raamatute lugemist palju paremaks kui netti. Ega kinokunst parem ole "mõtete "ammutamisel.
Loomulikult saab netist lugeda nii häid kui ka väga halbu asju. Sina täiskasvanuna oskad head halvast eristada, laps seda aga alati ei suuda. Teda tuleb juhendada, talle õigeid väärtushinnanguid õpetada. Selleks aga paraku täiskasvanutel aega (ja pahatihti ka tahtmist) napib.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Okt 2025 11:02
Külaline kirjutas: 28 Okt 2025 10:50 Kas netti saab süüdistada? Aga raamatud? Ma praegu loen üht raamatut ja vabalt saaks sealt "mõtteid". Ometi peetakse raamatute lugemist palju paremaks kui netti. Ega kinokunst parem ole "mõtete "ammutamisel.
Loomulikult saab netist lugeda nii häid kui ka väga halbu asju. Sina täiskasvanuna oskad head halvast eristada, laps seda aga alati ei suuda. Teda tuleb juhendada, talle õigeid väärtushinnanguid õpetada. Selleks aga paraku täiskasvanutel aega (ja pahatihti ka tahtmist) napib.
Ma arvan et neti süüdistamine on juba nagu klishee. Kõik teavad et net on halb, sealt leiab kõike. See on kindla peale minek.targutusega.
Aga raamatutega... Mis veel öudsem, raamatutes võid hakata idealiseerima isegi tapjat ja mõistma teda. Nii et raamatud ja filmid ja net on kõik sama. Vahel ma mõtlen lugedus, et kuidas saab kirjanik üldse nii mõelda. Kui mu arvutist leida midagi sama, mida ta kirjutas....ma jääks kohe süüdi( mõne pättuse korra)l. Aga raamat... see on ilukirjandus.....
Külaline

Guest kirjutas: 28 Okt 2025 07:51
Guest kirjutas: 26 Okt 2025 22:27 Ei tea mis sellest Mustamäel oravaid naelutanud värdjast sai?

No mis sellest tupsununnukesest Eestis ikka saab. Oodatakse, kuni mõne kodutu puu külge naelutab ja peetakse leebe loeng.
Mille põhjal te teda sadismis süüdistate? Oma sõnade järgi leidis ta loomad juba surnult, ehk mingit piinamist ei toimunud ja tema tegu võib võrrelda nt hukkunud metsloomadest topiste tegemisega vms. Ehk sel juhul oli tema tegu lihtsalt väga loll ja mõttetu (nt topiste tegemisel on normaalne eesmärk erinevalt tema teost) ning kaasinimesi häiriv ja haige, aga piinamist ega midagi sadistlikku ei pruukinud toimuda.

(loomi elusalt kätte saada on ka päris raske)
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Okt 2025 13:27Mille põhjal te teda sadismis süüdistate? Oma sõnade järgi leidis ta loomad juba surnult,
Kuskohast sa seda lugesid/kuulsid? Oled ta lähedane? Palju sa ise surnud oravaid oled leidnud?
Külaline

Guest kirjutas: 28 Okt 2025 13:37
Külaline kirjutas: 28 Okt 2025 13:27Mille põhjal te teda sadismis süüdistate? Oma sõnade järgi leidis ta loomad juba surnult,
Kuskohast sa seda lugesid/kuulsid? Oled ta lähedane? Palju sa ise surnud oravaid oled leidnud?
Internet

Ma täiega lähedane ju kui ta on ukrainlane/lätlane/vm

Auto alla jäänud loomi ju näeb vahel, ka oravad
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist