No good for You. Milleks sa sõna võtsid üldse? Suurem osa inimesi on sinusugused, kes ei pea iga kalorit lugema ja võtavad kergesti maha. Teised rääkisid sellest, et kõik pole sinugusugsed tavalised inimesed.No ma olen sinust kõvasti vanem. Söön 5p nädalas normaalselt(kaloreid ei loe, söön kõhu 3 korda päevas kvaliteetsest toidust täis, ei näksi), 2 x nädalas kõvasti õlut või mulli, lisaks ohtralt grilli/väljas söömised/näksid. Selle paari päevaga tuleb paar kg juurde, mis järgmise kahe päevaga uuesti kaob. Kokkuvõttes olen 7p nädalas täis kõhuga ning rõõmus.
Kaalulangetus teekond võidud
-
Külaline
-
Külaline
Ma kahtlen, kas suurem osa selliseid on. Kindlasti on selliseid. Tean isegi mõnda. Samas tean rohkemaid, kes on küll super vormis, aga söövad ikka väga väga vähe. Käisin sõbrannaga hiljuti 4-5 päevasel reisil, temal kaaluga probleeme pole, st et on täissale ja ühtepidi ei räägi kaalust kunagi, ka mitte mida süüa või mitte. Aga samas, ega ta sisuliselt ei söö ka. Lõunaks võttis kruassandi ja õhtul sõi küll pitsat, aga selle pidime võtma kahe peale. Ja järgmine päev mainis, et eile sai palju söödud, ja sõi lõunaks supi ja õhtuks supi. Kaks väikest suppi päeva peale pluss 6h kõndimist. Hommikusöögid jäävad, mõistagi, vahele. Sama on täditütrega, kes on aastaid ja aastaid minu mõiste järgi ennast sisuliselt näljutanud. Tean veel paljusid saledaid, kellel taldrik täidetud veerandi võrra ja rohkem mitte. Kes ei söögi IIAL magusat. "Mulle magusad asjad ei maitse". Ja siis on sellised minusugused, kellel on ehk loomulik kalduvus rohkem süüa. Mina võin küll süüa terve pitsa. Või 2-3tk kooki. Shokolaad maitseb. Värske salat grillitud kanaga on suur lemmik. Võin süüa suure portsu. Aga iga asi, mis läheb suust sisse, maksab hinda. Kilod tulevad kergelt, ja lähevad raskelt. Nii on.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2024 16:33No good for You. Milleks sa sõna võtsid üldse? Suurem osa inimesi on sinusugused, kes ei pea iga kalorit lugema ja võtavad kergesti maha. Teised rääkisid sellest, et kõik pole sinugusugsed tavalised inimesed.No ma olen sinust kõvasti vanem. Söön 5p nädalas normaalselt(kaloreid ei loe, söön kõhu 3 korda päevas kvaliteetsest toidust täis, ei näksi), 2 x nädalas kõvasti õlut või mulli, lisaks ohtralt grilli/väljas söömised/näksid. Selle paari päevaga tuleb paar kg juurde, mis järgmise kahe päevaga uuesti kaob. Kokkuvõttes olen 7p nädalas täis kõhuga ning rõõmus.
-
Külaline
No ma pole ju selline. 6a tagasi kaalusin 13 kg vähem. Jätsin suitsetamise maha ning hakkas vaikselt juurde tulema. Nüüd võtsin paari kuuga 8 kg maha, varasemalt ei tahtnud üldse tulla. Omal ajal Fitlappi tegin, tuli alla küll, aga kõht oli koguaeg tühi.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2024 16:33No good for You. Milleks sa sõna võtsid üldse? Suurem osa inimesi on sinusugused, kes ei pea iga kalorit lugema ja võtavad kergesti maha. Teised rääkisid sellest, et kõik pole sinugusugsed tavalised inimesed.No ma olen sinust kõvasti vanem. Söön 5p nädalas normaalselt(kaloreid ei loe, söön kõhu 3 korda päevas kvaliteetsest toidust täis, ei näksi), 2 x nädalas kõvasti õlut või mulli, lisaks ohtralt grilli/väljas söömised/näksid. Selle paari päevaga tuleb paar kg juurde, mis järgmise kahe päevaga uuesti kaob. Kokkuvõttes olen 7p nädalas täis kõhuga ning rõõmus.
