Kõrvitsa püresupp

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Kõrvitsa püresupp

Postitus Postitas Külaline »

Retsepte on palju. Milline neist tasuks järgi proovimist?
Ise eelistaks ehk veidi tummisemat, kus ainult kõrvits poleks.
Külaline

Ma retsepte ei viitsi järgida, aga tummisemaks teen kaalika ja lõpus Merevaigu lisamisega. Loomulikult käib keetmise ajal sisse suppidele tavaline sibul-loorberileht-pipraterad.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Mina lisan natuke porgandit, annab justnimelt tugevama ja külluslikuma maitse, samuti klaasjaks hautatud sibulat, küüslauku panen, samuti keskmisest rohkem vürtse (kindlasti ingverit, kurkumit, tsillit, apelsinikoort + muud vastavalt tujule). Lõpus püreestan kogu kupatuse veidikese keetmisleemega, lisan Merevaiku. Kui soovid veel toitvamat, siis lisaks ahjus küüslaugu-õliga röstitud saiakuubikud ja/või praetud singi/peekonipudi.
Külaline

Sulajuustu ma juba ostsin. Päris Merevaik ei ole(Koseknlaskija on), sest seda siin saada just nüüd mul pole.

Kas kõrvitsa keedate, aurutate, või teete ahjus?
Külaline

Mina panen sisse kõike, mida parajasti köögiviljadest kodus on - sibul, bataat või kartul, porgand, paprika (kergelt läbi praetult), olen pannud ka kapsast, kaalikat. Maitseaineks veidi riivitud ingverit (kui vürtsi armastad), sulajuustu kindlasti, ka kuiviksaia kuubikuid olen pannud (mulle meeldis, mehele mitte). Aga olen söönud ka lihtsalt kõrvitsapüreed sulajuustuga ja natuke praadisin sibulat sisse (ei mikserdanud). Maitseainetest soovitavad muskaatpähklit, mulle ei meeldi, mehele meeldib. Õli kindlasti.
nelz
Kontakt:

Postitus Postitas nelz »

Ahjus küpsetamine annab kõrvitsale karamellisema ja tummisema maitse aga ise enamasti ei viitsi.
Mina potipõhjas õli ja või segus hautan läbi sibula, küüslaugu, ingveri ja tšilli. Kui porgandit lisan siis riivitud porgandi ka. Siis juba kõrvitsakuubikud (ja kui tummisema supi soov siis kartulikuubikud) potti ja vett nii palju, et poti sisu kaetud enamvähem. Maitseks lisan ka puljongit, muskaatpähkel annab ka mõnusa meki. Kui köögiviljad pehmed siis püreerin supi, lisan sulajuustu ja läheb söömiseks. Serveerides lisan kas peekonit, röstitud saiakuubikuid või kõrvitsaseemneid.
Külaline

Ahjus, koos sibula ja küülauguga, segan läbi õli ja soolaga. Kogu kraam blenderisse+ ingver+kookospiim, vedelamaks teen puljongiga kui vaja. Peale röstitud kõrvitsaseemned ja tšilliõli.
Külaline

iiR kirjutas: 02 Nov 2025 21:02 Mina lisan natuke porgandit, annab justnimelt tugevama ja külluslikuma maitse, samuti klaasjaks hautatud sibulat, küüslauku panen, samuti keskmisest rohkem vürtse (kindlasti ingverit, kurkumit, tsillit, apelsinikoort + muud vastavalt tujule). Lõpus püreestan kogu kupatuse veidikese keetmisleemega, lisan Merevaiku. Kui soovid veel toitvamat, siis lisaks ahjus küüslaugu-õliga röstitud saiakuubikud ja/või praetud singi/peekonipudi.
Lisan samuti porgandit, küüslauku, sibulat, ingverit, tšillit. Vahel riivin apelsinikoort või muskaatpähklit.
Mitte kunagi ei pane kartulit ega sulajuustu.
Sest no ei pea ju igale supile sulajuustuga kaloreid otsa laduma - kõrvitsasupp võiks veidi lahjem/tervislikum olla, kui üldse seda teha.
Serveerimiseks on meil igasugust kraami. Peale raputab igaüks, mida tahab - krutoonid, kuivatatud röstsibulad, röstitud toorsuitsu peekon, värske peeneks hakitud roheline kraam, praetud seemned. Ja noh, ega see supp kõigil seetõttu väga tervislik ei saagi.
Külaline

MIna panen Merevaigu asemel toorjuustu, kas siis küüslaugu või murulaugu varianti.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 00:36
iiR kirjutas: 02 Nov 2025 21:02 Mina lisan natuke porgandit, annab justnimelt tugevama ja külluslikuma maitse, samuti klaasjaks hautatud sibulat, küüslauku panen, samuti keskmisest rohkem vürtse (kindlasti ingverit, kurkumit, tsillit, apelsinikoort + muud vastavalt tujule). Lõpus püreestan kogu kupatuse veidikese keetmisleemega, lisan Merevaiku. Kui soovid veel toitvamat, siis lisaks ahjus küüslaugu-õliga röstitud saiakuubikud ja/või praetud singi/peekonipudi.
Lisan samuti porgandit, küüslauku, sibulat, ingverit, tšillit. Vahel riivin apelsinikoort või muskaatpähklit.
Sest no ei pea ju igale supile sulajuustuga kaloreid otsa laduma - kõrvitsasupp võiks veidi lahjem/tervislikum olla, kui üldse seda teha.
Serveerimiseks on meil igasugust kraami. Peale raputab igaüks, mida tahab - krutoonid, kuivatatud röstsibulad, röstitud toorsuitsu peekon, värske peeneks hakitud roheline kraam, praetud seemned. Ja noh, ega see supp kõigil seetõttu väga tervislik ei saagi.
Mees sul ikka kõik selle kokkab ja katab?
Külaline

Kõrvits, kartul, bataat, porgand, praetud sibul ja 35% koor ja puljongikuubik.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 22:32
Püüdsid irooniline olla?
Me teeme igasuguseid püreesuppe siis, kui meest üldse kodus pole 😀 Talle ei meeldi.
Supp nagu supp ikka, pole ju midagi keerulist teha. Igasse suppi ju hakid erinevaid aedvilju sisse.
Mis peale pandavasse kraami puutub, see ju ka lihtne ja kiire.
Krutoonide tegemises on lapsed meistrid - 4 viilu saia üksteise otsa, lõikavad kuubikuteks, laotavad ahjupannile, pihustavad mõnd maitseõli peale ja ahju küpsema. Neid kasutame ka muude suppide ja salatite peale panemiseks päris tihti.
Toorsuitsupeekonit ostan poest, kuubikuteks lõigatuna. Vala vaid pannile.
Röstsibula ostan samuti poest, väga maitsev. Hakkasin kasutama, kui ise leiba küpsetasin, sobib paljudele toitudele lisandiks.
Maitsetaimedest osa võtan sügavkülmast, osa ostan värskena. Pane vaid punt kokku ja kasuta spets kääre. No 2 minutit kulub hakkimiseks.
Igasugu seemnete röstimine võtab samuti paar minutit.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 22:21
Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 22:32
Püüdsid irooniline olla?
Me teeme igasuguseid püreesuppe siis, kui meest üldse kodus pole 😀 Talle ei meeldi.
Supp nagu supp ikka, pole ju midagi keerulist teha. Igasse suppi ju hakid erinevaid aedvilju sisse.
Mis peale pandavasse kraami puutub, see ju ka lihtne ja kiire.
Krutoonide tegemises on lapsed meistrid - 4 viilu saia üksteise otsa, lõikavad kuubikuteks, laotavad ahjupannile, pihustavad mõnd maitseõli peale ja ahju küpsema. Neid kasutame ka muude suppide ja salatite peale panemiseks päris tihti.
Toorsuitsupeekonit ostan poest, kuubikuteks lõigatuna. Vala vaid pannile.
Röstsibula ostan samuti poest, väga maitsev. Hakkasin kasutama, kui ise leiba küpsetasin, sobib paljudele toitudele lisandiks.
Maitsetaimedest osa võtan sügavkülmast, osa ostan värskena. Pane vaid punt kokku ja kasuta spets kääre. No 2 minutit kulub hakkimiseks.
Igasugu seemnete röstimine võtab samuti paar minutit.
Mina teen krutoone airfryesris. Saab kiiremalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 22:41Mina teen krutoone airfryesris. Saab kiiremalt.
Pole proovinud, ikka ahjus teinud. Kui paned kuhja, kas lähevad ühtlaselt krõbedaks?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 22:59
Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 22:41Mina teen krutoone airfryesris. Saab kiiremalt.
Pole proovinud, ikka ahjus teinud. Kui paned kuhja, kas lähevad ühtlaselt krõbedaks?
No mul üsna väike kopsik(1.8l). Päris kuhja ei ei pane aga no ütleme, et kaks kihti kuubikuid ehk.
Ma vahepeal raputan neid seal kopsikus ja siis saavad kõik kuldseks ja krõbedaks. 5min algues, raputades segan ja siis veel 5min max.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 23:07
No mul üsna väike kopsik(1.8l). Päris kuhja ei ei pane aga no ütleme, et kaks kihti kuubikuid ehk.
Ma vahepeal raputan neid seal kopsikus ja siis saavad kõik kuldseks ja krõbedaks. 5min algues, raputades segan ja siis veel 5min max.
Pihustad enne õli ka peale või lihtsalt kuivalt lähevad kufisse?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 23:14
Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 23:07

Pihustad enne õli ka peale või lihtsalt kuivalt lähevad kufisse?
Maitseõliga segan kausis ära, sutsu soola ja pipart ka. Viimati oli sidruniõli, nüüd on tsilli, tomati basiiliku oma. Mõlemad väga head tulid välja.
Külaline

Aitäh! Hakkan homme katsetama. Krutoone meil ikka kulub igale poole.
Ahju soojendamine võtab tõesti palju rohkem aega ja elektrit.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Nov 2025 23:37 Aitäh! Hakkan homme katsetama. Krutoone meil ikka kulub igale poole.
Ahju soojendamine võtab tõesti palju rohkem aega ja elektrit.
Nüüd on järjest populaarsem fritüürahi. See ei võta palju elektrit ega aega.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 07:45Nüüd on järjest populaarsem fritüürahi. See ei võta palju elektrit ega aega.
Ma jätan mõned hetkel populaarsed tehnikauuendused vahele - ega neid kõiki järjest majapidamisse osta ei jõua ja pole põhjust, kui juba mõni on, mis pere vajadusi rahuldab.
Paari aasta pärast tuleb kindlasti mingi täiesti uus ja veel parem 😃
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 1 külaline