Kas kardate sõda?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 21:22Küsimus "kas kardate sõda" tähendab praeguses kontekstis seda, et kas te arvate, et Venemaa võib meid rünnata.
Sa ise oled rumal. Ainult sina tuled selle peale.
Kui küsimus on selline, siis nii see on.
Normaalsed küsivad õigesti.
Külaline

Jah, kardan kohutavalt. Pean tunnistama, et aastatega on sõjauudised vaimsele tervisele kohutavalt kurnavalt mõjunud, olen ärevil ja hirmul ja mõtlen pidevalt muremõtteid. Tean, et meedia ka võimendab uudiseid üle ja külvabki rohkem hirmu, kuid lugemata ka ei saa hätta, kuna tahaks kursis olla sündmuste kulgemisega. Peres on ka pisikesed lapsed ja pidevalt on mure, et kuidas neid vajadusel kaitsta ja kuhu põgeneda, kui asi hapuks läheb. Öösel lausa mõtlen sellistele asjadele, aga kuhugile minna ka ei ole, kes see ikka käed avasüli ootab mujal riigis. Selline tunne, et igapäevast elu enam nornaalselt elada ei saagi, kuna kuklas pidevalt tiksub mingisugune muremõte. Loodan siiralt, et see asi saab ühel hetkel ikkagi lõpu ja ei jõua meile siia midagi, inimesed on niigi riigi siseprobleemidest ja otsustest kurnatud ja väsinud , et saabuks lõpuks mingisugune rahuperiood juba.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 23:45 inimesed on niigi riigi siseprobleemidest ja otsustest kurnatud ja väsinud , et saabuks lõpuks mingisugune rahuperiood juba.
Mis kurnavad siseprobleemid meil on, äkki valgustad. See, et soojas toas loed moblast, et ei tea, kellega Reinsalu käed lööb? See on tõesti väsitav.
Mariliss
Kontakt:

Postitus Postitas Mariliss »

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 23:49
Guest kirjutas: 05 Nov 2025 23:45 inimesed on niigi riigi siseprobleemidest ja otsustest kurnatud ja väsinud , et saabuks lõpuks mingisugune rahuperiood juba.
Mis kurnavad siseprobleemid meil on, äkki valgustad. See, et soojas toas loed moblast, et ei tea, kellega Reinsalu käed lööb? See on tõesti väsitav.
Ära pane sõnu suhu, see tundub, et on sinu hoopis jaoks siseprobleem, mida oma soojas toas loed, et see kohe esimesena sulle pähe turgatas. Mina mõtlen rohkem maksutõuse, koondamisi, leebe kohtusüsteem, vangide import, hüvitiste ja toetuste kärpimine vaesematelt ja nõrgematelt.
Külaline

Mida te mõtlete põgenemise all? Kes põgeneb? Sa, naine üksi, väikeste lastega? Mees ja täiskasvanud pojad saadetakse sõtta.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Nov 2025 05:40 Mida te mõtlete põgenemise all? Kes põgeneb? Sa, naine üksi, väikeste lastega? Mees ja täiskasvanud pojad saadetakse sõtta.
Põgenemise all mõtlen mina seda, et kohe, kui antakse teade, et tuleks evakueeruda, meie pere seda ka teeks. Läheksimegi välismaale, kohaprobleemi ei ole.

