Lapsepõlve rumalad mängud
-
Külaline
Lapsepõlve rumalad mängud
Kas teie noorusajal (pean silmas teismeiga) oli mingisugune rumal ja võib-olla ka ohtlik mäng, millega pea kõik kaasa läksid?
Olen 55-aastane. Juhtusin täna endast mõned aastad noorema kolleegiga rääkima sel teemal. Tema ütles, et tema kooli ajal mingeid erilisi lolluseid ei tehtud. Minule meenus, et kui olime nii 12-13, siis meie väikelinnas levis kulutulena minestamismäng. Tegelikult ma ei tea, kas see oli minestamine või midagi muud, aga arvan, et oli.
Mäng nägi välja nii, et minestaja pidi mitu kükki tegema ja siis suure hooga, viimase küki ajal end püsti ajama ja vastu seina sirgu lööma. Ja siis käed risti rinnale panema. Seejärel keegi vajutas talle tugevalt rinnakule. Nii kõvasti, et minestaja kaostas teadvuse ja kukkus pikali. Enne olime ikka valmis vaadanud ka kuhu kukkuda ja vajadusel tegime kukkumisaluse omale pehmeks. Või tegime seda üldse voodi peal.
Takkajärgi mõtlen, et kui õudne! Mis kõik oleks võinud juhtuda. Aga teadaolevalt kõik meie eakaaslased mängisid seda mängu. Ja sageli tegime seda ka koolis üksteisele. Mäletan, et üks poiss, kes pikali kukkus, hakkas maas tõmblema ja imelikke liigutusi tegema. Aga tuli pärast ilusti elusa ja tervena tagasi
Olen 55-aastane. Juhtusin täna endast mõned aastad noorema kolleegiga rääkima sel teemal. Tema ütles, et tema kooli ajal mingeid erilisi lolluseid ei tehtud. Minule meenus, et kui olime nii 12-13, siis meie väikelinnas levis kulutulena minestamismäng. Tegelikult ma ei tea, kas see oli minestamine või midagi muud, aga arvan, et oli.
Mäng nägi välja nii, et minestaja pidi mitu kükki tegema ja siis suure hooga, viimase küki ajal end püsti ajama ja vastu seina sirgu lööma. Ja siis käed risti rinnale panema. Seejärel keegi vajutas talle tugevalt rinnakule. Nii kõvasti, et minestaja kaostas teadvuse ja kukkus pikali. Enne olime ikka valmis vaadanud ka kuhu kukkuda ja vajadusel tegime kukkumisaluse omale pehmeks. Või tegime seda üldse voodi peal.
Takkajärgi mõtlen, et kui õudne! Mis kõik oleks võinud juhtuda. Aga teadaolevalt kõik meie eakaaslased mängisid seda mängu. Ja sageli tegime seda ka koolis üksteisele. Mäletan, et üks poiss, kes pikali kukkus, hakkas maas tõmblema ja imelikke liigutusi tegema. Aga tuli pärast ilusti elusa ja tervena tagasi
-
Külaline
Minu ajal olid need lasteaiad kus olid tellistest paviljonid. Eks nendel katustel sai hüpatud, poisid ja tüdrukud. Eks tikkudega mängiti ka, pandi kulu põlema. Midagi väga hullu ei tehtud.
-
Külaline
Olen sinuvanune, minestamismängust pole kunagi kuulnud. Ühtki sellist mängu ei mänginud meist keegi.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 23:00 Kas teie noorusajal (pean silmas teismeiga) oli mingisugune rumal ja võib-olla ka ohtlik mäng, millega pea kõik kaasa läksid?
-
Külaline
Minestamismängud olid ikka rohkem 90ndate teema, mitte varem.
-
Külaline
Sama. Loen, suu lahti, pole kuulnudki mingist minestamismängust. Kus Uugametsas seda ometi mängiti?!Guest kirjutas: ↑31 Okt 2025 02:17
Olen sinuvanune, minestamismängust pole kunagi kuulnud. Ühtki sellist mängu ei mänginud meist keegi.
-
Külaline
Need minestamismängud olid vast mingi Kaagvere teema.
-
Külaline
Ega imestamine ja põlastamine vähenda fakti, et TA lapsepõlves seda rumalat mängu mängiti.
Mu mees on rääkinud et neil oli julguseproov, et joosta auto nina eest üle tee.