-
Külaline
Pange ikka kirja ka oma pikkused ja raskused. Ja vanused.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2024 13:32Alla baasainevahetuse kaloreid lasta ei tohi. Mina naine 53a, 1500 kcal langeb ilusti. 1200 ei lange mitte midagi, see on nii madal kaloraaz, et keha hakkab kõike talletama. Olen paar päeva elus proovinud 1200 kcal süüa, surin pm nälga. See pole tervislik ega jätkusuutlik.Saledaks kirjutas: ↑08 Juul 2024 13:18Mis lamav inimene? baaskaloreid ei saa kunagi täpselt nii ehk naa ise teada, kuna see sõltub ju a la lihasmassist, stressi-kortisooli fasemest, uni mõjutab tugevalt ainevahetuse kiirust jne. Minul, 46 aastane naine, ütleb interneti mingi kalkulaator hetkel 1500, pluss aktiivsed kalorid juurde, ca 2000 keskmiselt. 2000 võtan mina juurde. 1500 on kaal paigal ja kuskil 1200 tasemelt hakkab langema, aga nagu olen kirjutanud eelnevalt, ei suuda pikemas perspektiivis nii toituda ja kui söön 1500-2000 vahel siis on suure vaevaga kaotatud kilod sisuliselt kohe tagasi. Organismid on nii erinevad, ja kommentaarid a la kas oled lamav inimene on kohatud.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2024 12:44
Kas oled lamav inimene? Kui su baaskalorid on 1400, siis su kogukalorid on umbes 2000, seega allavõtmiseks peaksid sööma 1500 kcal.
-
Külaline
Oh, ja teaduskirjandus peab ca 1400 baaskaloritega naiseks ca 168cm ja 77 kg 40-50 a naist.
-
Külaline
Kuu keskmine BAV 1529. Vanus 53, pikkus 164, kaal 67.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2024 17:46 Oh, ja teaduskirjandus peab ca 1400 baaskaloritega naiseks ca 168cm ja 77 kg 40-50 a naist.
-
Külaline
Eip. Erinevad kalkulaatorid näitavad bmr'iks ca 1260. Ca 1500 on koos vähese liikumisega.
-
Külaline
Ei huvita mingi kalkulaator, kell mòódab ja annab iga 5-15 min tagant tulemused.1450-1627 viimase kuu ààrmused.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2024 18:07Eip. Erinevad kalkulaatorid näitavad bmr'iks ca 1260. Ca 1500 on koos vähese liikumisega.
-
Külaline
Sa annad lihtsalt valeinfot ja võiksid seetõttu rohkem nõu mitte anda.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2024 18:43Ei huvita mingi kalkulaator, kell mòódab ja annab iga 5-15 min tagant tulemused.1450-1627 viimase kuu ààrmused.
-
Külaline
Fitlap: Naine, 35-aastane, kehakaal 70 kg, pikkus 165 cm. Selliste mõõtudega naise baasainevahetuse arvutuslik kaloraaž on ca 1450 kcal. See on siis energiahulk, mis kulub ära ilma füüsilise aktiivsuseta.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2024 18:51Sa annad lihtsalt valeinfot ja võiksid seetõttu rohkem nõu mitte anda.
Kaisa Fitness: minu andmetega naise kaalu hoidmiseks on vajalik päevane kalorivajadus 1957
BAV on liikumatu keha vajadus, et organid töötaksid. Minu resting energy on 1529, see on koos minimaalse liigutamisega, juurde tavaliste päevade 550 kcal või trennipäevade 850-1100 kcal. Koguenergia = resting energy+active energy.
