Mis te sellest Diana Klasi teemast arvate?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Mis te sellest Diana Klasi teemast arvate?

Postitus Postitas Külaline »

Lugsin, et ta on valmis saanud uue raamatuga, kus ta kirjutab ausalt oma elust ja mainib muu hulgas ka lähedast suhet lavapartneri Aarmaga. Nüüd, kui raamat on juba trükis, olevat Aarma lapsed nõudnud, et nende isa puudutavad detailid sealt eemaldataks.

Mul on kahetised tunded. Ühest küljest ma mõistan lapsi, teisalt aga ka Klasi. Minu meelest ei saa nõuda raamatu autorilt, et ta mõned ausad, aga samas teiste jaoks piinlikud detailid oma teosest välja jätaks. See poleks lihtsalt õige, ni nagu ei saa nõuda kunstnikult, et ta maaliks ainult ilusaid asju ning jätaks oma loomingust välja kõik selle, mis kaaskodanikke ärritada võiks. Klasi puhul on ju tegemist tema elu ja mälestustega. Mis teie arvate?
Külaline

Minu arust pada sõimab katelt. Ullike ajas abielumehega liini, kuigi oleks võinud targem olla. Nüüd seda veel avalikult kuulutada - no pole kõige nutikam. Teisalt, abielumees ei näinud mingit probleemi selles liinis oma abikaasa ja laste kõrvalt - kui see perele nii vastuvõetamatu oli, oleks võinud ju lahku minna, mitte nüüd 20 aastat hiljem hakata midagi tõestama.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 22:28 Minu arust pada sõimab katelt. Ullike ajas abielumehega liini, kuigi oleks võinud targem olla. Nüüd seda veel avalikult kuulutada - no pole kõige nutikam. Teisalt, abielumees ei näinud mingit probleemi selles liinis oma abikaasa ja laste kõrvalt - kui see perele nii vastuvõetamatu oli, oleks võinud ju lahku minna, mitte nüüd 20 aastat hiljem hakata midagi tõestama.
Ma arvan samamoodi
Sajajalgne
Kontakt:

Postitus Postitas Sajajalgne »

Asjaosaline ei saa enam ütleda, kas soovib raamatus olla või mitte...Elulooraamat? Selleks peab olema midagi saavutanud. Ei ole eetiline ja kogu sellel tandemil on pidevalt tegemist skandaalidega. Nautigu oma värsket abieluõnne, mitte ärgu teeniigu haletsuse pealt.
Külaline

Minu arust on selles loos ikka nii, et Aarma käitus piinlikumalt kui Klas, sest tema oli abielus, Klas oli vaba. Ja kuna see lugu on juba nagunii avalikult teada, siis pole mõtet siin uut vahtu üles kütta, et keelake nüüd raamat ära, võtke sealt see ja see välja. Kohtusse minna ka põhjust ei ole, sest tegemist ei ole laimuga. Praegu selle kisaga tehakse Klasi raamatule lihtsalt reklaami juurde. Poleks üldse reageerinud, puuduks sellel asjal igasugune uudisväärtus, sest kõik tuli avalikuks juba ammu. Mis mõtet on nüüd Aarma olematut renomeed kaitsta või mis iganes selle aktsiooni eesmärk on.
Külaline

Inimene, kel on värvikas minevik, ei saagi sel juhul anda välja oma eluloo raamatut, kui värvikus puudutab tema suhteid.
Sest need teised, kes on osa tema eluloost, ei pruugi tahta enda kohta lugeda elolooraamatu välja andja mõtteid ja tundeid tema suhtes.
Aga tõesti on nüüd olukord, kus Jüri lapsed on tekitanud põnevust selle raamatu suhtes, kuigi nad püüavad Jürit, kes ise enam midagi öelda ei saa, kaitsta. Aga mida sa kaitsed, kui Jüri on olnud nii suur osa Diana elust. Ilmselt Diana ei kirjuta Jürist midagi halvustavat, vaid pigem oma suurest armastusest tema vastu.
Külaline

Sajajalgne kirjutas: 04 Nov 2025 23:16 Asjaosaline ei saa enam ütleda, kas soovib raamatus olla või mitte...Elulooraamat? Selleks peab olema midagi saavutanud. Ei ole eetiline ja kogu sellel tandemil on pidevalt tegemist skandaalidega. Nautigu oma värsket abieluõnne, mitte ärgu teeniigu haletsuse pealt.
Diana Klas ongi ju midagi saavutanud. Skandaalne või mitte, aga ta on siiski aastaid lauljana ja näitlejana tegutsenud. Tema eraelu ja suhted on tema isiklik asi ja TEMA raamatu sisu on nüüd küll ainult tema enda otsustada. Seda enam, et kõik teavad, et see on tõsi.
Külaline

