Jah, pidin igal suvel pikki kartulivagusid rohima, porgandeid ja peete harvendama ja ka rohima. Sõnnikut maa peale laotama jne. Ema ikka ütles, et sa ju ka tahad neid asju süüa, siis tuleb ka nendega tööd teha. Marju pidin ka korjama, sest moosi ja mahlu ma väga armastasin. Ei julgenud küll rattaga ära kaduda, kui kästi põllule minna.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2025 20:54Sind pandi lapsena oma toiduraha ise välja teenima?
Mida teete enda heaks
-
Külaline
-
Külaline
Ei pandud, täiesti vabatahtlikult käisid meie küla lapsed koos vanematega kolhoosipõllul tööl, sest seal oli lõbus. Meid oli palju, igasuguses vanuses ja kõplasime seal täistööpäevad, ei toonud keegi meid veoautoga! varem koju.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2025 20:54Sind pandi lapsena oma toiduraha ise välja teenima?
Heinaküünides olid lapsed virna peal tallamas.
Sügise poole väiksemad lapsed korjasid kartulimardikaid, suuremad sidusid koos vanematega lina, ehitasid linahakke. Varem lina ka kitkuti käsitsi, minu ajal tegi seda juba masin.
ma ei tööta poole kohaga. pisut üle täiskoha on koormus. aga mul on üpris spetsiifiline töö ja võrdlemisi kõrge palk.Guest kirjutas: ↑29 Aug 2025 11:33Poole kohaga töötamine ja reisimine näiteks? Ja see salapärane kvaliteetaeg mehega sisaldab ka tõenäoliselt aeg-ajalt väljaminekuid - teatrid, kontserdid, sõidud siia-sinna.
ma ei ole kusagi väitnud, et sellise pikkusega päevad on. tööle lähen üheksa kümne paiku, koju tulen nelja viie ajal. ma ei tööta kontoris, ega toidupoes.Guest kirjutas: ↑30 Okt 2025 12:17Väitsid, et töötad 3 päeva nädalas. Sa ei kirjutan kusagil, et need päevad on 16-18h pikad. See pole ju enda heaks tegemine.kana kirjutas: ↑30 Okt 2025 10:16ma ei tööta poole kohaga. pisut üle täiskoha on koormus. aga mul on üpris spetsiifiline töö ja võrdlemisi kõrge palk.Guest kirjutas: ↑29 Aug 2025 11:33 Poole kohaga töötamine ja reisimine näiteks? Ja see salapärane kvaliteetaeg mehega sisaldab ka tõenäoliselt aeg-ajalt väljaminekuid - teatrid, kontserdid, sõidud siia-sinna.
-
Külaline
kana kirjutas: ↑30 Okt 2025 14:26ma ei ole kusagi väitnud, et sellise pikkusega päevad on. tööle lähen üheksa kümne paiku, koju tulen nelja viie ajal. ma ei tööta kontoris, ega toidupoes.Guest kirjutas: ↑30 Okt 2025 12:17Väitsid, et töötad 3 päeva nädalas. Sa ei kirjutan kusagil, et need päevad on 16-18h pikad. See pole ju enda heaks tegemine.
Ehk siis koormus on üle täiskoha, mille sina nii tublina teed ära 2 x kiirema ajaga.
justGuest kirjutas: ↑30 Okt 2025 15:03kana kirjutas: ↑30 Okt 2025 14:26ma ei ole kusagi väitnud, et sellise pikkusega päevad on. tööle lähen üheksa kümne paiku, koju tulen nelja viie ajal. ma ei tööta kontoris, ega toidupoes.Guest kirjutas: ↑30 Okt 2025 12:17
Väitsid, et töötad 3 päeva nädalas. Sa ei kirjutan kusagil, et need päevad on 16-18h pikad. See pole ju enda heaks tegemine.
Ehk siis koormus on üle täiskoha, mille sina nii tublina teed ära 2 x kiirema ajaga.
-
Külaline
ah ära aja jama. kui töö tehakse ära poole tööajaga, siis on see pool kohta. ja sellest me juba rääkisime eespool. sul oli igav, et vana vaidluse üles uuesti võtsid, tahad veelkord sama läbi teha?
igav on küll jah - ja konstruktiivne arutelu oleks igati abiks. aga niisama jaurata väga ei viitsiGuest kirjutas: ↑30 Okt 2025 15:38ah ära aja jama. kui töö tehakse ära poole tööajaga, siis on see pool kohta. ja sellest me juba rääkisime eespool. sul oli igav, et vana vaidluse üles uuesti võtsid, tahad veelkord sama läbi teha?
-
Külaline
Kui töölepingus on 40h nädalas, siis ei saa see olla kuidagi pool kohta, oled sa nõus?Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 15:38ah ära aja jama. kui töö tehakse ära poole tööajaga, siis on see pool kohta. ja sellest me juba rääkisime eespool. sul oli igav, et vana vaidluse üles uuesti võtsid, tahad veelkord sama läbi teha?
-
Külaline
Kui 40h töö tehakse pidevalt ära 20 tunniga nädalas (rõhk sõnal "pidevalt"), siis on see mingi vormistuse teema, millekski vajalik, et kirjas on täiskoht - aga töö ise on siiski poole koha mahus. Ma ei saa aru, miks seda eitama peab, tobe.Guest kirjutas: ↑30 Okt 2025 17:21Kui töölepingus on 40h nädalas, siis ei saa see olla kuidagi pool kohta, oled sa nõus?
-
Külaline
Tööleping ongi olemuselt fiktsioon.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 20:41Kui 40h töö tehakse pidevalt ära 20 tunniga nädalas (rõhk sõnal "pidevalt"), siis on see mingi vormistuse teema, millekski vajalik, et kirjas on täiskoht - aga töö ise on siiski poole koha mahus. Ma ei saa aru, miks seda eitama peab, tobe.Guest kirjutas: ↑30 Okt 2025 17:21Kui töölepingus on 40h nädalas, siis ei saa see olla kuidagi pool kohta, oled sa nõus?Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 15:38 ah ära aja jama. kui töö tehakse ära poole tööajaga, siis on see pool kohta. ja sellest me juba rääkisime eespool. sul oli igav, et vana vaidluse üles uuesti võtsid, tahad veelkord sama läbi teha?
-
Külaline
Töökoha määrab ära leping. Kui on täistööaeg, siis nii ka on. Tee, kuidas tahadKülaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 20:41Kui 40h töö tehakse pidevalt ära 20 tunniga nädalas (rõhk sõnal "pidevalt"), siis on see mingi vormistuse teema, millekski vajalik, et kirjas on täiskoht - aga töö ise on siiski poole koha mahus. Ma ei saa aru, miks seda eitama peab, tobe.Guest kirjutas: ↑30 Okt 2025 17:21Kui töölepingus on 40h nädalas, siis ei saa see olla kuidagi pool kohta, oled sa nõus?Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 15:38 ah ära aja jama. kui töö tehakse ära poole tööajaga, siis on see pool kohta. ja sellest me juba rääkisime eespool. sul oli igav, et vana vaidluse üles uuesti võtsid, tahad veelkord sama läbi teha?
Loomulikult on vajalik, et leping oleks täistööajaga, siin pole küsimustki. Tahad pensionini kauem rügada või vähem pensionit saada?
-
Külaline
Leping lepinguks, aga see kas töötaja lepingut ka täidab oleneb tema tööandjast. Lepingu võib teha, isegi tööl pole vaja käia kui tööandjale nii sobib.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 21:14Töökoha määrab ära leping. Kui on täistööaeg, siis nii ka on. Tee, kuidas tahadKülaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 20:41Kui 40h töö tehakse pidevalt ära 20 tunniga nädalas (rõhk sõnal "pidevalt"), siis on see mingi vormistuse teema, millekski vajalik, et kirjas on täiskoht - aga töö ise on siiski poole koha mahus. Ma ei saa aru, miks seda eitama peab, tobe.Guest kirjutas: ↑30 Okt 2025 17:21
Kui töölepingus on 40h nädalas, siis ei saa see olla kuidagi pool kohta, oled sa nõus?
Loomulikult on vajalik, et leping oleks täistööajaga, siin pole küsimustki. Tahad pensionini kauem rügada või vähem pensionit saada?
-
Külaline
Tööleping sõlmitakse töö tegemiseks. Kui töö on tehtud, siis ongi töö tehtud. Kui ei ole just klienditeenindaja, siis pole kellegi huvides, et keegi lihtsalt kuskil passib aega surnuks.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 21:22Leping lepinguks, aga see kas töötaja lepingut ka täidab oleneb tema tööandjast. Lepingu võib teha, isegi tööl pole vaja käia kui tööandjale nii sobib.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 21:14Töökoha määrab ära leping. Kui on täistööaeg, siis nii ka on. Tee, kuidas tahadKülaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 20:41 Kui 40h töö tehakse pidevalt ära 20 tunniga nädalas (rõhk sõnal "pidevalt"), siis on see mingi vormistuse teema, millekski vajalik, et kirjas on täiskoht - aga töö ise on siiski poole koha mahus. Ma ei saa aru, miks seda eitama peab, tobe.
