Niisiis, mida arvate? Kas see mõjutab nende tulemusi 1,5a pärast? Pooldate või laidata liitu keskerakonnaga?
Räägime päevapoliitikast
Räägime päevapoliitikast
Tänaseks on kõigil selge, et ei pääse me siin pealinnas sellest neetud Keskerakonnast koos oma toiduahelaga. See oli algusest peale selge, üritasid, mis nad üritasid venitada oma küsimustikuga.
Reinsalu vastused küsitlusele (eelmise nädala Ekspressis) jätsid kehva mulje. Olin senini neutraalne, aga lugenud nüüd läbi kogu artikli, ei muutu mu hinnang tema suhtes enam kunagi positiivseks. Saab näha, kuidas mõjutab see järgmisi valimisi, mille trummi hakatakse järgmisel aastal suurelt taguma.
Niisiis, mida arvate? Kas see mõjutab nende tulemusi 1,5a pärast? Pooldate või laidata liitu keskerakonnaga?
-
Külaline
Loomulikult laidan. Koostöökokkulepe Ühtse Venemaaga on neil endiselt kapis.
-
Külaline
Ja selle kokkuleppe allkirjastaja on pikaaegne reformierakonna liige.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 22:12Koostöökokkulepe Ühtse Venemaaga on neil endiselt kapis.
Seppik jah koos Repsiga, aga oluline pole siiski allkirjastaja isikud, vaid partei juhtkonna otsus, mille põhjal seda tehti. Siin pole mõtet nüüd hakata reffe siunama, Delfis mingid valvekommijad juba teevad seda iga suvalise teemaga.
-
Külaline
Õnneks mul suva, mis Tallinnas toimub.
Aga mis puudutab järgmisi riigikogu valimisi, siis pelgan EKRE tuhast tõusmist. Langes Kesk, langes Isamaa, mõlemad tõusid taas.
Aga mis puudutab järgmisi riigikogu valimisi, siis pelgan EKRE tuhast tõusmist. Langes Kesk, langes Isamaa, mõlemad tõusid taas.
-
Külaline
Mina seda ei usu. EKRE on puhas populistlik muinasjutuvestja. Inimesed tüdinevad selles ja osa hakkab lõpuks oma peaga mõtlema või meelitatakse midagi muud uskuma.Guest kirjutas: ↑06 Nov 2025 22:39 Õnneks mul suva, mis Tallinnas toimub.
-
Külaline
Pooldan. Nad on iga kell paremad, kuI REF, Isamaa või EKRE.
-
Külaline
See mulle juba meeldib. Mina valin alati EKREt.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 22:39Aga mis puudutab järgmisi riigikogu valimisi, siis pelgan EKRE tuhast tõusmist.
-
Külaline
Hea küsimus! Millele pole praegu lihtne vastata.Rissel kirjutas: ↑06 Nov 2025 22:08 Tänaseks on kõigil selge, et ei pääse me siin pealinnas sellest neetud Keskerakonnast koos oma toiduahelaga. See oli algusest peale selge, üritasid, mis nad üritasid venitada oma küsimustikuga.Reinsalu vastused küsitlusele (eelmise nädala Ekspressis) jätsid kehva mulje. Olin senini neutraalne, aga lugenud nüüd läbi kogu artikli, ei muutu mu hinnang tema suhtes enam kunagi positiivseks. Saab näha, kuidas mõjutab see järgmisi valimisi, mille trummi hakatakse järgmisel aastal suurelt taguma.
Lootus, et paljalt Keskerakonnaga koalitsiooni moodustamine fakt isamaa reitingi põrmu kukutab - sellel ei ole suurt alust. Sest arvamusküsitluse tulemusena oli I ja Ke koalitsioon 2/3 Tallinna valijate poolt eelistatud variant, sealhulgas üle poole Isamaa enda valijate kõige eelstatavam variant - ja arvata võib, et mitte suure Ke-armastuse (seljuhul oldaks juba Ke valijad), vaid et see, mida esindavad sotsid jt., on Isamaa valijatele vastukarva.
Kas 1,5a pärast valmistulemus mõjutab ja mis suunas mõjutab - eks oleneb ikka sellest, mis selle 1,5a jooksul toimuma hakkab - kas Isamaa jätab Tallinna valitsedes oma valijatele asjaliku mulje - või ei jäta. Kui jätab asjaliku mulje - siis säilitab Isamaa oma reitingu, kui aga jätab käpardliku mulje - siis valijad pettuvad ja reiting kukub. Kui erakonnal tekib mingi skandaal (korruptsioonijuhtum vms.), siis võivad reitingud muutuda väga kiiresti...
Muidugi oleks huvitav tulla näit. enne Riigikogu valimisi, kui tolle hetke reitingud on teada, siia teemasse tagasi ja öelda, et no näed - läks nii!
-
Külaline
Samas, mõned parteid mõned asjade toetamisega - näiteks, et sugu on kõigest sotsiaalne konstrukstsioon ja neid on rohkem kui kaks või et temperatuuri on võimalik mõjutada nn. kliimapäästmise tegevuste abil, mis olgem ausad, kõigile inimestele ei tundu õiged - ju peletavad valijad enda poolt hääletamast. Ja mis valija ateeb? Hakkab otsima, kelle muu poolt hääletada.Guest kirjutas: ↑06 Nov 2025 22:50Mina seda ei usu. EKRE on puhas populistlik muinasjutuvestja. Inimesed tüdinevad selles ja osa hakkab lõpuks oma peaga mõtlema või meelitatakse midagi muud uskuma.Guest kirjutas: ↑06 Nov 2025 22:39 Õnneks mul suva, mis Tallinnas toimub.
Kas inimesed hakkavad nendes küsimstes teistmoodi arvama ainüksi tüdinemise päras t- "Ah, ma nüüd tüdinesin oma senisest arvamusest ära"? Kahtlane küll, ma usu, et näiteks kliimapäästmisse skeptiliselt suhtujad läbivad äkki mingi "ümberkasvamise" ja neist innukaid kliimapäästmise toetajad saavad... Kusjuures - kuigi mõni poliitik võibolla ei tahaks seda tunnistada - võib mõni inimene näiteks toetada samaooliste abielu (las abielluvad, mis see kurja teeb), kuid suhtuda skeptiliselt kliimapäästmise mõttekusse... Sellised (ja muude kombinatsioonidega) inimesed on päriselt olemas ja ka nemad otsivad mingit varianti, keda valida.
Küsida tuleks: milline poliitiline jõud esindab nende inimeste arvamust? Kas nad näevad võimalust hääletada ainult EKRE poolt - või (oletame, kui neile EKRE juures midagi muud ei sobi) on alternatiiviks keegi teine, kes ka esindab nende arvamust ja kellele oma hääl anda? Kui alternatiivi nähakse, jagub EKRE-le ilmselt vähem hääli ja kui alternatiivi ei nähta - siis läheb ilmselt rohkem hääli EKRE-le. Või ei tulda üldse valima.
Asjalik hinnang. Ma pole siiski kindel selles 2/3 Tallinna valijate eelistuses, see juhtus olema ilmselt selle väikese grupi eelistus, keda küsitleti. Suure tõenäosusega nõustusid vastama, kuidas nüüd viisakalt ütelda - tööga mitte just väga hõivatud inimesed. Täpselt samasuguse nõutusega lugesin veidi aega tagasi lehest, kuidas küsitlused kohaselt on Kakumäe elanikud oma ühistranspordiühendustega rahul.Guest kirjutas: ↑07 Nov 2025 11:21Hea küsimus! Millele pole praegu lihtne vastata.Rissel kirjutas: ↑06 Nov 2025 22:08 Tänaseks on kõigil selge, et ei pääse me siin pealinnas sellest neetud Keskerakonnast koos oma toiduahelaga. See oli algusest peale selge, üritasid, mis nad üritasid venitada oma küsimustikuga.Reinsalu vastused küsitlusele (eelmise nädala Ekspressis) jätsid kehva mulje. Olin senini neutraalne, aga lugenud nüüd läbi kogu artikli, ei muutu mu hinnang tema suhtes enam kunagi positiivseks. Saab näha, kuidas mõjutab see järgmisi valimisi, mille trummi hakatakse järgmisel aastal suurelt taguma.
