Petmine või ei?

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Kass27
Kontakt:

Petmine või ei?

Postitus Postitas Kass27 »

Ma olen viimasel ajal nii liimist lahti, et vajan ilmselt väljastpoolt abi :|

Viimastel kuudel on mees hakanud suhtlema tema jutu järgi enda vana sõbrannaga, kes ühtlasi ka tema sõbra eks. Kui aastaid tagasi koos hakkasime elama, kuulsin temast palju ning mehel oli kodus temast raamitud piltki, mis mulle küll tundus toona veider, aga panin selle ära, kui kokku kolisime ja unustasin. Mõned korrad ka kohtusime pool-juhuslikult ja mehe algatusek,siis aga kadus ta kuidagi pildilt ja kuulsin temast väga vähe. Eelmine aasta sai aga mees vähidiagnoosi ning kui ravi algas, teatas üks päev, et jooksis sõbrannaga kokku. Ma ei arvanud ka siis sellest midagi, sest no pole ju ka midagi sellest. Ravi ajal hakkasin temast aina rohkem kuulma ja nagu aru sain, olid nad hakanud ka whatsupis suhtlema. Kuna olid keerulised ajad ja mees ravi tõttu nävis, hirmul ja kurnatud, pühendusin muudele asjadele ning üritasin vaatamata oma hirmudele olla niiöelda tugev naine. Mees on kuid olnud põhimõtteliselt väga vähese liikumisega ja kodune, sest taastumine vaevaline ja nii ongi kogu majapidamine, toidu vedamine ja tegemine, sise-ja välitööd kodus jäänud minu kanda lisaks oma põhitööle. Vahepeal olen tõesti tundnud, et ei jaksa enam ning lausa nuttes koduseid toimetusi teinud, sest ei saa tegemata ka jätta, kui vahetustega töö. Olen tõsise stressi tõttu varem mentaalselt ja füüsiliselt kokku kukkunud ning endale asjadega piire pannud, et seda uuesti ei juhtuks, aga see viimane pool aastat on olnud mentaalselt raske muidugi mehele eriti, aga ka mulle, kuid ma pole tahtnud midagi välja näidata ja pigem olengi kogu elu olnud selline "hambad ristis ja kange" naine.
Mõnikord olen tundnud ka, et mehepoolset toetust või mõistmist on olnud vähe, et ta ei saa justkui aru, et ma tõesti ei jaksa kõike päris üksi ja suisa duši all hüsteeriliselt nutnud, et mees ei näeks, sest ma pole tahtnud, et ta ennast halvasti tunneks.
Ja siis hakkasin ma sellest kunagisest sõbrannast kuulma juba iga päev ja mitu korda päevas ning sain teada, et nad suhtlevad juba iga päev ja vahepeal kirjutasid omavahel lausa hilisõhtutel. Hakkas juba häirima ja kahtluseid tekitama. Mees ise rääkis mulle ka, et kirjutasid ning sõpradele, kes neil ühised ja jälle mõtlesin, et justkui nagu tegelikult ju pole midagi hullu, eks? Aga ikka sees kripeldas ja vakkas üha rohkem torkima rinnus, kui meest jälle sõbranna nime mainimas kuulsin. Kuna saan ligi mehe telefonile, siis mingi hetk lihtsalt pidin teadma, millest nad räägivad nii palju ja tihti.
Enamus vestlustest on olnud mehe haigusest, kulgemisest, ravist ja taastumisest ning kuna selgus, et sõbranna ise ka haige, siis nagu ühine jututeema. Aga vahepeal on küll mees teda enda juurde haiglasse kutsunud ja voodit pakkunud ja abi pakkunud pesemisel. Kui seda lugesin, olin endast täiesti väljas ja ei saanud aru, kas see on neil mingi omavaheline suhtlus selline või mis kurat. Nutsin jälle omaette peatäied, aga mehele midagi ei öelnud, et nende vestlusi lugesin. Ja siis