-
Külaline
Need arvud on kõik keskmiste põhjal antud, aga on suured individuaalsed iseärasused. Fitlapi grupis oli neid päris palju, kes ei võtnud selle kavaga maha. Suurem osa küll lihtsalt ei pidanud kavast täpselt kinni, aga on ka neid, kelle kalorivajadus on väiksem, kui keskmised arvutused näitavad. Eks on ka vastupidist, aga see inimene lihtsalt sööb rohkem ja mingit probleemi see talle endast ei kujuta.
-
Külaline
Sinu baasvajadus on 1400. Sinu tavapäev on 1400x1,2. Kui teed iga päev suure koormusega trenni, siis ehk tuleb 2100 ära.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2024 20:31Fitlap: Naine, 35-aastane, kehakaal 70 kg, pikkus 165 cm. Selliste mõõtudega naise baasainevahetuse arvutuslik kaloraaž on ca 1450 kcal. See on siis energiahulk, mis kulub ära ilma füüsilise aktiivsuseta.
Kaisa Fitness: minu andmetega naise kaalu hoidmiseks on vajalik päevane kalorivajadus 1957
BAV on liikumatu keha vajadus, et organid töötaksid. Minu resting energy on 1529, see on koos minimaalse liigutamisega, juurde tavaliste päevade 550 kcal või trennipäevade 850-1100 kcal. Koguenergia = resting energy+active energy.
Sinu mõõdud ju näitavad ära, et mingite teadmistega on puusse pandud.
-
Külaline
Baasvajadus korrutatakse ikka 1,4-ga, mitte 1,2-ga. 70% ja 30%.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2024 21:44Sinu baasvajadus on 1400. Sinu tavapäev on 1400x1,2. Kui teed iga päev suure koormusega trenni, siis ehk tuleb 2100 ära.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2024 20:31Fitlap: Naine, 35-aastane, kehakaal 70 kg, pikkus 165 cm. Selliste mõõtudega naise baasainevahetuse arvutuslik kaloraaž on ca 1450 kcal. See on siis energiahulk, mis kulub ära ilma füüsilise aktiivsuseta.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2024 18:51
Sa annad lihtsalt valeinfot ja võiksid seetõttu rohkem nõu mitte anda.
Sinu mõõdud ju näitavad ära, et mingite teadmistega on puusse pandud.
-
Külaline
Juuli alguses näitas kaalunumber 78, täna 73,5 kg! Juhuu!
-
Külaline
mida sa selleks konkreetselt tegid? millist dieeti pead?Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 13:25 Juuli alguses näitas kaalunumber 78, täna 73,5 kg! Juhuu!
-
Külaline
Kaloridefitsiit.
Kas:
1. Hommikul üks juustuvõileib ja pimmaga aga suhkruta kohv
2. Kaerahelbed piimaga, peale tsutike moosi, maapähklivõid või mett.
Lõunaks 1 juustuvõileib ja suhkruta kohv, vahel miskit värsket juurde, kurgiviile, tomatit, porgandit.
Õhtuks 250 gramm kodujuustu mingi kastmega ketšup, bbq või tomati-kurgi-tilli kodujuustu salat
Eks ta suht ühekülgne ole, aga mul toimib. 3x nädalas kardiotrenn.
-
Saleaks
Tubli, et vastu pead!!! Kas nälga ei tunne?Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 15:20Kaloridefitsiit.
Kas:
Lõunaks 1 juustuvõileib ja suhkruta kohv, vahel miskit värsket juurde, kurgiviile, tomatit, porgandit.
Õhtuks 250 gramm kodujuustu mingi kastmega ketšup, bbq või tomati-kurgi-tilli kodujuustu salat
Kalorite arv tundubki kuskil maksimaalselt 1000-1200 olevat (kirjutasin ennist, et 1200 on see, kust hakkab minul isiklikult kaal maha minema ja siis paljud kirjutasid vastu, et 2000 ja kaal kaob mühinal).