Lootus, et paljalt Keskerakonnaga koalitsiooni moodustamine fakt isamaa reitingi põrmu kukutab - sellel ei ole suurt alust. Sest arvamusküsitluse tulemusena oli I ja Ke koalitsioon 2/3 Tallinna valijate poolt eelistatud variant, sealhulgas üle poole Isamaa enda valijate kõige eelstatavam variant - ja arvata võib, et mitte suure Ke-armastuse (seljuhul oldaks juba Ke valijad), vaid et see, mida esindavad sotsid jt., on Isamaa valijatele vastukarva.
Kas 1,5a pärast valmistulemus mõjutab ja mis suunas mõjutab - eks oleneb ikka sellest, mis selle 1,5a jooksul toimuma hakkab - kas Isamaa jätab Tallinna valitsedes oma valijatele asjaliku mulje - või ei jäta. Kui jätab asjaliku mulje - siis säilitab Isamaa oma reitingu, kui aga jätab käpardliku mulje - siis valijad pettuvad ja reiting kukub. Kui erakonnal tekib mingi skandaal (korruptsioonijuhtum vms.), siis võivad reitingud muutuda väga kiiresti...
Muidugi oleks huvitav tulla näit. enne Riigikogu valimisi, kui tolle hetke reitingud on teada, siia teemasse tagasi ja öelda, et no näed - läks nii!
Loogiliselt võttes on neil muidugi nii lihtsam, aga paljud läksid siiski valima lootes pääseda keskerakonnast. Kuidas see tulevikule mõjub, seda on tõesti raske hinnata.
Siin väga hea artikkel: https://epl.delfi.ee/artikkel/120415288 ... a-teeb-vea
-
Külaline
Noh tegemist oli kohalike valimistega ja see hetkel valitsev nelikliit jättis ikka väga kehva mulje. Kraaklseid pidevalt omavahel ja ei saanud midagi tehtud. Lisaks see üleolev suhtumine linnlastesse. Kuidas vägisi tehti asju ja suruti inimestele peale. Põhjendus, et see on teile hea, aga tei ise ei saa aru.
Isamaast ei arva midagi. Solman ja Reinsalu ei ärata usaldust.
Mina loodan, et äkki läheb kuidagi paremaks.
Isamaast ei arva midagi. Solman ja Reinsalu ei ärata usaldust.
Mina loodan, et äkki läheb kuidagi paremaks.
-
Külaline
Ma arvan ka, et EKREga läheb paremaks.Külaline kirjutas: ↑07 Nov 2025 16:22Mina loodan, et äkki läheb kuidagi paremaks.
Nemad juba teavad mida teha.
-
Külaline
Minu jaoks on ka esimene valik EKRE. Ta on küll hetkel pisut varjus, sest Isamaa on tänu Reinsalule hääli ära võtnud, kuid kui asi peaks Eestis päris hapuks minema, siis ainus, kes kaitseks mind ja mu kodu, oleks just see sama põlastatud EKRE mees. See lollakas konservatiiv, kelle jaoks on eelkõige olulised tema naine, lapsed ja kodune maalapp.
Seesama Ekre, kelle eelmine esimees õigustas sõda Ukrainas? Kellede arvates tuleks Venemaaga sõlmida hoopis mingeid kokkuleppeid, millest viimane nagunii kinni ei pea. Naljanumber.Guest kirjutas: ↑08 Nov 2025 06:50 Minu jaoks on ka esimene valik EKRE. Ta on küll hetkel pisut varjus, sest Isamaa on tänu Reinsalule hääli ära võtnud, kuid kui asi peaks Eestis päris hapuks minema, siis ainus, kes kaitseks mind ja mu kodu, oleks just see sama põlastatud EKRE mees. See lollakas konservatiiv, kelle jaoks on eelkõige olulised tema naine, lapsed ja kodune maalapp.
Mis puutub Tallinna koalitsiooni, siis kaksikliit on puht matemaatiliselt Isamaale parem lahendus, kui nelikliit. Ehk kui erakond saab oma valimislubadustest realiseerida pool on ju oma valijatetele antud mandaadi parem täitmine, kui nelikliidus veerandi valimislubaduste realiseerimine.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Ära muretse. EKRE tähetund oli 2019 valimised ja sellele järgnenud valitsusse saamine. Valitsuses olemisega nad hakkama ei saanud, peaminister muud ei teinud kui vabandas. Ma pole partei siseasjadega kursis, aga välisel vaatlusel tundub, et tegu on ühe perekonna ettevõttega ja väljaspoolt seda ringi on partei asjades kaasa rääkida raske. Eks nad pildil ikka veel püsivad, aga nt. pealinnas nad enam piisavalt hääli ei saanud ja see nüüd vaevalt 1,5 aastaga muutub.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 22:39Aga mis puudutab järgmisi riigikogu valimisi, siis pelgan EKRE tuhast tõusmist. Langes Kesk, langes Isamaa, mõlemad tõusid taas.