https://lounaeestlane.ee/eesti-kavatseb ... akueerida/
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 20:55
Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 09:24 Mina pigem mitte. Eeldan, et venelastel on veel veidi tervet mõistust säilinud, et mitte hakata NATO riiki ründama. Samas, mäletan kuidas pidasin Ukraina ründamist väga ebatõenäoliseks.....Igaks juhuks on mul maal autonoomne majapidamine, aga see ei pruugi sõjaolukorras eriti turvaline variant tunduda. Targem oleks vast jalga lasta - aga kus ja kes neid sõjapõgenikke ikka pikisilmi ootab? Üldiselt usun siiski, et otsest sõda ei tule. Pange oma mõtteid, hea arutada.
Venelasel on kahjuks või õnneks antud juhul rohkem mõistust, kui mõnel NATO riigil või neid tagant torkival Ämeerikal.
Venelastel ja mõistust? Naljakoht. Kui venelastel oleks mõistust, siis nad poleks rünnanud Ukrainat. See mis neil on derzaava ihalus, tunne, et nemad on need võimsad, kes vabastasid meid ja tõid meile rikkuse ja heaolu ja meie olevat tänamatud kutsikad oma peremehele. Ega see tunne neil enne ei parane, kui nad kusagil kõrvetada saavad, loodame, et Ukrainas, halvemal juhul meid/Natot rünnates. Hetkel ma sõda ei karda, venelased on Ukrainas täiega seotud, aga kui Ukraina sõda saab ootamatu lõpu ja vene sõjamajandus jääb täie hooga edasi käima, siis ma pelgan küll, et sajad tuhanded ründedroonid ja tuhanded raketid, mis lattu toodetud ootavad oma sihtmärki., ning võiduuhkusest pungil soldatid on valmis küll Natot(nende propagandameedia ju räägib, et sõditakse Natoga), keda nad Ukrainas on võitnud, uuesti ründama, aga seda pribaltikumis.
Mina olen kaitseliitlane ja jään kodumaad (mitte valitsust, sest need tulevad ja lähevad) kaitsma, aga ennetavalt sooviksin lapsed sõja jalust ära saata.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Tegelikult on sellest virelemisest nii kõrini, et pigem tulgu juba sõda, kui et selline lõppematu hindade ja maksude tõus jätkuks!
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Nov 2025 20:14 Tegelikult on sellest virelemisest nii kõrini, et pigem tulgu juba sõda, kui et selline lõppematu hindade ja maksude tõus jätkuks!
Ausalt öeldes ei tunne kedagi, kes vireleks. Oma laps saab just 32-aastasena kolmanda lapse, elavad ilusat elu, noored ja õnnelikud.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Nov 2025 20:14 Tegelikult on sellest virelemisest nii kõrini, et pigem tulgu juba sõda, kui et selline lõppematu hindade ja maksude tõus jätkuks!
Lolliks oled läinud või? Proovi juurde teenida siis, mitte sõda tahta. Eriti haige ikka!
Külaline

Guest kirjutas: 06 Nov 2025 20:14 Tegelikult on sellest virelemisest nii kõrini, et pigem tulgu juba sõda, kui et selline lõppematu hindade ja maksude tõus jätkuks!
miks vireled siis? tööle pole mõelnud minna? kes vähegi asjalik on, see ilmselgelt ei virele.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Nov 2025 22:00
Guest kirjutas: 06 Nov 2025 20:14 Tegelikult on sellest virelemisest nii kõrini, et pigem tulgu juba sõda, kui et selline lõppematu hindade ja maksude tõus jätkuks!
miks vireled siis? tööle pole mõelnud minna? kes vähegi asjalik on, see ilmselgelt ei virele.
Pole tervist selleks et töötada rohkem kui mõned päevad kuus. Töövõimetoetus aga on puhas mõnitamine, selle summaga pole võimalik elada.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Nov 2025 23:51Pole tervist selleks et töötada rohkem kui mõned päevad kuus.
Sellised töökohad on olemas?
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 06 Nov 2025 08:46
Guest kirjutas: 05 Nov 2025 20:55
Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 09:24 Mina pigem mitte. Eeldan, et venelastel on veel veidi tervet mõistust säilinud, et mitte hakata NATO riiki ründama. Samas, mäletan kuidas pidasin Ukraina ründamist väga ebatõenäoliseks.....Igaks juhuks on mul maal autonoomne majapidamine, aga see ei pruugi sõjaolukorras eriti turvaline variant tunduda. Targem oleks vast jalga lasta - aga kus ja kes neid sõjapõgenikke ikka pikisilmi ootab? Üldiselt usun siiski, et otsest sõda ei tule. Pange oma mõtteid, hea arutada.
Venelasel on kahjuks või õnneks antud juhul rohkem mõistust, kui mõnel NATO riigil või neid tagant torkival Ämeerikal.
Venelastel ja mõistust? Naljakoht. Kui venelastel oleks mõistust, siis nad poleks rünnanud Ukrainat. See mis neil on derzaava ihalus, tunne, et nemad on need võimsad, kes vabastasid meid ja tõid meile rikkuse ja heaolu ja meie olevat tänamatud kutsikad oma peremehele. Ega see tunne neil enne ei parane, kui nad kusagil kõrvetada saavad, loodame, et Ukrainas, halvemal juhul meid/Natot rünnates. Hetkel ma sõda ei karda, venelased on Ukrainas täiega seotud, aga kui Ukraina sõda saab ootamatu lõpu ja vene sõjamajandus jääb täie hooga edasi käima, siis ma pelgan küll, et sajad tuhanded ründedroonid ja tuhanded raketid, mis lattu toodetud ootavad oma sihtmärki., ning võiduuhkusest pungil soldatid on valmis küll Natot(nende propagandameedia ju räägib, et sõditakse Natoga), keda nad Ukrainas on võitnud, uuesti ründama, aga seda pribaltikumis.
Mina olen kaitseliitlane ja jään kodumaad (mitte valitsust, sest need tulevad ja lähevad) kaitsma, aga ennetavalt sooviksin lapsed sõja jalust ära saata.
Kogu vene riik saigi alguse Kiievi vürstiriigist. Kui ukraina kui venemaa asutajariik lahkus venemaa rüppest, siis oligi seda venelastel raske alla neelata. Neid jäeti üksi ja ukrainlasi ei ole nad mitte kunagi sallinud, just selle sama ajaloolise alanduse pärast. Just Kiiev oli venemaa alade ühendaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2025 01:44
Külaline kirjutas: 07 Nov 2025 23:51Pole tervist selleks et töötada rohkem kui mõned päevad kuus.
Sellised töökohad on olemas?
Kle, mul laps just annab ülakorrusel neti teel füüsika järeleaitamistunde. Tal on sel nädalavahetusel mingi hull arv õpilasi. Ise õpib muidu Tartus ülikoolis, aga lihtsalt on nädalavahetusel kodus käimas. Nii et jah, sellised töökohad on olemas.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Guest kirjutas: 07 Nov 2025 23:51
Guest kirjutas: 06 Nov 2025 22:00
Pole tervist selleks et töötada rohkem kui mõned päevad kuus. Töövõimetoetus aga on puhas mõnitamine, selle summaga pole võimalik elada.
Kuidas sõda su elu paremaks muudab? Siis ju pikalt majandus veel suuremas augus, pole sul ega su lastel lootust mingitki normaalsemat elu näha - eeldusel, et ellu jääte, muidugi.