-
Külaline
Esimesed päevad, 3 päeva oli väga raske järsult vähem kaloreid tarbida. 3-4 päeval läks kergemaks, kui oli näha esmaseid töövõite, pluus ei olnud enam nii ümber.Saleaks kirjutas: ↑12 Juul 2024 15:28Tubli, et vastu pead!!! Kas nälga ei tunne?Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 15:20Kaloridefitsiit.
Kas:
Kalorite arv tundubki kuskil maksimaalselt 1000-1200 olevat (kirjutasin ennist, et 1200 on see, kust hakkab minul isiklikult kaal maha minema ja siis paljud kirjutasid vastu, et 2000 ja kaal kaob mühinal).
Muidugi BMR sõltub inimesest, eluviisist kaalust ja pikkusest. Raskematel inimestel on tavaliselt kõrgem BMR. Näiteks, kes on umbes 180 cm pikk ja kaalub 90 kg, võib olla BMR umbes 2000 kalorit. Rohkem lihasmassi tõstab BMR-i. Sportlased või inimesed, kes tegelevad regulaarselt jõutreeninguga ja kellel on rohkem lihasmassi, võivad olla kõrgema BMR.
Suure lihasprotsendiga naine võib päevas 3000 kcal süüa ja kaalu kaotada. Teine sööb 1800 kcal ja võtab juurde
-
Saledaks
Saledaks saamise teekond keeruline. Olen 2nd väga jälginud, mida söön, üles kirjutanud, kaloreid lugenud. "Libastunud" ega küpsisepaki otsa kukkunud pole. Maksimaalselt 1200 päevas. Kilo on suure vaevaga läinud. Kõnnin-ujun sisuliselt iga päev. Uni on hirmus kehv olnud, see pidi mõjutama, ja stressitase ka kõrgemal kui peaks. Tundub, et keha lihtsalt hoiab kinni kõigest.
Aga mõtlesin hoops kirjutada ühe tuttava kaalulangetusteekonnast, mida paar päeva tagasi kuulsin.
Naine 65 aastat vana, algkaal midagi üle 100 (110-120 ringis). On nüüd 8 kuud dieedil olnud, 24 kilo läninud ja menüü on väga sarnane sellele, mis siin keegi välja tõi.
Hommikul 1 võileib. Lõuna 1 õun ja väike maitsestamata jogurt. Õhtul 150 aurutatud juurvilja ja väike tükk kala või kana või kodujuustu. Õhtusöök maksimaalselt kell 6. Kui õhtul hiljem pilt häguseks ees läheb ja näljast nõrkemas, joob klaasi kefiiri.
8 kuu jooksul ei ole söönud ühtegi grammi suhkrut, ei alkoholi, süsivesikud ikka väga miinimumi peal, mõnikord õhtusöögil üks kartul.
Ja noh, kui nii toituda, eks see kaal siis ka läheb. Ei teagi, kas see peaks pigem kedagi motiveerima või on vastupidine efekt. Mulle väga motiveerivalt samas ei mõju.
Aga mõtlesin hoops kirjutada ühe tuttava kaalulangetusteekonnast, mida paar päeva tagasi kuulsin.
Naine 65 aastat vana, algkaal midagi üle 100 (110-120 ringis). On nüüd 8 kuud dieedil olnud, 24 kilo läninud ja menüü on väga sarnane sellele, mis siin keegi välja tõi.
Hommikul 1 võileib. Lõuna 1 õun ja väike maitsestamata jogurt. Õhtul 150 aurutatud juurvilja ja väike tükk kala või kana või kodujuustu. Õhtusöök maksimaalselt kell 6. Kui õhtul hiljem pilt häguseks ees läheb ja näljast nõrkemas, joob klaasi kefiiri.
8 kuu jooksul ei ole söönud ühtegi grammi suhkrut, ei alkoholi, süsivesikud ikka väga miinimumi peal, mõnikord õhtusöögil üks kartul.