Isamaa ilmselgelt suunas oma vektorid peaministri tooli suunas. Mina neid ei valinud, sest minu jaoks on nad väga populistlikuks muutunud ja ma olin kindel, et nad teevad vajadusel koalitsiooni kellega iganes neile antud ajahetkel see kasulik tundub. Ma saan aru, et kahe osapoole koostöö on märksa lihtsam kui nelja, aga kui valimiste eel lubati üht ja peale valimisi hakatakse kohe teist tegema, siis neid valides oleks ma küll ülimalt pettunud.
Kõige sümpaatsem on mulle sellest pundist hetkel vast Kõlvart ise, vähemalt telekas nähtud intervjuude põhjal. Ja irooniline on see, et suurema osa valimisreklaamist tegid neile teised, keskil jäi üle ainult häältesaak üle lugeda.
Praegu peaksid hoopis parempoolsed end kõvasti pingutama ja isamaa valikutes pettunuid valijaid enda taha koguma.
-
Külaline
Ma mõistan sind kui parteisõdurit, sinu partei ei ole soosingus.Rissel kirjutas: ↑06 Nov 2025 22:08 Tänaseks on kõigil selge, et ei pääse me siin pealinnas sellest neetud Keskerakonnast koos oma toiduahelaga. See oli algusest peale selge, üritasid, mis nad üritasid venitada oma küsimustikuga.Reinsalu vastused küsitlusele (eelmise nädala Ekspressis) jätsid kehva mulje. Olin senini neutraalne, aga lugenud nüüd läbi kogu artikli, ei muutu mu hinnang tema suhtes enam kunagi positiivseks. Saab näha, kuidas mõjutab see järgmisi valimisi, mille trummi hakatakse järgmisel aastal suurelt taguma.
Aga Tallinna linlasena ei suutnud Ossinovski juhitud koalitsioon täita mitte ühtegi nende endi poolt antud valimislubadust. Kogu valitsemine oli lõputu kaklus, absurdsed soolotamised, kes tahtis jaburaid ratta teid, kes trammiteed. Ei tulnud Ossinovski linnajuhtimine välja.
Muidugi kui sa loed eesti ekspressi, sotsialistide kõlakoda, siis elad sa pimeduses ja vihkamises. See ajaleht ongi eesti kõige vaenulikum ja sallimatum ajaleht.
Mis selle keskerakonnaga siis on? Nad esindavad mingit osa eestist, suurem osa on nad kõik tavalised inimesed nagu on ka teistes erakondades. Tallinna juhtimisega on nad hästi hakkama saanud, neil on ka suured kogemused. Tasuta ühistransport mida Tartus pole kunagi olnud. Tartu on täiesti võlgades linn, aga Tallinn ei ole. Ometi Tartut juhivad reformierakondlased, aga näed ju kui halvasti.
Kui sa ütled, et venemaaga koostööpakti sõlminud Seppik, reformierakondlane on sulle vastuvõetav, siis on see nii arusaamatu. Kui loed Seppiku kohta, tema vägitegudest NSVL ajal kui ta pani eesti vabariigi lippu lehvitanud noored reaalselt pikaks vangi... sots.noor, eestimeelne sa siis ikkagi ei ole.
Nüüd üldse eesti poliitikast. Eesti astub 2026 aastal 6 majanduslanguse aastasse. Nii pikalt pole eestis varem majanduslangust olnud. Kõik poliitikud, ka need kes on selle majanduslanguse süvendajad, ootavad särasilmi aastat 2027 ehk siis uusi Riigikogu valimisi. Need valimised peaks nagu midagi muutma. Aga mida siis? Kuidas need poliitikud ja parteid, reform, sotsialistid, e200 peaksid oskama või suutma aastal 2027 midagi paremini teha kui nad ei suutnud seda teha kaja kallase 3 valitsuse ja siis michaeli kahe valitsuse ajal? 5 valitsust ja majanduslangus süveneb.
Selge on see, et 24% käibemaksuga eesti ei tule kunagi majanduslangusest välja. 24% km teeb omatooted ja teenused kalliks, tekitab palgaralli ja ekspordiks tuleb rohkem vaeva näha, st toota, et konkureerida teiste madalama käibemaksuga. Viimasel 5 aastal on paljud pikaajalised ettevõtted eestis tegevuse lõpetanud, ei tasu enam ära. Aga sellega on kadunud ka töökohad. Kui ettevõtluskeskkond ei parane, ei tule ka uusi töökohti. Rahva vaesumine kestab edasi ja sellega kaob ära tööoskus, motivatsioon teha tööd. 24% eesti noortest (21-29 aastased) ei tööta ega õpi, maha visatud potentsiaal.
Mis siis saab 2027 aastal juhtuda, et meie riik hakkaks mülkast välja tulema? Ainuke võimalus ongi anda võimalus neile kes pole veel riiki juhtida saanud, sest äkki nemad teevad teistmoodi. Ainuke meie lootus. Sest vanad, need kes juba on valitsenud, ei oska olukorda lahenda ega tahagi. Aga sellisel juhul tuleb Eesti Vabariigile lõpp, majanduslik kokku varisemine.
-
Külaline
Kui keskerakond ja isamaa on nii pahad, siis võimul on täna siiski reformierakond ja e200, miks nad siis eesti olukorda parandama ei hakka? Neil on ainuvõim. Sotsialistid kui suured kaklejad visati valitsusest välja, oli suur viga neid sinna üldse võttagi. Sotsialistid ei ole kunagi majanduse midagi juurde andnud, nemad on igipõlised maksude tõstjad. Makse tuleb muidugi tõsta, aga sotsialistid tõstavad neid kirvemeetodil ja sotsialistidele on väga omane lõputu valetamine. Aga leninlastelt pole mõtet oodata ausust sest Lenin oli samuti sotsiaaldemokraat.
Reformierakonnast ei ole mingit majandajat. Nad lihtsalt tiksuks võimul igavesti nagu omaaegne EKP (Eesti Kommunistlik Partei) ja mida nad tegelikult ongi. Ka ENSV ei soovitud midagi majandada, lihtsalt elati. Aga Eesti Vabariik kukub sellise juhtimise tagajärjel lõpuks kokku.
Mulle on raske mõista poliitsõdureid keda ei huvita Eesti kestma jäämine, vaid huvitab lõputu kaklemine. Kakelda, kakelda, kakelda. Aga kuidas jamast välja tulla... nüüd algab lõputu süüdistamine kes varasemalt midagi tegi, st tähtis ei olegi riigi püsima jäämine.
Reformierakonnast ei ole mingit majandajat. Nad lihtsalt tiksuks võimul igavesti nagu omaaegne EKP (Eesti Kommunistlik Partei) ja mida nad tegelikult ongi. Ka ENSV ei soovitud midagi majandada, lihtsalt elati. Aga Eesti Vabariik kukub sellise juhtimise tagajärjel lõpuks kokku.
Mulle on raske mõista poliitsõdureid keda ei huvita Eesti kestma jäämine, vaid huvitab lõputu kaklemine. Kakelda, kakelda, kakelda. Aga kuidas jamast välja tulla... nüüd algab lõputu süüdistamine kes varasemalt midagi tegi, st tähtis ei olegi riigi püsima jäämine.
-
Külaline
Peeter Espaki' i arvamus Tallinnas toimuva kohta
"Pole mitte midagi ilusamat lugeda, kui seda, kuidas äärmuslastest patsiendid kurdavad, et doktorid (kes on tituleeritud "äärmuslasteks") on seevaldis võimu taas üle võtnud. Mis küll toimub - patsiendil ei lastagi enam normaalseid inimesi ahistada, ei mingeid putukatele mikrorajoonide rajamisi, inimese käiguteede kinnipanemisi, sest pole lihtsalt mitte midagi targemat parasjagu teha, kui edendada oma asja välismaal kelleltki veelgi sõgedamalt patsiendilt kuuldud luulude kohaselt."
"PS Tallinn on muide erakordselt väikeste ummikutega linn, kus probleemid on mistahes Euroopa linnaga võrdluses pigem pisikesed ja ratsionaalselt lahendatavad. Õigemini on need suured väidetavad probleemid äärmuslaste endi poolt välja mõeldud - sest siis saab oma sihtide edendamiseks luua uusi töökohti, mille sisuks ongi lihtsalt ulme edendamime."
"Samas autojuhtidele viisakuskoolitused kuluks küll Tallinna linnaruumis ära. Tartus annavad autojuhid muide eranditult ja alati jalakäijale teed; Tallinnas saad sa surma, kui ei jää ootama vöötraja ees, et ka autod on seisma jäänud. Samas mõlemas linnas on täiesti üle mõistuse ohtlikuks muutunud tõukeratturid - neid on küll mõlemas linnas üpris vähe, aga roheline surm võib varitseda iga nurga peal, kui ettevaatlik pole."
"Pole mitte midagi ilusamat lugeda, kui seda, kuidas äärmuslastest patsiendid kurdavad, et doktorid (kes on tituleeritud "äärmuslasteks") on seevaldis võimu taas üle võtnud. Mis küll toimub - patsiendil ei lastagi enam normaalseid inimesi ahistada, ei mingeid putukatele mikrorajoonide rajamisi, inimese käiguteede kinnipanemisi, sest pole lihtsalt mitte midagi targemat parasjagu teha, kui edendada oma asja välismaal kelleltki veelgi sõgedamalt patsiendilt kuuldud luulude kohaselt."
"PS Tallinn on muide erakordselt väikeste ummikutega linn, kus probleemid on mistahes Euroopa linnaga võrdluses pigem pisikesed ja ratsionaalselt lahendatavad. Õigemini on need suured väidetavad probleemid äärmuslaste endi poolt välja mõeldud - sest siis saab oma sihtide edendamiseks luua uusi töökohti, mille sisuks ongi lihtsalt ulme edendamime."
"Samas autojuhtidele viisakuskoolitused kuluks küll Tallinna linnaruumis ära. Tartus annavad autojuhid muide eranditult ja alati jalakäijale teed; Tallinnas saad sa surma, kui ei jää ootama vöötraja ees, et ka autod on seisma jäänud. Samas mõlemas linnas on täiesti üle mõistuse ohtlikuks muutunud tõukeratturid - neid on küll mõlemas linnas üpris vähe, aga roheline surm võib varitseda iga nurga peal, kui ettevaatlik pole."
Õppetunni mõttes vastan: ma pole ühegi partei sõdur, seekord valisin üldse Parempoolseid (õpi vältima ebaõigeid hinnanguid).Guest kirjutas: ↑08 Nov 2025 14:27Ma mõistan sind kui parteisõdurit, sinu partei ei ole soosingus.Rissel kirjutas: ↑06 Nov 2025 22:08 Tänaseks on kõigil selge, et ei pääse me siin pealinnas sellest neetud Keskerakonnast koos oma toiduahelaga. See oli algusest peale selge, üritasid, mis nad üritasid venitada oma küsimustikuga.Reinsalu vastused küsitlusele (eelmise nädala Ekspressis) jätsid kehva mulje. Olin senini neutraalne, aga lugenud nüüd läbi kogu artikli, ei muutu mu hinnang tema suhtes enam kunagi positiivseks. Saab näha, kuidas mõjutab see järgmisi valimisi, mille trummi hakatakse järgmisel aastal suurelt taguma.
Aga Tallinna linlasena ei suutnud Ossinovski juhitud koalitsioon täita mitte ühtegi nende endi poolt antud valimislubadust. Kogu valitsemine oli lõputu kaklus, absurdsed soolotamised, kes tahtis jaburaid ratta teid, kes trammiteed. Ei tulnud Ossinovski linnajuhtimine välja.
Muidugi kui sa loed eesti ekspressi, sotsialistide kõlakoda, siis elad sa pimeduses ja vihkamises. See ajaleht ongi eesti kõige vaenulikum ja sallimatum ajaleht.