Ma nagunii ei osta seda raamatut. Ei huvita teiste elu.
Ega ma niisama ka ei osta raamatuid lugemiseks. Ei huvita mis keegi on kirjutanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 07:42 Ma nagunii ei osta seda raamatut. Ei huvita teiste elu.
Ega ma niisama ka ei osta raamatuid lugemiseks. Ei huvita mis keegi on kirjutanud.
Kusjuures mina just mõtlesin, et täitsa ostaks, on ju nii kõva eelreklaami sellele tehtud. Tundub, et tegemist on ausa sisevaatega meelelahutaja minevikku.
Külaline

Inetu lugu igast otsast. Hämmastav on Diana Klasi mõne aja tagune õhkupaisatud närvivapustus, kui räige ja alatu saab olla üks naine, kes tema abielus mehele julges läheneda (?!). Ja äärmiselt inetu on Kerdo Möldri püüe teha nüüd lolliks ja süüdlaseks Jüri Aarma lesk.
See on küll suhe, kus kumbki toob esile teise halvimad omadused, mitte ei tasanda neid.
Külaline

Klasil ongi selline emotsionaalse ja kaootilise inimese maine - kellele ta meeldib, sellele ta meeldib ja ja kes arvab temast halvasti, arvab halvasti - ei toimu mingit väga põhimõttelist muutust, ilmselt.

Õlgu kehitama paneb mehe lähedaste närveldamine - mis mõte tagantjärgi (kui see armulugu on ammu olnud, mees ise aastaid surnud) närveldada? Või kuidas Klasi survestamine antud juhul kadunukese mainet päästab? Ei päästa ju. Muudab ainult raamatu nö. skandaalsemaks ja aitab seda Dianal paremini müüa. Või hoopis kaine materiaalne kaalutlus, kavatsus kohtu kaudu kahjutasu nõudmiseni minna? Kardavad, et kadunud isa minevikus tehtu (ja selle avaldamine) määrib siin ja praegu nende enda korralikku mainet? Samas, näit. Reet Linna on küll rahulikult ja kerge muigega rääkinud, kuidas tema kuulus isa oli naistemees. Ja pole aru saanud, et see oleks Reedale endale mingit mainekahju põhjustanud. Ja mõnes mõttes, kui ise räägid, võtad ju igasugu urgitsejatel võimaluse ära. Ma saan enne sellest suhtumisest aru.
Külaline

Kirjutada on muidugi igaühel õigus, mida soovib, aga inimesed, kes seda võimalust kasutavad, arvestamata muude inimeste võimalike emotsioonidega, on ääretult madalad. Kui ma varem Diana Klasi hästi suhtusin, siis seoses Aarma ümber toimuvaga on minu arvamus muutunud.

Teine teema on veel see, et Aarma omaste väitel ju ei kirjuta Klas üldse päris tõtt, vaid luuletab ja kujutab asju ette jms. Ega seda, et neil mingi suhe oli, eitada muidugi ei saa, aga selle suhte suurust ja olemust kirjeldab Klas Aarma omaste väitel ju valesti. Eks nad selle vastu protestivadki - mõtle ise, kui tuleks keegi kolmas ja hakkaks rääkima, kuidas sinu isal oli temaga eluarmastus, samas kui sa oled ju olnud oma isaga lähedane ja tead hästi oma isa loomust ning seda, et see teine ei olnud eluarmastus ning tegelikult armastas ta väga oma peret, kuigi tal oli ka muid afääre naistega.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Tähelepanu kerjajad
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 11:11 Kirjutada on muidugi igaühel õigus, mida soovib, aga inimesed, kes seda võimalust kasutavad, arvestamata muude inimeste võimalike emotsioonidega, on ääretult madalad. Kui ma varem Diana Klasi hästi suhtusin, siis seoses Aarma ümber toimuvaga on minu arvamus muutunud.

Teine teema on veel see, et Aarma omaste väitel ju ei kirjuta Klas üldse päris tõtt, vaid luuletab ja kujutab asju ette jms. Ega seda, et neil mingi suhe oli, eitada muidugi ei saa, aga selle suhte suurust ja olemust kirjeldab Klas Aarma omaste väitel ju valesti. Eks nad selle vastu protestivadki - mõtle ise, kui tuleks keegi kolmas ja hakkaks rääkima, kuidas sinu isal oli temaga eluarmastus, samas kui sa oled ju olnud oma isaga lähedane ja tead hästi oma isa loomust ning seda, et see teine ei olnud eluarmastus ning tegelikult armastas ta väga oma peret, kuigi tal oli ka muid afääre naistega.
Suhte või armastuse olemus, tunnete suusrus - see ongi väga subjektiivne, kuidas keegi seda tunnetab. Armastuse suurust ju kuidagi objektiivselt mõõta ei saa.

Seda jaburam on minu meelest püüd sellises asjas midagi tõestada või vaielda. No jabur, noh.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 12:31 Suhte või armastuse olemus, tunnete suusrus - see ongi väga subjektiivne, kuidas keegi seda tunnetab. Armastuse suurust ju kuidagi objektiivselt mõõta ei saa.

Seda jaburam on minu meelest püüd sellises asjas midagi tõestada või vaielda. No jabur, noh.
Ühesõnaga sinu jaoks oleks ok, kui keegi sinu isa või ema kohta midagi sellist kirjutaks, mille kohta sina oled veendunud, et see on vale ja väljamõeldis - ning mis teda näitab valguses, mis sulle üldse ei meeldi? Sa ei teeks midagi?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 12:47Ühesõnaga sinu jaoks oleks ok, kui keegi sinu isa või ema kohta midagi sellist kirjutaks, mille kohta sina oled veendunud, et see on vale ja väljamõeldis - ning mis teda näitab valguses, mis sulle üldse ei meeldi? Sa ei teeks midagi?
Mida siin meeldida või mittemeeldida. Tuleb leppida, et isa pettis ema ja tõenäoliselt mitte korra. Mitte raamatumüügile hagu alla anda.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 12:57
Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 12:47Ühesõnaga sinu jaoks oleks ok, kui keegi sinu isa või ema kohta midagi sellist kirjutaks, mille kohta sina oled veendunud, et see on vale ja väljamõeldis - ning mis teda näitab valguses, mis sulle üldse ei meeldi? Sa ei teeks midagi?
Mida siin meeldida või mittemeeldida. Tuleb leppida, et isa pettis ema ja tõenäoliselt mitte korra. Mitte raamatumüügile hagu alla anda.
Ei, sa ei saanud aru. Kui Klas piirduks sellega, et "Jüri pettis", siis vaevalt, et keegi vaielda tahaks. Kuid ta ju ei piirdu, ta ehitab sellest suhtest mingi erilise, saatusliku suhte, mis oli tähtsam kui Jüri pere. Nii olen mina aru saanud asjast. See oli juba kohe peale Jüri surma ju teemaks, mingid artiklid meedias Klasi poolt, millele Jüri pere vastu vaidles.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 13:04Ei, sa ei saanud aru. Kui Klas piirduks sellega, et "Jüri pettis", siis vaevalt, et keegi vaielda tahaks. Kuid ta ju ei piirdu, ta ehitab sellest suhtest mingi erilise, saatusliku suhte,
Eluarmastus võis ka ainult Klasi poolt vaadates olla. See Jüri oli vist midagi väga erilist, näete kui särasilmil teda vahitakse
Pilt
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 07:47 See on küll suhe, kus kumbki toob esile teise halvimad omadused, mitte ei tasanda neid.
Kusjuures mina arvan täpselt vastupidi ja ma ei ole kummagi fänn. Nii Mölder kui Klas on oma väljaütlemistes ausad ja mis puudutab raamatu sisu, siis olen täiesti Klasi poolel. Ta ju ütleb oma postitustes korduvalt, et enamjaolt on raamatus juttu tema ja Aarma lavapartnerlusest. Arvata võib, et juttu tuleb ka privaatsemast poolest, aga seda keelata oleks- nagu keegi siin juba mainis- puhtalt raamatumüügile hoo juurde andmine. Võibolla seda tegelikult soovitaksegi? 🤔
Külaline

Igal inimesel on õigus rääkida OMA lugu, iseenda seisukohast vaadatuna, just nii nagu see TEMA jaoks oli. Vaielda, keelata või tsenseerida pole siin küll kellelgi õigust. Tegu ei ole laimuga, vaid juba ammu avalikkusele teada ja kinnitust leidnud tõsiasjaga. Selles suhtes küll 100% Diana poolel.

Võiks ka arvestada, et oma ema-isa isiklikest ja eraelulistest suhetest, eriti neist mis väljapoole perekonda jäävad, ei oma järeltulijad nüüd küll adekvaatset pilti. Neil on oma versioon isast, Dianal oma. Need ei peagi kattuma, igast inimesest on teistel palju erinevaid versioone.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Semrush [Bot] ja 7 külalist