-
Külaline
Tegelikult mitte. Leping on lepe. Näiteks ma võin su oma firmasse tööle võtta kuupalgaga 5000 eurot kuus, kirjutan 2 A¤ täis sinu kohustusi, aga tegelikult mind isegi ei huvita kui sa tööle ei tule. Palka saad ikka edasi. Tööleping ei huvita mitte kedagi seni kuni üks pooltest seda ei vaidlusta.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 21:40Tööleping sõlmitakse töö tegemiseks. Kui töö on tehtud, siis ongi töö tehtud. Kui ei ole just klienditeenindaja, siis pole kellegi huvides, et keegi lihtsalt kuskil passib aega surnuks.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 21:22Leping lepinguks, aga see kas töötaja lepingut ka täidab oleneb tema tööandjast. Lepingu võib teha, isegi tööl pole vaja käia kui tööandjale nii sobib.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 21:14
Töökoha määrab ära leping. Kui on täistööaeg, siis nii ka on. Tee, kuidas tahad
Näiteks kui ma end kunagi oma enda firmas tööle võtsin, siis kirjutasin tööülesannetesse, et ma pean ka põrandaid pesema
-
Külaline
Täis- või osakoormusest ei sõltu pension mitte kuidagi. Sõltub ainult makstud sotsiaalmaksust. Millest sa üldse räägid? Mina räägin sellest, et inimene väitis, et tema hoolitseb enda eest niimoodi, et reisib ja töötab vähem töötunde kui 8 päevas. Järelikult on ta sisuliselt osakoormusel, mind absoluutselt ei huvita, kuidas ta vormistatud on, jutt on tegelikust tööpanusest. See jutt, et inimene iga jumala päev on nii tubli, et teeb poole päevaga terve päeva töö ei kõlba kassi saba alla ka - järelikult on mingi diil omanikuga või on ise omanik või on mees omanik, et on natuke tööd vormistatud täiskohaga. Olgu, jumala eest, nimetagu kuidas tahab - aga ärgu tulgu väitma, et tema töötab täiskohaga, aga hoolitseb enda eest nii, et töötab hästi kiiresti ja saab vähem töötunde tehaGuest kirjutas: ↑30 Okt 2025 21:14Töökoha määrab ära leping. Kui on täistööaeg, siis nii ka on. Tee, kuidas tahadKülaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 20:41Kui 40h töö tehakse pidevalt ära 20 tunniga nädalas (rõhk sõnal "pidevalt"), siis on see mingi vormistuse teema, millekski vajalik, et kirjas on täiskoht - aga töö ise on siiski poole koha mahus. Ma ei saa aru, miks seda eitama peab, tobe.Guest kirjutas: ↑30 Okt 2025 17:21
Kui töölepingus on 40h nädalas, siis ei saa see olla kuidagi pool kohta, oled sa nõus?
-
Külaline
Kui suure tõenäosusega saab täna 30 aastane inimene kunagi pensionit? 35 aastat hiljem on kõik muutunud, abs kõik. Isegi pensioniiga ei oleks enam 65 aastat. Võib-olla 70 aastat nagu täna Taanis või rohkem. Kui inimkond vananeb edasi, siis polegi uusi maksumaksjaid, pensioneid üldse vähendatakse. Kas tasub üldse tõmmelda?Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 23:40Täis- või osakoormusest ei sõltu pension mitte kuidagi. Sõltub ainult makstud sotsiaalmaksust. Millest sa üldse räägid? Mina räägin sellest, et inimene väitis, et tema hoolitseb enda eest niimoodi, et reisib ja töötab vähem töötunde kui 8 päevas. Järelikult on ta sisuliselt osakoormusel, mind absoluutselt ei huvita, kuidas ta vormistatud on, jutt on tegelikust tööpanusest. See jutt, et inimene iga jumala päev on nii tubli, et teeb poole päevaga terve päeva töö ei kõlba kassi saba alla ka - järelikult on mingi diil omanikuga või on ise omanik või on mees omanik, et on natuke tööd vormistatud täiskohaga. Olgu, jumala eest, nimetagu kuidas tahab - aga ärgu tulgu väitma, et tema töötab täiskohaga, aga hoolitseb enda eest nii, et töötab hästi kiiresti ja saab vähem töötunde tehaGuest kirjutas: ↑30 Okt 2025 21:14Töökoha määrab ära leping. Kui on täistööaeg, siis nii ka on. Tee, kuidas tahadKülaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 20:41 Kui 40h töö tehakse pidevalt ära 20 tunniga nädalas (rõhk sõnal "pidevalt"), siis on see mingi vormistuse teema, millekski vajalik, et kirjas on täiskoht - aga töö ise on siiski poole koha mahus. Ma ei saa aru, miks seda eitama peab, tobe.
Loomulikult on vajalik, et leping oleks täistööajaga, siin pole küsimustki. Tahad pensionini kauem rügada või vähem pensionit saada?![]()
Beebijutt.
-
Külaline
Kui ma olen koristaja ja tehakse leping, et töötan e-r 8h. Aga ma saan iga päev 2h varem valmis, kas ma siis võin ära minna?Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 21:40Tööleping sõlmitakse töö tegemiseks. Kui töö on tehtud, siis ongi töö tehtud.
-
Külaline
Ei või kui töölepingus on tööaeg ajaliselt kirjas.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 4 külalist