Mida teete enda heaks
-
Külaline
50+ ja tööd teen hea meelega - aga oma tingimustel. Ehk siis ajaliselt vaba ja koormus ka oluliselt väiksem kui norm.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑06 Nov 2025 12:28Olen 55 ja teen oma tööd suure rõõmuga ning lõpetada küll veel ei taha, mis mõttes - minu intelligentsi tipphetk on alles käes, miks ma lõpetama peaks?Guest kirjutas: ↑06 Nov 2025 11:13Need, kes 50+ vanuses veel tööl käivad, vaevalt seda tahtmisest teevad. Pigem ikka suurem osa vajadusest.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 09:44
Just. Kummaline on, et on olemas inimesi, kes tahavad tööl käia.
Aga tõesti on jaa ka selliseid, kes veel hea tervise korral hea meelega tööl käivad. Aga siis on see vahe, et ei tehta seda vajadusest ennast elatada vaid lihtsalt selleks, et ennast virgana hoida ja üldjuhul valitakse selline töö, mis ei pruugi üldse majanduslikult tulus olla vaid nö hobikorras meeldiv. Ja palk on lihtsalt boonuseks.
-
Külaline
Minul pole töölkäimiseks mitte mingit vajadust, peale tahtmise. Kuna teen asja, mis mulle meeldib, siis ega see 2400 eurot igal palgapäeval kah mööda külge alla jookse, lisaks veel tasuta kütus ja omahinnaga toidukraam.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 11:13Need, kes 50+ vanuses veel tööl käivad, vaevalt seda tahtmisest teevad. Pigem ikka suurem osa vajadusest.
Aga tõesti on jaa ka selliseid, kes veel hea tervise korral hea meelega tööl käivad. Aga siis on see vahe, et ei tehta seda vajadusest ennast elatada vaid lihtsalt selleks, et ennast virgana hoida ja üldjuhul valitakse selline töö, mis ei pruugi üldse majanduslikult tulus olla vaid nö hobikorras meeldiv. Ja palk on lihtsalt boonuseks.
-
Külaline
Siis sul on väga vedanud!Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 15:42Minul pole töölkäimiseks mitte mingit vajadust, peale tahtmise. Kuna teen asja, mis mulle meeldib, siis ega see 2400 eurot igal palgapäeval kah mööda külge alla jookse, lisaks veel tasuta kütus ja omahinnaga toidukraam.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 11:13Need, kes 50+ vanuses veel tööl käivad, vaevalt seda tahtmisest teevad. Pigem ikka suurem osa vajadusest.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 09:44
Just. Kummaline on, et on olemas inimesi, kes tahavad tööl käia.
Ma käin ka hea meelega tööl(olen küll veel noorem), mis väga meeldib aga väike palk sunnib nüüd varsti ametit vahetama, et ka tulevik helgem oleks, just laste jaoks.
Ja ma arvan, et on väga palju minusugiseid, kes sama tunnevad. Vb lihtsalt ei julge tunnistada, et käiakse tööl vaid raha pärast.
Siin muidugi paljud väidavad ennast poolmiljönäriks ja ei pea üldse tööl käima
-
Külaline
Mis see tähendama peaks? Sul ajab südame pahaks, kui keegi oma tööd rõõmuga teeb? Kurb lugu.Guest kirjutas: ↑06 Nov 2025 13:58Guest kirjutas: ↑06 Nov 2025 12:28Olen 55 ja teen oma tööd suure rõõmuga ning lõpetada küll veel ei taha, mis mõttes - minu intelligentsi tipphetk on alles käes, miks ma lõpetama peaks?Guest kirjutas: ↑06 Nov 2025 11:13
Need, kes 50+ vanuses veel tööl käivad, vaevalt seda tahtmisest teevad. Pigem ikka suurem osa vajadusest.
Aga tõesti on jaa ka selliseid, kes veel hea tervise korral hea meelega tööl käivad. Aga siis on see vahe, et ei tehta seda vajadusest ennast elatada vaid lihtsalt selleks, et ennast virgana hoida ja üldjuhul valitakse selline töö, mis ei pruugi üldse majanduslikult tulus olla vaid nö hobikorras meeldiv. Ja palk on lihtsalt boonuseks.![]()
-
Külaline
Eestis on 13 000 miljonäri, seega väga usutav.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 15:55Siis sul on väga vedanud!Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 15:42Minul pole töölkäimiseks mitte mingit vajadust, peale tahtmise. Kuna teen asja, mis mulle meeldib, siis ega see 2400 eurot igal palgapäeval kah mööda külge alla jookse, lisaks veel tasuta kütus ja omahinnaga toidukraam.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 11:13
Need, kes 50+ vanuses veel tööl käivad, vaevalt seda tahtmisest teevad. Pigem ikka suurem osa vajadusest.
