Guest kirjutas: ↑30 Okt 2025 21:57
Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 21:43
Lugeda sain ainult algust, aga teema pole uus. Selles mõttes on sul õigus, et kui üks on ekstravert ja harjunud oma mõtteid, tundeid analüüsima ja teine introvert, kes seda mingil juhul ei teeks, võibki tekkida selline olukord, et emotsionaalne lähedus jääb puuduma. Katsetes on näiteks kindlaks tehtud, et kui võtta kaks inimest, panna nad koos suletud ruumi, kus nad on sunnitud ainult teineteisega rääkima, on tulemuseks vastastikune tunnete tekkimine ehk siis lähedus. Tekib tunne, et tunned teist inimest, mõistad teda ja see lähendab. Täpselt nagu ka koos mingi ehmatava, hirmutava olukorra üle elamine. Meestel on siiski enamasti raske ennast avada, kardavad, et seda kasutatakse ära või osutub muus mõttes asjatuks. See võibki nii minna, iseasi, kas ebameeldivatest kogemustest õppinuna loobuda üldse või korrata kuni parema tulemuse saad.
Miks sa arvad, et naiste tunded on väiksemad? Pigem ikka vastupidi, naised loodavad liiga kergelt, et mees on valmis end siduma, jäävad uskuma mehe juttu, et veel on vara perkonda ja lapsi hankida, ma enne lõpetan selle kooli, töötan seal jne. Lõpuks pole ei meest ega lapsi. Mul on tutvusringkonnaski selliseid juhuseid. Tegelikult on jäme ots mehe käes, kel ongi sageli aega küll ja küll ja kelle turuväärtus kestab palju kauem.
Ma ei oska midagi arvata mõttest, et naised tahavad kõike kontrollida....Tavaliselt suhtes on üks pool mugavam ja mingil hetkel võtab teine siis aktiivsema rolli, ühel või teisel viisil tekib tasakaal.
Miks minnakse lahku? Põhjuseid võib olla palju, aga nooremas eas ilmselt sellel põhjusel, mida ise mainisid, et suhtes jääb puuduma see emotsionaalne lähedus. Vanemas eas -kui uskuda foorumites kirjutatut, on põhiline põhjus mehe liigne "rahumine". Naine tahaks veel välja käia, aga mees meelsamini kodus istuda ja mis kõige hullem, sealjuures veel ka pidevalt nuriseda kõige üle. Naine tüdineb kodutööde üksinda tegemisest ja mehe poputamisvajadusest. Minu enda emagi ütleb, et kui saaks kolm päevagi enne surma üksinda elada. Ja ma täiesti mõistan teda, tundes mõlemat poolt.
Ekstravertsus ja introvertsus on psühhiaatrilised mõisted. Tavainimesed panevad endale ise diagnoose. Psühhiaatrias on pigem küsimus, kas inimene on ohtlik, endale, teistele või on ta hull. See on siis psühhiaatri tööülesanne selgitamaks välja milline isiksusega tegemist on. Ekstravertsus on tegelikult liialdatud suhtlemine ja introvertsus on pigem selline paanilisem hirm suhtluse ees. Suurem osa inimesi on normaalsed, vastavalt tujule suheldakse või ei suhelda.
Miks ma arvan, et naiste tunded on väiksemad. Jälgin elu. Sul on õigus, naised otsivad elus kiireid ja kergeid lahendusi. Juba 12 aastane tüdruk valmistub mehele minekuks (kaudses mõttes), ta värvib ennast, vaatab endast palju vanemaid poisse. See ongi bioloogiline evolutsioon. Muidugi on naiste tunded väiksemad, sest naistel käib perspektiivitu meesisendi mahajätmine väga kergelt, keegi ei jää taga nutma. Kogu meie ajakirjandus on täis artikleid kuidas naine peabki tossikesest mehe juurest varvast viskama, või kuidas ära tunda mõttetut suhet jne. Meestele sellist sisu ei toodeta. Naised vaatavad lõputult suhteseriaalne nagu need Mehhiko ja Türgi seriaalid on, kes keda petab, kes kelle üle lööb, kes saab varanduse jne.
Ka mees tahab luua pere naisega kelle peale on ta kindel, aga paljud naised talle seda kindlust ei paku. Miks sinu versioonis mees peab olema aateline ja aus kui naine valib ainult parima mehe? See on sul tõsi, et kui naised elus liiga palju valivad, saab viljastamiseks vajalik aeg otsa ja rasedaks enam ei jäädagi, erinevalt meestest. Tõsi, naistel on aeg mida tuleb targasti kasutada. Aga naised otsivad suuresti fantaasiaga seotud mehi nagu ka siin foorumis, tähtsad on välised näitajad kui pikk on mees, suguvarustus jne, aga armastusest ei räägi siin üksi naine. See pole oluline.
Lahku läheb statistiliselt naine, sest 72% lahkuminekust algatab naine. See on statistika. On ta tõsi või mitte, aga ka naised annavad alati nõu - Lahuta. Ära raiska oma aega sellele mehele jne.
Naine tahab väljas käia? Milleks, teisi mehi otsimas? Ka sina ei suuda tõde välja öelda, naine on alati valmis uude suhtesse minema kui selline äge mees peaks trehvama. No elage naised üksi, sest õnn ongi õuel. Ajalehed pasundavad üksinduse epideemiast.
Ok, oled õiges teel, aga samas ka võsas!

Ma ei ütleks oma elukogemustele toetudes, et inimesed suhtlevad vastavalt tujule. Pigem on see ikka loomupärane. Mina ise pole näiteks kunagi nii viletsas tujus, et ma suhelda ei tahaks, nii et ikka sinna ekstraverdi poole, on siis selle psühholoogilise profiiliga kuidas on.
Ma ei pidanud silmas, et naise parim enne saab otsa sellepärast, et ta kaua valib. Vastupidi, need näited, keda mina tean, olid suhtes, armastasid ja ootasid, et mees oleks valmis end siduma ja perekonda looma. Üks neist ootas 7 aastat, väga raske oli tal end sellest välja tuua.
Kui aga rääkida üdises plaanis, see on tõesti nii, et naine vaib parimat võimalikku isa oma järglastele, see ka puhas evolutsioon. Aga, nagu me teame, läheb oma valikuga metsa ikkagi pooltel juhtudel.
Ma ei ole oma Tinderi kogemust, aga naised sageli räägivad just sellest, et kirjutavad , kohtuvad ja siis mees kaob. Uuringutes on tulnud välja ettekujutus, et nurga taga on tulemas keegi veelgi parem. Ehk siis selles valguses pole need mehed sugugi viletsamad valijad.
Tuleb tunnistada siiski, et ühes asjas on sul õigus igal tingimuse. Kui ruumi tuleb nn klassikaliselt atraktiivne mees, märkavad teda kõik naised. Kas nad kõik on valmis temaga suhtesse laskuma, see on siiski ise asi, sõltub kasvatusest, moraaalist ja mis kõige tähtsam: rahulolust oma suhtega.
Paraku pole paremad ka mehed. Olen huviga jälginu Love Islandi eri versioone, niipea, kui tuleb uus ja parema välimusega naine, on kohe vahetus meeles. Ühelt selliselt uuelt sexpommilt küsiti just hiljuti, et kus asub Läti. Kuskil Aafrikas, vastas ta, aga tema väärtust ei kahandanud see mehe sugugi...