Mis selle keskerakonnaga siis on? Nad esindavad mingit osa eestist, suurem osa on nad kõik tavalised inimesed nagu on ka teistes erakondades. Tallinna juhtimisega on nad hästi hakkama saanud, neil on ka suured kogemused. Tasuta ühistransport mida Tartus pole kunagi olnud. Tartu on täiesti võlgades linn, aga Tallinn ei ole. Ometi Tartut juhivad reformierakondlased, aga näed ju kui halvasti.
Kui sa ütled, et venemaaga koostööpakti sõlminud Seppik, reformierakondlane on sulle vastuvõetav, siis on see nii arusaamatu. Kui loed Seppiku kohta, tema vägitegudest NSVL ajal kui ta pani eesti vabariigi lippu lehvitanud noored reaalselt pikaks vangi... sots.noor, eestimeelne sa siis ikkagi ei ole.
Nüüd üldse eesti poliitikast. Eesti astub 2026 aastal 6 majanduslanguse aastasse. Nii pikalt pole eestis varem majanduslangust olnud. Kõik poliitikud, ka need kes on selle majanduslanguse süvendajad, ootavad särasilmi aastat 2027 ehk siis uusi Riigikogu valimisi. Need valimised peaks nagu midagi muutma. Aga mida siis? Kuidas need poliitikud ja parteid, reform, sotsialistid, e200 peaksid oskama või suutma aastal 2027 midagi paremini teha kui nad ei suutnud seda teha kaja kallase 3 valitsuse ja siis michaeli kahe valitsuse ajal? 5 valitsust ja majanduslangus süveneb.
Selge on see, et 24% käibemaksuga eesti ei tule kunagi majanduslangusest välja. 24% km teeb omatooted ja teenused kalliks, tekitab palgaralli ja ekspordiks tuleb rohkem vaeva näha, st toota, et konkureerida teiste madalama käibemaksuga. Viimasel 5 aastal on paljud pikaajalised ettevõtted eestis tegevuse lõpetanud, ei tasu enam ära. Aga sellega on kadunud ka töökohad. Kui ettevõtluskeskkond ei parane, ei tule ka uusi töökohti. Rahva vaesumine kestab edasi ja sellega kaob ära tööoskus, motivatsioon teha tööd. 24% eesti noortest (21-29 aastased) ei tööta ega õpi, maha visatud potentsiaal.
Mis siis saab 2027 aastal juhtuda, et meie riik hakkaks mülkast välja tulema? Ainuke võimalus ongi anda võimalus neile kes pole veel riiki juhtida saanud, sest äkki nemad teevad teistmoodi. Ainuke meie lootus. Sest vanad, need kes juba on valitsenud, ei oska olukorda lahenda ega tahagi. Aga sellisel juhul tuleb Eesti Vabariigile lõpp, majanduslik kokku varisemine.
Edukad on inimesed, kel on elus eesmärgid, kes õpivad ja teevad tööd oma tervise ja tuleviku nimel, mitte ei mõtle, kuidas kellegi vara ümber jagada. Seega sotsid on alati välistatud. Välistatud on ka populistid. Keskerakond pääseb valitsema ainult tänu venelaste häältele ja seetõttu tuleb neid valijaid ka moosida, soojade kohtade ja erinevate hüvedega. Jällegi vastuvõtmatu. Reformid olid sümpaatsed, kuni reformisid ja stabiilse majanduse tagasid. Pärast seda kui Isamaa oma liitlastega kogutud varad lendu lasksid, pole nad suutnud edasi liikuda, ilmselt juhiprobleem. Võib-olla suudavad ühel hetkel tekitada uue tulemise, ei tea.
EKRE on toonud uue käitumisviisi, valimatu sõimlemine, kõigi teiste süüdistamine. Selle tõttu on kõikvõimalikud piiratud mõtlemisvõimega tüübid hakanud arvama, et võivadki ütelda, mida soovivad. Delfi kommentaarium on hea näidisplatvorm.
Nii, et kes uus siin võiks uusi tuuli tuua? Seda pole ega tule. Kesk jätkab oma parteisõdurite toitmist, oodates järgmisi valimisi ja Isamaa üritab välja mõelda, kuidas enne valimisi võimalikult olulist positsiooni saavutada. Midagi siin Tallinnas ei lähe paremaks, sama toiduahel toimib edasi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 4 külalist