Ma käin ka hea meelega tööl(olen küll veel noorem), mis väga meeldib aga väike palk sunnib nüüd varsti ametit vahetama, et ka tulevik helgem oleks, just laste jaoks.
Ja ma arvan, et on väga palju minusugiseid, kes sama tunnevad. Vb lihtsalt ei julge tunnistada, et käiakse tööl vaid raha pärast.
Siin muidugi paljud väidavad ennast poolmiljönäriks ja ei pea üldse tööl käimaaga vaadates Eestis vaesuse protsenti, siis väheusutav.
-
Külaline
Ja pajlud neist käivad siin foorumis keksimas, kui rikkad nad on? Väheusutav.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 17:23Eestis on 13 000 miljonäri, seega väga usutav.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 15:55Siis sul on väga vedanud!Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 15:42
Minul pole töölkäimiseks mitte mingit vajadust, peale tahtmise. Kuna teen asja, mis mulle meeldib, siis ega see 2400 eurot igal palgapäeval kah mööda külge alla jookse, lisaks veel tasuta kütus ja omahinnaga toidukraam.
Siin muidugi paljud väidavad ennast poolmiljönäriks ja ei pea üldse tööl käimaaga vaadates Eestis vaesuse protsenti, siis väheusutav.
-
Külaline
Ei miljonärid rahaga kelgi. Nemad peavad magamistoa seinal tabelit kas panna lastele supi sisse terve porgand või pool ja mitu nii kokkuhoitud senti veel kasvama saab panna. Sellest videogi olnud.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 17:23Eestis on 13 000 miljonäri, seega väga usutav.
-
Külaline
Ma just jäin ka mõtlema, et päris miljonärid kunagi ekstra ei kuuluta seda. Nad javad vaikselt oma investeerimist ja ära ja ei tunne huvi näidata igal tasandim kui rikkad nad on. Eriti samamoodi nagi siinsed foorumi "rikkad" seda teha armastavad.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 18:28Ei miljonärid rahaga kelgi. Nemad peavad magamistoa seinal tabelit kas panna lastele supi sisse terve porgand või pool ja mitu nii kokkuhoitud senti veel kasvama saab panna. Sellest videogi olnud.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 17:23Eestis on 13 000 miljonäri, seega väga usutav.
-
Külaline
Kas tohib teada, mis tööd need on, mida heal meelel edasi tehakse, kuigi võiks mitte töötada. Ja mis koormusega?
-
Külaline
Tavaelus teavad nagunii kõik, kes sa oled, mida teed ja kuidas sul läheb. Või siiski. Marju Karin pole kunagi häbenenud, et ta miljonär on. Raivo Hein, igasugused koolitajatest investorid-kõik räägivad oma rahast. See on normaalne. Pole vaja panna rikkaid jutumärkidesse. See on sinu luul, et kui sina ei usu, et kellelgi raha on, kes seda väidab. Ilmselt teeb see su enesetunde paremaks, et nagunii valetab, et tegelikult pole tal midagi, nagu sinulgi, kas pole? See, et pead inimesi valetajateks ütleb sinu kohta seda, et sulle meeldib valetada.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 19:05Ma just jäin ka mõtlema, et päris miljonärid kunagi ekstra ei kuuluta seda. Nad javad vaikselt oma investeerimist ja ära ja ei tunne huvi näidata igal tasandim kui rikkad nad on. Eriti samamoodi nagi siinsed foorumi "rikkad" seda teha armastavad.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 18:28Ei miljonärid rahaga kelgi. Nemad peavad magamistoa seinal tabelit kas panna lastele supi sisse terve porgand või pool ja mitu nii kokkuhoitud senti veel kasvama saab panna. Sellest videogi olnud.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 17:23Eestis on 13 000 miljonäri, seega väga usutav.
-
Külaline
Esiteks pole see keksimine vaid fakti konstateerimine. Teiseks olen lugenud siin kahest taolisest, Perekoolis kolmest. Täiesti tavaline, mul on neid juba oma tutvuskonnas rohkem kui 3.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 17:57Ja pajlud neist käivad siin foorumis keksimas, kui rikkad nad on? Väheusutav.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 17:23Eestis on 13 000 miljonäri, seega väga usutav.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 15:55
Siis sul on väga vedanud!
-
Külaline
Need peavad rääkima, et rahvast koolitustele meelitada. Tegelikult on neid laenuvõlad üle pea.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 20:23 igasugused koolitajatest investorid-kõik räägivad oma rahast.
-
Külaline
See ütleb kõik sinu kohta ja ma loobun siin teemas vastamastKülaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 20:23Tavaelus teavad nagunii kõik, kes sa oled, mida teed ja kuidas sul läheb. Või siiski. Marju Karin pole kunagi häbenenud, et ta miljonär on. Raivo Hein, igasugused koolitajatest investorid-kõik räägivad oma rahast. See on normaalne. Pole vaja panna rikkaid jutumärkidesse. See on sinu luul, et kui sina ei usu, et kellelgi raha on, kes seda väidab. Ilmselt teeb see su enesetunde paremaks, et nagunii valetab, et tegelikult pole tal midagi, nagu sinulgi, kas pole? See, et pead inimesi valetajateks ütleb sinu kohta seda, et sulle meeldib valetada.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 19:05Ma just jäin ka mõtlema, et päris miljonärid kunagi ekstra ei kuuluta seda. Nad javad vaikselt oma investeerimist ja ära ja ei tunne huvi näidata igal tasandim kui rikkad nad on. Eriti samamoodi nagi siinsed foorumi "rikkad" seda teha armastavad.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 18:28
Ei miljonärid rahaga kelgi. Nemad peavad magamistoa seinal tabelit kas panna lastele supi sisse terve porgand või pool ja mitu nii kokkuhoitud senti veel kasvama saab panna. Sellest videogi olnud.
Rikaste peale olen ma kade muidugi aga ise ma vaene ka pole. Täitsa keskmine toimetulev.
-
Külaline
Kui su intelligentsi tipphetk on 55-selt, siis pidid sa ülejäänud elu küll üsna nüri pliiats olema.Guest kirjutas: ↑06 Nov 2025 12:28 Olen 55 ja teen oma tööd suure rõõmuga ning lõpetada küll veel ei taha, mis mõttes - minu intelligentsi tipphetk on alles käes, miks ma lõpetama peaks?
-
Külaline
Täiskoormusega, teen finantsplaane ja lahendan vastavaid probleeme. Peamiselt töötan kodus ja üsna vabas graafikus.Guest kirjutas: ↑06 Nov 2025 19:44 Kas tohib teada, mis tööd need on, mida heal meelel edasi tehakse, kuigi võiks mitte töötada. Ja mis koormusega?
-
Külaline
Uuri natuke asja, enne kui plärtsid. Inimese intelligents saavutab tipu 60-selt.Guest kirjutas: ↑06 Nov 2025 22:23Kui su intelligentsi tipphetk on 55-selt, siis pidid sa ülejäänud elu küll üsna nüri pliiats olema.Guest kirjutas: ↑06 Nov 2025 12:28 Olen 55 ja teen oma tööd suure rõõmuga ning lõpetada küll veel ei taha, mis mõttes - minu intelligentsi tipphetk on alles käes, miks ma lõpetama peaks?
-
Külaline
Alates 30. eluaastast hakkab mälu mõnevõrra halvenema, mis märgatavaks muutub viiekümneselt.Guest kirjutas: ↑07 Nov 2025 00:16 Uuri natuke asja, enne kui plärtsid. Inimese intelligents saavutab tipu 60-selt.
https://tervis.postimees.ee/7721322/tea ... alvenemist
-
Külaline
Mina näiteks olen arst, töötan ambulatoorselt, mingeid valveid ei tee, töö tubane, puhas. On küll vaimselt väsitav mõnikord, aga valdan oma eriala hästi ja tahan tööl käia, mis ma seal kodus istuksin. Olen 59a. Ja mina võin öelda, et olen kindlasti vaimselt praegu võimekam kui 20a tagasi, kui kogemust oli palju vähem ja kasvatasin lapsi ja tormasin mitmel rindel ringi. Minu elukutse juures loeb kogemus rohkem kui noorus.Guest kirjutas: ↑06 Nov 2025 19:44 Kas tohib teada, mis tööd need on, mida heal meelel edasi tehakse, kuigi võiks mitte töötada. Ja mis koormusega?
Raha pärast töötama enam ei peaks, kuid mulle meeldib, et sissetulek on pidevalt olemas ka praegu ja saan oma pensionipõlve kindlustada ja lapsi kinnisvara soetamisel aidata, nii et mu elustandard ei hakkaks langema. Leian piisavalt aega ka reisimiseks, ei tööta täisajaga ja teen oma töögraafikud ise.
-
Külaline
mina olen eripedagoog. ma võiksin jah, mitte töötada. aga see tähendaks olulisi muutusi minu elustandardis. sel juhul koliksin maale elama, võtaksin oma mesilasekasvanduse põhjalikumalt ette. kasvataksin oma toidu ise. ilmselt võtaksin ka kitse ja jookupardid. meil on maal autonoomne elamine - oma puurkaev, ahi, pliit, päiksepaneelid, saun. reisida saaks sel juhul vast korra aastas ja siis oleks sellega kõvasti organiseerimist. nii et eelistan hetkel mõne päeva nädalas töötada. aga kunagi vast proovin ära.Guest kirjutas: ↑06 Nov 2025 19:44 Kas tohib teada, mis tööd need on, mida heal meelel edasi tehakse, kuigi võiks mitte töötada. Ja mis koormusega?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Mortal ja 5 külalist