Ja noh, kui nii toituda, eks see kaal siis ka läheb. Ei teagi, kas see peaks pigem kedagi motiveerima või on vastupidine efekt. Mulle väga motiveerivalt samas ei mõju.
-
Külaline
Mul on hetkel käsil 23.päev ja maha läinud juba 4,4kg
(vanust 55+ ja algkaal oli 99,3)
Kaal kõigub pidevalt, natuke juurde, siis natuke maha, aga trend on allapoole.
MIngit täiesti ekstreemset dieeti ei pea, aga kõik panen kirja ja püüan näksimisi vähendada, kui suudan.
nt eilne menüü.
Hommikusöök: puder+puuviljad-marjad+jogurtiga üle valaud
vahepala kell 12: näkileib merevaigu ja valgumajaga
Lõuna: kalasupp ja näkileib, aprikoos, marjad
Vahepala kell 17:40: smuuti oma aia marjadest, banaanist ja 50g keefiirist
Õhtusöök: 1tl õliga praetud 1 viil saia ja 2 muna
Lisaks näkitsesin veel päeva jooksul 2 assortiikommi ja ca 1cm paksuse viilu juustukringlit (mu perekond muretses neid koju)
Tundub, et lisaks dieedile on väga olulised ka läbitud kilomeetrid.
nt käisin nädala algul sünnipäeval (grillliha, salatid, täidetud munad, tükk vahukooretorti), aga kuna sama päeva hommikul oli vaja üks pikem käik teha (jalgsi, teise linnaosssa), siis tuli sellest käigust ca 12 tuhat sammu, ning kokkuvõttes need sünnipäevatoidud ja pikk jalutuskäik nagu tasakaalustasid teineteist ja oodatud kaalutõusu asemel võtsin võrreldes sünnipäevaeelse päevaga hoopis 200g alla.
Millest ma aga aru ei saa kuidagi. 4,4kg on maha läinud, ise tunnen, et olen kergem, trepist käia on kergem, juba lähevad selga riided, mis kuu tagasi selga ei mahtunud, aga... mõõdulindiga mõõdetud ümbermõõdud on ikka samad.
(vanust 55+ ja algkaal oli 99,3)
Kaal kõigub pidevalt, natuke juurde, siis natuke maha, aga trend on allapoole.
MIngit täiesti ekstreemset dieeti ei pea, aga kõik panen kirja ja püüan näksimisi vähendada, kui suudan.
nt eilne menüü.
Hommikusöök: puder+puuviljad-marjad+jogurtiga üle valaud
vahepala kell 12: näkileib merevaigu ja valgumajaga
Lõuna: kalasupp ja näkileib, aprikoos, marjad
Vahepala kell 17:40: smuuti oma aia marjadest, banaanist ja 50g keefiirist
Õhtusöök: 1tl õliga praetud 1 viil saia ja 2 muna
Lisaks näkitsesin veel päeva jooksul 2 assortiikommi ja ca 1cm paksuse viilu juustukringlit (mu perekond muretses neid koju)
Tundub, et lisaks dieedile on väga olulised ka läbitud kilomeetrid.
nt käisin nädala algul sünnipäeval (grillliha, salatid, täidetud munad, tükk vahukooretorti), aga kuna sama päeva hommikul oli vaja üks pikem käik teha (jalgsi, teise linnaosssa), siis tuli sellest käigust ca 12 tuhat sammu, ning kokkuvõttes need sünnipäevatoidud ja pikk jalutuskäik nagu tasakaalustasid teineteist ja oodatud kaalutõusu asemel võtsin võrreldes sünnipäevaeelse päevaga hoopis 200g alla.
Millest ma aga aru ei saa kuidagi. 4,4kg on maha läinud, ise tunnen, et olen kergem, trepist käia on kergem, juba lähevad selga riided, mis kuu tagasi selga ei mahtunud, aga... mõõdulindiga mõõdetud ümbermõõdud on ikka samad.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist