Mis te sellest Diana Klasi teemast arvate?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 18:53
Guest kirjutas: 05 Nov 2025 18:32
Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 18:17Kogu lugu ta muidugi välja ei mõelnud. Volüümi keerab aga küll nagu tahab.
Ja sina tead täpselt kuna käisid aastakümneid jalgu hoidmas või? Kahe inimese vahelisi suhteid saavad ikka hinnata vaid need inimesed ise!
Klas ütleb ise, et perekond oli Aarmale kõige tähtsam ja et tema oli tema elus vähem tähtsal kohal kui ta ise soovinuks. Samas on kogu jutt selline, nagu inimesed elanuks koos, teinuks kõike koos.
Eks see oli see nõukogude ajal levinud elu asutustes, kus olid loomingulisemad inimesed, töö ei olnud kellast kellani. Seal vaata et elati - koos töötati, koos peeti tähtpäevi, pidusid, puhkusi, väljasõite ja teab mida kõike veel. Koduste orbiidilt sai kaduda, mobiilsidet ei olnud. Ma usun, et seal neid paralleelelusid tekkis.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 20:25Kui armuke ise kinnitab, et oma naine ja pere oli armukesepidajale tähtsaim, siis muidugi arvaksin sama, miks ei peaks.
Rind paiskub uhkusest - nagu donna Anna kohe.

Või nagu see abielunaine juudi anekdoodis - "Meie armuke on ikka kõige ilusam".
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 20:25
Guest kirjutas: 05 Nov 2025 19:35
Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 18:18
Mida???? Imelikke arvamusi ikka leidub.
Kui su mees peaks 10-20 aastat armukest, siis arvaksid, et SINA oled talle tähtsaim? Kas sa lõid pea ära?
Kui armuke ise kinnitab, et oma naine ja pere oli armukesepidajale tähtsaim, siis muidugi arvaksin sama, miks ei peaks.
Püha jumal, äkki oleksid pidanud põhiharidusele midagi lisama? Loe oma juttu ja mõtle, kui sul peas mingi ajurakk on.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 20:47
Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 20:25

Kui su mees peaks 10-20 aastat armukest, siis arvaksid, et SINA oled talle tähtsaim? Kas sa lõid pea ära?
Kui armuke ise kinnitab, et oma naine ja pere oli armukesepidajale tähtsaim, siis muidugi arvaksin sama, miks ei peaks.
Püha jumal, äkki oleksid pidanud põhiharidusele midagi lisama? Loe oma juttu ja mõtle, kui sul peas mingi ajurakk on.
Sul on tablett jälle kapi peale täna jäänud. Joo palju vett ka peale.
Külaline

Külaline kirjutas: Mina sellepärast ei hakkagi elulooraamatut kirjutama, kuigi see mõte on mul juba kümme+ aastat ja mu elu on olnud vägagi omapärane ja ebaharilik. Aga ma ei saaks seal raamatus aus olla, ilma mõnele oma sugulasele haiget tegemata, sest inimesed, keda nemad lausa idealiseerivad vahest, ei olnud sugugi nii ideaalsed..
Minu jaoks on Klasi puhul plussiks just see, et ta pole kunagi üritanud ennast idealiseerida või paremana näidata. Ta ongi see, kes on, kogu oma eheduses. Just seetõttu ta mulle ka sümpatiseerib, et ta julgeb olla aus.

Seega pole ka tema elu keerdkäigud ta lastele või muudele lähedastele mingiks šokiks. Lihtne moraal, et oma elu põnevaks elades julge ka oma selle mitte nii peeneid peatükke tunnistada. Tema julgeb ja selle eest plusspunktid.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 06:27 Ja kuna see lugu on juba nagunii avalikult teada
Kas ikka on avalikult üldse midagi teada peale selle Klasi jutu? Kui nende lugu oleks avalik olnud, kas poleks sellest siis juba Aarma eluajal midagi kirjutatud? Või kui nad nii pikalt koos olid, miks ühtki pilti sellest kusagil kunagi näha polnud? Igasuguseid pidude pilte ju on see Kroonika avaldanud juba vähemalt mitukümmend aastat. Kas keegi on iialgi näinud mõnda fotot, kus Aarma ja Klass sellisel viisil peal on, et kahtlust ei jää, et nad paar on? Kus see lugu siis oli, kui ta parajasti kuum oli?
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 20:48
Külaline kirjutas: Mina sellepärast ei hakkagi elulooraamatut kirjutama, kuigi see mõte on mul juba kümme+ aastat ja mu elu on olnud vägagi omapärane ja ebaharilik. Aga ma ei saaks seal raamatus aus olla, ilma mõnele oma sugulasele haiget tegemata, sest inimesed, keda nemad lausa idealiseerivad vahest, ei olnud sugugi nii ideaalsed..
Minu jaoks on Klasi puhul plussiks just see, et ta pole kunagi üritanud ennast idealiseerida või paremana näidata. Ta ongi see, kes on, kogu oma eheduses. Just seetõttu ta mulle ka sümpatiseerib, et ta julgeb olla aus.

Seega pole ka tema elu keerdkäigud ta lastele või muudele lähedastele mingiks šokiks. Lihtne moraal, et oma elu põnevaks elades julge ka oma selle mitte nii peeneid peatükke tunnistada. Tema julgeb ja selle eest plusspunktid.
Minu arust sa idealiseerid praegu eluga mitte toimetulemist. Oled kindel, et see on elu põnevaks elamine, mitte oskamatus elada? Ja selle osaga ma ka ei nõustu, et iga hinna eest aus peab olema ja kõigest kõigile rääkima. Ikka võiks küll natuke tsenseerida seda, mida maailmale endast välja näitad. Kui mitte enda, siis vähemalt laste pärast. Neid eriti ei rõõmusta, kui "ema on aus".
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 20:50
Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 20:48
Guest kirjutas: 05 Nov 2025 20:47

Sul on tablett jälle kapi peale täna jäänud. Joo palju vett ka peale.
Postitus on kustutatud
Ma ei ole Egalitaar ega egalitaar. Pihku panna pole ka midagi. Sa pane ise tablett pihku ja sealt suhu, raevuhoog läheb õige raviga mööda.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 20:25
Aarma käitus mõlema naisega halvasti ja tõeline süüdlane on siin tema. See on naeruväärne siin arutada, et ikka keda rohkem armastas, kas peret või armukest. Ikka ennast armastas kõige rohkem ja tahtis elult viimast, teiste tunnetest ei hoolinud. Pärast surmagi kaklus käib, et kes see ikka tähtsam oli. Mis vahet sel on. Kumbki polnud piisavalt tähtis, et käituda eetilise iniimesena.
Külaline

Lahja! Tartus oli kunagi jõhker pätt kelle matusel 5 naist löristasid nutta.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 21:44
Guest kirjutas: 05 Nov 2025 20:25

Aarma käitus mõlema naisega halvasti ja tõeline süüdlane on siin tema. See on naeruväärne siin arutada, et ikka keda rohkem armastas, kas peret või armukest. Ikka ennast armastas kõige rohkem ja tahtis elult viimast, teiste tunnetest ei hoolinud. Pärast surmagi kaklus käib, et kes see ikka tähtsam oli. Mis vahet sel on. Kumbki polnud piisavalt tähtis, et käituda eetilise iniimesena.
Lubage, et seda, kas ja kellega ta halvasti käitus, otsustavad ikka asjaosalised, mitte meie kõrvalt. Ja teema polegi sellest, kas Jüri hästi või halvasti käitus. Teema on sellest, kas igaüks võib oma elulukku kirja panna mida iganes kellegi teise kohta - pean silmas asju, mida keegi tõestada ei saa ja mis osapooltele ei meeldi. Muide, pärijatel on täiesti seaduslik õigus piirata seda, mida nende omakse kohta avaldatakse.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 17:55

Oligi tähtsam, kui nii pikalt kestis. Tähtsam, kui Jüri pere.
Samas, kui me loeme siinse foorumi pereelu jutukesi, siis on väga palju neid naisi, kes ütlevad, et neid ei häiri, kui mees üle aisa paneb. Peaasi, et on muidu hea mees ja hoolib perest. Ja see pidavatki kõige tähtsam olema. Niimoodi ei arva vaid üks naine, vaid paljud.

Üks inimene on siin foorumis korduvalt öelnud, et teda ei häiri mehe armukeste pidamine. Palju hullem oleks tema arvates, kui mees räägib temast teistele halvast. Teine ütleb, et ega keegi ei ole kellegi omand. Ja, kui mees tuleb ikka ja jälle koju tagasi, siis on ju kõik korras - valituks osutuks ju lõpuks ikka tema, mitte keegi teine naine. Kolmas inimene ütleb, et miks ta peaks mingi petmise pärast oma mehe maha jätma, kui mees on ju muidu maailma parim mees ja maailma parim isa.

Nii et imelikke naisi on päris palju!

Miks selle tuntud mehe oma naine niimoodi lasi endaga käituda, jääb minu jaoks täiesti arusaamatuks.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 20:48

Samas, kui nii võtta, siis mis hulle elu keerdkäike tema elus siis ikka on olnud? Lapsed on toredad ja terved. Ema on nii kõrges vanuses alles. Tal on anded, mida teistel ei ole. Isa on ta materiaalses mõttes üle kullanud ja karranud. See, mis ta selle varandusega tegi, on iseasi.

Tema elu ainus keerdkäik ongi siis see armastuse ootamatu kaotamine. Kõik ülejäänud "keerdkäigud" on lihtsalt niisama oma elu juurde juurde mõeldud.

Muus osas olen nõus. Ta on vahetu ja ehe ning see on sümpaatne.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 22:31 Nii et imelikke naisi on päris palju!
Kindel see, et imelikud on kõik, kes ei ole nagu sina :D :D Ära ole sihuke maailmanaba. Inimestel on omad mõttekäigud, millest sina näed siin kirja pandult ainult sajandikku. See, et sa kõiki ruttad halvustama, kes ei arva nagu sina, räägib peamiselt sinust halba - tead küll inglaste tabavat ütlust: "what Susie says of Sally says more of Susie that of Sally".
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 22:38
Kindel see, et imelikud on kõik, kes ei ole nagu sina :D :D Ära ole sihuke maailmanaba. Inimestel on omad mõttekäigud, millest sina näed siin kirja pandult ainult sajandikku. See, et sa kõiki ruttad halvustama, kes ei arva nagu sina, räägib peamiselt sinust halba - tead küll inglaste tabavat ütlust: "what Susie says of Sally says more of Susie that of Sally".
Ma isiklikult ei ole veel mitte ühtegi naist kohanud, kes ei oleks õnnetu selle pärast, et ta mees käib üle aisa panemas. See, et petetu sealjuures head nägu teeb või ükskõiksust teeskleb ja iseenda (ja teiste jaoks) selle kohta mingeid ilustavaid selgitusi juurde räägib, on vaid iseenda lohutamiseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 22:38
Loe vähem oma inglise sopalehte, hangi endale mingi normaalne elu, enesekindlus ja majanduslik sõltumatus ja alles siis tule võta sõna.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 22:45
Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 22:38
Loe vähem oma inglise sopalehte, hangi endale mingi normaalne elu, enesekindlus ja majanduslik sõltumatus ja alles siis tule võta sõna.
Sopalehti ma ei loe ja kõik nimetatu on mul olemas, ära ülbitse. Halvustajaid ma ei salli ja kavatsen sulle ka edaspidi seda selgelt väljendada. Kui sa aru ei saanud, mida see väljend tähendas, siis võta sõnastik ette ja vaata järele.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 22:24Muide, pärijatel on täiesti seaduslik õigus piirata seda, mida nende omakse kohta avaldatakse.
https://kroonika.delfi.ee/artikkel/1204 ... ik-keelata

Kroonika püüdis eelmisel nädalal korduvalt ühendust saada Kiur Aarma ja ta õe Roosi-Mae Aarmaga. Mõlemad jäid telefoni ja e-kirja teel tabamatuks. Seetõttu pole teada, kas Diana Klasi Facebooki postitustel on tõepõhi all.

Klas on aga jätkanud sotsiaalmeedias selle teema kajastamist. Nii mõneski tema postituse kommentaariumis on tekkinud diskussioon, kas Kiur Aarmal ja tema õel on seaduslikku alust midagi sellist nõuda. Seetõttu pöörduski Kroonika advokaadibüroo Pallo&Partnerid poole. Sealne vandeadvokaat Kristina Sööt ja vandeadvokaadi abi Geelia Grauen tunnistavad pärast asjaoludega tutvumist, et tegu on keeruka teemaga.

„Siin astuvad võitlusesse isikuandmete kaitse õigus, au ja hea nimi ning maine versus sõna- ja teabevabadus, väljendusvabadus, kunstivabadus,“ tõdevad nad ja lisavad, et kahel poolel on võrdne kaal.

Isikuandmete kaitse seaduses on kirjas, et pärast isiku surma on tema isikuandmete töötlemine lubatud pärija nõusolekul. „Siiski esineb ka erandeid, mille puhul pärijate nõusolekut vaja ei ole. Üks nendest eranditest on olukord, kus andmeid töödeldakse mõnel muul õiguslikul alusel, mille alla kuulub ka kunstiline ja kirjanduslik eneseväljendus,“ toovad Sööt ja Grauen esile.

Väljendusvabadust võib aga piirata teiste maine või õiguste kaitseks. „Rünne inimese maine vastu peab olema teatava raskusastmega, et see langeks au teotamise keelu kaitsealasse.“

Võlaõigusseaduses sätestab aga, et isiku õiguste rikkumiseks peetakse ebaõigete väärtushinnangute ja faktiväidete avaldamist. „Sel juhul on õigus nõuda rikkuva tegevuse lõpetamist ning faktiväidete ümberlükkamist. Kahjuks on Eesti kohtupraktikas lahendamata küsimus, kas selliseid nõudeid saab esitada isik ise või on selline õigus ka tema lähedastel, sh pärijatel,“ sõnavad Sööt ja Grauen.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 22:31Samas, kui me loeme siinse foorumi pereelu jutukesi, siis on väga palju neid naisi, kes ütlevad, et neid ei häiri, kui mees üle aisa paneb. Peaasi, et on muidu hea mees ja hoolib perest. Ja see pidavatki kõige tähtsam olema. Niimoodi ei arva vaid üks naine, vaid paljud.
Sa räägid siin miskist muust foorumist.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 22:44
Guest kirjutas: 05 Nov 2025 22:38
Ma isiklikult ei ole veel mitte ühtegi naist kohanud, kes ei oleks õnnetu selle pärast, et ta mees käib üle aisa panemas. See, et petetu sealjuures head nägu teeb või ükskõiksust teeskleb ja iseenda (ja teiste jaoks) selle kohta mingeid ilustavaid selgitusi juurde räägib, on vaid iseenda lohutamiseks.
No samad sõnad käivad ka nende kohta, kes kangesti kohe kohvreid ukse taha tõstavad ja pärast tegelikult ülejäänud elu õnnetud on ja ehk isegi kahetsevad - oleneb muidugi, mille peale niimoodi reageeriti. Ka nemad räägivad ilusaid jutte, mille tegelik iva on ennast lohutada. Selline see elu ongi - ideaalset elu pole olemas, käib üks laveerimine erinevate probleemide vahel ja iial ei tea, mis on õige. Mina mõistan tõepoolest naisi, kes mingitel tingimustel on valmis mehe armulugudele läbi sõrmedele vaatama. See on nende valik ja nad ise teavad, mismoodi nad õnnelikumad on.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Kirile, Triibu ja 6 külalist