mõne aja pärast sattusin lugema, kuidas mees kutsus teda lõunale, kui arsti juurde läks. Mina teadsin sellest, aga mees muidugi ei teadnud, et ma tean. Ootasin, et ta mulle siis äkki mainib midagi, aga ei. Samal päeval aitasin tal hommikul riietuda ja ta sättis ennast kauem, kui tavaliselt ja kuna ma teadsin, et tavaliselt mees läheb varem, siis sel korral ta venitas. Ikka ei öelnud mulle midagi ja läks siis arstile. Alles järgmine hommik ta rääkis enda arstil käigust, sest ma olin pikka päeva tööl ja siis mainis, et said justkui juhuslikult kokku ja käisid söömas. Aga oli näinud ka kedagi tuttavat ja siis ma mõtlesin, et kui poleks näinud, kas ta siis oleks mulle rääkinud? Ma ei tea ja ikka need kõhklused, kahtlused, et kas asi on ikka normaalne või ma lihtsalt jälle mõtlen üle ja tekitan ise endale mingit mittevajalikku ärevust? Ma olin täiesti valmis mehe ette võtma ja asjad selgeks rääkima, aga olin mitu päeva seesmiselt täiesti katki ja ei tahtnud teda isegi mitte enda lähedal näha ega tunda ning ta ilmselt sai ka aru, et midagi on minuga lahti ja hakkas eemale hoidma. Siis hakkasin mina jälle süümekaid tundma, et tal niigi halb see taastumisperiood ja äkki ikka mina ise mõtlen üle ning lasin selle teema endast niiöelda välja. Aga nüüd ma avastasin, et tegelikult on mees selle sõbrannaga suhelnud palju-palju kauem, kui ma arvasin ja ammu enne whatsuppi sõnumeid vahetanud ja ma ei tea enam, mida uskuda, mõelda või arvata. Mida üldse edasi teha? Olen omadega nii puntras ja segaduses, et ei tunne enam ise ka ennast ära, sest mu tujud ja tunded vahelduvad juba iga päev.
Kas see, mis mu meest teeb on petmine või ei?
Ma olen üritanud mõelda olukordi vastupidi ja ma olen kindel, et kui mina nii suhtleks, siis mees ütleks mulle lits.
Ja ma olen hakanud üha rohkem märkama, et mees justkui ei kuula mind üldse või unustab mu jutu ära. Ma näiteks soovitasin talle midagi, aga mõned päevad hiljem teatas ta mulle, et tema sõbranna tuli sellele mõttele ja soovitas talle. Ma tahtsin karjuda, tegelt ka.
Olen ma juba pöördumatult hull?
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Jah!
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Sul on väga rasked ajad. Kui vähegi võimalik, peaksid mehega rääkima ning vahepeal ka enda peale, mitte ainult tema heaolule mõtlema. Räägi võimalikult kiiresti, ära piina ennast. Kui sellest räägite, saad vähemalt talle selgelt teada anda, et see asi sind häirib. Ühtlasi räägi talle ka, et sul on raske ja sa ei jaksa, et sa muretsed ta pärast ja oled proovinud aidata, aga võhm on väljas. Ja siis jälgi võimalikult objektiivselt, kuidas ta reageerib. see on üldiselt hea, et ta sõbrannatamisest räägib sulle, aga samas elutarkus ütleb, et kui sisetunne ikka häiritud on, siis midagi on valesti küll. Aga ära loe ta telefoni või muud. Sul pole sellest midagi kasu, ainult hinge teed omal haigeks. Sa ei saa sealt teada saadut nagunii kasutada kuidagi. Ja see võtab sinult eneseväärikust ära, kui tema asjades tuhnid. Jää iseendaks ja proovi enda peale mõelda, endast hoolida.
Raske aeg tuleb mõnikord igaühe ellu, midagi pole teha. Aga see läheb üle.
Külaline