Mu mees on rääkinud et neil oli julguseproov, et joosta auto nina eest üle tee.
-
Külaline
Minu kõige suurem lollus oli vist see kui sügaval nõukaajal võtsin kooli isa jahipüssi kaasa. Kasutasime seda näidendis rekvisiidina. Siis pärast etendust läksime pea kogu klassiga kellegi koju järelpidu panema (vanemaid polnud kodus), kus sai ka veits alkoholi manustatud, ja siis tuli kellelgi kesköö paiku veel suurepärane idee linna peale jalutama minna...Lauluga. Aga vedas meil, et vahele ei jäänud.
Keskas (ikka nõukaajal) kästi poistel pärast lasketiirus harjutamist relvad hoiule viia, ei mäletagi kuhu. Aga nemad mõtlesid, et ega selle kiire asjaga ju kiiret pole, ja sättisid end ühe poisi juurde malet mängima. Vahepeal puhkes muidugi pedagoogide seas paanika, et poisid koos püssidega kadunud. Nad ei julgenud võime teavitada ja asusid omapäi kodusid läbi kammima, kuni maletajad üles leiti. Nood ei saanud üldse aru, et mida kära ja paanika.
Keskas (ikka nõukaajal) kästi poistel pärast lasketiirus harjutamist relvad hoiule viia, ei mäletagi kuhu. Aga nemad mõtlesid, et ega selle kiire asjaga ju kiiret pole, ja sättisid end ühe poisi juurde malet mängima. Vahepeal puhkes muidugi pedagoogide seas paanika, et poisid koos püssidega kadunud. Nad ei julgenud võime teavitada ja asusid omapäi kodusid läbi kammima, kuni maletajad üles leiti. Nood ei saanud üldse aru, et mida kära ja paanika.
-
Külaline
Olen 56, minestamismäng vägagi tuttav. Sama mäng levis ka minu laste kooliajal.
-
Külaline
Olen 50 ja mulle ka see mäng tuttav. 80ndatel mängiti seda meie koolis küllaltki palju. Mina seda kaasa ei teinud, sest see tundus lihtsalt hirmutav. Peamiselt mängisid seda poisid, minu mäletmist mööda.Külaline kirjutas: ↑31 Okt 2025 07:48 Olen 56, minestamismäng vägagi tuttav. Sama mäng levis ka minu laste kooliajal.
-
Külaline
Kus sina siis elasid? Ma olen ka temavanune, Tallinna eliitkool ja see oli vahetundide tavaline teema. Teiseks ka kummiliimihingamine.Külaline kirjutas: ↑31 Okt 2025 02:17Olen sinuvanune, minestamismängust pole kunagi kuulnud. Ühtki sellist mängu ei mänginud meist keegi.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 23:00 Kas teie noorusajal (pean silmas teismeiga) oli mingisugune rumal ja võib-olla ka ohtlik mäng, millega pea kõik kaasa läksid?
-
Külaline
55 ja kummiliiminuusutamine. Minestamismängud ei tule meelde.
Igasuguseid lollusi tegime, plikadega. Tagantjärgi piinlik.
Igasuguseid lollusi tegime, plikadega. Tagantjärgi piinlik.
-
Külaline
36a Tallinnast ja minestamismäng oli mingi periood väga populaarne. Tahantjärele õudne mõtelda. Lisaks torusiilipommid, garaažide katustel jooksmine.
-
Külaline
Ise olin üsna ettevaatlik tüdruk ning mingeid väga ohtlikke mänge ei mänginud.
Üks harrastus, mis meenub, oli minna pika lõõtsaga Ikarus-bussi kõige tagumisse otsa, hoida kahe käega torust kinni ning tabada hetk, kui pika bussi tagumine ots raudteest üle sõites viskas, hüpata sel hetkel õhku ning pärast raudteed, kui buss kõrvaltänavasse pööras, lasta torust lahti ja kukkuda mitmekesi koos istmele hunnikusse. Nii lõbus!