Aga mina ses suhtes kardan küll sõda, et kui sõda tuleks, siis ma oleks surmahirmul. Ma ei romantiseeri seda kohe kuidagi, sõda on rõve, see teeb elud, kodud, inimesed mitmeks sugupõlveks katki. Ma ei tahaks, et ma ise või mu abikaasa, pojad või sõbrad peaksid sõtta minema, minu meelest peaks 21. sajandil suudetama konflikte teisiti lahendada. Ma ei tahaks ka põgeneda.

Aga ma ei karda selles mõttes sõda, et see hirm potentsiaalse ohu ees mind praegu tegutsemast halvaks või igapäevaelu otseselt segaks. Kaudselt ilmselt küll olen ärevamaks muutunud, sest üldine foon praegu lihtsalt on selline ja mõjutab meid kõiki.
Külaline

Venelased on öelnud ise, sõda on parim asi mis venemaal juhtus. Kõik need kes muidu töötasid meie rahas 200-500 euro eest, saavad nüüd sõjas 2500-5000 euroni palka. Kui surma saadakse, saab lesk veel toetust. Sõjalepingu sõlmimisel sai 5 miljonit rubla mis oli vist mingi 60 000 dollarit ühekordset toetust. Kui alati on ühiskonnas palju neid kes on töötud, keda keegi ei vaja, siis sõjas vajatakse kõiki. Neil on ka kohe elumõte, nad on korraga olulised inimesed. Ka ukrainas on sõda paljudele kasulik, vaadake mis on ukrainas pension. Ka nemad kes on rindel, teenivad 2000-5000 eurot palka olenevalt auastmest, ohvitserid veelgi enam. Surma saada pole tore, aga surnud on surnud ja elu ongi loterii eks.
Kui venelased ja ukrainlased tahaks sõja lõppemist, siis oleks ta ammu lõppenud, isegi kui putin tahaks edasi sõdida.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 16:49
Kui venelased ja ukrainlased tahaks sõja lõppemist, siis oleks ta ammu lõppenud, isegi kui putin tahaks edasi sõdida.
Mina mõtlen, et kui Euroopa või Ameerika tahaksid sõja lõppemist, oleks see ka ammu lõppenud. Küllap oleks hoobasid survestada üht või teist poolt seda lõpetama, kui tahtmist oleks, aga seni pole tehtud muud, kui sanktsioone välja kuulutatud ja pead vangutatud.
Külaline

iiR kirjutas: 08 Nov 2025 16:42 minu meelest peaks 21. sajandil suudetama konflikte teisiti lahendada.
Kahjuks päriselus ei saa konflikte lahendada adminnidele raporteerimisega, blokeerige või eemaldage ära ja siis on elu sinul ilus.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2025 16:57
Guest kirjutas: 08 Nov 2025 16:49
Mina mõtlen, et kui Euroopa või Ameerika tahaksid sõja lõppemist, oleks see ka ammu lõppenud. Küllap oleks hoobasid survestada üht või teist poolt seda lõpetama, kui tahtmist oleks, aga seni pole tehtud muud, kui sanktsioone välja kuulutatud ja pead vangutatud.
Ainuke hoob oleks putin teise ilma saata, lääs pole ju seda proovinud, meie väärtused ei luba seda teha. Ukrainat pole mõtet survestada, meile ta ohtu ei kujuta, aga putin kujutab.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kaegu, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 6 külalist