Täitsa vahva, mees on vähihaige, sina saad austava ülesande teda teenindada ja koduseid töid teha, aga tema teeb sulle sarvi ka veel.
Külaline

Minu meelest liigub see asi mehel küll petmise suunas. Teemaalgataja, püstita küsimus endale nii - kuidas sa käituksid, kui mehel poleks vähidiagnoosi. Kas oleksid siis ka nii mõistev?
Külaline

Laseks mehel enne surma veel natuke selle sõbrannaga tshillida. Ega sa ise ju enam sellist meest ka ei tahaks. Tööd tunduvad ka seal praeguses kohas päris rasked, kas teil on mingid loomad või lapsed või kuidas seda tööd kodus nii palju saab olla? Või lagunenud elamine tänu laisale mehele… ega ta nũüd põdurana vist midagi parandama seal enam ei hakka ka, nii et las noored siis ravivad ja taastuvad üheskoos.
Hea põhjus eluga edasi minna.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 07:24 Laseks mehel enne surma veel natuke selle sõbrannaga tshillida. Ega sa ise ju enam sellist meest ka ei tahaks. Tööd tunduvad ka seal praeguses kohas päris rasked, kas teil on mingid loomad või lapsed või kuidas seda tööd kodus nii palju saab olla? Või lagunenud elamine tänu laisale mehele… ega ta nũüd põdurana vist midagi parandama seal enam ei hakka ka, nii et las noored siis ravivad ja taastuvad üheskoos.
Kes sul surema hakkab?
Külaline

Hämmastav kannatlikkus, mina küll ei suudaks nii kaua sellist sisemist ärritust hoida, oleksin juba ammu selle jutuks võtnud. Mees ilmselt leiab, et see romanss aitab tal haigust ära unustada, aga unustab sealjuures täiesti sinu tunded. Seda kõike võiks ta sinuga jagada, aga ilmselgelt on see naine tema jaoks külgetõmbavam, juba ammusest ajast.
Mina võtaksin mehe letti ja räägiksin, mis TUNDED on mul tekkinud kogu sellest olukorrast, kuidas olen kurnatuseni üksi rabanud, tundmata mingit toetust ega tuge, samal ajal kui tema igapäevaselt jagab oma tundeid ja mõtteid selle kõrvalsuhtega. Kindlasti tooksin näite, et kuidas tema näeks olukorda, kui minul oleks selline kõrvalsuhe (mehed mõistavad näiteid paremini, kui lihtsat juttu).
Kui vaja, mainiksin ka, et nägni kirjavahetust, kui vihastab, siis vihastab, tema alustas valestamisega, jättes mulje, et vahel harva pealiskaudselt suhtlevad, seega pole midagi ette heita.
Sõltuvalt siis vestluse käigust, võiksin soovitada selle naise juurde kolida. Mehed pole maa pealt otsa lõppenud. Mitte keegi pole ära teeninud sellist stressi, mida sa siin tundnud oled.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Nov 2025 14:03 Seda kõike võiks ta sinuga jagada, aga ilmselgelt on see naine tema jaoks külgetõmbavam, juba ammusest ajast.
No miks kohe külgetõmbavam? Lihtsalt vaheldus ja eemal kepslev talleke on huvitavam, ta ei pea üldse oma naisest veetlevam olema.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Nov 2025 14:12
Guest kirjutas: 03 Nov 2025 14:03 Seda kõike võiks ta sinuga jagada, aga ilmselgelt on see naine tema jaoks külgetõmbavam, juba ammusest ajast.
No miks kohe külgetõmbavam? Lihtsalt vaheldus ja eemal kepslev talleke on huvitavam, ta ei pea üldse oma naisest veetlevam olema.
Ma ei räägigi veetlusest, ta ongi mehe jaoks külgetõmbavam, sest veedab temaga nii palju aega, järelikult see tegevus on külgetõmbavam, tundub, et meeldinud mehele juba ammusest ajast. Ma ei kujutaks kuidagi ette, et meie kodus oleks võõra naise raamitud pilt, ükskõik kelle eks ta oleks olnud. Mees leiaks ennast see raam kaelas ja sellega oleks probleem lahendatud. :D
Külaline

Guest kirjutas: 03 Nov 2025 13:26
Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 07:24 Laseks mehel enne surma veel natuke selle sõbrannaga tshillida. Ega sa ise ju enam sellist meest ka ei tahaks. Tööd tunduvad ka seal praeguses kohas päris rasked, kas teil on mingid loomad või lapsed või kuidas seda tööd kodus nii palju saab olla? Või lagunenud elamine tänu laisale mehele… ega ta nũüd põdurana vist midagi parandama seal enam ei hakka ka, nii et las noored siis ravivad ja taastuvad üheskoos.
Kes sul surema hakkab?
Inimene, kes on juba korra endal vähki ravinud, sel on suurem tõenäosus (10-40% haigetest) uuesti sellesse haigestuda. Kuna mõlemal (mehel ja sellel sõbrannal) oli vähk, siis topelt tõenäoline, et kumbki neist kunagi selle uuesti saab.
Eestis haigestub aastas umbes 9000 inimest ja umbes 3500 sureb vähi tagajärjel. Minu meelest küllaltki suur suremus.
Kass27
Kontakt:

Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 01:54 Sul on väga rasked ajad. Kui vähegi võimalik, peaksid mehega rääkima ning vahepeal ka enda peale, mitte ainult tema heaolule mõtlema. Räägi võimalikult kiiresti, ära piina ennast. Kui sellest räägite, saad vähemalt talle selgelt teada anda, et see asi sind häirib. Ühtlasi räägi talle ka, et sul on raske ja sa ei jaksa, et sa muretsed ta pärast ja oled proovinud aidata, aga võhm on väljas. Ja siis jälgi võimalikult objektiivselt, kuidas ta reageerib. see on üldiselt hea, et ta sõbrannatamisest räägib sulle, aga samas elutarkus ütleb, et kui sisetunne ikka häiritud on, siis midagi on valesti küll. Aga ära loe ta telefoni või muud. Sul pole sellest midagi kasu, ainult hinge teed omal haigeks. Sa ei saa sealt teada saadut nagunii kasutada kuidagi. Ja see võtab sinult eneseväärikust ära, kui tema asjades tuhnid. Jää iseendaks ja proovi enda peale mõelda, endast hoolida.

See teema ongi mu enda jaoks ka nii jabur, et ma ei oska kuskilt kinni võtta. Olen endale viimastel nädalatel sisendanud, et hoolitseksin enda eest ja mõtleksin endale ning paar päeva on hästi, siis kuulen jälle midagi selle naise kohta ja kaon täiesti nagu mingisse tühjusesse. Ja kui ütlen mehele, et lähen jalutan või teen midagi enda jaoks, siis ütleb mulle imestunult, et lolliks olen läinud või? Ma ei saa aru, kas ta tõesti ise ka enam ei mõista, et see tema selline käitumine ja kõnemaneer teevad mulle nii palju haiget, et ma tahaks talle virutada. Aga jällegi, ma ei tee seda.
Kass27
Kontakt:

Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 06:55 Minu meelest liigub see asi mehel küll petmise suunas. Teemaalgataja, püstita küsimus endale nii - kuidas sa käituksid, kui mehel poleks vähidiagnoosi. Kas oleksid siis ka nii mõistev?
Ma olen nii palju üritanud asju teistpidi mõelda ja tean, et teises olukorras ma oleksin temaga selle teema juba püstitanud, aga nüüd ma ei saa endast ise ka aru enam. Mingi nähtamatu käsi nagu surub mu suu iga kord kinni, siis ma hoian eemale, nutan ja põlen sisemiselt ja siis läheb see üle paariks päevaks ja kõik hakkab jälle otsast peale.
Kass27
Kontakt:

Lapsed suured, aga lihtsalt ongi suur majapidamine ja oleme mõlemad kogu aeg olnud korra suhtes päris pedandid. Varem hoolitsesime aia ja kõige muu eest kahekesi, nüpd olen üksi. Sellepärast töö ei lõppegi.
Külaline

No ma ei tea, mees ju räägib sulle sellest naisest. Otsese petmise korral ilmselt ei räägiks ta midagi. Hea küll, midagi jätab ütlemata, imselt alateadlikult aimab, et sulle see ei meeldiks. Minu meelest on võimalik, et just see haiguse kogemus on see, mis meest selle naisega seob, ainult sama kogemusega inimene saab seda lõpuni mõista. Aga ega siin suures plaanis vahet ei ole, muud ei jää sul üle nagunii, kui mehega oma murest rääkida, täiesti ausalt. Suhe, kus üks pool oma emotsioone pidevalt maha surub, ei toimi nagunii. Eraldi küsimus on, et kas üldse suudad mehe suhtlust selle naisega taluda? Minu meelest oleks üks võimalus teil kolmekesi kokku saada - nii saad ka aru, mis laadi suhe see neil on.
Külaline

Kass27 kirjutas: 03 Nov 2025 18:04
Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 01:54 Sul on väga rasked ajad. Kui vähegi võimalik, peaksid mehega rääkima ning vahepeal ka enda peale, mitte ainult tema heaolule mõtlema. Räägi võimalikult kiiresti, ära piina ennast. Kui sellest räägite, saad vähemalt talle selgelt teada anda, et see asi sind häirib. Ühtlasi räägi talle ka, et sul on raske ja sa ei jaksa, et sa muretsed ta pärast ja oled proovinud aidata, aga võhm on väljas. Ja siis jälgi võimalikult objektiivselt, kuidas ta reageerib. see on üldiselt hea, et ta sõbrannatamisest räägib sulle, aga samas elutarkus ütleb, et kui sisetunne ikka häiritud on, siis midagi on valesti küll. Aga ära loe ta telefoni või muud. Sul pole sellest midagi kasu, ainult hinge teed omal haigeks. Sa ei saa sealt teada saadut nagunii kasutada kuidagi. Ja see võtab sinult eneseväärikust ära, kui tema asjades tuhnid. Jää iseendaks ja proovi enda peale mõelda, endast hoolida.

See teema ongi mu enda jaoks ka nii jabur, et ma ei oska kuskilt kinni võtta. Olen endale viimastel nädalatel sisendanud, et hoolitseksin enda eest ja mõtleksin endale ning paar päeva on hästi, siis kuulen jälle midagi selle naise kohta ja kaon täiesti nagu mingisse tühjusesse. Ja kui ütlen mehele, et lähen jalutan või teen midagi enda jaoks, siis ütleb mulle imestunult, et lolliks olen läinud või? Ma ei saa aru, kas ta tõesti ise ka enam ei mõista, et see tema selline käitumine ja kõnemaneer teevad mulle nii palju haiget, et ma tahaks talle virutada. Aga jällegi, ma ei tee seda.
Aga ta ei mõistagi. Seepärast peadki talle selgelt otse ütlema, mis viga on. Tal pole ilmselgelt nii palju empaatiat, et ise suuta mõista, mida sa tunda võiks. Nüüd on küsimus, et kas ja mis muutub, kui talle selgitad, et sul on raske.
Külaline

Kass27 kirjutas: 03 Nov 2025 18:08Ma olen nii palju üritanud asju teistpidi mõelda ja tean, et teises olukorras ma oleksin temaga selle teema juba püstitanud, aga nüüd ma ei saa endast ise ka aru enam. Mingi nähtamatu käsi nagu surub mu suu iga kord kinni, siis ma hoian eemale, nutan ja põlen sisemiselt ja siis läheb see üle paariks päevaks ja kõik hakkab jälle otsast peale.
Minu arust on nii, et sa oled seele teemas juba väga pikalt ja põhjalikult rääkinud, mida sa teed ja ei tee. Nüüd selleks, et su teema saaks siin edasi areneda, oleks vaja sul öelda, MIKS sa neid asju teed ja ei tee. Ehk siis et enda käitumise põhjused avaldada. Praegu on see teema ju täiesti jabur ja hambutu ja siia polegi enam midagi lisada.
Noh näiteks, kas sõltud mehest materiaalselt, sul pole ilma temata hakkamasaamist? Kardad kodu kaotada? Või on sul mehe ees mingi kunagine tohutu süükoorem? Oled teda nt ise petnud misiganes moel? Tunned süüd tema haiguse pärast ja ei saa seetõttu kiunu üles võtta ja oled murust madalam? Kui hakkaksid krillima, siis ämm/ema/lapsed jnejne süüdistaksid sind, et vaest vähihaiget kiusad? Veel mingi muu põhjus? Igal juhul on kõigel, mis siin maailmas toimub, on alati mingi põhjus või põhjused, nii ka sinu käitumisel.
Külaline

Üks asi, millest ma aru ei saa, on see, kuidas on võimalik, et pikalt koos olnud paaridel puudub igasugune kommunikatsioon ning julgus oma partneriga muredest ja probleemidest rääkida.

Aga see selleks. Kui mees ka füüsiliste tegudeni jõudnud pole või ei saa seda tõestada, siis emotsionaalse petmisega tegeleb ta igal juhul. Kui tegemist oleks pelgalt sõbrasuhtega, siis ei oleks vaja valetada (mis ajast ja kui palju tegelikult suheldakse ning et kohtumised pole kogemata kokku juhtumised), varjata ning jagada infot täpselt nii palju, et asjast jääks casual mulje. Ilmselgelt on see naine talle südamesse jäänud, kui temast kodus ka raamitud fotot hoidis. Sõbrannasid muidu ei kutsuta ka voodisse ega pakuta meesterahvana abikätt pesemisel.

Vähihaige või mitte, mina võtaks ta ette ja küsiks, kas ta annab endale aru ka, mida ta teeb. Sina rabad kahe eest, et tema saaks mugavalt kõrvalt uut liini ajada. Kardan, et ühel hetkel jõuate punkti, kus sina oled endast viimase välja pigistanud ning tema suhtlus selle sõbrannaga on juba sellisel tasandil, et mees on valmis temaga kahekesi edasi liikuma.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Nov 2025 18:35 No ma ei tea, mees ju räägib sulle sellest naisest. Otsese petmise korral ilmselt ei räägiks ta midagi. Hea küll, midagi jätab ütlemata, imselt alateadlikult aimab, et sulle see ei meeldiks. Minu meelest on võimalik, et just see haiguse kogemus on see, mis meest selle naisega seob, ainult sama kogemusega inimene saab seda lõpuni mõista. Aga ega siin suures plaanis vahet ei ole, muud ei jää sul üle nagunii, kui mehega oma murest rääkida, täiesti ausalt. Suhe, kus üks pool oma emotsioone pidevalt maha surub, ei toimi nagunii. Eraldi küsimus on, et kas üldse suudad mehe suhtlust selle naisega taluda? Minu meelest oleks üks võimalus teil kolmekesi kokku saada - nii saad ka aru, mis laadi suhe see neil on.
Minu kogemus petmisega on täpselt vastupidine! Mees rääkis mulle pooltõdesid. Täpselt samamoodi kirjeldas olukorda kui väga süütut. Lisaks, kirjeldas mingeid täiesti ebaolulisi asju peensusteni - seda ikka selleks, et panna mind teda uskuma, et ta räägib mulle ainult tõtt. Noh, et kui ta mulle juba nii põhjalikult ja üksikasjalikult teatud olukorda kirjeldab, siis mul ei saa ju isegi tekkida sellist tunnet, et ta tegelikult valetab, jättes selle kõige olulisema osa olukorrast oma kirjeldusest välja.

Lõpuks selgus, et valetas ja pettis. Ja räigelt! Ja mitu korda! Lihtsalt lootis, et kui ta oma jutukesed "lillelisse kuube rüütab", siis ma ju ei usuks temast sellist koledat tegu.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 21:23
Guest kirjutas: 03 Nov 2025 18:35 No ma ei tea, mees ju räägib sulle sellest naisest. Otsese petmise korral ilmselt ei räägiks ta midagi. Hea küll, midagi jätab ütlemata, imselt alateadlikult aimab, et sulle see ei meeldiks. Minu meelest on võimalik, et just see haiguse kogemus on see, mis meest selle naisega seob, ainult sama kogemusega inimene saab seda lõpuni mõista. Aga ega siin suures plaanis vahet ei ole, muud ei jää sul üle nagunii, kui mehega oma murest rääkida, täiesti ausalt. Suhe, kus üks pool oma emotsioone pidevalt maha surub, ei toimi nagunii. Eraldi küsimus on, et kas üldse suudad mehe suhtlust selle naisega taluda? Minu meelest oleks üks võimalus teil kolmekesi kokku saada - nii saad ka aru, mis laadi suhe see neil on.
Minu kogemus petmisega on täpselt vastupidine! Mees rääkis mulle pooltõdesid. Täpselt samamoodi kirjeldas olukorda kui väga süütut. Lisaks, kirjeldas mingeid täiesti ebaolulisi asju peensusteni - seda ikka selleks, et panna mind teda uskuma, et ta räägib mulle ainult tõtt. Noh, et kui ta mulle juba nii põhjalikult ja üksikasjalikult teatud olukorda kirjeldab, siis mul ei saa ju isegi tekkida sellist tunnet, et ta tegelikult valetab, jättes selle kõige olulisema osa olukorrast oma kirjeldusest välja.

Lõpuks selgus, et valetas ja pettis. Ja räigelt! Ja mitu korda! Lihtsalt lootis, et kui ta oma jutukesed "lillelisse kuube rüütab", siis ma ju ei usuks temast sellist koledat tegu.
See ongi ju klassikalise petmise märkamine. Kui kaaslane räägib sulle teisest inimesest liiga palju, on tegemist petmisega. Iga inimene tajub selle piiri ära, kus rääkimine on juba liiast.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 6 külalist