Mõnel tüdrukul oli 1. klassis selline mäng: sõita trammiga lõpp-peatusesse, kus trammid mitmes reas seisid, istuda tagumises trammis ja püüda ära arvata (näiteks selle järgi et, tuli trammifooris muutus või trammijuht tuli lõpp-peatuse putkast tagasi kabiini), kummalt realt esimene tramm minema hakkab ning siis joosta tagumisest trammist välja ja sellesse esimesse trammi, sõita sellega edasi paar peatust ristmikule, kus trammiteed lahknevad, väljuda ja sõita vastassuunas liikuva trammiga jälle lõpp-peatusesse tagasi ja - otsast peale. Kuna elasin lähedal, nägin õhinas tüdrukuid, kui mina huviringist tulin, nad polnud koju veel jõudnudki, terve vaba õhtupoolik veedeti vist trammist trammi joostes.
Kuulnud olin veel kummiliimi nuusutamisest, hulkuvate kasside kiusamisest. Olen näinud trammi taga haakekonksu (või kuidas seda nimetatkse), peal kägaras sõitmist, jaamas seisva töötava mootoriga rongi vagunite vahelt kiiresti läbi ronimist, sõitva rongi akende loopimist lumepallide või mingite esemetega. Minestamismängust pole midagi kuulnud.
Üks harrastus, mis meenub, oli minna pika lõõtsaga Ikarus-bussi kõige tagumisse otsa, hoida kahe käega torust kinni ning tabada hetk, kui pika bussi tagumine ots raudteest üle sõites viskas, hüpata sel hetkel õhku ning pärast raudteed, kui buss kõrvaltänavasse pööras, lasta torust lahti ja kukkuda mitmekesi koos istmele hunnikusse. Nii lõbus!
Mõnel tüdrukul oli 1. klassis selline mäng: sõita trammiga lõpp-peatusesse, kus trammid mitmes reas seisid, istuda tagumises trammis ja püüda ära arvata (näiteks selle järgi et, tuli trammifooris muutus või trammijuht tuli lõpp-peatuse putkast tagasi kabiini), kummalt realt esimene tramm minema hakkab ning siis joosta tagumisest trammist välja ja sellesse esimesse trammi, sõita sellega edasi paar peatust ristmikule, kus trammiteed lahknevad, väljuda ja sõita vastassuunas liikuva trammiga jälle lõpp-peatusesse tagasi ja - otsast peale. Kuna elasin lähedal, nägin õhinas tüdrukuid, kui mina huviringist tulin, nad polnud koju veel jõudnudki, terve vaba õhtupoolik veedeti vist trammist trammi joostes.
Kuulnud olin veel kummiliimi nuusutamisest, hulkuvate kasside kiusamisest. Olen näinud trammi taga haakekonksu (või kuidas seda nimetatkse), peal kägaras sõitmist, jaamas seisva töötava mootoriga rongi vagunite vahelt kiiresti läbi ronimist, sõitva rongi akende loopimist lumepallide või mingite esemetega. Minestamismängust pole midagi kuulnud.
Minestamismängust pole ka mina midagi kuulnud, küll aga oli minu ajal populaarne pudelimäng, et siis teismelised istusid ringis, pudel pandi keerlema ja kellel see peatus, see pidi mingi hilbu seljast koorima.
-
Külaline
-
Külaline
Minu ajal loobiti busse munaga.
Minestusmängu polnud. Küll aga meenub, et mingi hetk oli popp kägistamise tagajärjel minestusmäng. Mina olin siis juba kooli lõpetanud. Aga uudistes ja internetis levis see.
Minestusmängu polnud. Küll aga meenub, et mingi hetk oli popp kägistamise tagajärjel minestusmäng. Mina olin siis juba kooli lõpetanud. Aga uudistes ja internetis levis see.
Tikuväävliga täidetud torupommid, ja mullivee balloon, mis oli juba midagi granaadi taolist ja sai õhitud otse Lubja tänava millitsate peakorteri lähedal tühermaal. 
teismeeas valmistasime klassiga ette lumesõda, kindlus sai tehtud ja sadu lumepalle ette valmistatud. Klassivennaga panime salaja tooreid mune pallidesseGuest kirjutas: ↑31 Okt 2025 13:42 Minu ajal loobiti busse munaga.
-
Külaline
mis sa arvad et lapsed e.mängikad lehti lugesid või?Külaline kirjutas: ↑31 Okt 2025 11:57 Debiilikute mäng https://reporter.kanal2.ee/3487919/kiir ... ja-surmaga
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], kaegu, Kirile, Triibu ja 7 külalist