Miks te vaatate seepe?

vana hea klassika
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Miks te vaatate seepe?

Postitus Postitas Egalitaar »

Ma tean isiklikult kahte inimest, kes hakkasid vaatama seebikaid ja kakskümmend aastat hiljem surid nägemata lõppu ja lahendust. The Archers jookseb alates aastast 1950 ja suurem osa selle algsest vaatajaskonnast on juba surnud. Miks te vaatate seepe? Kas te ei soovi näha lahendust? Elu ise on ju paras seep!

PS: Mina olen õnnega koos: 1990. aastatel oli Tahmanägu esimene seep, mida lasti, ja sellel oli lõpp. Kaks lõppu, et kõik rahule jääksid. See ravis mind, väga noort teismelist, seebikatest terveks. Praegu vaatan seriaale, mille igas episoodis on algus ja lõpp. Tõsi, neid on vähe. Enamus venivad seebiks, ja praegu on tavaks, et mõned tegelased avastavad endas omasookiindumuse. Mitte, et ma omasooiharust vastustaksin, aga andke andeks – 2–5% vähemuse igasse seriaali toppimine on minu arvates ideoloogiline ajupesu.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Egalitaar kirjutas: 05 Nov 2025 14:27 Ma tean isiklikult kahte inimest, kes hakkasid vaatama seebikaid ja kakskümmend aastat hiljem surid nägemata lõppu ja lahendust. The Archers jookseb alates aastast 1950 ja suurem osa selle algsest vaatajaskonnast on juba surnud. Miks te vaatate seepe? Kas te ei soovi näha lahendust? Elu ise on ju paras seep!

PS: Mina olen õnnega koos: 1990. aastatel oli Tahmanägu esimene seep, mida lasti, ja sellel oli lõpp. Kaks lõppu, et kõik rahule jääksid. See ravis mind, väga noort teismelist, seebikatest terveks. Praegu vaatan seriaale, mille igas episoodis on algus ja lõpp. Tõsi, neid on vähe. Enamus venivad seebiks, ja praegu on tavaks, et mõned tegelased avastavad endas omasookiindumuse. Mitte, et ma omasooiharust vastustaksin, aga andke andeks – 2–5% vähemuse igasse seriaali toppimine on minu arvates ideoloogiline ajupesu.

Siis ei saa ju elus midagi teha ega pikemalt plaanida, sest äkki suren ära. Kui suren poole seebika pealt, siis suren, vaevalt ma sellepärast hauas ringi keerlen.
Külaline

Seebiseriaalid olid tol ajal nähtus omaette, sest meil varem selliseid ei näidatud. Varastest ühekskümnendatest siis jutt, vaatasin ka huviga ja meeldis. Ei teagi mispärast aga no vanus oli ka seal lapse-varateismelise-tiineka kandis. Hiljem enam pole enam vaadanud. Aga mu pensionärist ema vaatab küll siianu paljusid. Igavusest ja rutiinivajadusest ilmselt. Sisul järjepidamine aitab ka mälul värskemana püsida.

Parandan ka su faktivea, Tahmanägu ei olnud esimene. Enne seda jooksid ka Orjatar Isaura ja Metsik Roos. Kas Lihtsalt Maria oli enne või peale Tahmanägu täpselt ei mäleta.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 05 Nov 2025 14:27Ma tean isiklikult kahte inimest, kes hakkasid vaatama seebikaid ja kakskümmend aastat hiljem surid nägemata lõppu ja lahendust. The Archers jookseb alates aastast 1950 ja suurem osa selle algsest vaatajaskonnast on juba surnud. Miks te vaatate seepe? Kas te ei soovi näha lahendust? Elu ise on ju paras seep!
The Archers on ju raadioseep, kuidas seda vaadatakse?
Külaline

Kui mul igav oleks, siis pigem vaataks seepe kui eesti telemänge või mis nende nägude/häälte jms liigi nimetus ongi.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Tahmanägu ei olnud esimene, esimene oli Ka rikkad nutavad, vaatasin mõlemaid, meeldis, aga rohkem pole ühtegi seepi vaadanud ja ei usu ka, et enam vaatama hakkaksin. Miks ma vaatasin, ju oli huvitav, aga enam ei ole küll. Ja kunagi sai filme vaadatud, enam neid üldse ei vaatagi, ainult valikuliselt mõnda krimiseriaali. Ma mõtlen, vene ajal jooksid Soome televisioonist Dallas ja Dünastia, need olid ka vist seebid? Neid ma ei vaadanud, tundusid juba pealkirja järgi igavad.
Külaline

tavaliselt igavusest. vaatasin rikkaid ja ilusaid aastakümneid, siis tüütas ära. nüüd meeldib mulle la promesa - nii mõnus ajaviide. ilmselt on mul ka mingi eriline rutiinivajadus. kui autoga võõras kohas pimedas vihmaga sõidan, peab mängima tuttav ja turvaline muusika :)
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 15:39
Egalitaar kirjutas: 05 Nov 2025 14:27Ma tean isiklikult kahte inimest, kes hakkasid vaatama seebikaid ja kakskümmend aastat hiljem surid nägemata lõppu ja lahendust. The Archers jookseb alates aastast 1950 ja suurem osa selle algsest vaatajaskonnast on juba surnud. Miks te vaatate seepe? Kas te ei soovi näha lahendust? Elu ise on ju paras seep!
The Archers on ju raadioseep, kuidas seda vaadatakse?
Seda küll. :lol:
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Tolmukübe kirjutas: 05 Nov 2025 15:56 Tahmanägu ei olnud esimene, esimene oli Ka rikkad nutavad, vaatasin mõlemaid, meeldis, aga rohkem pole ühtegi seepi vaadanud ja ei usu ka, et enam vaatama hakkaksin. Miks ma vaatasin, ju oli huvitav, aga enam ei ole küll. Ja kunagi sai filme vaadatud, enam neid üldse ei vaatagi, ainult valikuliselt mõnda krimiseriaali. Ma mõtlen, vene ajal jooksid Soome televisioonist Dallas ja Dünastia, need olid ka vist seebid? Neid ma ei vaadanud, tundusid juba pealkirja järgi igavad.
Oli jah, õige küll, "Ka rikkad nutavad". Sellel oli kaks erinevat lõppu. Ema vaatas Dallast ja Dünastiat, mind ei huvitanud. Tean seda, et Dallases tapeti üks tegelane maha, ja siis ärkas ellu - kõik oli vaid unenägu. :lol: No ei saa sellist asja vaadata. Ema vaatas hiljem "Metsikut Roosi". See oli nii ammu, eksin pealkirjadess.
Viimati muutis Egalitaar, 05 Nov 2025 16:59, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Rikaste nutmist vaatasite ehk mujalt, Eestis oli esimene ikka Metsik roos https://et.wikipedia.org/wiki/Ver%C3%B3nica_Castro
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 15:41 Kui mul igav oleks, siis pigem vaataks seepe kui eesti telemänge või mis nende nägude/häälte jms liigi nimetus ongi.
Kuldvillakut vaatan, püüan mõttes võistelda, ja võidan ka vahest, aga muu on jaburdus tõesti.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 05 Nov 2025 17:02Kuldvillakut vaatan, püüan mõttes võistelda, ja võidan ka vahest, aga muu on jaburdus tõesti.
Minul lõppes Kuldvillaku vaatamine saatejuhi vahetusega.
Külaline

Mina vaatan seepe, aga peamiselt arvutist vabalt valitud ajal. (Kui kõik mitu seasonit kestvad seriaalid seepide alla liigituvad.) Ja miks ka mitte? Laps on suur, mees saab enda eest hoolitsemisega ise hakkama. Vaba aega on mul palju, teleprogrammid köidavad mind harva. Hea ajaviide ju. Loen muidugi ka, aga seepidele jääb ikka aega.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 15:33 Seebiseriaalid olid tol ajal nähtus omaette, sest meil varem selliseid ei näidatud. Varastest ühekskümnendatest siis jutt, vaatasin ka huviga ja meeldis. Ei teagi mispärast aga no vanus oli ka seal lapse-varateismelise-tiineka kandis. Hiljem enam pole enam vaadanud. Aga mu pensionärist ema vaatab küll siianu paljusid. Igavusest ja rutiinivajadusest ilmselt. Sisul järjepidamine aitab ka mälul värskemana püsida.

Parandan ka su faktivea, Tahmanägu ei olnud esimene. Enne seda jooksid ka Orjatar Isaura ja Metsik Roos. Kas Lihtsalt Maria oli enne või peale Tahmanägu täpselt ei mäleta.
Orjatar Isaura jooksis minuteada Kesktelevisioonis, ehk oli vene keeles.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 17:04Minul lõppes Kuldvillaku vaatamine saatejuhi vahetusega.
Kahju, et meil ei ole erudeeritud, laia silmaringiga inimesi viktoriine ja mälumänge juhtima. Teet Margna oli ikka jube mannetu Kuldvillaku ja Mälumaratoni saatejuhina (ma uut Kuldvillaku saatejuhti pole isegi vaadanud, just Margna saamatuse pärast kandsin selle üldse maha). Jõekalda on kah paras tühm, aga tal on sellised lõbusamad ja rahvalikumad saated, nii et apsud kergemini andestatavad.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 05 Nov 2025 18:38
Orjatar Isaura jooksis minuteada Kesktelevisioonis, ehk oli vene keeles.
Täitsa võimalik. Olin siis laps ja lapsepõlvemälestused on nagu on. Aga see oli siiski esimene selline traditsiooniline ladina ameerika seebikas, mida väga suur osa meie televaatajaid jälgis.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 18:41Kahju, et meil ei ole erudeeritud, laia silmaringiga inimesi viktoriine ja mälumänge juhtima. Teet Margna oli ikka jube mannetu Kuldvillaku ja Mälumaratoni saatejuhina (ma uut Kuldvillaku saatejuhti pole isegi vaadanud, just Margna saamatuse pärast kandsin selle üldse maha). Jõekalda on kah paras tühm, aga tal on sellised lõbusamad ja rahvalikumad saated, nii et apsud kergemini andestatavad.
Arvad, et saatejuht hindab suvaliselt enda peast vastuseid? Margna oli väga hea! See pingul mimmu on nagu kuri õps, ebameeldiv.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 18:54Arvad, et saatejuht hindab suvaliselt enda peast vastuseid? Margna oli väga hea! See pingul mimmu on nagu kuri õps, ebameeldiv.
Margna kokutas ja ei suutnud küsimusi korralikult ette lugeda, ei osanud lihtsamaidki ingliskeelseid nimesid hääldada jne jne. Täielik miscast.

Sellest mimmust, nagu sa teda kutsud, ei tea ma midagi, sest nagu ütlesin - ei vaata seda saadet enam.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 18:54Arvad, et saatejuht hindab suvaliselt enda peast vastuseid?
Miinimumina võiks suuta puterdamata küsimusi ette lugeda... Seda, et ta mõnda vastust võiks teada, pole ma kunagi arvanud.
Külaline

Vaatasin kunagi Vapraid ja ilusaid, mulle väga meeldis. Sain pärast tööd pea tühjaks laadida ja mitte mõelda, sest ega seal mõelda väga polnudki vaja. Nüüd pole ammu ühtki seebikat vaadanud, aga armastan haigla ja kohtusarju, ka kvaliteetsemaid krimisarju. Mõnikord ka remondi ja kinnisvara tõsielul põhinevaid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, Tolmukübe ja 5 külalist