Mida teete enda heaks

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 01 Nov 2025 22:33
Guest kirjutas: 01 Nov 2025 21:01
Külaline kirjutas: 01 Nov 2025 20:40 Väga tubli, nagu juba öeldud. Siis on omanikul raha nii palju, et savi, kuhu kulub - aga tegelik töökoormus (millest me ju räägime) on sul ikkagi osaline, mitte täielik, olgu ta vormistatud, kuidas tahes.
Ma ei saa su puupea loogikast aru. Kui töö tegemine maksab teatud summa kuus, siis maksab omanik selle summa vahet pole, kas keegi teeb kiiremini või aeglasemini. Olen ise ka ettevõtja ja ma ei saa üldse aru, mida sa taga ajad! Mul on endal tööl täiskohaga töötaja, kelle koormus on mõnel päeval vaid tund aega.
Rõhk ongi sõnal "mõnel päeval". Inimene aga väidab, et ta töötab päevas 6 tundi (tegelikult üle arvutades töötab ta isegi vähem) ja - ei-ei, tal ei ole osaline tööaeg! Kontekst oli selline, et see oli oluline, keegi muidugi praegu enam peale meie kahe seda konteksti ei mäleta, aga mina mäletan. Inimene vastas küsimusele, et kuidas ta endale head teeb - üks neist oli, et töötab ainult 3-4 päeva nädalas (nagu see oleks tema enda valik ehk siis piirdumine osakoormusega). Ja siis hakkas rääkima, et ta tegelikult ikka töötab natuke rohkema kui täiskohaga 3-4 päeva nädalas, tööle läheb natuke enne 10 ja koju jõuab kell 16, regulaarselt. 3-4 päeva nädalas ja 6 tundi korraga tööd püsivalt on siiski sisuliselt osakoormus, mitte kiirelt ära tehtud täiskoormus. Lahe, kui selle eest palju palka saab, selles pole üldse probleem - nimetame lihtsalt asju õigesti, siinkohal avaldub minu autistlik spekter ja ma ei talu absurdseid sõnastusi.
Huvitav, et nüüd oli tal uuesti vaja mingi 3 kuu tagune teema üles võtta. Polnud kraagelda muudes teemades enam kellegagi?
Ajuvaba tähenärimine. Selleks peab ikka naine olema, ime ka siis kui mehed armukest vaatama hakkavad. Kui selline jauraja oleks kodus, siis ajud kärbuks kolme päevaga ära. Iga leping on suvaline paber.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Nov 2025 22:40 Ajuvaba tähenärimine. Selleks peab ikka naine olema, ime ka siis kui mehed armukest vaatama hakkavad. Kui selline jauraja oleks kodus, siis ajud kärbuks kolme päevaga ära. Iga leping on suvaline paber.
Täpselt seda ma ju räägingi, et olgu seal paberil kirjas mis iganes, tegelikult püsivalt tehtav töö hulk määrab ära, kas töötad täiskoormusega või osakoormusega - ja tema töötab osakoormusega. Milleks mulle vastu vaielda, ma ei saa aru.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2025 20:40 Väga tubli, nagu juba öeldud. Siis on omanikul raha nii palju, et savi, kuhu kulub - aga tegelik töökoormus (millest me ju räägime) on sul ikkagi osaline, mitte täielik, olgu ta vormistatud, kuidas tahes.
Ma ei saa su puupea loogikast aru. Kui töö tegemine maksab teatud summa kuus, siis maksab omanik selle summa vahet pole, kas keegi teeb kiiremini või aeglasemini. Olen ise ka ettevõtja ja ma ei saa üldse aru, mida sa taga ajad! Mul on endal tööl täiskohaga töötaja, kelle koormus on mõnel päeval vaid tund aega.
Rõhk ongi sõnal "mõnel päeval". Inimene aga väidab, et ta töötab päevas 6 tundi (tegelikult üle arvutades töötab ta isegi vähem) ja - ei-ei, tal ei ole osaline tööaeg! Kontekst oli selline, et see oli oluline, keegi muidugi praegu enam peale meie kahe seda konteksti ei mäleta, aga mina mäletan. Inimene vastas küsimusele, et kuidas ta endale head teeb - üks neist oli, et töötab ainult 3-4 päeva nädalas (nagu see oleks tema enda valik ehk siis piirdumine osakoormusega). Ja siis hakkas rääkima, et ta tegelikult ikka töötab natuke rohkema kui täiskohaga 3-4 päeva nädalas, tööle läheb natuke enne 10 ja koju jõuab kell 16, regulaarselt. 3-4 päeva nädalas ja 6 tundi korraga tööd püsivalt on siiski sisuliselt osakoormus, mitte kiirelt ära tehtud täiskoormus. Lahe, kui selle eest palju palka saab, selles pole üldse probleem - nimetame lihtsalt asju õigesti, siinkohal avaldub minu autistlik spekter ja ma ei talu absurdseid sõnastusi.
Huvitav, et nüüd oli tal uuesti vaja mingi 3 kuu tagune teema üles võtta. Polnud kraagelda muudes teemades enam kellegagi?
Sa ajad siin kaks erinevat inimest sassi. Üks neist töötab 3-4 p nädalas, teine 5p.
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

Guest kirjutas: 02 Nov 2025 10:14

Sa ajad siin kaks erinevat inimest sassi. Üks neist töötab 3-4 p nädalas, teine 5p.
neid võib isegi rohkem olla - mina näiteks töötan reeglina 3, aga vahel ka kaks.
Külaline

kana kirjutas: 02 Nov 2025 17:41 neid võib isegi rohkem olla - mina näiteks töötan reeglina 3, aga vahel ka kaks.
See on küll hästi tähtis info ja muudab kõike.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Nov 2025 21:04
kana kirjutas: 02 Nov 2025 17:41 neid võib isegi rohkem olla - mina näiteks töötan reeglina 3, aga vahel ka kaks.
eksole :) see teema on nii "tähtsaks ja asjalikuks" läinud, et iga pooletoobine kommentaar annab palju lisaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 14:00 Mina olen täna tunde õues molutanud ja ilusat ilma nautinud. Ja ei ole üldse vahet, et kodu on koristamata. Miks peab kodu korras olema üldse?
Ega ei peagi, lihtsalt endal on mugavam. Lisaks on on oht, et musta ja koristamata koju kolivad sisse kutsumata külalised ja muud satikad. Aga eks igaüks elab nii nagu ise tahab.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Nov 2025 21:04
Muudab tõesti, sest see näitab, et sina elad kuskil 90-ndates ja elu on sinust mööda läinud. Tõenäoliselt töötad ise täpselt nii palju tunde, kui reglementeeritud ja sulle ei mahu pähe, et enamikes kohtades see juba ammu nii pole.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Nov 2025 22:23
Külaline kirjutas: 02 Nov 2025 21:04
Muudab tõesti, sest see näitab, et sina elad kuskil 90-ndates ja elu on sinust mööda läinud. Tõenäoliselt töötad ise täpselt nii palju tunde, kui reglementeeritud ja sulle ei mahu pähe, et enamikes kohtades see juba ammu nii pole.
Jälle hästi loogiline jutt ja tähtis info. Ma loodan, et kõik konspekteerivad.
Aga tõenäosuses ja järeldamises sa kahjuks tugev ei ole. Minu jutu iva mõistnud pole sa siiani, teed ainult mingeid veidraid järeldusi. Ja ei, ära nüüd küsi uuesti, et "a milles see iva siis oli?"
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 00:15Ja ei, ära nüüd küsi uuesti, et "a milles see iva siis oli?"
Ma lugejana küsin nüüd küll, milles teie vaidlemise iva on?
Keegi nõuab, et kasutataks õigeid sõnu ja seadusandlikke mõisteid, aga kuidas krt see teemasse puutub?

Ma olen ka elus lõpuks selleni jõudnud, et töötan paar tundi päevas, palka saan nii äraelamiseks kui ka säästmiseks piisavalt ja ülejäänud aja päevast kasutangi enda hüvanguks. Veidi spordin, loen, vaatan filme, lahendan ristsõnu, hoian lapselapsi, reisin Eestis ja mujal, tegelen lemmikloomadega, jalutan mehega lihtsalt linnas ringi. Tore on.
Külaline

Lisan: kuna aega on palju rohkem, siis valin ka põhjalikumalt toorainet ja toite, mida sööme. Valmistame endale palju tervislikumaid toite kui noorpõlves, kui pidevalt oli kiire ja sai lihtsalt möödaminnes kõht suvalisest kraamist täis söödud.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 00:15
Guest kirjutas: 02 Nov 2025 22:23
Külaline kirjutas: 02 Nov 2025 21:04 See on küll hästi tähtis info ja muudab kõike.
Muudab tõesti, sest see näitab, et sina elad kuskil 90-ndates ja elu on sinust mööda läinud. bla bla ... bla ...
Jälle hästi loogiline jutt ja tähtis info. Ma loodan, et kõik konspekteerivad.
...
Klge, mõnitamine pidi ju Antsu teema olema? :-P
Külaline

Guest kirjutas: 03 Nov 2025 01:13 Keegi nõuab, et kasutataks õigeid sõnu ja seadusandlikke mõisteid, aga kuidas krt see teemasse puutub?
Mitte keegi ei nõua midagi sellist. Vastupidi. Ja vastuse leiad, kui jutuajamisse süvened. Mitte, et ma sind sunniks või arvaks, et see oluline on.
Külaline

töökoormuse vähendamine ongi üks väga suur asi, mida enda heaks teha - eriti kui oled juba 50+.
Raha ega karjäär pole enam nii tähtsad, AEG on oluline.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Nov 2025 13:11 töökoormuse vähendamine ongi üks väga suur asi, mida enda heaks teha - eriti kui oled juba 50+.
Jah, või vähemalt mitte pidevalt üle aja töötada.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Nov 2025 13:11 töökoormuse vähendamine ongi üks väga suur asi, mida enda heaks teha - eriti kui oled juba 50+.
Just. Kummaline on, et on olemas inimesi, kes tahavad tööl käia.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Nov 2025 09:44
Need, kes 50+ vanuses veel tööl käivad, vaevalt seda tahtmisest teevad. Pigem ikka suurem osa vajadusest.
Aga tõesti on jaa ka selliseid, kes veel hea tervise korral hea meelega tööl käivad. Aga siis on see vahe, et ei tehta seda vajadusest ennast elatada vaid lihtsalt selleks, et ennast virgana hoida ja üldjuhul valitakse selline töö, mis ei pruugi üldse majanduslikult tulus olla vaid nö hobikorras meeldiv. Ja palk on lihtsalt boonuseks.
Külaline

On ka veel kes tahab tööl käia, sest ei taha koju minna.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Nov 2025 11:13
Need, kes 50+ vanuses veel tööl käivad, vaevalt seda tahtmisest teevad. Pigem ikka suurem osa vajadusest.
Aga tõesti on jaa ka selliseid, kes veel hea tervise korral hea meelega tööl käivad. Aga siis on see vahe, et ei tehta seda vajadusest ennast elatada vaid lihtsalt selleks, et ennast virgana hoida ja üldjuhul valitakse selline töö, mis ei pruugi üldse majanduslikult tulus olla vaid nö hobikorras meeldiv. Ja palk on lihtsalt boonuseks.
Miks peaks nooremad kui 50 tahtma tööl käia?
Külaline

Guest kirjutas: 06 Nov 2025 11:13
Olen 55 ja teen oma tööd suure rõõmuga ning lõpetada küll veel ei taha, mis mõttes - minu intelligentsi tipphetk on alles käes, miks ma lõpetama peaks?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist